Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #88 HD: Nad Vávrou sa blýská
28.7.2012 | Redakce Games.cz
162 příspěvků
-
co vsechno ceske dite diky medialni masazi nenazve komunismem
-
Vávra je frajer. Líbí se mi na něm, že se prostě nebojí všechno zkritizovat. Kdybych někoho jinýho slyšela takhle mluvit, tak si o něm asi myslim něco špatnýho, že chce být akorát zajímavej a kdesi cosi, ale Danovi to tak nějak "baštim". Věřim, že on takovej opravdu je a že se o nic nesnaží. Hlavně je na něm vidět, že tomu, co kritizuje, většinou rozumí. A myslim, že je důležitý mít v herní scéně někoho takovýho výraznýho.
-
-
Nic ve zlym. Ale pokud se nekdo neboji byt debilem, nedela jej to chytrejsim *2*
-
Tak v herní scéně jo... tam mu to taky většinou "žeru"...
A taky mě baví ho poslouchat, podcasty s ním jsou nejlepší... nejvíc "žívý" a je to tam opravdu diskuze...
Bohužel nevím jak moc je opravdu takovej frajer, že je fakt tak kritickej a opravdu to tak vidí a jak moc to dělá protože to prostě dělá... čím dál víc a víc mi přijde že fakt jakoby nemá rád lidi a svět... a tak většinou všechno jen a jen kritizuje... a čím dál víc u něj je to, že prostě... když se to líbí mase lidí a je to mega úspěšný.... tak u něj je to přesně naopak... podle něj to stojí za ho*no...
Jako že na počítačový hry má relativně dobrý názory a s těma se ve většině ztotožňuju....
Ale jak se v posledních minutách pustili do téma filmu, tak mě sprominutím dost "nasral"... mě se mimochodem líbil i Prometheus, ale tam chápu, že né každýmu se to líbí...
Ale to jak se obul do Temnýho rytíře... tam hlavně bylo vidět že tomu ani nerozuměl... pletl dva příběhy dohromady, podle mě kdoví jak a kde ty filmy viděl, jak je sledoval a jak je vnímal... protože to co tam mlel o Temným rytířovi bylo všechno naprosto mimo mísu.... -
-
Vzhledem k tomu, že mě ten Batman taky moc nezajímá, tak ti musím říct, že to kritizoval tak nějak stejně, jako třeba Skyrim. To, že spletl dva příběhy dohromady bylo vtipný a myslim, že to tak i udělal schválně, jenom vás fanoušky to naštve a vytknete mu to.
A upřímně, takovýhle filmy/hry/hudba pro masy většinou stojí za houbeles, to nemůžeš popřít. Teď myslim všechno, ne jenom Batmana, to jsem viděla jenom ten druhý díl, Americký "suprhírous" nejsou můj šálek kávy.
Ty máš nějak moc ráda tečky. -
-
Batmana od Nolana bych vůbec nesrovnával se "suprhírous", tam je ten Batman spíš jak odpadlík a kdyby neměl tu netopýří škrabošku, tak by se dalo říct, že je to jen vytrenovaný tajný agent s gadgetama ala Sam Fisher.. že se povede jeden dva filmy ročně, které jsou pro ty masy (pro někoho ovce, hlavně, že ti ovco-osočovatelé jsou děsní hipsteři :D jen mimo téma, jistí uživatelé tady ví :D), tak neznamená, že jsou špatné, že se líbí těm masám a jsou tu i kritici, kteří doopravdy na filmy koukají z uplně jiného uhlu a vidí to co normální divák nevidí.. jestli to udělal schválně, tak to dělá pořád, ale on netrolluje, on prostě něco breptá a pomalu ani neví
-
Tak i kdyby ho batman vůbec nezajímal a nebavil... tak prostě tam v podcastu si hrál na velký odborníka na filmy a velkýho kritika....
jenomže třeba ten dark knight sklízí úspěchy víceméně i u všechn opravdu fimlovejch odborníků a filmovejch kritiků... kteří filmům fakt rozumí a patří mezi náročnější diváky...
dokola tam mlel a kritizoval jen stupidní příběh, kterej ještě míchal dokupy, dle mě to neděla záměrně, ale nevím no... ale i přesto, že ta hlavní zápletka se mu mohla zdát blbá a stupidní.... tak i přes tohle by měl uznat, že ten film je prostě velice velice nadprůměrně kvalitně zpracován.... herecký výkony, hudba, stylizace atd atd atd...
a to co se dělá pro masy nemusí stát za houbeles, někdy jo, někdy né... ale rozhodně bych to tkahle nezobecňoval... většinou to tvrdí právě ti, kteří jdou rádi proti davu a rádi se liší názory....
a ps tenhle batman mi nepřijde jako klasickej příklad americkýho "suprhírous".... to mimochodem taky nejsou úplně můj šálek kávy...
-
-
Jak tady všichni píšou, že s tím filmem už zašel daleko... Nevidím moc rozdíl mezi tím, jak kritizuje některé hry a tím, jak kritizoval Batmana. Jediný rozdíl je asi ten, že se ti Batman líbil :-) Jeho kritika většinou dává smysl, ale přijde mi, že se u her až moc zaměřuje na druhořadé věci typu grafický realismus a spol, možná je to jen dojem.
-
-
Tak za sebe musím říct, že spoustykrát jeho kritika nedává smysl... v když kritizuje hry...
A jak tady psalo víc líbi... nový batmany jsou podle něj největší sračky, co do příběhu, děje, zápletky... prostě celkově... a X-mani jsou v cajku... jakože nic proti Xmanum, všechny díly byly super... ale to je to co u něj nedává smysl.... -
-
Jo, to jsem napsal asi moc zestručněně - dává smysl jsem myslel tak, že dokáže vždy vysvětlit, proč mu něco z jeho pohledu vadí a má to určitý smysl. To, jestli se s tím pohledem ztotožňuji, je další věc, velmi často ne. Navíc mi přijde, že ho striktně zajímá jen oblast AAA filmových velkých her (o všem jiném se kdysi často vyjadřoval dost pohrdavě), která třeba zas tak moc nezajímá mě.
-
-
Nie.. u neho plati za "kto chce psa bit, palicu si najde". Cize aj keby bola hra dokonala, u neho bude vzdy srackou plnou chyb, lebo to nie je jeho hra a on by to urcite spravil sto-krat lepsie. *10*
-
-
jo rype do veci jktery sou blbe a hlupe ovce zerou a zerou a beci a tlemi a kdyz nekdo rekne zwe je to spatne tak ho ovce jdou skopat ze ma zavrit hubu
-
-
wtf? to by se mohlo říct u kterého koliv kritika.. jde o to jakým stylem to podává.. neříkám, někdo si prostě nebere servítky, beru fajn.. ale aspon kdyby to dávalo smysl, u něj si jednou řeknu "má pravdu ten chlapec" a po chvíli řekne nějákou kravinu a říkám si "ty se jdi prospat, co to mele?" takže jeho názory nejdou brát moc objektivně, jelikož tituly sráží na uplných banalitách.. a člověk vlastně neví, jestli to je jen takový "hater" nebo ho fakt tlačí ego na lebce.. do Dana je prostě těžký vidět
-
-
-
-
-
http://is.gd/xMHSGx *1*
-
-
konecne zase zajimavejsi fight club
-
Daniel Tyler Vavra
-
chci se zeptat pana Vavry jestli je to opravdu jeho povaha nebo jenom přetvařka protoze tak hloupeho cloveka jsem uz dlouho nevidel a kdyz jste byl satanista tak jestli se vas jak rikate lide ptaly jestli jste blazen tak asi nebylo kvuli oblecni ale asi kvuli povaze proberte je popmalu 40 nebo kolik a jste jak cvok vase rodina na vas musi byt pysna jediny uspech byla mafia 1a od te doby nic
-
-
velmi zajimava reakce kritizujici hloupost a zajimava poznamka ode me ze reakce je napsana jako jedna veta ja teda nevim ale nemaji mit vety alespon carky nebo tecky ja chapu ze v dobe internetu a podobne veci nekdo nepise hacky a carky jako nad pismenkama a tak ale napsat neco jedno takhle dlouhyho a jako bez carek treba to mi prijde jako projev primytyva ale nechci nejak zase kritizovat je to jenom muj postreh tak se nezlobte ale pokud kritizuju a oznacuju nekoho za hloupeho a pak napisu neco co vypada jako od nekoho kdo cerstve objevuje psani chapete me ne tak se nezlobte ale
-
Vsadím levou kouli, že ten satanismus byl jen vtip.
-
-
To je moudré, jednu si každopádně nechat pro případ, že by jsi sázku prohrál :o) Ale taky si myslím, že šlo spíše o vtip ;o) I když radši bych vsadil tři prsty, koule jsou důležité, vole ;o)
-
-
a tvuj prvni a posledni uspech byl stahnuti Mafia1 z Torrentu
-
pan Vávra je všechno jenom ne hloupej *3*
-
-
V zásadě mám pana Vávru rád,ale občas se nechává trochu unést a zapřehání si i když má v jádru pravdu (hlavně u toho androidu)
-
Vavra sice pi*uje na co muze jenze on si to muze tak nejak dovolit. Je chytry a vyzna se coz na nem dost obdivuju. Kritizuje pomalu kazdou hru coz u nej zatim beru protoze dela vlastni hru a doufam ze vsechny chyby co mu vadi na ostatnich hrach tak u te sve mit nebude. Jestlize pak jeho hra vyjde a bude to nejaky paskvil (tomu ovsem nechci verit) tak potom u me dost klesne.
-
-
ja to beriem a tešim sa na jeho ďalšiu hru ale trúfam si tvrdiť, že ak jeho hra nebude dostávať hodnotenie minimálne 9/10 tak to Vávra za tie jeho nekonečne kritické reči voči všetkému čo nieje jeho pekne schytá a vobec ho nebudem ľutovať. Dúfam teda že sa to nestane a hra ktorú vydá bude naozaj úžasná a všetkím nám padnú sánky.
-
-
Jo to je presne moje myslenka :)
-
-
-
Byly zmíněni Bolt Thrower, takže nejlepší Fight Club, co kdy byl.
-
Dan Vávra je jednou z nejzajímavějších osobností současné české herní scény. S jeho názory nemusíme vždycky souhlasit, ale MÁ výrazné názory a je to inteligentní člověk, proto jeho názory mají cenu. Ve starých dobách za Andreje byly nekompromisní (často provokující)názory devizou herního žurnalisty. Později se herní žurnalistika změnila na nicneříkající plkání o hrách, které nic neříká a nikoho neuráží. Jsem rád, že podcasty Games se nevyhýbají názorům a konroverzím. A je prima, že Dan Vávra do podcastů chodí. Líbí se mi, že to je člověk, pro kterého jsou hry důležité, vážně o ncih přemýšlí a nestydí se za to. Těším se na další podcasty.
-
-
je pravda, že recenzií kde by ich autor ku hre pristupoval nekompromisne a maximálne kriticky ale pritom by vedel byť férový už prakticky neexistujú. Dnes je to samé : "áno je tu síce takýto malý problémík a fanúšikovia budú možno sklamaný ale veď hrá sa to dobre a hra rýchlo odsýpa" bum 80% ... akoby jediné kritérium bolo či sa to dá hrať bez toho aby pritom človek nezaspal. Recenzent by mal byť v prvom rade kritik a ako napísal klasik "Kritik je od slova kritizovat a proto se snažím na všem najít nějakou chybku" (J. Modrák 1999)
-
Argumentace subjektivního názoru může použít každý s obhajobou každého. Potíž nastává, když se Vávra odpoutá od své profese a začne (na prosbu čtenářů, nutno říct) šťourat na pro něj neznámých místech, jakoby div nevlastnil patent na rozum. Nevím, jestli byl takový vždy nebo tyhle "z pr*ele ku*vy" podnítily těžké poslední roky, ale možná by se hodilo na několika frontách ubrat.
-
-
Koukám nadávání Vávry je v pořádku až do té doby než se trefí do vašeho milovaného filmu, potom už to zase až tak v pořádku není :D
-
-
Nadavani na hry se da pochopit, i kdyz mam jiny nazor tak ja se na hru nedivam ocima vyvojare, ten ma pohled urcite jiny (ale i tam je fura jeho argumentu uplne scestnych). Nadavanim na film jenom ukazal ze tomu vubec nerozumi, ale to mu vubec nebrani oznacovat lidi s jinym nazorem id1oty.
-
Nechápu, co je na tom podivného.
-