Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mart9
    A nepřipadají ti tyhle seznamu tak trochu jako švindl, když víš, kdo je jak talentovanej, aniž by ti to řekl tvůj scout?
  • Přesně. Je zajímavé, jak některé hráče mají vývojáři v oku. Lépe než skauti z celého světa.
  • Za 5 let? :D:D To jsou názory.
  • Hm, těch chybek tam je víc, to je tak, když se vášnivě rozepíše o tématu :)

Jinak, seznamů na talenty je hodně, tento se mi zdá nejlepší, nejsou v něm samozřejmě úplně všichni, občas objevíte někoho náhodou, ale jako nápověda je to více než dobrá.

http://www.fmscout.com/a-football-manager-2015-wonderkids.html
  • Docela se vyplatí sledovat Wonderkids - nebo určitou ligu. Já sleduji hlavně Anglii, Nizozemsko a Česko.
  • "Aleš" - omlouvám se za překlep :)
  • Těch jmen je hodně. Alex zmínil Rodrigueze a Ochou, kteří byli dobří už před lety, ale veřejnost je objevila až na MS 2014. U mě např. když komentátoři srovnávali rumunský fotbal s českým, zároveň neměli tamní hráče zmapované a já jsem si jen říkal, že to bude zajímavé až doroste Dorin Rotariu a Nicusor Stanciu, jelikož se jedná o velké talenty nejen v rámci Evropy. Nebo když měl jít do Jablonce Karim Abdoul Sylla, což je mladík z Francie (černoch), který má ale také české občanství. Nebo, jak teprve teď Juventus objevuje potenciál Paula Pogby. Teď jim roste v líhni talentů nový Ribéry (který ale zatím hraje v rezervě), znám spoustu Němců do 22 let, kteří, ale mají i další občanství a kdyby fotbalové svazy věděli, že je mají, určitě by si je rychle přetáhli do reprezentací, jako to např. udělala Belgie s Januzajem, jelikož ten má několik pasů. Mám docela dobré znalosti o Ajaxu a jejich mladících, takže pokud se nezraní nikdo z nich nezraní, bude mít Robben atd. velmi důstojné nástupce. Naše reprezentace by mohla vyzkoušet bratry Twardziky - Filip a Patrik jsou dobří záložnící a Daniel je velmi dobrým brankářem. atd. :)
  • Mart9
    Dej příklad pls
  • nejhorší je, že tam je několik textů, kde ani tohle nejde, tak jsou zmršený...
  • Mart9
    Pravidelný postup do jarní části pohárů, 2x účast v Lize mistrů, titul v lize, ale Péťa ani nedopustí vyjednávání s klubem svého rodného města? To je podle mě chyba hry. Chápu, když jsem zkoušel co by volného hráče oslovit Jamese Rodrigueze, ale starej Čech?
  • V tom nepravdepodobnem pripade, ze to myslis vazne - vzdyt je to strategie, dejme tomu s prvky rpg.

Obdobnych her je spousta. Jasne, _sportovni_ strategie je hodne uzky zanr, ale mas vselijake budovatelske simulace, ruzne politicke ci dokonce ekonomicke strategie, tak proc ne neco takoveho? Skladas tym (armadu/stat/spolecnost/jednotku...), zlepsujes hrace (provincie/vojaky/poddane/autobusy...), budujes jim silnejsi zazemi (garaze/hrady/vylepseni/vybaveni...) atd.

Anebo u klasictejsich strategii se taky vztekas, ze neklikas mysi, aby pajdulak sekal orka?
  • Mart9
    Nejlepší jsou texty, které si musíš přeložit zpátky do angličtiny, co asi tak mohly znamenat a až pak je pochopíš *15*
  • Mart9
    Přesně tak, jednou za 5 let to bohatě stačí. Stejně si rozehraješ kariéru a jsou ti aktuální soupisky na nic. Já jsem si letos koupil 2014 poprvé od ročníku 2007 a že by mě šokoval nějaký výrazný pokrok se říct nedá. Třeba čeština je stále zk......á
  • Ad cestina... ano, je to obrovsky projekt a clovek neznaly anglictiny musi i za ten pochybny preklad byt obrovsky vdecny. Takze budiz, nejaka mira shovivavosti je na miste.

ALE co mi prijde neodpustitelne, je skutecnost, ze v prekladu jsou treba tri (3!!!) roky stare chyby, ktere komunita samozrejme hlasila vsemi oficialnimi moznymi cestami.

A nejsou to jen preklepy a kostrbate zalezitosti. Jsou to absolutne nefotbalove, neceske, nesmyslne veci, ktere nedavaji smysl a prakticky znemoznuji porozumeni danemu prvku - a tedy castecne i hrani hry.

Fakt, ze i letos hru prekladal nekdo, kdo nema poneti o fotbale ci sportu obecne, to uz je jen takova kysela tresnicka na pochybnem dortiku.
  • Inquisitor
    Tohle je většinou tim, že nemáš ještě vybudovanou pověst a nebo tam zůstal jako trenér.
  • Inquisitor
    Takže si vystačim se stávajícím ročníkem, zbytečnost kupovat to každý rok.
  • Mart9
    Ale pro mě nebyl problém dát mu stejný plat jako měl v Chelsea, ještě by si zahrál Ligu mistrů, ale ne, on radši kariéru dochytal v rezervě Chelsea *1*
  • No a co teprve, když někdo zkouší Blšany :D - možná by tam i šel, kdyby měl tým bohatého vlastníka - což je občas hodí, ale je to dost o štěstí :)
  • Mart9
    O Čechínovi mi ani nemluv, Aleši. V Chelsea chytal za rezervu, 2 sezony jsem ho lákal do Plzně (tedy zpátky domů) a on ani nechtěl vyjednávat, až další sezonu ukončil kariéru *1*
  • No, když přidají rasismus a výtržnosti na stadionech, budou to hrát i ti, kteří to berou jako nudu :) Naštěstí IS nedělá hry pro masy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit