Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hmm, tak řešíme, proč jsou hry komerčně tak nezajímavý v ČR a ono nebude to tím, že se léta tady software bezostyšně kradl a i LEVEL a další recenzovali z pirátských verzí které šly z ČVUT, kde byla páteřní síť? A jako takovej bonbonek, když se Grygar zeptá, kolik kdo má doma sběratelksých verzí her. A najednou trapný mlčení a zjištuje se, že tyhle lidi si ani hry nekupují, jen je dostávají nebo je zřejmě stahují. Je to hnus a nikdy se nevyrovnáme USA v tomto směru, nikdy tu nebudou pracovat profíci a proto plně podporuji správné rozhodnutí Milana Fridricha o zrušení GAYPAGE. At si to žije někde svým životem bez peněz nás poplatníku, hyn sa ukáže zmrdi, jeslti na tomáte! GO FOR IT, BROUKALE.
    • Mě fascinuje, jak se tu někteří vytasí se silným názorem a pak ho ani neumí pořádně obhájit a napíši naprosté nesmysly. Třeba ty si napsal spousta ničeho.

Mimochodem, já taky doma nemám jedinou sběratelskou edici... ale mám spoustu běžných edicí. *3*

Mimochodem, přijde mi velice nevkusné kopat do už zaniklého pořadu. Komu se pořad nelíbil, ten ho stejně nesledoval a může mu být jedno, že pořad skončil. Komu se líbil, ten nechť tu zanechá nějaké to slovo. Ale jasně, trolování je dneska už plnohodnotným koníčkem. *1*
      • zdeeneek
        Svoboda slova ti asi nic nerika ? Kdyby sem psali jen ti, kterym se GP libil, tak by to mohlo vypadat, ze to byl perfektni porad. Skutecnost je ale trochu jina a GP rozhodne dokonalej nebyl, z ruznejch duvodu ...
      • Kronoss1
        Nikdo tady do Game Page nekope a nevím, co je na vyjádření názoru na Game Page nevkusného. Kdyby ČT a lidi, kteří Game Page dělali z poloviny poslouchali hráče, tak by třeba mohl ještě být, ale to je čirá spekulace.
      • Trol.diskuzni
        Mne se pořád nikdy nelíbil, byla to s*ačka na n-tou (stejně jako RIPfail) a milerád o tom zdejší přispěvatele opakovaně zpravím! *14*
        • Kronoss1
          Jak jinak, viď Trole?
        • O tom nepochybuji. Jednou se dočkáme toho, že vaše činnost (tj. trolování) bude považována za duševní poruchu, nebo minimálně jistý typ drobné úchylky. A to nemyslím nějak zle - to je prostě fakt.
    • smejki
      tomátem vpřed!
    • Jak by mel vypadat takovej profik pisici o hrach? Casto to je kamarad nekoho z redakoru, u nehoz vubec nezalezi na tom, jake ma vzdelani, praxi, ale jen pouhe, ma prehled o hrach a umi o nic neco napsat. Rezerva v kvalite hernich novinaru je velka, nebo v pozadavcich na ne. Jenze na druhou stranu, jak by mel taovy redaktor vypadat? Mel by mit zurnalistiku? Proc by proboha pak psal o hrach, ktere jsou na poli zurnalistiky necim zcela podradnym. Stejne tak penize, za psani o hrach si clovek vydela minimum? Pokud tady nebude prostredi, ktere bude prat hram jako takovym, a to myslim i z hlediska jinych medii a celeho povedomi spolecnosti o hrach, tak to jine nebude a ani jine nemuze byt. A prave z toho hlediska je zruseni GamePage prave spatnym tahem, to snad da rozum. A jeste ke vsemu by se musela zlepsit i obsahova kvalita her, aby 99% viditelnych titulu nebylo jen o cistem zabijeni a masakrovani lidi. Vycitat tyhle pomery zrovna lidem, kteri se o zkvalitneni snazi jako Ondra Broukal, nebo lidi tady na games, je hloupost *3*
      • Kronoss1
        Bohužel tady u nás neexistují herní NOVINÁŘI. Oni si taky tak říkají, ale nejednají tak. Příkladem budiž Eurogamer a můj oblíbený (sarkasmus) pisálek pan Jonáš, nad kterým jsem zlomil hůl už dávno (jak nad Eurogamerem, tak nad Jonášem.)

A jak psal Zzz, Game Page byl špatný pořad a špatný pořad dělá špatnou reklamu. Lepší nic, než špatný pořad.
        • Co mas proti Jonasovi, vzdyt si vede i svuj blogisek? :) Navic psal snad do vsech hernich medii co tu kdy byla, to by pak museli byt vsude blbci, aby vzali na praci blbce, ne?
          • Kronoss1
            Pan Jonáš jednou reagoval na čtenářské stížnosti zde na Games.cz u recenze MW2 (9/10) tím, že napsal: ,,Nesuďte hru podle proběhnutí na nejlehčí obtížnost a sežeňte si originálku". Lidi si stěžovali na recenzi obecně, například že nebyla objektivní, že udává nepravděpodobnou dobu dohrání, kdy uvedl asi 7 hodin (já to hrál na těžkou 5,5 hodiny) atd. Já jsem si originálku MW2 koupil za 1099 Kč a úplně jsem ty peníze vyhodil z okna, takže jsem byl na sebe naštvaný. Pak jsem si ale přečetl tenhle Jonášův dodatek a viděl jsem rudě. Kdyby byl vedle mě, tak by dostal facku. Tak jsem neváhal a napsal jsem redakci, ať ten dodatek změní a ať z toho vyvodí nějaké důsledky. Také jsem psal přímo Jonášovi , ať se hráčům omluví, ale ani jedno se nestalo. Proto je pro mě pan Jonáš naprosto nevěrohodný pisálek, který není dostatečný chlap na to, aby unesl kritiku.
            • Kronoss1
              Robotron3: Nebylo to jen o té době dohrání, to byla jedna maličkost, ale je to skoro 3 roky, takže si nevybavuji všechny stížnosti.
              Jenda: Aha, tak to jo. To jsem nepoznal, ale máš pravdu. Jonáš je ... radši nic.
            • Ach tak, takze je to osobni. :) Nicmene ja to myslel ironicky, taky mam o jeho kvalitach a odbornoti znacne pochyby. Na to jak dlouho uz se psanim zabyva a snad i zivi, mi nektere clanky prisly jak od cloveka co si vcera prinesl domu konzoli a teprve do taju pronika. :)
            • A proc si myslis, ze to nemohl dohrat za 7 hodin? Me se taky stava, ze hru, kterou nekde pisou hratelnost 8 hodin, ja ji dohraju za 15. Nevim, jestli je to tim, ze si dam hned nejvyssi obtiznost, nebo delam ve hre neco navic, kazdopadne prece je logicky, ze vsichni tu hru nedohraji za stejny cas.
        • A co takovej Pavel Dobrovsky? To je treba pro me clovek, kteryho si dokazu predstavit pod pojmem "profik herni novinar". Zase vsechno a vsechny nehazet do jednoho pytle :)
          • Kronoss1
            Jistě se najdou tací (je jich fakt málo), kteří jsou profíci nebo herní novináři a určitě nechci urazit právě ty profíky.
            Teď by bylo fajn, kdyby se sem zapojila i Redakce Games.cz.
            • Na druhou stranu, kdyz nekdy ctu to, co se dnes nazyva noviny, mozna je to tak dobre :)
            • Já osobně považuju za asi největšího profesionála Honzu Modráka, sice není stoprocentní, ale splňuje mojí představu jak by měl vypadat herní novinář - obrovský rozhled, zájem o průmysl do hloubky, slušné stylistické schopnosti, chápe dobře nová média a bere si správné příklady ze zahraničních médií- kolikrát si na jeho blogu počtu víc, než ve všech ČESKYCH herních mediích dohromady. Jiného profíka tu bohužel moc nevidím, ale jsou tu rozhodně lidi kteří dokážou něco slušně napsat - novináři to ovšem nejsou ani omylem.
      • Gamepage byl špatný pořad a v dněšní době nestačí jen říct, že to byl špatný tah.
        Nebo se spíš zeptám v čem byl dobrý, že si ten konec nezasluhoval ?
        • Byl to spatny porad, ktery mohl byt lepsi. Dobry tah by byl udelat ten porad lepsi :)
    • Kronoss1
      Víš, ne všichni kradou a jestli si myslíš, že jinde ve světě, například v tvých Spojených státech nejsou piráti, tak si stejně naivní, jako člen Svědků Jehovových. Nás je jen 10 milionů, a proto se zdá, že je tu hodně pirátů, ale v USA, kde je 312 milionů lidí, se ti piráti více ztratí.
      Já osobně taky nemám žádnou sběratelskou edici, protože mi připadá zbytečné vyhodit jednou tolik peněz za to samé jen kvůli krabičce, artbooku a hloupé pušce nebo luku. To ale neznamená, že hry nekupují, čímž je nechci nijak bránit.
      To, že se nevyrovnáme USA nebo Německu je bohužel dáno historicky, protože komunisti tady morálku lidí naprosto zku*vili a není to vidět jen v herním byznysu, to je ale debata na hodně dlouho, ale klidně se do ní pustím.
      • smejki
        no s tím ztrácením pirátů. Ti se tam (v USA) ztrácí proto, že jich je proporčně daleko méně, ne proto, že tam žije 312 megalidí. V Rusku se piráti rozhodně neztrácí *1* . Naopak, jsou tím pověstnější než celá středo-východní Evropa
        • V USA je pirátství marginální záležitost, mluvíme li o procentuálním zastoupení.
          • smejki
            tak jo, pomohl jsem si sám a dokonce jsem se přesně trefil do vlastního odhadu. 20% je možná nejmíň a světě, ale je to asi natolik marginální věc jako DPH. *14*
          • smejki
            sauce pls
            • MickeyMutant
              Mayonnaise or dressing?
      • Narážel jsem spíš na to, že lidé, kteří u nás dělají herní "žurnalistiku" si sami nekupují ani hry, viz. je nad slunce jasné, a už dnes i přiznané, odkud celá devadesátá léta a i dál pocházel software, který se recenzoval. Že Petr Poláček měl ve svém Gameboyi R4 kartu s pirátským obsahem a takových drobků bych vychytal /Modrák zase pirátil na DSku, čímž se diskreditoval jako profík/. . Pokud jejich zákaldním postojem je, že hry stojí za to akorát si je stáhnout /jak je komické, že je dneska Martin Bachyně v AHP, která si dává za jeden z cílu potírání pirátství! SIC!/, a to ještě tyto myšlenky předávají dalšímu publiku, tak naše media nikdy nebudou na tom s komerční podporou tak dobře, jak třeba v USA, kde to fugnuje úplně jinak. Je to o postoji a morálce, tradici a úctě k práci jiných lidí. Jinak s tvým posledním odstavcem se plně ztotožnuji a netřeba o něm ani debatovat - komouši jsou obří zlo, co zničili myšlení minimálně dvou generací lidí v tomto státě.
        • smejki
          "Je to o postoji a morálce, tradici a úctě k práci jiných lidí."
          Co jiného než neúcta k cizí práci je celá tvá zdejší lamentace? Možná si to blbě vysvětluji, ale na mě to tak působí.
        • janchor
          Co platilo v dřevních dobách neplatí v těch moderních. Recenzování z warezu se podařilo vcelku úspěšně vymýtit (mimojiné zásluhou lidí, na který dštíš síru) a osobně neznám kolegu, kterej by si hry nekupoval.

A odvozovat si z absence speciálek nějakej základní postoj je zajímavej myšlenkovej zkrat. Já třeba speciálky nekupuju mimojiné proto, že by mi pak nezbylo na další hry, který chci.
        • Kronoss1
          V tvé první části příspěvku je důležitý jeden aspekt. Tím aspektem je minulý čas, dnes je to trochu jinak, ale souhlasím s tímto: ,,Je to o postoji a morálce, tradici a úctě k práci jiných lidí".
          Naprosto se s touto větou ztotožňuji, naštěstí jsou tu takový lidé, bohužel nejsou tolik vidět. Mně se hnusí dnešní společnost, která je na jednu stranu moralistická a dobrá a správná a vše by zakazovala, ale na druhé straně tak nejedná. A na tohle se dá debatovat ještě lépe.
        • Tak pred 15ti lety bych s tebou souhlasil, dnes uz je to trochu jine :)
      • Taky se hlasim. Odhadem bych rekla tak 200 her jen na konzole (PC nepocitam), a ani jedina sberatelka. K cemu... :)
        • fuj, rekl...
          • hmm, zajímavé, řekla... jsi to ty Maruško?
  • Konečně host,který hrám rozumí,pro mě je Ondřej jednička,sleduji ho už ok počátků,na TOPtv vzpomínám *3* *8*
  • Kronoss1
    Game Page se mělo změnit před lety. Je škoda, že ty změny, které Ondra Broukal chtěl udělat, tak je nebyl schopen udělat, ale ten pořad, jak byl do této doby dělán, nemohl vydržet.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit