Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #88 HD: Nad Vávrou sa blýská
28.7.2012 | Redakce Games.cz
162 příspěvků
-
Tak "jako" ja na Vavru vobec nie som zvadavy, nebudem to pozerať, je to "jako" taky šašek hernej sceny, čo "jako" do všetkeho kope, pripomina mi Sladka, chvilu ho ludia počuvali, potom ho poslali "jako" do pr*ele - aspoň u nas na slovensku. *1*
-
-
a začali jste poslouchat Mečiara.. :)
-
-
A toho multikulti abstinenta z Žiliny *5*
-
-
A na Dzurindu ste zabudli a traz fiči Ficonator...uvidime z koho historia spravi krala, z koho šaša...
-
-
-
-
Má Martin Bach krátkodobou paměť nebo trpí neschopností udržet myšlenku, že musí mermomocí každýmu skákat do řeči a případně se "veřvat" do diskuze, když se mu to nedaří? Fight Club poslouchám/sleduju už pravidelně a rád, ale tohle je něco tak otravnýho...
-
D. Vavra opat ukazal, aky je on majster cez vsetko. Proste, poloboh a nic menej.
-
Vávra je nepochybně osobnost českého herního průmyslu. Ale jestli ještě někdy začne žvanit o filmu, tak nám na filmové teorii na Karlovce budou vstávat vlasy na hlavě. Totální redukcionismus všeho a vždy, pokud nesouhlasíme.
-
s danem souhlasim až na Dark Knight. Prometheus je debilovina, stejně tak i všechny komixovky, ale přesto se mi líbili první xmani. Věřim, že ta jeho hra BUDE excelentní. I kdyby vás hra neoslovila grafikou, hudbou či jinou ou, tak atmosféricky ta hra bude dokonalá a už ted jí vidim před očima jak konečně po více jak deseti letech, kdy jsem jako malej hrál diablo 2 a strašně si přál rpg z realného světa bez příšer atd, se to stane. Bude dokonalá, protože z tohoto rozhovoru, kde jsem mimochodem slyšel a viděl Dana poprvé, jinak jsem od něj četl články v levelu atd.. tak bude dokonalá, protože je to prostě realista *5*
-
Měl bych návrh na dalšího hosta:
http://www.youtube.com/watch?v=CuaRGtIrM9U -
-
však se stačí podívat na úvod :D
-
-
hele ta bílá barva je moc bílá a voda moc mokrá! to je hrůza! já bych to udělal bílý a mokrý tak akorát... - protože se mi jednou něco podobnýho povedlo v roce 2002 ! ! ! po té sice už/zatím? NIC, ale já vám budu říkat co je špatně a co ne a koukejte mi to žrát a poslouchat ! super ! doufam že se mě tu také budou lidi zastávat - jako p. Vávry. PS: docela mě v podcastu potěšilo jak ho utíral Lukáš s gothic 1 a ultimou. +1 lukášovi
-
-
V Gothicu se postava maximálně tak prošla, třískla kladivem do kovadliny a sežrala jabko...
-
-
No Gothic 1 si popravdě už moc nepamatuju, ale poměrně nedávno jsem hrál Gothic 2 s datadiskem. Vzpomínám si, že např. kovář tam ráno vstal, pak přes den koval (pendloval tam mezi kovadlinou, kýblem s vodou a výhní) pak šel do hospody na pivo, kde u stolu pokecal s ostatními NPC a pak šel domů spát. Když jste mu vlezli během noci do bytu tak se probudil a vyrazil vás. No a když jste neodešli asi po třech upomínkách, tak vás napad a volal stráže.
Mě tohle přijde jako slušnej denní režim na hru z roku 2002. Hlavně ve hře není žádné nahrávání, takže se nestane jako např. v Zaklínači, že postava zmizí ve dveřích a pak se objeví o dva kilometry dál v lese. Tu postavu jste mohli sledovat třeba celej den a pořád bylo vidět co dělá. Toho kováře jsem si zrovna teď vybavil, ale vím, že tam víc postav mělo poměrně detailně zpracovanej denní režim.
Takže v Gothicu podle mě byl naopak jeden z nejlepších denních režimů. Určitě lepší než v sérii The Elder Scrolls. -
-
jojo, Gothic 2 byl co do denního režimu nejuvěřitelnější. Jenže. Každá aspoň trochu důležitá postava měla ručně naskriptovanou celkem primitivní smyčku. V šest jdi tam. v osm tam. v deset tam. Navíc pokaždý po předem nalajnovaný cestě. Do zblbnutí pak přehrávej animaci "dělání". Nehandlovalo se se skutečnými instancemi objektů (kovář nic nevyráběl, Diego žral jabka i když u sebe žádný neměl, vojáci trénovali střelbu i když neměli u sebe šípy. atd. atd. atd.), neuspokojovaly se potřeby a postavy na tuty snad ani neměly inventář. Mám dojem, že Dan mluvil o komplexních denních režimech, kde postavy zohledňují svou výbavu, své cíle a interagují s aktuálně dostupnými předměty. Ne o tom, co bylo v Gothicu, byť jako výchozí inspirace z hlediska uvěřitelnosti to je rozhodně správný titul.
-
-
-
kdes byl na tom utření Gothicem? Že bych si koupil lístky...
-
-
To jsem do chatu psala já a Lukáš to tam pak řekl. Ale já to myslela tak, že už i v Gothicu 1 měly postavy nějaký ten denní režim, jenže takhle to vyznělo docela blbě, no.
-
-
no však já vim, co řekl, ale rozhodně to nebyla utírka, jen přečtení názoru z diskuse. A navíc Gothic měl úplně jiný denní cykly než o kterých mluvil Dan.
-
-
-
Povedlo v roce 2002.
Pak chystal docela hezkou věc (http://www.youtube.com/watch?v=mfnk2xw4ssQ), ale někdo měl jasnozřivý nápad, že něco takového se přece nebude prodávat, jak později potvrdila série Assassin's Creed, že ano. ( hratelnostně postavena na podobných principech).
Práce na Mafii II, z toho co se dá modařinou vykuchat ze softwaru a z toho co tu a tam různým lidem uteklo...řekněme že to asi pana Vávru pěkně naštvalo, ale netuším, nemám interní informace.
A teď to zkouší znovu, znovu po svém a jaké překvapení, znovu mu držím palce. Ne jako ovečka. Navážení do kinematografie by si mohl odpustit, stejně jako by neuškodilo občas ubrat páru v oblastech, o kterých má slabší povědomí.
Přeji panu Vávrovi, ať se jeho projekt podaří. Nečekám zázraky, nečíhám na chyby abych "mu to vrátil". Očekávám produkt, který se vyhne klasickým problémům a logickým přešlapům současných her a současně si pochopitelně s sebou potáhne vlastní kiksy a škobrtance. -
-
díky za video, vidím to prvý krát... nie je to síce mojá šálka čaju ale pôsobí to výborne (a hlavne na ten rok) hneď som si spomenul na assassinky z HL a Trinity :)
-
-
Me to zase pripomnelo DE: HR (tou stealth vs. akcni volbou postupu).
-
-
-
-
jo, jo, vavra je romero ceskeho herniho prumyslu....
-
Část podcastu jsem slyšel live a řekl jsem si, že nezaškodí poslechnout si to znovu celé. Jaké překvapení mě čeká jsem skutečně nepředvídal. Já uznávám lidi co je nebaví akční filmy, nebaví je sitcomy, nejsou jim sympatičtí herci a tak, ale říct o DKR, že je to sr*čka (což tuším Vávra udělal) je moc. Já s ním většinou souhlasím ve věcech ohledně vývoje her, těm očividně rozumí. Ale ať proboha nekecá do filmů. Nebo se o nich alespoň vyjadřuje slušně. Tuplem o Nolanově Batmanovské trilogii!
Jinak DKR se povedl skvěle, osobně se mi líbil ještě o chlup víc než druhý díl. Nejvíce za to asi mohla hudba, já si holt na epičnost potrpím *3*. A ten konec, už dlouho jsem neviděl normální dobrý konec! Opravdový masterpiece ve svém žánru! -
-
No, ze by Batman (kor od Nolana), byl nejaky vrchol filmove tvorby? Dobre, popcornova zabava pro nactilete, jak pise Lukas:)...zrovna jako Harry Potter pro ty mladsi a ano stejne kvality (mozna i trochu rezisersky napaditejsi) to ma...ale je to proste porad kategorie totalniho konzumu bez ambici a verim, ze je i dost lidi , kterym je lito investovaneho casu do teto neprinosne kategorie... nazvat to srackou muze Vavra, rozhodne je z meho pohledu bliz, nez kdyby to oznacil za slusny filmy... Schopnost pobavit - zabavit nekoho na par hodin jim neupiram, i kdyz porad nerozumim tomu proc se ve volnem case divat radsi na Temnyho rytire nez na Sedmy kontinent treba...:)
-
-
Radši si zahraj Mass effect protheane. To bys viděl co by ti na něj Vávroš řekl
-
Kde tvrdím, že je to vrchol filmové tvorby? Je to špička filmů podle komiksů.
-
mno ved on kritizuje vsechno.. pochvalil vubec nekdy neco? nemyslim jen cast neceho, ale celek?
-
-
A to nemůže mít vlastní názor?
-
-
Názor mít může, ale ve chvíli kdy se jeho prezentace omezí na prskání, nadávání a brblání jak to všichni dělaj debilně, tak ten názor pro mě přestává bejt zajímavej. A to s ním občas v podstatě souhlasím.
-
A kdo mu ho upírá? Jen ať se vyjadřuje alespoň trochu slušně. Alespoň trochu.
-
Samozrejme a nazory vypovidaji o cloveku *4*
Me se taky VUBEC nelibi Harry Potter a nerikam tomu "srajda" *4* Tohle byl prvni Vavruv nazor co me donutil bouchnout do stolu.... *1*
-
-
-
Hele, ale ty batmani, spidermani, suprmani a podobny jiny mani , jsou fakt totalni kravina pro pubertaky, Nolan nenolan...nebo se mylim?... Jo memento jakysi naznak napadu melo, ale Jarmusch to preci jen porad neni....
-
-
Poradím ti. Svolej svůj klub gentlemanů, dejte si sklenku vína pohovoře o poslední výstavě obrazů, poslechněte Mozarta, zajděte na golf, a na večer si puste pět nejlepších nezávislých filmů a pak budete fakt správní snoby. A plakát s Jarmuschem si dej nad postel.
-
Jarmusch? Kdo to je nějakej nezávislej rejža pro partu intelektuálu
-
Ať už je tvůj názor na podobný filmy jakejkoliv, určitě bych Nolanovo Batmany neházel do jednoho pytle třeba se Spidermanama (toho posledního jsem ještě neviděl, tak je možný, že se něco mění i tam). Jasně, je to pořád komiksárna, ale jak říká Janchor, jistá kvalita (a to nejenom produkční) se tomu upřít nedá.
-
si radšej znovu pozriem všetky Dark Knight-y ako vidieť zase Jarmuschov LoC :)
-
-
blbe jsem pochopil tvuj prispevek, sorry:)
-
Tim se chlubis... mam zatleskat? Predpokladam, ze tim sdelujes, ze existuji lide, kteri si radsi na Radiozurnalu potisici vyposlechnou zlatyho Kaju Gotta, nez aby si pustili Golbergovske variace, ze se nazerou v mekaci, ze si prectou Blesk............nez aby cokoliv..
-
-
Sice to nebylo na mě, ale mezi Bachem a Gottem je přecejen gigantickej prostor, kam se vejde spousta onačí kvality. A právě u Nolana si lze cenit, že ty jeho burgery nejsou žádný fastfoodový blafy. Věř, že zasytí podstatně víc, než "popcorn pro náctiletý". A to říkám jako člověk, kterej nedá dopustit mimojiné na Mrtvýho muže.
-
-
-
Mýlíš se v tom, že co není Jarmusch musí být automaticky kravina. Jsou to samozřejmě blockbustery, ale jsou to výborný blockbustery.
-