Přejít na výpis diskuzí
Fight Club Special: 10 let s Mafií
24.9.2012 | Redakce Games.cz
122 příspěvků
-
Zvláštní jak si člověk tu dobu a lidi okolo vývoje hry strašně za ty léta idealizoval. To samé se mi stalo u poslechu nedávného rozhovoru s Janem Eislerem o jeho působení v herních časopisech. Ono když člověk 100x čte jak byly ty začátky super a punk a nevím co ještě a potom to slyší jak si samotní aktéři pamatují méně než hráči ... co až budem v důchodu, to budem v dobrém vzpomínat na Evropskou unii? :)
-
-
ja jsem si je neidalizoval. Jde o prachy, ale vsimnul jsem si toho taky. Ty rozhovory jsem si pustil. Jak mel strach jet na expo :)
-
-
Ta diskuze nad delkou vyvoje Mafie me rozesmala. Byl to titul na jen jednu platformu a jeste k tomu na takovou, kde se nemusely delat skoro zadne optimalizace vyuziti a fragmentace pameti nebo nejak vyrazne resit vytizeni CPU/GPU. Dukazem budiz dalsi vyvoj XBOX konverze a to to bylo vicmene PC a pak ta hruza s PS2. Jine firmy musi delat hry za max 2-3 roky a rovnou na vsechny hlavni platformy (a tedy projit jejich certifikacema se vsemi pravidly, co pozaduji MS a Sony apod.), aby stacil jeden launch s jednou reklamni masazi. A to je pak sakra problem. Tak si chlapci prestanem placat po zadech a priznejme si, ze to byla po profesionalni strance zabarina a plne to odpovida nezkusenosti lidi. Maslo na hlave mam urcite i ja, protoze sem nastupoval do IS v dobe, kdy se zacinalo na Mafii a jsem jeden z tech, co odpovidali za jeji technologie, tedy LS3D engine. Hezky se na to vzpomina, ale prace to byla dost amaterska.
-
-
Jasna ukazka, jak nasi bande trval opravdu multiplatformni titul je M2. To je za hranicema uplne nepredstavitelny, i s nasima mizernyma platama.
-
-
Mafii 2 jem dohral do pulky. Prestala mne potom bavit.
-
-
normalne napis, ze si nedokazal dokoncit zavod *2*
-
-
Ve dvojce závod není *3* (stejně jako ucelený příběh, funkční policie, omezené zbraně, volná jízda a další aspekty, které z jedničky udělaly legendu)
-
-
-
Ja jsem si koupil originalku Vietcongu i s datadiskem pred par lety na v "Kolekci klasika" W7 nejel hned spadl zkousel jsem vsechno ptal se po forech nic nepomohlo (stejny problem me potkal u originalky z Diablem II - i kdyz ted uz je pry originalni verze ktera funguje i na W7) pak jsem objevil verzi pro W7 a tak jede naprosto krasne (SP i MP) dokonce se mi na ni povedlo naistalovat Fist Alphu z puvodni oroginalky
-
Omlouvam se za gramaticke chyby chtel jsem to rychle napsat :)
-
Co je to kurwa za relaci. Zas nekdo chlastal vodu do ostrekovacov do auta *8*
-
Podcast za 1****
btw, kto tomu dabingu, mne sa viac paci cesky ako anglicky -
-
Mě taky, ale to bude možní tím, že jsem to jako první hrál v čeština a zvykl si na to.
-
-
Ten cesky hlas mi na vela postav sedi lepsie ako anglicky
-
-
Což bude nejspíš tím zvykem, jak správně podotýká váš předřečník.
-
-
Slyšel jsem oba dabingy. Stále si myslím, že český dabing je lepší.
-
-
Jsem na tom stejně jako Robotron. Hrál jsem to anglicky a pak jsem měl problémy si zvyknout na český dabing. Ale až na příšernou Lindu Rybovou jsem si zvykl rychle. Jen ten její hlas dodneska nesnesu. A taky jsem dlouho dobu neměl rád Vašuta, takže to byl taky trochu problém. Ale už mě to přešlo a dneska mi nevadí.
-
Hrál jsem Mafii uplně poprvé s anglickým dabingem a musim říct, že když jsem to hrál potom v češtině, ten anglický mi tam seděl víc. Ono je to i logické, když se to odehrává v Americe.
-
-
-
-
-
-
Závod jsem také nemohl hrozně dlouho překonat. To prostě nešlo, zkoušel jsem měnit v nastavení jízdní vlastnosti, sehnal jsem si i nějaký joypad a nic. O tom cheatu jsem nevěděl, ale aspoň jsem si stáhl save, takže jsem mohl pokračovat. Že se Tommy v animaci po závodě poprvé potkal se Sářinou kamarádkou, kterou pak měl v hotelu odbouchnout, jsem tedy vůbec nevěděl a úplně mě unikalo, odkud že ji zná :) Jakmile jsem ale závod později poprvé dojel, už to samozřejmě opakovaně žádný problém nebyl. A k dubingu, v té době mi přišel skvělý, ale když to teď slyším, je to docela hrůza, šílené přehrávání, ale to je pro současný dubing dost typické. Anglický dubing zní civilněji a nějak to lépe a přirozeněji sedí. A to platí nejenom pro Mafii.
-
ou tak to jste parádně ututlali...
-
Chvíly to trvalo ale ještě jsem našel zaprášeny origo CDčka krabice už vzala za svý ale mam je. *15*