Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kostejnesmrtelny
    Příběh se musí, prostě MUSÍ točit okolo Arthase a jeho pádu. Nic lepšího ve Warcraftu není, ani předtím, ani potom. A pro filmovou adaptaci to platí dvojnásob.

- charismatickej (anti)hrdina: splněno
    - lovestory jak noha: splněno
    - epický bitky natočitelný za ještě celkem rozumný peníze: splněno
    - potenciální emočně-ždímací scény: splněno (Culling of Stratholme, anyone?)
    - žádnej bordel z lore WoW, draeneiové, pandy, atd.: splněno

Akorát happy-endu se zde těžko dočkávat (což chápu, že pro hordy tak-dospělejch-pubošů není zápor, ale z komerčního hlediska to prostě problém je). Ale zase by byl prostor pro parádní pokračování *5*
    • S tím nesouhlasím, pokud by jsi si přečetl některou z knih, která se nezabývá obsahem, který byl uveden do hry, tak zjistíš, že jsou to mnohel lepší příběhy. Navíc bych osobně lidi raději lákan na něco nového a ne na "okoukaného" Arthase.
      • kostejnesmrtelny
        Četl jsem tři (od Christie Golden). Dvě byly průměrný, jedna otřesně špatná. Máš na mysli něco konkrétního?
        • napriklad vladce klanu byl super...a ta trilogie ted si bohuzel nemuzu vzpomenout na presny nazev byla bozi...
          • kostejnesmrtelny
            Vládce klanů byl z těch tří, co jsem četl sice nejlepší, to je pravda. Ale furt jen lepší brak.
    • Shania
      Ja bych radsi, kdyby se to tocilo okolo NE nez lidi.
    • S tím se nedá než souhlasit. Obzvláště kvůli poslednímu ingame filmečku, který uzavřel Arthasův příběh a uznejme nebyl zrovna moc epic, spoň teda ne epic na úrovni blizzardu, tak bych byl jedině rád za pořádný film co to napraví.
      • Já ti nevím, ale když jsem viděl první nerd-rage po zabití LK, tak tam emocí bylo dost, stejně jako musel být absolutně hustý ten pocit při tom filmečku. Tam ten konec byl spjatý přímo s hraním, prostě čerpal z toho, že ta epičnost proběhla v tom fightu a že jsi na konci cítil to vítězství, zbytek už bylo jen dovršení příběhu. Nehledě na to, že příběh Arthasova pádu byl vyprávěn v průběhu celého datadisku. A mě ta myšlenka, "There must always be the Lich King" a sebeoběť Bolvara přišla naprosto strhující. Na druhou stranu tenkrát koloval nádherný vtip:" Arthas: Father.....is it....over?" Terenas: "No, my son, the raid resets next week." :D :D
        Edit: O tomhle mluvím :D http://www.youtube.com/watch?v=U_3eDWwDKfE
        • kostejnesmrtelny
          Mňo, to "there must always be the Lich King" je právě to, čím to úplně totálně celý pohřbili. Ta cutscéna měla skončit Arthasovou smrtí a byl by to jeden z nejlepších tragickejch příběhů, co jsem kdy ve hrách viděl. Bohužel, nemělo to tak bejt... *10*

IMO.
          • Ale Arthas umřel. Nerzhul přežil, respektive jeho moc. Frostmourne a Lich Kingova helma nese odkaz jednoho z nejtemnějších šamanů v historii Azerothu, nese v sobě jeho moc. Bolvar usednul na trůn a pasoval se na Lich Kinga z jednoho prostého důvodu: nechtěl, aby obrovské hordy nemrtvých běžely nezřízeně Azerothem. Menethilova rodová linie v tu chvíli umřela (pokud vím, Arthas syna neměl, kdyžtak mě opravte). V tu chvíli končí příběh Arthase, padlého paladina, který pro své ideály přehlídl obrovské zlo a pak bylo pozdě. A celé to byla práce Kil'Jaedana. :) Celý problém je pouze v chápání toho titulu Lich King. :) Arthas v tu chvíli umřel, a umřel jako člověk, ve svém starém já, než ho ovládl Frostmourne. :) Tak to vidím já a přijde mi to hustý. Ještě citace: "Ner'zhul's fate, with the death of Arthas and Bolvar Fordragon's rise as the Lich King, is currently unknown." - z wiki, potvrzuje mé chápání Lich Kinga jako pouhý titul vládce nemrtvých. :)
            Edit: Toto mé chápání je založené pouze na příběhu z her. Knihu Arthas jsem nečetl, možná jsou tam i nějaké další podrobnosti.
            • smejki
              kostěj: vzpomeň na Saurona, ten taky dostal budku a vrátil se oknem
            • @kostej: Asi jo, asi máš pravdu. Já jsem linku Ebon Blade vyloženě proletěl, jestli jsem tam vůbec něco četl, stejně tak Argent Crusade. (ono taky někdy najít tu nitku v těch prostých "dones/zabij/dovez" zadáních je někdy únavný) Hrozně rád bych ti argumentoval, ale nemám čím. Tyhle okolnosti jsem v tu chvíli nějak necítil, proto mi to přišlo dobrý. Dokonce jsem si musel i dohledat, kdo že je to ten Bolvar, tenkrát. Pointa byla právě v tom, že Bolvar, v poslední bitvě o Icecrown předtím, než vyrazila parta hrdinů přímo dovnitř citadely (raid), tak bojoval spolu s Aliancí a Hordou u brány. Tenkrát tam přišli Forsaken z Hordy, který vyvíjeli novou nákazu. Tím celá bitva skončila, LK se stáhl do ICC a aby se nákaza nešířila dál, přiletěla Alexsztraza a celé bojiště spálila. (viz. tady http://www.youtube.com/watch?v=iLjJbbJVkTo ) Jenže. Bolvar byl nejvyšším paladinem, který v řádu byl, a jako takový měl v sobě mocnou sílu světla (nehledě na to, že Alexsztraza, ačkoliv metala plameny, byla aspektem života. Navíc měl být nemrtvý, protože byl nakažený) a tak přežil a byl zajat Lich Kingem (to je ta postavička vzadu za trůnem). No a po pádu LK a po smrti Arthase se jako nejvyšší zástupce světla obětoval k tomu, že bude na věky bojovat s podstatou Lich Kinga a bude kontrolovat to, co ze Scourge zbylo. Navíc byl ten závěr připravovaný, protože v Howling Fjordu děláš (za Hordu) questy právě pro Forsaken a pomáháš tam tu nákazu vytvářet. Kolik těch Scourge ale ve skutečnosti ve světě zbylo, jestli je vůbec co ovládat, o tom už se mlčí, to je pravda.
            • kostejnesmrtelny
              Chápu, odkud míříš, ale já prostě nemůžu uvěřit, že ještě někde nějaký obrovský, bojeschopný hordy nemrtvých po úklidu provedeným kartelem Ebon Blade & Argent Crusade zůstaly *5* . Minimálně teda v Northrendu. Vždyť tam probíhala několik měsíců (?) regulérní válka, během který Lich King nasadil všechno, co měl. Kel'Thuzad kaput, Sindragosa kaput, řád Ebon Blade přeběh na druhou stranu, pár přeživších Val'kyr dokonce zrekvírovala Sylvanas...
              Právě proto mně hrozně vadí ten závěr. Kdyby Lich Kinga trefil po obědě infarkt, tak bych se třeba smířil s tím, že je třeba ho nahradit (i když bych ani pak nečekal, že Scourge bez vůdce bude větší hrozbou, než Scourge ovládaná zákonně zlým LK). Ale takhle mi to přišlo vážně hodně laciný...
      • kostejnesmrtelny
        Tím myslíš to uzavření - neuzavření ve War3:Frozen Throne, nebo video po zabití Lich Kinga ve WoW? V tom prvním případě bych se hádal, v tom druhým naprostej souhlas. Se "smrtí" Lich Kinga pro mě umřelo i WoW *9*
        • rhaegar
          Myslím zabití LK v WoW. Frozen Throne je celkově genialní datadisk .)
        • (ne)uzavření ve Frozen bylo skvělé, ale smrt Arthase byla pěkně odfláklá, na to o jakou "citovku" šlo :)
      • rhaegar
        Ten poslední filmeček jasně ukázal jak Blizzard už neví co dál s příběhem a lore a tu hrůzu dokonal v Cata.
  • Spades
    Vidím, že rok 2015 bude moc dobrý rok :D
    Star Wars Ep7 a WoW Movie? Me like :D
  • terz
    Dost mě mrzí představa většiny čtenářů, že na dobrý film je třeba obří rozpočet. 100 milíonů dolarů je rozpočet hodný velkolepých fantasy snímků. Jediné co je k tomu potřeba, je člověk který s těmi penězi umí zacházet.
    V mnoha lidech, žije představa, že nejvíce peněz stojí digitální triky a tak chápu, že film jako World of Warcraft, který by měl triky přetékat vzbuzuje dojem, že zaslouží 300 miliónů do rozpočtu. Není tomu tak. Nejvíc peněz stojí herci, kteří si myslí, že jsou lepší něž jsou a marketing.

Shyamalanův Poslední vládce větru stál 150 mega a triky? Stáli za starou bačkoru
    Total Recall (2012) - 125 mega a bylo to k ničemu.
    Superman se vrací - 200 miliónů a jak to dopadlo všichni vědí.
    John Carter stál dokonce 250 mega a ve full hd se na ten hnus nedá dívat.
    A nějaká protiváha? Rise of the planet of the Apes - 93 miliónů a film je to boží, digitálně nádherný, dlouhý a kvalitní.
    LotR 1 - 93, LotR 2 - 94, LotR 3 -94... A tak se dá pokračovat do nekonečna. Pointou je, že je to vše jen o lidech. Důkazem budiž Weta Digital, jedno z nejlepších trikových studií, které je zároveň jedno z nejlevnějších... Je to jen o lidech a přístupu k práci. Proto bych se rozpočtu nebál, pokud má Jones Warcraft rád, bude to boží film.
    EDIT: Díky za opravu (Alterpsyche)
    • Se vší úctou,nemůžete být více mimo.
      Za prve, není žádný vztah mezi rozpočtem a kvalitou snímku, vaše logika je naprosto směsná, jsou kvalitní levné snímky ale i kvalitní drahé snímky. TDK nebo Avengers za 200+ milionu budiž příkladem. Dávání za přiklad poměrně komorní film s daleko menší výpravou jako Opice oproti výpravnému fantasy filmu jako WoW je opravdu scestné.
      Pokud vím tak rozpočet trilologie LOTR byl neco kolem 310 mil. usd před deseti lety což by s inflací dělalo něco kolem 430 mil. usd. Ale pokud chcete aby WoW vypadal jako In the name of the king tak prosím....Narážím samozřejmě na vizuál filmu a ne na jeho "kvality"

Za druhe, kult přeplacených hvězd už skončil, máte tu už jenom vyjimky jako Depp, Smith atd ale stačí se podívat že, nový Spider-Man , Andrew Garfield dostal za první díl něco kolem 900 tis usd, doba 30 mil. honorářů už dávno skončila. Ted spíše frčí procenta ze zisku;-) Opravdu ,nejdražší je v téhle době marketing, u velkých filmů se počítá v 50 až 100% rozpočtu. Bez mediální masáže to prostě nejde ;-)

Přístup lidí k práci... Zadarmo na tom určitě nebudou. A kvality snímku se rozhodně neodvíjejí od toho jeslti je má režisér rád. Spíše naopak. Stačí se podívat na nového King Konga a nebo Vámi zmiňovaného Supermana,který byl Singeruv vysněný projekt.
      • terz
        Samozřejmě máte pravdu a já nehodlám oponovat. Nicméně jsem se snažil poukázat na úplně jinou věc než byla z mého komentáře vyčtena. Vzhledem k mnoha komentářům na téma 100 mega je málo jsem se snažil dát čtenářům a případně divákům naději v tom, že i přes (na dnešní poměry) průměrný rozpočet, může vzniknout něco neobvyklého a úžasného.
        Rozhodně si nemyslím, že se stomiliónovým rozpočtem by WoW film vůbec dokázal vypadat jako In the name of King (ale Boll a jeho ojebávání německých daní sem nepatří). Pravdou je, že jsem zvolil špatný příklad věcí proč je film tak drahý, protože abych byl upřímný ani nevím na co jsou mnohdy ty obří rozpočty zapotřebí (marketing, jak jsem se již někde dozvěděl a dnes mi to bylo potvrzeno) se do rozopočtů opravdu nepočítá takže sám nevím kam ty peníze dávají ale v komentáří jsem chtěl na něco poukázat. To byla chyba.
        A vždy je to o přístupu lidí k práci. Nemusí to dělat zadarmo, ba naopak, za dobře odvedenou práci jsou lidé často ochotní připlatit. Bohužel se v kinematografii pohybují i takoví lidé, kteří svou práci dělají jen aby byla hotová bez dalších motivací a na finálním produktu je to pak znát.
        • " Bohužel se v kinematografii pohybují i takoví lidé, kteří svou práci dělají jen aby byla hotová bez dalších motivací a na finálním produktu je to pak znát." - ano, to je podle mě důvod, proč LOTR vypadá jak vypadá, stejně jako nová Batman trilogie. Tu "duši" do toho nedostanete tím, že to uděláte, ale že se tomu oddáte. Zrovna u LOTRa mě fascinuje, že ty efekty vypadají i po deseti letech pořád hodně dobře. Je to prostě tou vidinou režiséra, tím celkovým obrazem, patří to do toho, zapadá to, vypadá to tak, jak má, má to svůj účel a celkový vizuál je tomu podřízen, pak vás nic nepraští do očí, nebo rozhodně ne moc. To je to, co bych byl rád, kdyby se s Warcraft filmem povedlo. Nastartovat klidně i sérii filmů, které budou svoje a nikdy si je nespletete, pokud je třeba zahlédnete koutkem oka někde v obchodě. :)
      • More wrong? Wrong is an absolute state and not subject to gradation - SC *4* *4*
      • Vidím se tady pohybuje spousta znalců... ...
        • kostejnesmrtelny
          A semtam nějakej pitomec, co nemá k věci co říct, ale to mu nezabrání, aby si taky neodeslal příspěvek. *12*
    • Dovolím si v mnohém oponovat...
      Na natočení dobrého filmu samozřejmě obří rozpočet zapotřebí není, ale na natočení dobré EPICKÉ FANTASY RUBANICE zkrátka zapotřebí je, protože ti trikaři na tom za bochník chleba prostě dělat nebudou.
      Nejvíc peněz nestojí herci, to jenom jednou Johnny Depp dostal za čtverku Pirátů z Karibiku 50 mega (celkový rozpočet 250 mega) a tvůrci si mu to mohli dovolit dát, protože si spočítali, že se jim to vyplatí, protože bez Johnnyho by to nepřilákalo ani čtvrtinu diváků.
      Poslední vládce větru byl mizerný film, ale triky měl skvělé.

Superman se vrací spousta se spoustě významným kritkům líbil a mně se taky líbil.

Trilogie LotR je deset let stará, od té doby stojí všechno nehorázně víc peněz a dneska by to Jackson se stejnýma prachama prostě neměl šanci natočit.
      • Chtěl jsem napsat v podstatě to samé (včetně toho, že se mi nový Superman líbí:-)), ale už si mne předběhl, tak jen dodám, že Lotři se připravovali a natáčeli v průběhu cca 10 let pod hlavičkou New Line Cinema, což není úplně z nejbohatších filmových studií, producenti projektu tehdy příliš nevěřily a rozpočet byl logicky přiškrcený. Nevadilo to, protože na těch filmech dělal novozélandský štáb za pár šupů a ani ta Weta tehdy ještě neměla takové jméno. Kulisy a kostými se navíc v celé trilogii recyklovaly. Na druhou stranu HObbit už stál (dle IMDB) 180 mega. Tedy 100 miliónů je v dnešní době pro rozmáchlou trikovou fantasy HODNĚ málo.
        • Citace z csfd: "Původně se předpokládalo, že se rozpočet obou dílů vyšlphá až na 500 milionů amerických dolarů, čímž by se stal projekt do té doby nejnákladnějším natáčením. Po skončení filmování autoři vystačili s 300 miliony." - Pokud se tedy rozděloval na tři díly až po dokončení, pak vychází na jeden díl zhruba těch 100 mega. A to, pokud se nepletu, je ještě ke všemu považován za finančně rozmáchlejší (rozuměj bez intence někde šetřit). Čili to natočil za zhruba stejné peníze. Za 100 mega by měli natočit dobře, jen se děsím toho, jestli to bude hrané. Já bych osobně uvítal CGI ve stylu blizz inter. :) Ale to je můj zbožný sen.
          • Ono je otázkou na kolik se dá údajům z filmových databází věřit, já bych se ale přikláněl spíš k těm 180 mega, na wiki se píše dokonce 200. Vypadá to, že přesnej rozpočet nikdo kromě producentů nezná (i Box office Mojo mlčí). Přijde mi ale krajně nepravděpodobný, že by Hobbit stál stejně, jako deset let starý film.
            • Tak já jsem ochoten tomu věřit. Popravdě mi to v první chvíli taky přišlo málo, těch 100 mil. A jak moc to podražilo je taky otázka: spousta věcí se dá dneska dělat rychle, protože jsou technologie a hardware, na druhou stranu všeobecně vše podražilo. Abychom se ale nemotali furt dokola, tak si myslím, že se 100 mil by měl vystačit dokonce i na pěkný, epický film. :)
    • Jen bych tě chtěl opravit, že těch 100 mega je na film jako takový (triky, produkce, výplaty atd...), ale nepočítá se do toho marketing. To ostatně ani u několika filmů, který si uvedl (např. lotr). Ale jinak souhlasím, že kvalita se prostě nepozná podle rozpočtu...
    • firebug
      Skvela ukazka dobre pouzityho rozpoctu je District 9 asi za 30 mega... :-)
      • terz
        Pravda, ten mi úplně vypadl. je fakt, že tam ty triky trošku pokulhávali ale tomu filmu to vůbec neublížilo.
  • davidBray
    stejně všichni víme, že to měl dostat Uwe *3*
    • Nahodou Uwe umi i prekvapit, viz. Tunnel Rats !
      • XorxoxTalarius
        Nebo Postal, pripadne Rampage
      • No o tom žádná , Uve prostě jen netočí to co by si fandové představovali , ale žádná céčka to nejsou ...
        A Doom netočil ! Tomu teprve říkám zprzněná předloha , místo kosmických lodí portál rovnou na mars a pro efekt pohled na squadu letící ve vrtulníku :(
  • Uz sem myslel ze to dostane J.J.Abrams :)
    • SnakePlisken
      Pokud by to dostal J.J., tak by mě kleplo. Už mi zkurvil Star Trek, teď se chystá zkurv*t Star Wars a pokud by zkurvil i WarCraft, tak bych si už fakt prohnal hlavou kulku.
  • jindra.veliky
    snad v tom filmu nebudou pandy *11*
    • Slyšel jsem, že Warcraft the Movie bude de facto něco jako náhrada za zrušený projekt Kung Fu Panda 3.
    • To vis ze budou jindro a take pokemoni, smerfi a medvidek PU :-)
  • rhaegar
    Tak osobně bych preferoval dějovou linku okolo Arthase či Illidana. Tohle jsou pro mě nejlepší postavy herního světa takže tajně doufám
    • Nevím podle jaké linky by to mělo jít, ale nezlobil bych se kdyby šlo o postupné ztvárnění warcraft světa, časová linie je opravdu bohatá na zvraty a události.
  • Doufám, že natočí trilogii Válka Prastarých !!!
    • Jo, to bych se taky nezlobil *4* *4*
      • Odstartoval bych to ale Dnem draka :)
        • Proč ne, jen houšť a větší kapky *3*
  • IWKYN
    Film od Blizzárdů..... to je skoro jako HL^3..... nikdy se nedočkáme :(
  • V roce 2014-2015 to bude exploze filmů s herní tématikou.Doufám že nebude docházet na filmové propadáky a že filmy jako Assassins Creed,Splinter Cell,Warcraft si náležitě užijeme. *4*
    • samozrejme to bude strasne hrdinske, strasne pateticke, a pg12 alebo nizsi rating, takze smiesne
      • no hlavne to musi byt politicky korektni *3*
        • ked uz spominas korektnost, Warcraft by som dal robit Tarantinovi :)
          • Vrook
            Ten by šel určitě dělat takovou sračku. *15*
            Vono ty filmy podle her budou imho vždycky béčková záležitost a já se tomu nedivim.
            • A proto natočil Death Proof. Nový rozměr, co se týče filmových sraček.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit