Přejít na výpis diskuzí
Fotka prototypu PS4 ovladače odhaluje zbrusu nové funkce
15.2.2013 | Adam Homola
98 příspěvků
-
Mno pozice analogu a triggerů je u xboxu fajn..což je fajn u fps... ,ale sporty, závody, bojovky, atd. mi sedne víc na sixaxisu..., ale můžu jen naplňovat to příslový o železné košili;).
-
Díky, nemám s tim zatim zkušenosti. Zkoušel to někdo? Nepadá to z nich?
-
kdybys chtěl větší pindíky, tak jdou pořídit...
http://prislusenstvi-herni-konzole.heureka.cz/ps3-triggers-bigben-tlacitka-pro-sony-sixaxis-a-dual-shock-3/galerie/ -
Tak drobnych vyuziti je dost, treba i v dark souls nebo demon souls na gesta se to vyuziva. Myslel jsem hry, ktere na tomto stavi, tj. pro ktere je to zakladni ovladani. To vim jen o dvou.
-
waitstation a zasmudlanej dualshock.
http://www.gurujoe.sk/2013/02/ps4-dualshock-4.html -
Nevypadá to špatně, na současném Dualshocku 3 mi vadí 3 * věci:
1) Je malý (přibrat tak 20% objemu, tak je dokonalý !)
2) Analogy jsou moc blízko u sebe
3) Špatně tvarované trigery
* Analogy by mohly být prohloubené a v ''xbox'' postavení, ale to nepovažuji za něco co by mi nějak extra vadilo, to je spíše o zvyku
Jak tak koukám na nový prototype tak řeší uplně všechno !!!
Je větší, analogy má dále od sebe a jsou prohloubené z okrajů ale uprostřed vypouklé...což mi přijde geniální protože dík okrajovému prohloubení nebudou prsty klouzat pryč ale prostřední kopeček přidá citlivost !!!
Jak je to s trigerama to se neví, ale myslím si, že Sony je určitě vylepšilo, protože na ty sneslu Dualshock 3 nejvíce kritiky. Doufám že bude kompatibilní s PS3 ! -
asi je to individuální záležitost každého člověka ale já měl před dvěma lety x360 a držel se mi gamepad naprosto parádně a padnul jak ulitej na moje ruce hromotluka :) ... nicméně dal sem ho pryč a nedávno po dvou letech od xboxu koupil ps3 a trpím!!! nevím jestli je to proto že mám větší ruce nebo proto že už sem xboxovej ovladač prostě držel a nějakou dobu hrál ale je to pro mě docela krutá změna. sžívám se s ním a rozhodně se s ps3 už nerozloučím jako s xkem ale nemůžu se zbavit přesvědčení že to microsoft s tím tvarem a robustností prostě vymakal víc ... proto za sebe doufám že dualshock 4 nebo jak se to bude jmenovat bude snad masivnější nebo ergonomičtější!!!
-
Naprosty souhlas a to rikam jako temer vyhradni PC hrac. Na PS3 hraji obcas u brachy a po trochu delsi dobe z toho fakt boli ruce. Minuly rok jsem koupil xbox ovladac na PC hlavne kvuli co-op hram a ted si na nem zahraji nejaky hry radsi, nez na klavesnici. Nejde jen o polohu leveho analogu, ale zkratka mi padle nejak komfortneji do dlani.
-
Zde je predvedeno, jak to bude fungovat -> http://i.imgur.com/9t7BIBi.gif
-
I některý další hry pohybový funkce ovladače využívaly, dost FPS jako Killzone, nebo starší Call of Duty myslim, při nějakých umisťování výbušnin, točení nečim a tak, ale i tak toho bylo málo. To je právě problém, že si něco vymyslí specifickýho jen na jednu platformu, párkrát se to ze začatku využije a pak na to všichní vývojáři zhola kašlou. Třeba i v Uncharted 1 při naklánění chození přes klády a ve dvojce a trojce už se na to vybodli, a to jsou hry čistě pro PS3.
-
http://www.alegoo.com/images2/xbox/xbox-720-console-729.jpg
-
super! simulátor popelářů dva by tak získal zcela nový rozměr (kdyby tedy vyšel na ps4)
-
Jen tvar triggerů by mohli upravit, tak jak je na Move, aby z toho neklouzali prsty.
Nicméně tenhle vypadá tvarově hodně podobně jako dualshock, takže bych v tom že je uprostřed displej neviděl problém. -
Nahrada tezko, protoze to move nahradit nemuze, ale vylepseni pohybovych vlastnosti dualshocku, to jo. Akorat nevim jestli to ma smysl, protoze moc her pohybovych funkci nevyuzivalo, natoz aby na nich stavelo. V podstate jen flower a jeden letecky simulator, pokud vim. Mozna ze z kamerou by mohlo byt to vyuziti lepsi, pokud by tam bylo gyroskopicke mireni jako na vite, byla by to parada.
-
Mno vypadá celkem dobře, jen nechápu proč je každý další gamepad větší a bachratější. To stejný u xboxu. Proč se všećhno zakulacuje?
-
Zrovna mě vyhovuje více Xbox ovladač. Nejdůležitější je pro mě poloha levého analogu. Oproti PS jsou u Xboxu prohozené s křížem a to mi vyhovuje víc. U Xboxu mám analog přesně pod palcem, když mám palec v klidové poloze. U PS mám palec v méně příjemné poloze a po delším hraní se mi stává, že mi občas palec zklouzne a proto mám tendenci hrát radši na kříži. A z PS ovladače mívám otlačený prsteníček:) a to začne být po chvíli nepříjemné. Takže bych taky uvítal zaoblenější ovladač.
-
Ta vycnivajici cerna plocha na levo vedle zastrceneho kabelu od ovladace.
-
Hele já osobně mám i xbox a jejich controler není vůbec zlej, ale na pskovej ovladač prostě nedám dopustit už od psx...a sixaxis mi příjde prostě dotaženej výrobek k mý absolutní spokojenosti. O něco větší a zaoblenější byli první analogy a nebylo to ono. A obecně lidem v mým okolí jde xboxu pod ruku o něco hůř. Asi už máme sony ruce:).
-
Tak tohle je fakt jen prototyp a možná z něj ani finální ovladač vůbec vycházet nebude. Takových různých prototypů musí Sony určitě během vývoje zkoušet spousty. Se soudy bych tak počkal až na oficiální odhalení...
-
OK, nekupovat žádný hry s hnijícíma zombíkama :)