Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Alex81
    Vaše podcasty mám rád; ale. Hodně mi vadí jak se moderátor na něco zeptá hosta a pak se mnohdy věnuje něčemu jinému (čučí do noťasu atd.). Nebo, že se ostatní účastníci z řad games.cz baví mezi sebou, když host mluví. Podle mě je to vůči hostu velice neslušné.
    • mas rad podcast ? tak ho poslouchej, k tomu je delany.
      celkem se divim games.cz co vsechno delaji kvuli lidem co nemaji nic lepsiho na praci nez cucet na jine lidi jak se bavi o hrach
    • Souhlasim s celou touhle debatou, parkrat me to az zarazelo, ze jsem si rikal ze host uz by mel vykriknout: Tak jste se kur*a ptali tak aspon poslouchejte. Napriklad ted host z Slovenska kdyz vypravel o jeho projektu tak v jednu chvili ho nikdo neposlouchal a evidentne z toho byl nervozni...
    • Souhlas. Host dostane otázku a ostatní se začnou zaobírat úplně něčím jiným, jak píšeš, čumí do noťáku. Přijde mi to neprofesionální a neuctivé vůči pozvanému člověku. Já osobně bych už podruhé nepřišel. Hoši by potřebovali školení v oblasti komunikace.
      • ZvacA
        Ono to sráží i celou koncepci a zajímavost podcastu - chlapi to tak určitě nemusí zamýšlet, ale jestliže člověk vïdí, že při diskusi jisté problématiky si všichni hrají s mobilem nebo analyzují notebook nebo si listují novinama, či časopisem, získává spíše pocit, jako by Fight club byl jen týdenní povinností, kterou s přístupem " No, tak to nějak omeleme a hážem na to bobek " projdou aby se splnilo a konec. Může to být i tím, že jsou v jednom kole, mohou být neustále vytížení kontaktama, zkrátka musí být neustále " na drátě " a jsou to koneckonců pracující lidé, mohou toho mít za den dost, jasný proč ne. Nicméně obrazově z celého seskupení lze získat pocit nudy a nezájmu. Přitom ze zkušenosti může každý potvrdit, že když se sejde grupa lidí, kteří diskutují v nějaké sféře, tak k tomu přistoupí pohodově, budou se navzájem a se zájmem poslouchat a bude to tak nějak "živější", bude to působit nezávisle, ale přitom nenuceně a bude je to bavit. Tím neříkám, že je Fight club o kulovém, to rozhodně ne, probírají se tam slušné věci, ale na to, že se tam všichni dobře znají i v rámci konkurence, tak tam všichni působí, jako by jim dělání a účinkování v téhle diskusi bylo u řitě.
        • sleepless
          Pokud se behem podcastu nekdo diva do nejakeho zarizeni, tak je to bud chat, scenar (pripravujem se na bod, ktery prijde posleze) anebo ma jinou urgentni praci. Nicmene, k hostovi to samozrejme neuctive neni, protoze kdyz host odpovida na nejakou otazku, tak jaksi interaguje s tim, kdo se ho zeptal. A ten logicky pozor dava. Nehlede na to, ze pozorne poslouchat se da i kdyz se divame jinam.

Uplne nevim, jak by ostatni meli v takove situaci reagovat. Uprene na ne zirat? Uff. Kdyz se podivas na nejakou TV debatu se ctyrmi a vice hosty, tak rovnez ti, co zrovna neodpovidaji, neptali se, nebo se do daneho tematu nehodlaji zasahnout, nesleduji vsechno s ocima laserove zamerenyma. Jenze v TV to vsechno napravi strih vice kamer :) A kdyz si predstavim rozpravu ctyri a vice lidi treba v restauraci, taky kazdy v kazde chvili uprene nekouka na toho, kdo hovori. Pokud by to nikoho z nas nebavilo, tak to nedelame a hlavne by to bylo poznat na vysledku, coz snad neni. To je pro nas to hlavni. Nicmene, beru v potaz a zamakame na tom, abychom nebudili dojem, ze nas to nebavi.
          • risa2000
            Jako stálý posluchač bych jen zmínil, že v čistě akustické verzi tento jev (nedostatek pozornosti) není, alespoň pro mne, vůbec slyšet. Nevím, jestli to je střihem, nebo jde prostě jen o vizuální dojem, ale já v tom nic takového neslyším.

Co je naopak slyšet, že někdy se diskuse jakoby nekontrolovaně řítí. Někdo něco nakousne, vypadá to (minimálně v repráku), že by to chtěl nějak rozvést, někdo mu do toho skočí, odvede to někam jinam, a původní mluvčí už se k tématu zpátky nedostane. A moderátor mlčí.

Jako příklad se mi vybavuje poslední podcast s Alžbětou, která začala rozvíjet, proč nemá ráda adventury, do čehož skočil Martin, otočil to na to, proč by je měla mít ráda a mluvil o tom tak dlouho a přesvědčivě, až jí to vymluvil :).
          • ZvacA
            Yep, to je pochopitelný. Nikdo nepopírá, že byste nebyli schopni poslouchat a skládat téma i při dalších činností, vždyť snad vždycky se správně reagovalo, ale ten dojem jistého nezájmu, třebas i takovýma prkotinama jako, že se někdo šteluje v telefonu nebo v notebooku, i když například i v rámci nějakého pracovního podkladu nebo urgentnosti, přesto u diváka opravdu vzniká. Není potřeba sedět jak ve škole, s rukama za zády a aby všichni upřeně hypnotizovali mluvícího, ale občas si říkám, že to nepůsobí moc dobře, když někdo mluví a všichni si zrovna v takový moment dělají svoje, nehledě na to, že občas to vypadá i tak, jako by o daném tématu ani zúčastnění zrovna nepřemýšleli. Osobně bych začal pochybovat o tom, zda to vůbec někoho zajímá, když chybí alespoň nějaká zpětná vazba v okolí, přestože ta se samozřejmě v pozdějších připomínkách vždy dostaví. Nicméně, jak jsem řekl, není to žádná fatální výtka ani těm, co se na FC podílejí, ani proti FC samotnému, jen taková poznámka ze strany jednoho, který se občas podívá, jak to tam vlastně robíte.
            • sleepless
              Jasna vec, diky za feedback. Zkusime na tom urcite zamakat. Neda se rict, ze bychom v tomhle byli profici. Ostatne, vzniklo to cele vlastne jako vedlejsi produkt, takze s tim jeste bude prace :)
        • blixa
          Jestli muzu mluvit za sebe, tak ja sleduju na notebooku vyhradne diskusi v chatu. Pavel krome chatu sleduje jeste scenar, podle kteryho se jede. Rozhodne nemam pocit, ze bych neposlouchal to co rikaji ostatni, jestli to tak pusobi, tak to se omlouvam vsem hostum, kterych se to dotklo.
          • Alex81
            Blixa: Schválně si pusť pár záznamu a uvidíš o čem mluvím. Dobře to nevypadá.
          • Jen se chci zeptat... Pavel sleduje scenar? Prosimvas co tam krome 10 bodu mate?
  • Nevím, ale od doby co je z lukáše angličan, tak mě FC baví míň. Z takovýho pohodovýho pokecu se stal sice asi profesionálnějš udělanej diskuzní pořad, ale už se nemám s kým ztotožnit co se týče názoru...a absence petra to jestě umocní. I přes zajimavý hosty to působí takovým sterilním dojmem.
    • Cosi
      Stejný názor jsem měl, když se na games spustil podcast. Stejná sestava, Pavla Dobrovského v postumoderátora nahradil Lukáš Grygar a nějak mi tam neseděl. Je to všechno jen o zvyku, stejně jako když se změní design webu, taky je spousta negativních komentář jak je ten nový hrozný ale to se časem uklidní. Petr Poláček by ostatně mohl vyprávět.
    • Nemuze to byt treba i tim,ze je tenhle porad prilis casto? Dvakrat,trikrat do roka je podle me dostacujici.
      • zdeeneek
        Ze by jako jednou za pul roku okomentovali co se stalo - v poradu, ktery ma cca 60 minut ? To by to museli vzit pekne hopem aby to zvladli *7*
        • A co se za pul roku stane tak zasadniho? Vetsinou nic. A pokud se nahodou neco stane,proc nevydat special?
          Podle poctu minusu u meho prispevku to ale lidem asi vyhovuje tak jak je. Takze neni co resit
          • zdeeneek
            Kdyby meli za 60 minut okomentovat deni v hernim prumyslu za pul roku, tak by to vypadalo asi takhle: Leden - vysly hry x, y, z, ... bohuzel si o nich nic nerekneme, protoze nas tlaci cas - kdyztak si info o nich dohledejte na internetu.
            I za pouhej jeden tyden se stane dost zajimavych veci, z kterych dokazi natocit 60 minutovej podcast.
          • posila
            "A co se za pul roku stane tak zasadniho?"
            Kdyz se ptas takhle, podcast by vubec nemusel byt. Hadam, ze pro tebe je podcast spis o rozhovorech s hosty nez pokec o celkem beznych vecech z herni sceny.
    • Preed
      Tazko povedat,trochu mi vadi,ze tam nemoze byt Petr koli nedostatku mikrofonov,ale ako stary Level fanboy mi je vlastne jedno ci to moderuje Dobrovsky alebo Grygar,aj ked Pavel sa to snazi robit trosku serioznejsie,ale hlavne hostia su v poslednej dobe super,lepsie ako ked tam chlapci len spekuluju nad hlupostami :)
    • Slotermeyer
      Blijícím kočičkám a podobným vtípkům už zřejmě odzvonilo... *4* Ale vážně, slovo "sterilní" mi taky přišlo na mysl. Souhlas a dávám plus.
  • Úplne najlepšie podcasty boli kde bol Dan Vávra, tie som si všetky pustil i z archívu.
    Ten človek je proste rodený bitkár a iba vtedy má názov Klub Bitkárov i svoje opodstatnenie. Volávajte Dana čo najčastejšie, je to človek, ktorý sa nebojí na plnú hubu povedať svoj názor a zato ho rešpektujem. i ked výlev na Skyrim považuje inak za epic fail od neho....

A pravda, Grygar chýba...čo je s ním????
    • Boha jak někomu může chybět Grygar s těma jeho nejpravdějšíma názorama? *11*
    • Grifus
      Dela agenta v KLDR!
    • cestuje
  • dalsi vec co mi chybi, ze nazev fight club je zavadejici. ja chci stret nazoru, tady si vsichni furt prikyvujou, jo dan, byl dan :) ale i tak porad dobre se to posloucha
  • Jestli můžu něco navrhnout, tak já bych vyhradil jednoho "IT týpka" (ale někoho jiného než moderátora diskuze!), který by koukal na chat a případně návrhy z něj nadhodil do diskuze, měnil tapety na obrazovce a dělal cokoliv dalšího co na těch vašich pc děláte. Zbytek by se mohl více věnovat diskuzi a snad by to vyústilo v živější pokec.
    Myslím, že tohle "nezdvořáctví" koukáním do monitorů při FC se projevilo až teď díky tomu profesionálnějšímu vzhledu se sedačkama, přece jen v kanclu to koukání do noťasu vypadalo jaksi přirozenějc.
    Ale musím říct, že vás chápu. Taky jsem hráč a ITák a je jasný, že odolat chatu, internetu gaziliónu dalších věcí na pc je težký, zvlášť když přece "mám 5 smyslů a poslouchat můžu i tak". A myslím, že kdybyste ztratili tu určitou "nerdovskost" (pardon za ten výraz), tak ztratíte i valnou část publika. Každopádně vy to určitě ještě vyšmelíte, nechť vás provází síla. *3*
    • A ještě by to chtělo nějakou kočku jak v boxu co po každým kole obejde sedačky s číslem! Jako promiň ale kdo by to podle tebe měl dělat? Myslíš, že tam lidi nemají nic lepšího na práci? Leda tak najít někoho z řad čtenářů co má každý týden čas zajet do redakce si dvě hoďky šmelit na ntbooku. V podstatě ty "IT týpky" dělají. Poláček mě do toho moc nezapadá, jedinej takovej správnej děda lebeda by byl Martin Bach a to je zase škoda aby tam jenom čučel do obrazovky.

Je pravda, že když si tam šolichají cosi na ajfounech, ajpedech, ntboocích tak to nevypadá nejlíp ale na druhou stranu když tam sledují chat (a nekoukají tam na péčka s myšlenkou "aby už ten blbej podcast odsypal a já mohl jít rozhazovat ty desetitisíce co dostávám od tiscali každý týden" *15* ) sem tam vypíchnou nějakou hlášku, připomínku, bla, bla tak mi to vůbec nevadí. *3* *16*
      • Však já jsem nemyslel někoho dalšího, nebo externího jen na IT. Jak říkáš "V podstatě ty "IT týpky" dělají." a co jsem myslel, je to, že je zbytečné aby je dělali všichni (a u moderátora mi to připadne vyloženě blbý) ale omezili to na jednoho. Peace out.
        • No já vím, že si nemyslel někoho dalšího já jsem to jenom blbě napsal. :) *16*
  • Mahcake
    Jediné k čemu mám výtku je, že jeden host či účastník má vystřiženou hlavu, stačilo by kameru o pár centimetrů natočit doprava, ale je to jen asi malý detail.

Jinak, těším se na další záznam. *3*
  • no Tukanovi jste moc prostoru nedali
  • Grifus
    Proc je po druhe za sebou na Youtube sestrihana verze a ne ta "full Ustreamovska"? *7*
    • full si pozres na ustreame tamto je bez "failov" *15*
      • Grifus
        Praveze nemuzu, jede mi tam jako minuly tyden smycka asi 45sekund a znova a znova...
  • Pěkné, ale už mi trochu chybí starý styl podcastu s hosty jako Karel Drda apod., to byl nezapomenutelný díl. Rád si poslechnu zajímavé hosty, které se teď daří do FC pozvat, ale je to takové nějak moc vážné, suché, nebo jak to napsat...
    • blixa
      Pockej, Karel byl u nas pred sesti tydnama, to mi neprijde nejaka dlouha doba ;) Navic se chysta jeho dalsi navsteva.
      • Tak to je dobrá zpráva. Já to nemyslim nejak zle, ale taky je například škoda, že už není vidět a slyšet Petr. Celkově z toho mám po přesunu do "nové" místnosti jiný pocit. Ale není to kritika, jen můj pocit. *3*

PS: určitě nejsem jediný, kdo by uvítal obrazové záznamy bez jakéhokoliv střihu, jak to dělával Slotemayer (sorry, pokud jsem zmrvil nick), nevím proč, ale baví mě koukat na FC, i když se tam zrovna nic neděje *1*
        • Na stranke podcastu na ustreame je archiv celeho live prenosu takze si ho mozes pozret odkedy zapnu kameru a mikrofony az po uplny konec...
  • Martusak super, snad ještě někdy přijde. Ještě by to chtělo někoho třeba z Vatry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit