Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zas to nepřeháněj EA není žádný zločinecký syndikát co by měl zaplacené recenzenry po celém světě. Ale s nízkou úrovní konce souhlasím ten původní byl lepší
  • tak mass relay nevybuchly proto ,protože ta energie (ať měla jakoukoliv barvu) měla kam ,,jít'' tzn mass relay poslelo energi do dalšího atd atd. teoreticky by mělo vybuchnout to poslední mass relay protože řetězec končí....jinak stebou vpodstatě souhlasím se vším.... ono to stejně dopadne tak jako s protheanem...nebyl čas tak se to vystřihlo a dostanem to jako DLC a to co jsme viděli jako konec byla indokrinace a ten pravy konec teprve uvidíme :D :D
  • Tak ta debata o konci a autorské integritě to mi pomalu přijde že jsou za to placený od EA. Protože mi to přijde jako blabost. Nevadil by mi ten konec tolik, kdyby v něm nebyli logické chyby typu kam letěla Normandie, a kdy stihla nabrat členy týmu, kteří v té době byli na Zemi? A proto, že jsou v tom konci takovéhle chyby, tak jsem pro petice za "lepší" konec, kde nebudou takovéhle nesrovnalosti.
  • Podcast se mi moc líbíl a souhlasil jsem prakticky se vším co zůčastnění řekli, kromě poslední části. Přijde mi, že konec byl neuvěřitelně uspěchaný, a že vůbec neseděl ke konceptu celé série (včetně trojky). Můj první problém je, že vzhledem k předchozím rozhodnutím bych čekal, že se ta podstatná rozhodnutí zůročí v tom konci. To, že se na výsledku neprojeví ani tak podstatné věci jako quariani nebo genofage ze třetího dílu mě opravdu zklamalo a zaměstnanci Bioware, dokonce těsně před vydáním, v několika interview prohlašovali o konci věci o kterých museli vědět, že nejsou pravda. např.:
    "It’s not even in any way like the traditional game endings,
    where you can say how many endings there are or whether you got
    ending A, B, or C.....The endings have a lot more sophistication and
    variety in them.” - Casey Hudson -
    Tak jsme nakonec dostali tři, až na barvu identická rozhodnutí, to by ještě nebylo až tak hrozné (je to hodně víc než má většina her). Ale to mě přivádí k dalšímu problému...
    Ta tři rozhodnutí NEDÁVAJÍ SMYSL. Teď určitě někdo namítne, že v sobě mají nějaký hlubší význam apod. a to by nebyl problém, pokud by tak byla koncipována celá hra (tři hry). Kvůli tomu mi přijde, jako by tam byl ten konec uměle naroubovaný. Pokud si odmyslíme jakýkoliv filozofický podtext, který tomu někteří přisuzují, zjistíme že ta konečná scéna je "plotholes" uplně plná. Společníci které si Shepard vzal na misi se "teleportují" na Normandy. Normandy uniká z nepochopitelného důvodu a havaruje na planetě bez toho aby vybuchla. Vždyť ani samotný rozhovor s catalystem nedává smysl... Shepard, který má ve zvyku zpochybňovat vždycky všechno, najednou ani nehlesne když mu jsou předneseny tři volby, které ani neřeší ten problém se syntetiky!!! Celá logika catalystova řešení zpočívá v "Pošlu každejch milion let syntetiky (reapery), aby zabili všechny organiky, proto aby organici nevytvořili syntetiky kteří by je zabili" Vždyť to vůbec nedává smysl, nebylo by jednodušší zabít reaperama syntetiky aby neohrožovali organiky? Navíc celé tohle dilema padá se situací s quariany a gethy a s jokerem a EDI - jasným důkazem toho, že organici a syntetici spolu žít můžou.
    Můj poslední problém s tím koncem je neukončnost. Nevadilo by mi ani tak že nevím jak se to všechno vyvíjelo dál, ale to že zničením mass relays je prakticky celá galaxie odsouzena k záhubě (celá flotila mimozemšťanů nemůže ze Země), a to i když pominu to, že nějakým zázrakem nevybuchli, přesto že by měli (viz DLC k ME2 Arrival). V poslední řadě mi vadí myšlenka, že si Joker užívá na tropické planetě s mým LI, zatím co Shepard hnije pod troskami Londýna (ano další plothole)...
    Mass Effect je moje oblíbená série a nezanevřu na ní jenom kvůli nepovedenému konci ale myslím si že pokud by byla možnost aby Bioware dodalo i nějaké další možnosti na konec (přidalo, ne vyměnilo za stávající), tak by to hodně lidí potěšilo.
    Hold the line
  • Zajímavý článek rozebírající (i z hlediska psychologie) proč lidi nemají konec ME3 rádi. Doporučuji přečíst jak haterům, tak i podporovatelům konce.
    http://www.themetagames.com/2012/03/why-you-enjoy-art-and-one-problem-with.html
    //trochu delší, ale stojí to za to.
  • Safra, ta adresa nefunguje... no stačí si jednoduše ten videopodcast zobrazit na youtube a zkopírovat adresu. *4*
  • Kdo chce audio verzi, tak stačí dát např.:

http://snipmp3.com

A zde vložit URL videa, čili:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Um-VKZZA7xY
  • Už si nepamatuju, s kým to Garrus měl, ale s někým porovnával svoje "úspěchy". myslím v baru. To byla konverzace, u které jsem se nemohl přestat smát. Možná zrovna s Jamesem, ale teď opravdu nevím.
  • jasně no....jenom mě napadlo že když ho oživovali tak byl natolik oslabeny že ho prostě mohli bez sebemenších potíži ovladnout i na dalku....jinak i proto si myslím že ten konec je jenom šeprdův boj s indokrinaci ( mezím leží v bezvědomí na Zemi) a že ty barvy jsou vlastně jen na zmatení protože červená připada jako špatna ale vlastně tady je to nejlepší řešení...potom mi ale nedává smysl proč normandy letěla skrz mass reley ,jaky k tomu měla důvod....a nebo to byla jen další halucinace kdy šeprd prostě viděl to co chtěl vidět....
  • N, střílel jsem od boku *1* . Až dodělám to, co musím udělat, tak se na něj mrknu.
  • Umaroth- Já ti povím že ono už je jedno zda je tam happy endové klišé nebo bad endové klišé (protože bad ending je dnes mnohem víc používanej než ten happy ending) . :)
    Podle mého by pak hra s několika konci měla nabízet obojí. *3*
  • Hairy_Ass
    Jasně, jen ti odpovídám na to, proč neovládli Sheparda když ho oživovali... Ostatně ani při té "vizi" Catalysta by neměl být plně indoktrinovaný, tím se stane až když použije "modrý" nebo "zelený" konec, při "červeném" naopak indokrinaci definitivně přemůže. *3*
  • Já jsem taky fanda, dohrál a četl jsem všechno, co se jmenuje Mass Effect (kdomě telefonních a jiných záležitostí) a z BSN se mi občas dělá zle, takže tu bych asi jako příklad nevolil. Máš pravdu, někteří jsou tam slušní, ale třeba reakce na jeden obrázek v The Final Hours of ME3 byla dost... no hnusná. Ale to je detail.

IMHO by si konce zasloužily rozšířit, přidat možnost vyzpovídat Catalyst a možná bych přerenderoval outra, protože minimálně control vypadalo celkem SD. Destroy minimálně v podcastu vypadalo celkem pěkně.
  • Že ty jsi na to video ani nekoukal? Tohle je spíš pro pobavení *3*
  • No já jsem na konci podcastu viděl poprvé destroy ending (byl to destroy ending?) a většinu záběrů jsem nepoznal (při hraní jsem volil control). Možná jsem nedával pozor.
  • tak v te teorii se říka že byl indokrinován už na konci 1.dílu ...těch možností kdy se to přesně stalo je víc.... navíc přece i Collectory ovladali reapeři na dalku ikdyž nebyly v galaxii a pokud si četl knihy tak cerberus experimentoval s technologii smrťáku a subjekt na kterém to zkoušeli (Grayson) taky ovládali na dalku....takže pokud už byl indokrinovan a jenom stím bojoval mohli ho reapeři ovladnout už na začatku 2.dílu
  • Parádní nerdcast,jen škoda že není k dispozici i čistě audio verze...
  • Opravdu parádní práce co jste odvedli a že jste něco takovýho udělali a pozvali fakt svělý hosty a znalce ME.
    Jen pár menších poznámek jen čistě pro doplnění :
    Liaře je 109 ne 150, je to v zásadě jedno, jen že ženy jsou většinou na svůj věk háklivé ;) Jinak souhlasím s Petrem, Liara je moje nejoblíbenější postava jak charakterově tak vzhledově, tak nějak se do ní jako Shepard, coby herní postava zamiloval a sem moc rád, že jsem se s ní ve trojce vyspal...
    Co se týče vtipů, tak určitě se sem hodí James, protože ten je tu vyloženě nastrčen jako někdo kdo chyběl v předešlých dílech, prostě Joker v pravém slova smyslu. Jinak je jedna sekvence, na kterou můžete náhodně narazit v kokptu kdy si Joker s Garrusem vykládá vtipy (pokud to i někdo z games čtete tak jsem to dal na youtube - http://www.youtube.com/watch?v=ESE0-VZCMlc&feature=youtu.be&noredirect=1 )

Na závěr prosím, moc by se mi líbilo kdybyste udělali speciál o Assassin´s Creed, škoda že je to až tak daleko, fakt by se mi to líbilo.
  • hmm tak znovu já jsem s konce taky znechucenej jen reaguju na tvoji větu v niž říkaš že se ke konci nikdo z pětice nevyjádřil přičemž ho tam kritizovali (minimálně ten slovák) dost
  • a: Kdo je to?
    b: Čus, hele je kalba. Pojď s náma, bude tam tvrdej fet, chlast, děvky, sežerem se
    a: Já nemůžu hele, zejtra ráno musim odevzdat scénář k jedný hře, už mi zbejvá jen 15 minut a já to ještě nemám vymyšlený...
    b: Co děláš... přijd aspon na chvíli ne?
    a: Dobře no, tak jdu na jedno. Dopíšu to, až se vrátim domů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší