Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vlastik.plaminek
    Když to bereš takhle, tak klidně, ale pro mě byl vždycky survival spíš Resi nebo Silent Hill, ve kterém většinou musíš přemýšlet, jestli má cenu nepřítele zastřelit nebo ho radši obejít a pošetřit náboje.
  • ZvacA
    Mohlo by se brát, ale jen v rámci mezí - například za survival prvek se v některých hrách považují i zámerně údajné nevýchody, viz například slavná nemožnost pohybu během střelby v jiném titulu. Proč by tedy jistou charakteristikou nemohlo být i střídání baterky s palnou zbraní. Ale je to fakt, na označení survival-hororem i klidně od samotných tvůrců chybí v D3 obecně větší výzvy a mechanismy ( ale má k nim nakročeno ), než aby se tak mohla označit hra, kde každých pár metrů vržou plechy. Ačkoli s-h získal takových variant, že D3 klidně do některé z nich ve své kategorii spadat může.
  • Robotron3
    Mám takový dojem, že o survival hororu mluvil už samotný Carmack, že tak k Doomu 3 přistupovali. Proto asi baterka...
  • ZvacA
    Pravda, existují i lepší případy survival-hororu a možná by se mělo spíše mluvit o dobře lekačkama proložené hororové záležitosti, pohrávající si s potemnělým prostředím a se zajímavou atmosférou. Ovšem, na druhou stranu - ve hře se pohybuješ sám a stojí proti tobě nepřítel, který nenese lidské atributy, je schopnostmi agresivnější a vyspělejší než samotná herní postava a hlavní je, že je početnější - znak survivalu. Zkušenost s náboji je osobně poněkud jiná a přestože jen na baterku/pěsti došlo jen sporadicky, rozhodně nešlo mluvit o spokojenosti z plných zásobníků do všech zbraní a člověk musel zkrátka hodnotit, zda ty čerstvé náboje do samopalu opravdu stojí plýtvat na impa, když mě za rohem může čekat Hell knight, takže byl zapotřebí jistý management a uvažování, alespoň zpočátku- znak survivalu. Jistá volnost po základně a hráčův život čistě v jeho rukách a mezi úrovněmi ve hře funguje - znak survivalu - přestože je faktem, že cesta je přímá a na hráče během jeho putování nejsou kladeny nějaké větší nároky ve formě hádanek a dalších prvků, které by měly hráči jeho výlet stále znepřijemňovat až tedy na PDA soubory k možným klíčům a tím pádem možnosti si přilepšit ve výzbroji a výstroji.

No a pak by se tu mohly zařadit takový formality jako právě ta reprezentovaná atmosféra a tématika, dokreslování příběhu pomocí PDA souborů nebožtíků atd. Takže v jistém smyslu dává D3 k survivalu alespoň načuchnout. Takový Dead Space je k definici mnohem blíž, i když i ten není stoprocentní.
  • vlastik.plaminek
    Doom 3 a survival horor? Nevím, co sadíš za kytky, ale rozhodně chci semínka. Horor to byl jenom do té doby, než se člověk naučil odhadnout spawn nepřátel a nábojů, lékáren a armoru bylo taky vždycky dost, takže nevím, kde je ten survival. Ale špatná hra to rozhodně nebyla a dokázala mě udržet u kompu docela dlouho.
  • Vegen
    Rozhodně se utrousí víc moudrosti v podcastu, než někteří návštěvníci utrousí v těchto diskuzích :D
  • Jojo mě taky baví Drdovy hlášky *1* Ale tady se občas najdou lidi,co prostě tohle nemají rádi tak dávají mínuska *5*
  • DangerousDave
    no vidíš a teba ani vidieť nemusíme a hneď vieme že si idi*t...
  • MickeyMutant
    Dnešní feedback a zároveň mírnou pochvalu zajistil asdf v předchozím komentáři (viz "aspon ze us se redaktori naucily...").
