Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chcel som sa opýtať..mam orig.verziu na xbox a niektoré prestupy niesu uskutočnene..napr: bale = real,ozil = arsenal,fellaini = man utd,to tak ma byť akože??? Fakt nechapem prečo to neni upravené
  • Ve fifě žádnej manuál není, je to jenom takovej pseudopoloautomat.
  • množství obsahu, ale hratelnost oproti pro evu nulová.
  • ...arkáda pro masy, které si neumí pár minut pohrát s nastavením.

Spíše bych to změnil na ,,FIFA ukazuje inteligenci hráčů.".
  • Moc Ti děkuju za Tvé příspěvky, rád jsem si je přečetl a docela mě rozhoupaly ke koupi FIFY, neb Pro Evo mě spíše zklamalo (ale nemám mu to za zlé, spíše jsem si vybudoval až nerealistické očekávání).
  • Abiczko
    tak asi 8/10 zaslouzene uz za mnozstvi obsahu oproti pro evu 2014, ktere jsem si mimochodem koupil... *6* chtelo by to treti studio ktere by rozjelo svoji serii, treba 2K, basket i tenis se jim povedl takze predpoklady maji si myslim... co myslite vy??byl by zajem o novy fotbal ?
  • dario.marques.798
    No absenci naší ligy bych za větší minus nepovažoval, jelikož stejně by byla zpracovaná stylem - v každým klubu jeden hráč co má 70 a zbytek okolo 50 + rok starý soupisky. Spíš mě mrzí absence Plzně a Sparty v "rest of world", které by snad byly zpracované relativně dobře
  • dario.marques.798
    Nikdo z EA neřekl, že by to PC nezvládlo. Jediný problém je v tom, že průměrné PC by to asi nezvládlo. A jaké compy má většina hráčů? Průměrné. Takže by výrazně klesly prodeje, protože "průměrný" hráč by to nerozjel. Ale pokud máš dobrýho compa, tak bysis to zahrál
  • dario.marques.798
    Sice trochu mimo mísu, ale - z tohoto důvodu se mi strašně líbí NBA2K, kde je každý atribut neskutečně znát. Hráč, se střelbou ze střední vzd B+ prostě skutečně střílí líp, než hráče, který má třeba "jen" B. Stejně tam rychlost, síla, bránění.. Z tohoto by si měli vzít v EA příklad a aplikovat to nejen na Fifu, ale i na NHL a možná i na další sporty, které ovšem nehraju, takže nevím. Je to tak, atributy zde prostě nehrajou až takovou roli...
  • dario.marques.798
    pokračování:

Trochu stranou stavím nový způsob scoutingu, který má své plusy i minusy a zatím si nejsem jistý, zda se k němu stavět kladně, či naopak. Jistě, má své výhody, ale dokážu si ho představit jiný a lepší. Jako příklad bych uvedl situaci, kdy mi přišla neodolatelná nabídka za golmana Costila. Já narychlo potřeboval sehnat náhradu, bohužel jsem ale neměl nascoutované žádné golmany. Abych získal detailnější přehled o jejich atributech, musel bych je sledovat aspon měsíc, tolik času jsem bohužel neměl. Na konec to dopadlo (bohužel) tak, že jsem koupil druholigového golmana (nechtěl jsem moc utrácet, jelikož jsem předtím draho koupil útočníka), kterého jsem neměl nascoutovaného, ale ze skutečnosti vím, že je to golman velice dobrý. Bohužel ve fifě má pouze 67...a po dvou měsících, když mi konečně přišel detailní rozbor o golmanech od mých scoutů, tak jsem tam natrefil na minimálně 20 hráčů, kteří by byli levnější a lepší. Abych to shrnul - je fajn, že nevíme o všech hráčích hned vše a že mnohdy kupujeme "zajíce v pytli", na druhou stranu se to určitě dalo udělat líp. Třeba v mém případě bych ocenil nějaký rychloscouting, který by zabral třeba 2 týdny a já bych měl detailní přehled o několika desítkách hráčů. Případně rozdělení světa do zon - v zemi, kde hrajete, byste od začátku znali atributy všech hráčů, v rámci kontinentu jen třeba u těch nej hráčů a na jiném kontinentu byste museli scoutovat, abyste poznali jednotlivé atributy...

Kolem a kolem - s recenzentem souhlasím v jedné věci (a asi jen v té) - pro někoho je to krok zpět, pro někoho krok kupředu, pro mě je to skok kupředu, skvěle se mi to hraje, skvěle se na to kouká atd, ALE i tak je to víceméně stále jen přešlapování na místě. K reálnému fotbalu to má na míle daleko, takže ač třeba nový ročník poskočíl o pár metrů kupředu, z makrohlediska se to stále jeví jako bezvýznamné. Je sice fakt, že fotbal bude vždy s jedním míčem, budou ho hrát lidé a nebude se hrát na ledu (že by námět pro nový sport??), ale i tak by to chtělo nějakou mega cool změnu, která by nás pořádně posunula k realističnosti. Takhle je to stále jen simulace nějakého sportu, který má připomínat fotbal, ale fotbal to rozhodně není.. Nicméně v rámci možností a s ohledem na konkurenci a na to, kolikrát mi nová Fifa vykouzlila úsměv na rtech bych jí dal 9\10
  • dario.marques.798
    Je až neuvěřitelné, jak mohou mít dva jedinci diametrálně odlišný názor na hru. A to nejen co se týká jejich kvalit, ale také samotné hratelnosti. Fifě13 jsem dlouhodobě vytýkal jednotvárnost (všechny goly jsem střílel po přihrávce za obranu), pomalé reakce hráčů, taktické bránění (které se naštěstí dalo vypnout, ale potom hra působila poměrně zaostale) a pár dalších věcí, na které si nevzpomínám, jelikož jsem ji zhruba od Vánoc nehrál. Nová Fifa na mě působí úplně jiným dojmem. Konečně se dá hrát stylem Barcelony (i proti AI a i na vyšší obtížnosti - nevím, proč recenzent tvrdí opak), stejně tak můžete spoléhat na centry a standartky nebo na rychlé kontry (prostě podle toho, jak se vám hraje nejlíp). Samozřejmě, že hra na Barcu nefunguje s týmem, jako je Rennais, kteří mají rychlé a technické křídelní hráče a uprostřed spíš "bořiče"..takže musíte svou hru přizpůsobit také hráčům, jaké máte, případně si tým poskládat k obrazu svému.
    Další nesrovnalost s recenzentem vidím v jeho (spíš) kritice krytí míče, které používám několikrát za zápas, ale je třeba k tomu přistupovat trochu komplexněji. Ideál - běžíte, potřebujete zpomalit, protože všichni spoluhráči jsou za vámi, zastavíte, pokryjete si míč, počkáte zlomek sekundy na nabíhající spoluhráče, naznačíte pohyb, uděláte rychlou kličku na opačnou stranu, zbavíte se obránce a nahrajete spoluhráči do běhu. Samozřejmě abyste toto mohli hrát, je potřeba strávit pár desítek minut v treninku a zkoušet kličky a potom to zkoušet i v zápasech s tím, že ze začátku se vám to asi moc dařit nebude.

V komplimentech bych mohl pokračovat, ale ještě zmíním pár neduhů, kterých jsem si v recenzi nevšiml. Tak zaprvé rozhodčí - velká kritika padala na lonské rozhodčí, kteří odpískali faul jednou za uherský rok. V tomto ohledu se hra trochu posunula kupředu, nicméně i tak kopu cca jeden přímák (ze vzdálenosti do 25m) za 5 zápasů, což je zatraceně málo. Přitom se mi ani tak nezdá, že by soupeři nefaulovali, spíš jim to jen rozhodčí promíjí. Další VELIKÉ minus vidím v tom, že kdykoliv hraju doma, rozhodčí má červený dres, přičemž má úplně stejnou barvu, jakou mají mé domácí dresy. Kvůli toho hrávám všechny domácí zápasy v alternativní šedé barvě a dcl mě to štve. Je to sice maličkost, ale tím spíš...
    Další výtku bych měl k přepracovaným kličkám, které jsou ted sice asi více intuitivní, nicméně v ovládání ubyla možnost rychlé změny směru pohybu, což jsem využíval (díky svým rychlým křídlům - I love you Jonathan Pitroipa!!) velice často a nyní to využívat nemohu, ač by se to v mnoha situacích nabízelo. S tím souvisí i rychlé posunutí míče o pár metrů dál po zpracování, které se provádělo stejným pohybem páčkou a bohužel to také zmizelo.
    A do třetice všeho zlého musím opět (už podesáté v řadě) pokárat atmosféru. Jak na smilování čekám na Fifu, ve které bude atmosfera konečně reálná, fanoušci budou zpívat hymny, řvát nějaké smysluplné pokřiky a nejen hučet (bučet) a hučet víc, když se vystřelí a hučet nejvíc, když padne gol, aby následně po chvíli zcela nesmyslně začli opět s nejnižší intenzitou hučení *16*
  • zdeeneek
    Peltic tam ma $, o nic jinyho mu nejde.
  • reakce na UP_ER:
    Jsem odrostlej EXCALIBUREM a byl jsem zvyklej číst iceho a andrewa. Už jsem někde zmiňoval, že mapy Andreje Anastasova jsou umělecké dílo. To je v podstatě jedno. Jde o to, co jsem napsal. Přístup pana Poláčka mne prudí. On je chytrej kluk, ale to neznamená, že budu čekat na to, co z něho vypadne. Třeba přejdu to, že ho něco asi sere. On je buď nezůčastněnej, nebo ho prostě něco sere. Po tomhle všem neumím reagovat jinak. Pochopte mne prosím.
  • A kde si ju hral? Na Youtube? Futbalové videohry hrávam už roky, celú druhú polovicu minulého desaťročia som preferoval PES pred FIFA, ale keď s ročníkom 11 priniesla FIFA aj na PC také zmeny, ktorými jasne predstihla svojim vierohodným spracovaním futbalu sériu PES, nemal som problém to priznať. To sa však už bohužiaľ nedá povedať o PES fanboyoch, ktorí radšej budú stále tvrdiť, že FIFA je arkáda a PES simulácia, čo je ich obľúbeným a jediným argumentom, ktorý pritom už niekoľko rokov platí skôr naopak, akoby mali priznať to, že KONAMI spravili presne rovnakú chybu ako predtým EA Sports a tým myslím to, že sa príliš uspokojili so svojim vedúcim postavením a zaspali dobu. Len bohužiaľ kým EA Sports sa dokázali spamätať, Japonci sú stále zaspatí a spoliehajú sa skôr na hráčsku komunitu, akoby mali pre hru niečo spraviť sami. Myslíš si, že by už len zakúpenie licencií bolo toľké roky problémom? Že za to môžu EA Sports, ktorí ich odkupujú? Tak to sú len sprosté výhovorky, keďže KONAMI si už zvykli, že ľudia sa postarajú o to, aby pár dní po vydaní hry vyšli mnohé amatérske patche, ktoré do hry tie licencie pridajú, tak načo by oni mali zbytočne vyhadzovať peniaze?
  • Ano, hratelně bude pořád lepší PES i když nastavíš u FIFA všechno na manuál... mimochodem i u PES jdou nastavit manuální střelba a je tam novej systém přihrávání...
  • Proboha tak aplikovali novej engine, nemůžeš hned čekat že bude 100%! FIFA taky ten svůj kolizní model neměla hned vychytanej... nový věci potřebují čas na adaptaci...
  • Je to zase o neco tezsi nez loni-realistictejsi.Obranci maji ale obrovskou vyhodu proti utocicim hracum,prosadit se 1 na 1 je skoro nemozne,zpracovani mice trva prilis dlouho mi prijde.Hrali jsme s kamosem asi 10 matchu a v zadnem nepadlo vice nez 3 goly..jestli to je dobre nebo spatne to nevim
  • cumpi3
    FIFU jsem hrál, je to arkáda pro masy *3*
  • Osobně tyhle komentáře moc nechápu. Co se gameplaye týče, tak mi to přijde o dost lepší, než minulý rok. To, že je ve hře jenom málo reálně vymodelovaných hráčů a zbytek vypadá šíleně hnusně je věc druhá, ale tohle snad taky opraví komunita, stejně jako chybějící licence. Mě spíš štve, že ve hře je málo stadionů a zmizela možnost vytvořit si vlastní. Ale tady zase taky můžeme z části děkovat EA. Minulý rok mělo Konami licence na všechny stadiony Primera División, letos nemá díky vychcanosti EA licence na žádný. Je to prostě strašná sviňárna, zaplatit si, že Konami přijde o licence na stadiony Primera División a potom do vlastní hry dát jenom 4 španělské stadiony...
  • sleepless
    Já vím, jak ta situace vypadá mezi EA a FAČR a ta nedohoda je způsobená spíš přemrštěnými požadavky úředníků. Jenže FIFA je na druhou stranu produk EA, takže když mám námitku, tak ji logicky musím směřovat na EA.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit