Přejít na výpis diskuzí
Football Manager 2013 zpirátilo přes 10 milionů lidí
14.11.2013 | Ladislav Loukota
92 příspěvků
-
jak jsi prisel na to číslo? mne to vycházi spis kolem 20% ztrata. fm2013 se prodalo kolem milionu kopii
-
Teď už by pirátění potřeba nebylo, tohle je jedno z mála studií, co vydává k nové hře i demo... na druhou stranu tohle je hra na měsíce a měsíce hraní - u her, kde je singleplayer na pár hodin a převážná většina rozpočtu šla na marketing místo na vývoj, by vydání dema asi prodejnosti moc nepomohlo *4*
-
Mám originálku, takže se do této skupiny nemusím počítat. Piráti se všude. Člověk musí zkrátka uzrát a pochopit, že je lepší hry kupovat, než brát zadarmo.
-
Ano, protože PC je svobodné. Svoboda vždy generuje více "zločinu" než omezená diktatura.
-
Přesně tak! To je filosofie GOGu. Neotravovat přihlouplými DRM a nabídnou něco navíc formou wallpaperů, avatarů, brožurek, soundtracků a hlavně mají pěkně udělaný jednoduchý a čistý instalátor. Co se týče starších her tak mají vše upraveno tak, aby to šlapalo na dnešních mašinách - all in one.
A když jsem potřeboval něco řešit přes podporu tak žádné týden dlouhé čekání, ale během hodiny! se mi ozvali a co jsem potřeboval jsem hned vyřídil.
Takhle má vypadat digitální prodej! :-) -
Tak pokud je to číslo podobné i u ostatních her, tak ty 2% tržeb o které příjdou vydavatelé kvůli pirátství imho není tolik aby se kolem toho dělal takový humbuk.
-
vystopovat se to samozrejme da, problemem vsak je, ze nejde nikomu dokazat, ze to z toho pocitace stahl prave on a ne treba kamarad nebo stryc, ktery u neho byl na navsteve, tudiz by slo o tak slozity soudni proces, ze se to proste a jednoduse vubec nevyplati resit
-
Přesně tak. Kdyby se radši věnovalo více úsilí tomu, aby hráči viděli v koupi legální kopie nějakou výhodu, než je něčím otravovat... Nic nenaštve tak, jako když si koupím hru, kterou následně nemohu zapnout a řešení musím hledat na neoficiálních stránkach (Borderlands), nebo hru koupím v naději, že si ji ještě ten večer zahraji, ale nejde, to, protože z nějakého důvodu stávkuje UbiPlay, nebo podobná ptákovina (Rayman Legends)...
-
No, já si taky kdysi jeden FM ukradl, abych zjistil jestli mě to bude bavit, nebavilo, hrál jsem to asi hodinu šlo to z disku, byla to nějaká starší verze co ani neměla 3D grafiku zápasu, jen tabulky, tabulky a další tabulky, jako někoho kdo není extra fanda do fotbalu mě to vůbec nechytlo. Myslím že to byla lepší varianta než kdybych za to dal ten litr
-
od letoška už jich je 8, rozšířili řady.
-
však už je několikrát vystopovali, takže si člověk udělá obrázek...
-
presne podle me to dela tech 7 lidi co ridi celej svet.
-
Myslim, že tuhle informaci snad ani nikdo vědět nechce. Kdo ví co by se zjistilo... Něco jako kdo ve skutečnosti vytváří viry atd. *2*
-
a jak by si to jako udělal? v některých zcela ojedinělých případech by to možné bylo, jinak ani náhodou.
-
ja se divím že v dnešní dobe není možne ty crackery a lidi co to uploadujou vystopovat
-
To je první, co mě napadlo, od těch prolhanců brát jejich řeči s rezervou, kdo ví co s tím sledují. Nikdo to nekupuje, protože je to prý to samé jen s aktuálními jmény, tak to svedou na hráče.
-
A ja bych ani neveril ze takovou hru bude chtit hrat 10 milionu lidi....
Na druhou stranu kdyz jsem videl co udelala tahle ptakovina tak mi to musi bejt jasny - http://drmeth.com/ -
a abych Loukotovi pořád nekřivdil, tak i přes mírně bulvární tématiku pěkný článek se zajímavými informacemi...
-
některým lidem stačí přečíst nadpis a ví všechno, jsou přeci geniální.
-
Tohle mi přijde skoro jako typ hry, kdy by se vyplatilo ji dát zdarma, a nějaký věci navíc by pak byly zpoplatněný.
ps: Aby ta jedna kopie z Vatikánu nepocházela přímo od toho nejvyššího *15*