Přejít na výpis diskuzí
Fight Club Special: 10 let s Mafií
24.9.2012 | Redakce Games.cz
122 příspěvků
-
10 rokov prec a SDK od vyrobcu stale nikde. Chudaci ludia musia robit revers engineering programy na kolene..ts ts ts..skoda
-
Uff, už jen to main theme... Nádherný zavzpomínání, díky za něj! Já Mafii před těma deseti rokama vyhrál na brněnským invexu chvíli poté co mě v šalině zkasíroval revizor. Paradoxně jsem v té době neměl ještě ani počítač :) Teď si zpětně říkám, že to nebylo jen o vyplnění volnýho času v našich raných zevlácko-studetských letech. S druhým Silent Hillem a sérii Baldur's Gate to byl základní stavební kámen našich neukotvených duší. Dneska jsou už z těch puberťáků od vysvícených monitorů mnohdy tátové, ale že by tu generační výměnu první Mafie neustála si nemyslím. Na to se až moc snadno zarejvá hluboko pod kůži.
-
Tak
-
Spominam na to ako som kedysi videl v elektro shope vo Viedni trailer na Mafiu, bolo to prvykrat co som o hre pocul. Ten trailer bol taky skvely ze ma ani len nenapadlo ze to robia Cesi, ked som sa to neskor dozvedel bol som vzcumeny ako *8*
-
Trol.Diskuzni je ve skutecnosti Vavra *5*
-
-
Bohužel, Vávra má na rozdíl od tebe a Trola povinnosti, než aby ztrácel čas psaním nesmyslných příspěvků zde na diskuzi.
-
-
mafia je hodně dobrá hra, ale dle hodnocení spousty zaslepených lidí by měla dostat všude nejméně 150%, jinak je to urážka... ona ta hra měla i svoje negativa, jako třeba časté a asi i úmyslné přejíždění přes celou mapu
na legendu se zkrátka nemá šahat, trochu mi to připomíná kult tatíčka Masaryka, který taky nebyl žádný světec a uplácel novináře, o nedávné Havlománii ani nemluvě... o tom někde napsat pravdu se rovnalo lynčování ze strany davu
řeknu to asi tak... 2 roky zpátky jsem hrál Morrowinda a skvěle jsem si ho užil, s láskou jsem na něj vzpomínal a když jsem ho zkusil před pár měsíci znovu uvědomil jsem si, že to žádný zázrak není, hra má spoustu chyb na které člověk rád zapomene a dodatečně si uvědomí, že na hru vzpomíná rád spíše kvůli životní etapě, kterou tehdy prožíval
zase si tak tu Mafii neidealizujte, byla to dobrá hra, ale určitě ne dokonalá... spousta lidí se na ni dívá přes růžové brýle už jen kvůli tomu, že je českou hrou, nedejbože pokud jde o brňáky -
-
Pro mě ta hra je prostě dokonalá a já bych jí dal nejméně 200% a negativa tam opravdu žádně nevidím... to co tobě může připadnout jako negativum, viz. třeba to časté přjíždění přes celou mapu, tak mě tohle přišlo skvělí a bavilo mě to stále... Mafii jsem dohrál už ani nepamatuju přesně kolirkát, stratil jsem se někde po tak 10-15 dohrání, ale mylsím že tak 20 krát bude... a i když sem jí hrál naposled, tak mě to časté cestování přes celé město prostě bavilo...
A právě v tom bylo taky to kouzlo, v tom jak byla hra úplně reálná co se týče toho běžnýho fungování... auta byly plečky, jeli na prd, ale ony tak opravdu jeli... a i ty smaotné mise a ježdění bylo prostě normální, tak jak by to fungovalo i v reálu... dostaneš nějakej úkol od Morela, jdeš na misy, musíš si vzít auto, zajít si pro zbraně, a přes celé město dojet, na místo určitění, tam kde se ta mise má odehrávat... atd atd atd...
Prostě NEJ hra.... opravdu legenda... -
-
ty vado, bych si nejradši usekl ruce, za to co jsem v rychlosti napsal... :-D
to s tím úkolem od Morela... samozřejmě tam mělo být Salieri...
Ale už tenhle podcast mě nahlodal v tom, že bych si mohl zkusit mafii znova nainstalovat a znova jí trošku projet... :-)
-
-
-
v cely mafii je nejlepsi ten koktavej automechanik, inspirace jasna :D (mad max 1)
-
-
Fuj, zrovna Ralph je, hned po Pauliem, má nejneoblíbenější postava. Rozhovory s ním mě
vždy šíleně vytáčely. *1*
-
-
Kdyz uz jsme u Vietcongu muzete se mrknout na tohle http://www.vytukej.cz/extra/vietcong-jo-jo-trung-si-extra/ budu rad za nazory a vytky popr muzete sami mi dat isnpiraci na dalsi pecky :)
-
-
co to je za stranky vytukej.cz. Kdo v tom ma prachy?
-
-
U zavodu :) jake jste mely casy? Me se jednou povedlo dat kolo za 0:58 sekund (to byl fakt maras) kdyby nekdo poslal odkazy na nej statistiky budu rad
-
Že jste nikdo nezmínil Vladimíra Šimůnka!?
Jinak: já hru v rozmezí několika let rozehrál celkem třikrát. Ani ne tak kvůli závodům, ale tomu šíleně masochistickýmu závěru jsem ji totiž nebyl schopnej nikdy dohrát – závěr mi totiž vždycky spolehlivě zkazil zážitek ze hry, takže bouchnutí do klávesnice, tvrdý restart a odinstal. Jakmile se s tím moje ego po letech vyrovnalo, rozehrál jsem Mafii potřetí, a buď jsem zhardcorovatěl (nebo hra za léta vyměkla) a mně se konečně podařilo vystřílet na konci všechny hajzly. Nicméně... to, co pak následovalo, mě neskutečně naš..... Jako by mi tvůrci dali přes monitor pěstní bombu! Po tolika letech a takových nervech se mi dostane takováhle „odměna“?
Zpětně smekám scenáristickému rozhodnutí, ale po přetrpěném boji to moc sladká tečka nebyla.
A speciál super!!! -
-
Jde tam jít i s větším arsenálem než jen s colt detectivem *3* Aneb předvídat a skočit si k Petovi u kina
-
-
JJ... přesně tohle pamatuju... když sem Mafii dohrával poprví asi, tak jsem do muzea vlezl taky jen tak, ted se do mě pustili a já měl jen ten colt detective special se 6 náboji... :-D ale ti tak se mi to podarilo vystrilet... na pozdější dohrání jsem do musea vždy dorazil s nejoblíbenějším coltem 1911... samozřejmě s thompsonem a bral jsem i tu pušku Springfielda, tu sem si vždycky nechal na Sama... :-)
Mafia určitě bezkonkurenčně v mých TOP 5 hrách... možná bych se nebál jí pro mě nazvat ani TOP 1... po stránce příběhový a atmosférový je určitě NEJ., max. druhá NEJ.... -
To bude ono :-) Pokud se k Mafii někdy dostanu, budu chytřejší. Díky za radu!
-
-