  • kubi-wan
    Tam mi právě přišlo, že se Karel teprv rozjížděl, kdežto v Diablo dílu jede jak drak! (Diablo jsem nikdy nehrál, ale baví mě, jak o tom on mluví... "Se*e mě to! Se*e mě, že si tu hru nevemu na chalupu v Orlickejch horách, protože Orlický hory jsou v p*deli..." apod.) *4*
  • Doom 3 ale hlavně neměl s touto sérií nic společného, byl to víc survival horror než akční FPS jakou jsme znali. V roce když vyšel, tak ještě byly dvě "velké" FPS, ta nejlepší byla Half Life 2 (který byl důstojným nástupcem prvního dílu a na rozdíl od Dooma 3 se mezměnil nijak charaktery hry), pak Far Cry která mě tehdy šokovala rozlehlostí a možností postupu no a až třetí byl Doom 3, kterej mě tím jeho neinteraktivním prostředím vyloženě odpuzoval (když střílíš zrůdy přímo v kanclech, tak čekám že okolo budou lítat střepy, papíry apod a né takovou unylost - v tom byl Half Life 2 a jeho fizyka naprosto bezkonkurenční - mimochodem toho si evidentně všimli i v ID softu, když v datáči ukradli "Gravity Gun", kterej ale okleštili na pouhé chytání nepřátelských projektilů).

Jinak samozřejmě se z výše uvedených FPS hrály všechny výborně, ale prostě Doom 3 skončil v jejich stínu a to myslím nečekal nikdo.
  • Robotron3
    Doom 3 jsem bral vždycky jako ne příliš povedenou hru z hlediska gamedesignu, protože byl tak na půl cesty mezi Doom 2 a Half-Lifem, kdy se klidně stávalo, že hráč projde levelem, kde se stanou určité události, postřílí potvory, ale když zabloudí a vrátí se hodně daleko na začátek levelu, neděje se tam absolutně nic. Ovšem na druhou stranu ta technologie je tak úžasná a přelomová, že opravdu nestárne. Řadu her z tehdejší doby když si pustíme, tak je evidentní, že jsou graficky zastaralé, ale Doom 3 by se dalo říci s nadsázkou, že vypadá, jako by mohl vyjít klidně před měsícem. Tak kvalitní je technické zpracování. Proto beru Carmacka jako jednoho z nejlepších herních programátorů, ne-li vůbec nejlepších na světě.
  • prosím tě nějaké zatuchlé diablo, nemá to na 63 podcast s Drdou o SWTOR i když ta hra taky nic moc
  • kubi-wan
    A teď by mě zajímalo, za co mám mínuska...
  • DangerousDave
    súhlas, ako som písal je to vďaka výborným textúram ktoré tak ľahko nezostarnú, preto si môžu i po toľkých rokoch dovoliť hru vydať znovu na konzole prakticky bez zásadných grafických zmien, čo je naozaj nevýdaná vec. A D4 určite dopadne lepšie ako Q4 o to sa nebojím ale bojím sa o to aby nedopadol podstatne horšie ako práve D3, čo by mohlo ID softu slušne zavariť. Trochu sa bojím toho mestského prostredia kde by mohol oproti početnej konkurencii zaostávať.
  • Adam_M
    Doom 3 je hodně dobrá hra hlavně graficky jak bylo řečeno když si D3 zapnete teď tak si neřeknete OMG ta grafika je hrozná ale WTF osm roků stará hra a furt se na to dá dívat a hrát. Sice si v budoucnosti nebudete schopni přidělat baterku na zbraň ale k té atmosféře to patří :D.Zato Quake 4 byl celkem nic moc tak snad D4 dopadne lépe.
  • Luke
    Přátelé - Dan nemá každý týden čas chodit do podcastu, je dost vytížený. Jeho blog a Twitter jsou poměrně solidním zdrojem jeho myšlenek. Prosím vás, mějte trochu ohledů na ostatní návštěvníky fór a zkuste se třeba každý týden bavit o tom, o čem byl podcast a ne o tom, kdo chyběl. Mám pocit, že tam občas i nějaký to moudro utrousíme. :) Feedback je pro nás dost podstatný při dalších dílech. Díky.
  • Ten tvůj Vávra mluví taky pěkně sprostě přitom sis tu stěžoval na Drdu jak je vulgární,moralisto jeden *6* BTW: Už tě zase pustili v léčebně na internet? *1*
  • kubi-wan
    Mym oblíbencem je naopak Karel Drda. 80. díl podcastu o Diablu jsem slyšel už nesčetněkrát a Drdovy hlášky mě bavěj čim dál víc :)
  • kubi-wan
    Koho web sleduješ, toho píseň zpívej ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit