Přejít na výpis diskuzí
Fight Club Special o sérii Mass Effect
4.4.2012 | Redakce Games.cz
221 příspěvků
-
Nejzábavněší Fight Club co tu byl...
-
Only Chuck Norris can complete the ME trilogy. Others just die trying!
-
Takže Alžběta si konec ani pořádně nepamatuje po měsící, ale přišlo jí, že "nebyl špatnej"... Já teda nevim, ale u takovýhle trilogie by měl konec všechno perfektně uzavřít a měl by být zapamatovatelnej. A pokud argumentuje tím, že celá hra byl vlastně konec, tak s tím bych souhlasil jen v případě, kdyby při tom konci neztrácela všechna naše předchozí rozhodnutí smysl.
Dále můj největší problém zůstává zničení Mass Relays (o tom už jsem toho napsal dost v průběhu diskuze) a také celý ten Synthetics/Orangic konflikt. Stále mne nikdo nepřesvědčil, že se něco takového dalo z celé trilogie předvídat. Na všechno co jsem zatim slyšel jako argument pro jsem schopen kontraargumenotvat.
ME1 - Gethi působí jako hlavní nepřátelé, ale na konci hry zjistíme, že Soverign neni jejich vlajková lod ale je to Reaper, který je ovládá. Vůbec nevíme jak je ovládá a jestli by na nás útočili i bez něj. Rozhodně se na konci hry konflikt synthetics/organics převrátí do roviny galaxie vs Reapers a takhle zůstane až do konce hry.
- dále tu je boj s Rogue VI na Měsíci. I tam je na konci questu náznak, že vše není tak jak se zdá (v binárním jazyce nám VI stále dokola ukazuje HELP).
ME2 - co se týče Gethů zde se představí jedna z nejlepších postav která je sama Geth - Legion. V konverzacích s ním a v jeho Loaylty mission se nejen dozvíme, že jen část Gethů se rozhodla spojit se Soverignem a další část se rozhodla vzdorovat, ale také můžeme přímo ovlivnit budoucnost Gethů. Celé to dává naději na to, že Gethi a organické bytosti můžou žít pospolu.
- dále je tu ještě project Overlord, kde se opět dozvíme že výsledná nenávist hybrid VI je spíše důsledek zvrácených expermintů Cerberu než přímo nějaká nevyhnutelná reakce zničení všech organických bytostí
-EDI ačkoliv Joker odstraní její zábrany, nepokusí se okamžitě zabít všechny organické bytosti
ME3 - O vyřešení Geth/Quarian konfliktu se toho napsalo i tady už dost, hodně informací je i přímo ve videu. Zde se téma naděje na spolupráci rozvine ještě dál a vše nasvědčuje tomu, že Gethi nemají žádnou touhu zničit veškerý život, v určitých ohledech ho dokonce obdivují a že s Reapry se spojili jen tváří v tvář naprostému vhylazení. Vše nasvědčuje tomu, že Legion ovlivněný Shepardem ukázal Gethům, že organický život má i jim co nabídnout.
- EDI dostane dokonce vlastní tělo, dozvíme se, že Rogue VI na Měsící byla původně ona a můžeme jí ukázat to, co si myslíme že je "smysl života". Další naděje pro budoucnost soužití... Románek s Jokerem tenhle pocit ještě navýší. :-)
Já prostě nechápu proč jsem najednou postaven před hotovou situaci, že všechny syntetické bytosti bez vyjímky nakonec vyhladí veškerý život. A tak to prostě bude, protože Catalyst tak řekl... Catalyst který hned na začátku řekne že jsem dokázal že jeho perfektní řešení už dále neubde fungovat. Stejně tak už díky Shepradově vlivu vůbec nemusí platit jeho prapodivný nevyhnutelný konflikt. -
http://www.youtube.com/watch?v=LHreafiT2oE&feature=relmfu
Marauder Shields Wins -
Co třeba fakt, že když si hráč vybere modrý nebo zelený konec (tzn. Reapeři přežijou), tak je záběr na Catalysta, jak se usmívá. Zatímco při výběru červeného konce (Reapeři zničeni), se Catalyst rozplyne. Náhoda? Je pravda, že u teorie indoktrinace je spousta "důkazů", které si hráči prostě domýšlejí, ale pár věcí tam prostě nesedí objektivně - pak se můžem bavit o tom, že to je prostě "chyba/náhoda" tvůrců, nebo záměr a na te indoktrinaci něco bude. Nechce se mi věřit, že by úsměv/zmizení Catalysta byla jen náhoda. A jak vůbec vysvětlit fakt, že typicky paragonský závěr je červený a typicky renegadeský je modrý? Ať už je indoktrinace pravda nebo ne, závěr obsahuje spoustu nesrovnalostí, které imho nemůžou být jen "náhodnými nedodělky".
-
Jo, lidi z toho šílí asi tak, jako když v ElectroWorldu prodávají televize za pár tisíc.......nehledě na kvalitu *7*
-
Jestli opravdu nový konec bude, tak imho na 99 procent bude zdarma pro všechny. Uvidíme zítra nebo kdy má být ta konference.
-
Cau *1*
-
Pokud se to bude dělat takhle, tak budiž. Myslel jsem, že to bude zaměřené trochu jinak. Popularita není až zas tak otázka kvality jako marketingových schopností (jinak by například před několika lety neměli Lunetici takový úspěch, i když byli totálně tragičtí). S Mass effectem to je jinak, ten je populární a zároveň výjimečný. Kapitola sama o sobě.
BTW pokud vím, i tvůrci Diabla III vzkazovali fanouškům, ať přestanou s tím šílenstvím a nemají tak velké očekávání, takže to na nějaké terno nevypadá. -
Podívej se do diskuze pod nějakej článek o Diablu 3.
Lidi z toho vyloženě šílí, takže něco o čem se bude diskutovat se najde. Řekl bych totiž, že možné budoucí speciály se budou vybírat podle popularity dané hry. -
Nevím, jestli speciál o Diablu 3 přinese úspěch. I přes vysoká očekávání to bude jen bezduchá hra bez složitějšího příběhu - něco jako Painkiller z izometrického pohledu. Co by se na tomhle mělo rozebírat?
-
-taková volovina,že se jim nechtěli přidávat animace ale jdi prosim tě kdyby nevznikla ta teorie tak by sis takový věci ani nevšimnul.
-že by halucinace narušovali pocit?Ten pocit byl pro mě osobně hnohem větší když jsem zjistil že je parchant halucinace a že to neni jen podstrčená scéna kde by jako člověk měl ,,brečet"to bylo až trapný.
-ve snu já osobně mám nekonečný na co si vzpomenu tak proč by šepy neměl náboje? *1* že je to sen dokazuje slow motion rozmazání a ty malé stromy co tam PŘED TIM NEBYLI.
-Anderson tam udajně vůbec neni je jen v shepyho hlavě navíc neni způsob jak by se tam TIM a anderson dostali před shepym+ke konzoli vede jen jedna cesta.
Nevim zda si hater či to (podle obrázku by mě to ani nepřekvapilo)ale měj přeci trochu víry,jasně třeba je to opravdu jen nahoda ale pokud tomu trošičku nevěříš a podkládáš to takovejma argumentama tak nevim teda no *4* -
Speciál o léta starém FPS nebo RPG?
Sorry, ale jestli bude další speciál, tak to bude Diablo 3. -
Na speciál by se výborně hodila série Half-life. Sic je pořád nedokončená (co se stalo s epizodou 3?), ale stojí za to. Případně Star Wars KOTOR 1 + 2 (TOR to úplně degraduje).
-
Ne.
Ale nedivil bych, kdyby někteří radikální Bioware fandové měli podobné argumenty v případě, že se placený konec skutečně objeví. -
A to myslíš važně?!!!
-
15€ nestál ani Lair of the Shadow Broker!
A proč by nemohli. Hra už je přece celá a má konec a oni budou jen nabízet možnost jiného zakončení pro zájemce. Když nechceš platit, tak očividně nemáš Mass Effect dost rád a lepší konec není pro tebe určený. -
Pokud se ukáže, že konec ve hře je "falešný" a skutečný konec bude až v DLC, tak si nedokážu představit, že by za to chtěli další peníze ve stylu: Sorry, konec jsme už nestačili do hry udělat, ale když si připlatíš dalších 15 euro, tak ho dostaneš.
-
Je hezké, že děláte speciál na Mass Effect 3. Tato diskuze zase jen dokázala, že fanouškům na sérii opravdu záleží. Snad je pravděpodobné indoktrinační DLC uspokojí, i když za něj pravděpodobně budou muset vysolit chechtáky.
A hezkým bonusem je, že jsem z diskuze 100% poznal, kdo je tady ten největší Biodrone. -
Ehm? To nespochyňuju, vždyť o tom píšu ten první komentář (jak toho docílit) a ani v tom videu neříkají nic jiného, jen že neměli save ze dvojky, takže to udělat nemohli (což je pravda). Takže tvůj první komentář byl taky vlastně zbytečný. *3*