Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    tak jsou to jeho názory a tak je lze brát. nevšiml jsem si, že by svými negativními komentáři k walking dead říkal, že by ta hra neměla nikoho bavit. jemu na hře vadí jisté prvky, které mají svým způsobem logiku. to neznamená, že je to špatná hra. jen to holt není jeho šálek kávy. taky bych mu nevyčítal, že nemá přehled v hodnocení a prodejích GTA (i když tam by přehled mít mohl), nebo že zřejmě v životě neslyšel o humble bundle, teď by měl řešit jiný věci.
    někdy z něj mám pocit, že je to takový herní designer teoretik, co si něco myslí, ale nemá to promyšlené do všech detailů. tedy jako by řešil vše od začátku. potom se bojím, aby nakonec u své hry nedošel ke stejným kompromisům, jako je tomu u ostatních RPG her, kde jim tyto věci vyčítá... ale nejvíc se bojím toho, aby tento způsob vývoje nevedl k pohřbení té hry. každopádně jestli ta hra vyjde, myslím, že všichni budeme mít možnost vidět, jak si Vávra představuje dokonalou hru... :) a ve vývoji této hry mu fandím. názory ať si má, jaké uzná za vhodné, jsou to jeho názory a člověk se s nimi nemusí ztotožňovat...
  • Tak Dragon Age: Origins byla dobrá hra, vždyť se to konec konců hrálo více méně stejně jako KotOR a dál určitě i Mass Effect 1 a 2 byly taky dobré hry.

Ale souhlasil bych, že od vydání Mass Effect 2 (2010) každá jejich hra byla taková no ... nedodělaná.
  • Čím víc Vávry vidím, tím víc ho mám dost. Mele nesmysly, úplně z cesty a jen jeho fanboyové to tam neviděj. Hrál Walking Dead adventuru 2 minuty a už si udělal názor, že je to blbost? Jestli to byla nadsázka, tak ať se na nadsázku vysere a řekne to na rovinu a pořádně, času má dost. Jenže on než něco ze sebe vyžvejkne... to je taky doba.

Že se o GTA IV rok po vydání nemluvilo? Mluví se o ní pořád, pořád se dělaj módy, pořád se hraje MP. Pokud se nepletu, tak taky říkal, že GTA IV má ze všech GTAček nejnižší hodnocení na Metacritics, což je taky bulšit jak vyšitej, protože čtyřka má právě ze všech nejvyšší hodnocení (98/100). Že mu přijdou všechny ty miniaktivity v GTA V zbytečný? Vždyť o tomhle GTA je a vždycky bylo. "Simulátor" gangstera, ve kterým se můžete vyřádit jak je libo. A právě čím víc tam toho je, tím líp, přesně jak řekl Bach - každej si tam najde to svoje! Ale jeho nejdebilnější kec v tomhle podcastu teprve přijde - říká, že kdyby si chtěl ve hře skočit s padákem, tak jde radši hrát hru, kde se skáče padákem? Co to dopíči má bejt? K tomu fakt n/c, protože by mě chytla migréna.

To ať to jeho RPG kouká bejt ta nejlepší hra na světě, jinak to bude schytávat pokaždý, když se někde mihne. Sice má na kontě nejlepší českou hru, ale nemusí se kvůli tomu chovat pořád tak namyšleně.
  • dragon age? epic fail, to bych k tem ostatnim hram vubec nedaval

bioware posledni solidni hru udelali snad kotor, dvojka byla takova zhulena, a pak uz jen strmej sesup dolu *6*
  • Tak nebyl to špatný podcast, ale rozhodně byly už lepší jako třeba ten minulý s Drdou, ale Vávra podle mě nepřekvapuje - je přece jasné, že bude hatovat, protože když sám dělá next-gen RPG a v českých podmínkách si nemůže dovolit neúspěch, jinak je s Warhorse konec. Takže určitě bude sám proti sobě když bude říkat "ó Skyrim je tak skvělý, Witcher je super, GTA bude bomba...". Přece nebude chválit konkurenci a to ještě konkurenci s mnohem větší fanouškovskou základnou, hypem, rozpočtem apod. Vávra si jen dělá promo vlastní hry, což je logický z jeho pohledu. Já Vávrovi celkem fandím, že má tu možnost dělat hru v pořádných podmínkách, ale myslím, že spousta lidí ho až fanaticky podporuje jenom, protože je český vývojář a česká hra, přestože zářím neukázal prakticky nic - fanděme mu až třeba uvidíme, že ta hra je dobrá. Pokud to nebude dobrá hra, tak nevím proč bych jí měl koupil nebo hodnotit lépe než Withcher, nějaký nový Elder Scrolls, Dark Souls nebo třeba DA: Inquisition jenom protože to vzniklo v ČR?!
  • Přispěji svou třoškou do mlýna. Jistě. Dan Vávra je velmi kritický člověk, někdy to možná dost přehání, nicméně jsem si jistý, že je přísný taky na sebe. Kdyby tuto vlastnost neměl, hodně věcí by musel dělat jinak, podstatně hůř. Není snadné řídit celý tým nebo pár členů, protože každý je dobrý na něco jiného a střety jsou nevyhnutelné. V herním průmyslu denně. Hra je rozpracovaná, nevíte, jak dopadne, stojí miliony dolarů, a nikdo prostě nechce udělat velkou botu. Tohle není garážový vývoj. Geniální hry nevznikají za normálních podmínek (a občas to nejsou ani obyčejní autoři). Proto je Dan střídmý, protože asi ví, velkohubá prohlášení nikdy nic nepřinesou. Vzpomeňme např. na Tabula Rasa nebo DOOM 3.

Je zřejmé, že hráči mu neodpusti sebemenší chybu. Já taky ne. Ale "může" si za to sám, protože chce udělat hru, která věrně vyobrazí i obyčejnou cestu s blátovými rýhami. A to se ani nezmiňuji o mechanismech, které tam mají být.

Nemůže uspokojit všechny, ale já doufám, že to bude podobné zjevení jako první MAFIA, ke které se stále a stále vracím, a to její kouzlo, fluidum, nebo co to vlastně je, mě pohlcuje už od doby vydání. A není to z důvodu, že to je česká hra. Jsem rád, že někdo kreativní (a teď nemyslím jen Dana), umí dát do hry kus svého. Ihned si vzpomenu hlavně na Black Isle. Podle dnešních poměru si ovace plně zaslouží CD Projekt, což není špatné. A věřím, že se zase někdo objeví. Růžové brýle a kompromisy přijatelné pro všechny a zároveň nikoho v herním průmyslu nás občas dost limitují, ale občas se objeví hra, která stereotyp smete, i přes nevoli vydavatelů apod. To je ale zase jiný příběh. Takže díky za to a hodně štěstí.
  • Líbí, Botaniculu vychvaluje do nebes a řekl, že každé vývojářské studio by si mělo vzít příklad z týmu, který stojí za touhle hrou.
  • ucho
    nejde o to, že ho nebudou mít rádi, spíš mu každou sebemenší chybu vmetou do tváře. a ta hra bude mít chyby, nebude dokonalá. ale co, aspoň se o ní bude mluvit, to se dá brát jako reklama.
  • Vávra je trapnej. Odebírám ho na FB a tam taky jenom hejtuje a nadává.
  • politickejma, cyklistickejma...

to jako vážně?
  • mdkGT
    a jde o to jestli to bude stacit
  • IMHO si je toho vědom a proto do tý hry dá všechno. Aspoň v to tak doufám.
  • Až vyjdou Husiti.
  • No Vávra by se měl hlavně oholit :)

Ne teď vážně, když je tam on, tak má konečně cenu Fight Club poslouchat. Na druhou stranu když je mu všechno jasné a co všechno je špatně, tak musí počítat že hráči ho za jakoukoliv chybu v tom jeho RPG nebudou mít rádi, někdy je prostě lepší držet hubu, protože kdo toho moc nakecá, tak musí počítat že se mu to odpovídajícím způsobem vrátí. Jen nezbývá doufat, že to neukončí jako druhou Mafii a pro jistotu před ukončením zdrhne...
  • Vávra je skvělej. Nesouhlasim sice s jeho politickejma, sociálníma a cyklistickejma názorama, ale hrám, dle mého, rozumí. A krásně setřel ubrečené PC hráče.

Podotýkám, že hraju primárně na PC.
  • Je to už pár let co Vávra zakoupil právo na univerzální pravdu. Nic nového.
  • Bože pan Vávra pořád jenom kritizuje nebo se mu taky někdy něco líbí ? *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit