-
Tu potřebu říct svůj názor máš nějak často, ne? :) Myslím, že indie scénu vnímáš trochu zkresleně. Zaměřuješ se jen na to, co považuješ za "blbiny". Nedávno vyšel takový Octodad: Dadliest Catch, Jazzpunk, NaissanceE, Banished nebo The Floor Is Jelly. Všechny vypadají hezky a mají originální myšlenku. A pokud se budeme bavit o nedávno oznámených hrách, tak tam je nevábně vypadajících her drtivá menšina. No a pokud si i přesto myslíš své, možná bys měl přestat indie scénu sledovat a místo toho se zaměřit na hry, které tě oslovují. Což by ostatně měli dělat všichni hráči. Jak by pak v diskuzích bylo krásně.
-
nějaké indie hry mám rád, ale za poslední cca 2 roky mě ani jedna nepřesvědčila abych si jí pořídil/ani nestáhnul, já nepirátím/ a ta záplava co se urodila, to je hrůza, nic proti indie hrám, ale mě to příjde jako by se z jejich hraní stala móda, něco jako hipsteři, který fakt vůbec nemusím. Občas hraju escape a jiné flash hry, z nichž většina je mnohem lepší, než za co indie vývojáři chtějí peníze a zaplatí se jen z reklamy na webu
-
Tvůj příspěvek mi nahrává, abych si rýpnul do toho dnešního inzerátu, protože tahle věta mě dostala: "Naše projekty jsou specifické tím, že vyžadují převážně práci programátorů a méně práce grafiků a designérů." To je prostě ono. Děláme hry, ale na grafiku kašleme...
-
Mínuskovat tě nebudu , protože máš samozřejmě z velké části pravdu . Jsou to hry plné grafických kompromisů a minimalistického provedení (Často vydávaného za umění či puritánský odkaz na herní minulost ) . To o co u indie her jde především je právě těch 1000 způsobů , na které si AAA produkce netroufne v touze po maximalizaci zisku ze zajetých výnosných žánrů .
Fungují dobře jako protipól "dospělé " repetitivní sériové zábavy (Assasin Creed ; CoD ; Grand Turismo .... )
Kingdom Come je v očekávání ... nikoli revoluce ale klasické lineární romance ( jako byla v původní Mafii ) přenesené do středověku . A jak čas postupuje stále pesimističtěji vnímám strategickou úroveň alá Mount & Blade o které ted´vývojáři už moc nemluví .... *13*
Takže než nějaká první část Vávrova příběhu vyjde .... zahraju si ještě houf zábavných indie
hříček , u kterých se ve výsledku možná dočkám větší zábavy ;) -
Ja zas kingdom come nevnimam jako indie.
Indie je proste okrajova scena. Neni to mainstream, je to pro mensinu, proste to vetsinu lidi nezaujme. -
Klidně mě zase vymínusujte a vynadejte, že mám potřebu říct svůj názor. Indie scénu vnímám víceméně jen jako snůšku graficky nevábných puzzle a hopsacích blbin na 1000 způsobů, no a zde máme další z nich. Čest výjímkám jako bude například Kingdom Come...