Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bylo by vám snad všem líp kdyby tu nic nebylo žádnej web žádny pořady ?

    to:Troll
    Možná s tebou sohlasím, ale OK beru tvůj názor teď mi ale napiš jak by sis přestavoval TY dokonalej herní pořad. Replay taky moc nemusím ale podívám se a snesu to na druhou stranu nevím jak bych to udělal líp.
    Rád si poslechnu jak by si konstruktivně postupoval...
  • Docela nechápu tu kritiku redaktorů na games.cz. Proč by například redaktor Lukáš Grygar neměl být považován za herního novináře? Píše velmi kvalitně, působí na mě jako inteligentní člověk a hrám rozhodně rozumí – mimo jiné mne jeho psaní baví, což je také důležité zmínit. Kde je problém? Co víc by měl herní novinář splňovat, aby některým chytrákům zavoněl? Věšet se po lustru? Beru to jako silně neopodstatněný argument. A to, že nemají sběratelské edice her, má degradovat jejich práci? Děláte si srandu? Já si sběratelské edice taky nikdy nekupoval, přijde mi to jako nesmysl platit za nesmyslné cetky přemrštěné ceny.
    • Kronoss1
      Vzhledem k tomu, že jsem psal o tzv. herních novinářích, tak budu reagovat.
      Já jsem jmenoval jen pana Jonáše. Co se týče Lukáše Grygara, tak si myslím, že určitě není tak špatný recenzent.
      Co se týče herních novinářů, tak těch moc v České republice není. Je zde několik věcí, které mi vadí a je to jak zde na Games.cz nebo a hlavně na Eurogameru.

      1. Bulvární články - Nacházejí se hlavně na Eurogameru. Například se dají uvést články na Eurogameru o Danu Vávrovi a jeho kritice Skyrimu , kde z Vávry dělali vlastně pitomce. Byly tam o něm asi 3 články, které by se dali dát do Aha! nebo Blesku. Nemám nic proti článkům, které zmiňují blog Warhorse. Je dobře, že se alespoň něco dozvíme o našich vývojářích.
      2. Nesmyslné články. A ano, hovořím o víkendové reklamě (která tento víkend neproběhla - hurá) na World of Warcraft. 90% víkendových článků o World of Warcraft jsou paskvil a přímo to křičí, že už neměli o čem psát. Víkendy jsou vždycky slabší, protože se nic neděje, ale lepší nepsat nic, než psát kravinu. Překvapilo mě, že tento víkend těch kravin moc
      neměl.
      3. Neobjektivní recenze (hlavně Eurogamer) - Já chápu, že autor tam nemůže být úplně objektivní, ale když se v jedné hře pokles bodů v hodnocení stojí hlavně na grafickém zpracování, ale v druhé hře, kde je to zpracování ještě horší, to je v pořádku. Nebo když recenzent napíše, že hra se nevyvíjí v žádném směru a proto srazí body, ale v druhé není vývoj už asi 10 let, tak je to v pořádku a body neklesají
      4. Novinář by měl přinášet informace. Neměl by do článku dávat své osobní preference (nemluvím teď o recenzi). Takže například v článku o Extended Cut u Mass Effect 3 autor uvádí svůj názor, který není nijak ohraničen a je naprosto irelevantní, ale článek je součástí zpravodajství. Něco jiného je, kdyby mimo článek nebo pod článek napsal svůj názor, ale ve zprávě nemá jeho názor co dělat
      5. Ta angličtina, ta angličtina.
      • Cahir
        "Novinář by měl přinášet informace. Neměl by do článku dávat své osobní preference (nemluvím teď o recenzi). Takže například v článku o Extended Cut u Mass Effect 3 autor uvádí svůj názor, který není nijak ohraničen a je naprosto irelevantní, ale článek je součástí zpravodajství. Něco jiného je, kdyby mimo článek nebo pod článek napsal svůj názor, ale ve zprávě nemá jeho názor co dělat " - Tento web není jen o recenzích a zpravodajství obecně. Pokud se novinář rozhodne naspat úvahu či fejeton atd., má na to plné právo...
        • Kronoss1
          Jistě, že má, ale má to být odděleno v nějaké rubrice. Nemělo by to být pohromadě s ostatními zprávami.
      • GlaDOS
        3x jsi zmínil Eurogamer. Ten už dlouhou dobu nepovažuji za seriózní herní web. A když slušně upozorníš v komentářích na jejich chyby, začnou ti je mazat.
        • Kronoss1
          Jistě, máš naprostou pravdu. Napřed začnou mazat komentáře, to víš, mě to nezastavilo, a tak jsem se do nich opřel (slušně) ještě víc a smazali mi nick - 3x!! Tak jsem se na to vykašlal. Proto bych chtěl poděkovat reakci Games.cz, že jsou dost chlapi na to, aby nemazali kritiku. Na Eurogameru chlapi nejsou, tam jsou jen slečinky, které si hrají na chlapi s koulemi, ale nemají tu odvahu přiznat své vlastní chyby.

          Můj komentář je jen reakce a udání důvodů, proč si myslím, že zde v České republice nemáme herní novináře. Doryforos vlastně říkal, že je vše v pořádku a trochu se opřel i do mého komentáře. Jeho reakci pod svým příspěvkem nevidím, což mě trochu mrzí, ale beru to tak, že nemá, co by k tomu řekl.
          • To ja mel to samy na starejch games, taky zabanovan za pravdu pravdouci :) Pak mi dokonce jeste chodil JD nadavat na muj blog, kdyz jsem ho jeste kdysi mel.... Ale to bude asi tim, ze Eurogamer je puvodni games, a games novy je puvodni hrej a level.
            • Tak ono dneska uz to bude jiny, ale tehdy na games za jeho vlady, to byla fakt sranda. To tady byl u kazde diskuse nahore vyvesen pamflet asi o 20ti bodech, na 2 A4, co se vsechno nesmi v diskusi rikat a proc jsou vsichni diskutujici idioti, jeste nez neco napisou :) To uz je historie :))
            • Kronoss1
              To docela sedí, akorát na mě to nadávání nezkusil a kdyby zkusil, tak bych pak nechtěl být jím.
            • Jo ale on mi nadaval opravnene, z jeho pohledu, protoze sem ho kritizoval. (to kdyby se tu nahodou objevil :D)
            • JD neboli JeyDee, nebo jak si to pise, neboli Jan Doskocil byl sefredaktor games.tiscali pred stavajici redakci a sefredaktorem. Pak ale presel delat Eurogamer a s nim i lidi z puvodnich games.tiscali, jako treba ten Michal Jonas a jini. Puvodni games.tiscali, to byla presne takova krutovlada jako jsou ted eurogamer, naprosto zadna benevolence kritiky v diskusich, atd. banovani. Tohle je dilo prave pana Doskocila, ktery je takova zvlastni postavicka herni zurnalistiky, takovej malej Napoleonek, kterej nesnese kritiku a na ostatni spi siru, a tohle je presne dnesni Eurogamer :)
            • Kronoss1
              Vážně? Kdo je JD? A jak ti nadával?

              PS: Překvapen nejsem, ještě, že nemám blog, protože by asi autor nadávek měl nějaký úraz.
        • zdeeneek
          Eurogamer nemam vubec rad. Zacal jsem ted o prazdninach poslouchat jejich podcast, zatim asi prvnich 10 dilu. Vubec se mi to nelibi, vsichni na me pusobi hodne nesympaticky ( namistrovane ) . Rikal jsem si, ze je to asi jen otazka zvyku, protoze posloucham podcasty od lidi kolem hrej.cz a ted tady na games.cz. V poslednim dilu se eg zacal navazet do games kvuli donate programu a to pro me byla asi posledni kapka, dalsi dily eg podcastu uz asi ani poslouchat nebudu.
          • smejki
            už si opravili IP protokoly, aby jim v budoucnu fungoval Steam? #WTFjokeoftheyear
      • Porad je to vsechno lepsi, nez kam klesnul kdysi vyborny BonusWeb :)
        • Kronoss1
          Tam já moc nechodil, ale může se to stát každému webu.
    • Trol.diskuzni
      Až se naučí zapínat tlačítko na nahrávání a přestane dávat desítky každé kravině, na kterou natrefí, tak se bude moci začít hovořit o nějaké profesionalitě a faktické kvalitě. *6*
      • To jaké dává hodnocení hrám je čistě subjektivní názor. Je to podobné jako u recenzí filmů. Nikdy se pochopitelně netrefíš do gusta všem. Co by ale recenze obsahovat měla, jsou určitá fakta, na základě kterých si o hře uděláš obrázek a to si myslím vždy splňuje. Mnohokrát jsem s jeho názorem nesouhlasil, ale to nic nemění na jeho práci, která je podle mého, jak jsem už psal, kvalitní. Vaše argumenty jsou jednoduše stále dost chabé.
        • Trol.diskuzni
          Pro tebe jsou mé argumenty chabé = subjektivní... Je kvalitní moderátor podcastů, umí skvělé (byť nepříliš vypovídající) videorecenze, ale tím to končí. Pokud dostane psanou recenzi, tak s ním mám tři hlavní problémy:

          1) Jeho recenze sice mají 10 tisíc znaků, ale nikdy neobsahují fakta. Ve svých roztomilých obratech ty recenze směřují od ničeho k ničemu... Pokud se chci o hře dozvědět, jaká DOOPRAVDY je (hratelnost, grafika, zabugovanost), pak rozhodně nečíst Grygarovy grafomanské on*nie.

          2) Jeho tendence dávat každé volovině s rádobyfilozofickým přesahem absolutní hodnocení (např. Deus Ex), a naopak nehorázně sestřelit cokoliv, co se drží při zemi a nemá ambice si hrát "na něco víc" (např. cokoliv se střílením bez sci-fi/cyberpunkového nádechu), značí naprostou neprofesionalitu, na kterou není nikdo na profi herním webu zvědavý.

          3) Nepřehlédnutelný fanboyismus vs. haterství = TES vs. COD, WOW, Carmageddon, Gothic...
          • Trol.diskuzni
            To Spider - A?
          • DangerousDave
            a ktorý český herní recenzent ti vlastne vyhovuje ? je vôbec niekdo taký ?
          • Mohu naprosto podepsat. Lukáš Grygar je hlavně bohém a nemá dostatečnou sebekázeň aby stvořil něco uceleného. Neměl by se věnovat vůbec ničemu, co má nastavené nějaké mantinely, nedělá mu to dobře. Jeho recenze jsou hrubě nevyvážené a převážně jsou to slovní ona*ie. Ne že by neuměl ona*ovat se slovy, ale je to to co chceme? Aby si ho nějakej zrzatej střapatej kluk vyhonil nad hrou, která si 10/10 určitě nezaslouží, protože perfektní rozhodně není, ale podle něj je to vrchol mezi tím komerčním bahnem co ted vychází? Off topic, ale proč je v diskuzi zakázáno slovo ona*ie?:-)
            • vlastik.plaminek
              Robo: Ta cenzura mi připomíná jeden díl AVGN, kdy nerd předváděl televizní cenzuru na slově asshole. Samotné ass prošlo, hole taky a když přišla řada na asshole, vyšlo z toho ass[píp].
            • smejki
              protože celý filtr zakázaných slov vznikl ještě za JDho vlády
            • ano, přesně jak píšeš. V dnešní době je kvalitních her jako šafránu a proto se hold musí kvalitně ohodnotit. Deset let zpět by měl novej Deus ex cca 8ku, dnes je to čistá 10ka. Děkujme, že takové hry vyjdou alespoň jednou za uherák.
            • ta cenzura slov je naka podivna. Nekdy mi to dovolilo napsat sprostarnu a jindy mi to zcenzurovalo uzitecne zvire :)
          • Beru tvůj názor, prostě a jednoduše ti Lukáš Grygar nesedí. Mě naopak ano. Recenze od něj mě baví a o taky proto, že neobsahují pouze (rozhodně si nemyslím, že vůbec) fakta. Jsou jednoduše originální a čtivé a tak by to podle mého být mělo. A co se týče toho hodnocení: to je už ta subjektivita. Vidíš to..Deus Ex by u mě dostal taky desítku, protože lepší hru jsem hold za poslední dlouhou dobu jednoduše nehrál. Otřepané přísloví tady opět dokonalé funguje: Sto lidí, sto chutí. Myslím si, že herní novinář prostě a jednoduše musí být subjektivní, protože jinak by byl až moc korektní a fádní. A kdo je subjektivní ten se nikdy nemůže zavděčit všem. Opět bych přirovnal k recenzentům filmů. Fakta jsou pěkná věc, ale samotné nestačí, alespoň mi ne, ty dostanu všude.
            • *omlouvám se za trojnásobné: prostě a jednoduše :X
          • Tak to se Lukase musim zastat, bod 2 podle me vubec neni pravda. Treba nedavno jsem hral Just Cause 2, ktere Lukas vychvalova od akce, mechanik, az pro pribeh, a kdyz jsem to hral tak jsem si rikal, no ty kravo, takova brain dead strilecka, pribeh to ma jak nejaky vtip o trech diktatorech, kteri se potakji a jeden povida... (i kdyz za tu slevu dneska (za ty penize) se mi to i libilo. Lukas, kdyz v ty hre vidi neco, co nevidi nikdo jiny, tak i ptakovine dokaze nabalit vysoky hodnoceni :)
            • Srsly.

              http://www.hrej.cz/recenze/just-cause-2-3059/
            • Trol.diskuzni
              Srsly?
            • "Max Paynea sestřelí a Just Cause velebí. Does it make sense?"

              It does.
            • Zkratka lita ve vyssich sferach, cimz nemyslim vubec nic spatnyho. Jeho recenze se musi cist hodne pozorne, a pak si myslim, ze ty fakta se tam nalezt urcite daji, i kdyby treba mezi radky.
            • Trol.diskuzni
              To je pravda, též jsem hleděl... Max Paynea sestřelí a Just Cause velebí. Does it make sense?
    • Lukas je velicina, Lukas je top, ale nekdy vyrkne neco treba o kvalitach pribehu, ktery me prijde treba uplne blby a tak se chytam za hlavu! Neee na games.cz jsou vsichni vyborni :)
  • Já jsem nemyslel hlavní dějovou linii, aloe to celkové pozadí, kde se to odehrává. Např. Řím v 16. stol., dostávání se Borgiu k moci v Římě...
  • Trol.diskuzni
    Tip pro uplakánky ze zkrachovalého pseudopořadu: Přejmenujte se z GamePage na GameOver a začněte vystupovat na poutích a cirkusových představeních, tam to s těmi spektakulárními ultrascénkami jistojistě trhnete! *2*
    • Kronoss1
      Ale no tak, tohle bylo zrovna vtipné. Vystihl to, co na tom pořadu bylo asi nejhorší.
  • Keyz
    REAKCE na Coffin Corne.
    "Vědci ze švýcarského CERNu mají nakročeno k jednomu z největších objevů století. Podařilo se jim totiž objevit novou subatomární částici. Dalšími pokusy chtějí zjistit, jestli jde o „mýtický“ Higgsův boson"
    Tohle jsem slyšel v Událostech komentářích (UK) 4. 7. 2012.
    Ve FC janchor tvrdil,že Higgsův boson objevily a četl jsem to i jinde.Tedy jako kdyby to bylo naprosto jisté.To zase vyvracel Tomáše Davídkek v UK a vysvětloval to tam pro mně logicky.Aby se v tom prase vyznalo *12*
    • Co jsem četl, tak částice byla "obklíčena"ale přímo prokázána zatím nebyla, i když vše zatím ukazuje že by to mohl být ona. Nicméně pořád existuje malá možnost, že by se mohlo jednat o něco jiného a vědci jsou po loňském faux pas se špatně zasunutým optickým kabelem opatrnější *4*
      • janchor
        Ano, tak. Hlavně snad probůh neberete radostný zavýsknutí z podcastu jako ekvivalent tiskovky CERNu.

        Jinak ale důvod k optimismu je - oproti faux pas - danej už tím, že jde o data z dvou na sobě nezávislejch pokusů. A možná by vlastně bylo napínavější, kdyby to byl boson, ale neměl parametry toho Higgsova. Nová fyzika ftw!
        • smejki
          a bude levnější chleba? ::rednecksmilie::
          • Keyz
            -"A vůbec když to není k jídlu, je to k ničemu."

            -"Celý rok si na tom ohřívají obědy, a když se rozhoduje o rozpočtu na příští rok
            tak si vymyslí pišišvora který byl doted´ka jenom na papíře"

            Vybrané perly z diskuze na idnes.cz
            Bohužel ty největší perly mažou.
          • MickeyMutant
            Taky jsem četl Novinky.cz.
            • GlaDOS
              Diskuze na novinkách byla vážně výživná :D
        • Keyz
          Snad to nebylo předčasné zavýsknutí *4* Také doufá,že bude nějaký úspěch.Když už žiji tak ať něco objeví,vynaleznou.. *5*
        • Trol.diskuzni
          No pokud ta nová fyzika dopomůže k tomu, abys (accidentally) nezapomínal nahrávat, když je v podcastu slovutný Dan Vávra, pak směle do objevování...
  • Higgsův boson zatím objeven nebyl.... *3*
    • DangerousDave
      ako to vieš ? *3*
    • Bůh malíř si asi ještě nepřál, aby mu někdo koukal pod štětec...
  • Dnešní diskuze o tomto tématu mě velmi zaujala, akorát mě zklamalo, že jste se moc nebavili o videohrách jako takových, jestli to je nebo není umění. Na tohle téma jsem se bavil i s mým učitelem češtiny na gymnáziu, kterého mimochodem obdivuji díky jeho přehledu a názorům, a on videohry úplně zavrhl. Já si osobně myslím, že hry umění být můžou (např. Limbo, Rayman: Origins, hry od Amanita design, Journey i sérii AC s hlediska historického, protože, která jiná hra předvádí tak interaktivní historii, jako právě AC? atd.). Ale třeba hry jako Battlefield a CoD mi jako umění určitě nepřipadají. Přesto všechno si myslím, že videohry nemusí být umění, aby vás zabavili. Já osobně si raději zahraju hru s hlubším smyslem a smysluplným a zajímavým příběhem (např. L.A. Noire). Jaký na to vy máte názor?
    • DangerousDave
      umenie je tak široký pojem, že tam môžeš napchať prakticky čokoľvek ... Osobne hry tak ako filmy považujem za umenie ale nevidím veľký zmysel o tom diskutovať.
      • mireczech11,
        hry obsahují hned několik složek, které lze samostatně označit jako umění. Např. hudba, grafika apod. je jasným uměním a to bez debat. Otázkou ovšem je, jestli jsou hry jako celek uměním. Já to beru takhle: Pokud jsou filmy a seriály formou umění, pak i hry jsou obecně uměním. Pokud platí můj výrok, nelze některé hry odmítat ve smyslu, že nejsou uměním. Možná se ti nelíbí CoD, to ale ještě neznamená, že CoD není uměním. Mně se nelíbí spousta "uznaného" umění a přesto je to umění nezávisle na mém názoru.

        Hry jsou zábavou, dnes už jsou sociálním fenoménem a jsou do jisté míry uměním.

        PS Kdokoli obecně odmítá hry, je podle mě primitiv neznalý světa. Dnes ještě žijeme v době, kdy lidé hry mohou odmítat a nebýt považováni za úplné blázny. V budoucnu takové odmítání bude nazíráono asi tak stejně, jakobyste o sobě dnes prohralošovali, že odmítáte filmy. *3*
    • smejki
      hry IMHO nejsou uměním, nýbrž médiem. Naplnění definice umění je už jen na každém konkrétním díle. Navíc je tohle vnímání silně subjektivní. Nicméně se zkratkou hra = umění nemám problém. Ona malba nebo televizní tvorba je na tom stejně.
    • GlaDOS
      Do jedné věty bych AC a historii nedával. Ona si ji totiž ohýbá podle svého.
    • Hry jsou hlavne soucast kultury a tak by na ne CT mela nahlizet. Umeni bych do toho netahal, jak pises, jsou v tomhle smeru lepsi kousky (Limbo, Rayman, Journey...) a jsou i kousky na hranici popcornu az odpadu (Battlefield a CoD), ale to by pak podobne museli kastovat i filmy, hudbu, divadlo...

      Diskuse sla spis o tom, ze CT se rozhodla zrusit GP, asi kvuli usporam. A kdyz se zvedla vlna nevole, zacala vymyslet hovadiny a duvody zruseni. A sama se do toho zamotala. Zacne snad CT resit kvalitu a zanr filmu na sobotni vecer? Polanskiho ano, ale Rodrigeze ne? A proc vubec vysilat nejake filmy, je to komerce, prostoru maji dost, at si lidi zajdou do kina, no ne? :)
    • Jestli mohou byt hry umeni, nebo ne, mohou nejlip posoudit lide, kteri ty hry vytvari. Treba me zaujalo, ze skoro v kazde knizce, kterou jsem cetl o tvorbe her a programovani, skoro vzdycky ty autori na zacatku uvadeli, ze hry jsou umeni, protoze se skladaji ze vsech casti, ktere samy o sobe umeni mohou byt. A je to zcela logicke.
      • To je blbost. V podstatě tvrdíš, že sám "umělec" má posuzovat, jestli je jeho dílem umění a ještě k tomu dodáváš pomyslnou třešničku, že to ten "umělec" umí posoudit nejlépe. Zkus se nad tím zamyslet.. Schválně jestli ti dojde ta nesmyslnost. *3*

        PS Dneska se za umění považuje kde co. Proč by tedy hry, které obsahují opravdu hodnotná umělecká díla - třeba hudbu - nemohly být považovány za umění? Jo, já zapomněl, hry jsou stále ještě pro mnohé nebožáky zlem. *1*
        • Pro jistotu. Ne ten umelec, ktery dilo vytvoril, ale jiny umelec z oboru. Stejne jako kdysi literaturu posuzovali sami spisovatele, v podstate odbornici.
        • Ano, jestli ma neco urcite kvality a proc, dokaze posoudit jen clovek, ktery tomu rozumi. Hry jsou tak komplexni format, ze posoudit co a je a co neni ze zahrani nestaci. Stejne jako jak je dobre napsanej program dokaze posoudit hlavne programator, stejne jak je kvalitne napsana hudba, dokaze posoudit druhy muzikant, atd. To ze dneska veci posuzuji a hodnoti lide, kteri tomu rozumi asi tolik, ze danou vec, slysi, vidi, hraji, jeste neznamena, ze do toho vidi.
          • Umění posuzují umělci, odborníci (to nemusí být nutně také umělci a vlastně často ani nejsou) a laikové. Každé tohle posouzení má svou váhu a já se nepřikláním ani k jedné straně, že by ta která strana mohla umění posuzovat "nejlépe". Umění podle mě může posuzovat každý, pokud má relevantní názory.
            Ale nemá smysl se dále utápět v téhle diskuzi o umění. Umění je až příliš abstraktní pojem a je až příliš výkladů toho, co je a není uměním. Ani nemluvě o tom, že pohled na umění se neustále mění.
            Hry jsou výrazným jednak technickým a zároveň uměleckým projevem. Jde v podstatě o jakousi virtuální a plně interaktivní performenci. *1*
            • Tady myslim, ze se ale ztraci to podstatne, ze nejde o to, co je a co neni umeni, ale jestli medium ma potencial umenim byt. A to mohou posoudit jen lide, kteri tomu rozumi.
  • Keyz
    Škoda,že ČT je tak zoufalé pomalá když jde nějakou změnu a nepřístupná novým nápadům.Kde jsou ty časy kdy dávali například Otázky Václava Hlodavce (česká soda).Tam seděl Stalin a Hitler a nikomu to nevadilo *4*
    http://www.youtube.com/watch?v=ZV80TkZuqm4
    • smejki
      pokud se nepletu, tak zrovna Venca Hlodavec v TV nikdy nebyl. To už je čistě post-ČT éra.
    • kotty
      Česká soda to sice je, ale dělaná čistě na stream. Na ČT se tyhle nové díly pokud vím nikdy neobjevily.
  • ohledne toho vydelavani na lets play a recenzich komentarich ke hram, to byla trosku blbost ne? to by i games.cz nesmelo vydelavat na tom na cem vydelava.
  • DangerousDave
    každý nadával na scénky v GP (väčšinou oprávnene) ale v čom je toto lepšie ? http://is.gd/Pdt2VC alebo http://is.gd/m6zJKQ

    Som zvedavý čo Broukal (aj s Mášou) vymyslia, priestor pre takých ľudí je vždy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit