Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Předsudky zase až tolik ani ne, ale spíš se mi nelíbí, kam to směřuje. Mám na mysli zejména americké publikum, které je vesměs konzolové a které zajímají především jednoduché gamesy. Nelíbí se mi, kam ten mainstream směřuje. Jasný, že argument "líbí se to lidem" mě utluče. Ale jenom proto, že se takové hry líbí většině hráčů, se nemusí zákonitě líbit i mě. Tak trochu mi chybí propracovanost u spousty mainstreamových her a trháků sezóny, jsou to většinou konzolové tituly. A tento mainstream ovlivňje celý herní trh zprava doleva. Těch HC her už je jak šafránu. Člověče a neřekl bych, že je na PC trendem "efektnost" na úkor propracovanosti her. Je pravda, že hry nejsou tak HC jako dřív, ale zejména evropská vývojářská studia se nám na PC snaží nadále servírovat opravdu promakané tituly a zdokonalují je s každým dílem. Bohužel jejich prodejnost docela pokulhává za plytkými american hrami a to mě docela štve. Desetkrát propracovanější a originálnější hra se prodává desetkrát méně, než milionté pokračování CoD. Ti autoři se na to pak můžou časem vybodnout a hráči utřou. A toho zjednodušování už je opravdu hodně, těch příkladů jsou hromady...třeba Command and Conquer...to je tragický, kam ta série dospěla, to už ani není strategie, pouze klikačka, mlátička...rychlejší zvítězí a dobře to vypadá. A žere mě, že na to podle mě měly vliv právě konzole a hráči z jů es ej *10*
  • To máš asi recht. Je pravda, že jsem ke konzolím moc nepřičuchl. Pokaždé ta zkušenost byla spíš špatná. Hold klávesnici a myš joypadem nenahradíš. Uznávám, že se některé typy her mohou hrát na konzoli lépe, ale vycházejí mi z toho arkády, bojovky a sporty. Hry které mám rád (tahovky, rpg, místy 3D akce) se mi hrají líp na PC a osobně je považuju za náročnější na přemýšlení. Ale je pravda, že situaci na konzolích sleduji jenom z rychlíku a spousta kvalitních her mě mohla minout nebo jsem si je zahrál na compu
  • Kámoš má asi skrytý vlohy :-D Ale je fakt, že u každé hry se ten mozek zapojuje trochu jinak. Já mám takovou zkušenost, že ty comba přejdou po čase do krve samy a člověk nad nima už nijak neuvažuje, ale mačká je automaticky. Aspoň já to tak mám, u bojovek, sportovních her a i stříleček (podle mě hodně klesly v poslední době - mám na mysli CoD a MoH). U těhle typů her nějaký sáhodlouhý rozmýšlení a plánování spíše škodí, člověk jedná spíš instinktnivně a mě tenhle styl hraní právě moc nesedí.peace *6*
  • No já zas byl svědkem toho jak můj kámoš těžkej blb vynikal v HC RPG .
    Navíc záleží co ty si představíš pod pojmem vynikat.
    Nebo jestli si myslíš že je snadný si pamatovat u několika postav komba a vědět kdy jaký komba používat tak to potěš koště.
  • Hanzales
    Ono v lecčem máš samozřejmě pravdu. Dalo by se říci, že to začalo už u Deus Ex2, a případů, kde zajetá PC herní série utrpěla při pokračování vydáním na všechny platformy je povícero. Co se týče konverzí, jsou na tom někdy lépe a někdy hůře (vzájemně mezi platformami) takže ne vždy platí, že ta či ona hra je lepší na té či oné platformě. To zjednodušování bych ale ani tak nepřisuzoval zcela pouze konzolím, jako dnešnímu hráčskému mainstreamu všeobecně. Nároky hráčů degradují i na PC platformě, čemuž svědčí obrovské prodeje her, které inovací a náročností, či komplexností rozhodně neoplývají. Spíše mně zaráží tvá neochota přiznat, že i na konzolích bývají promakané hry, obvzláště ty exkluzivní. Taky pařím primárně na PC už od prvopočátků a jsem odkojený hrami, které daly člověku opravdu zabrat a netvrdím, že mi po té době není taky smutno :o). Nyní ovšem do sbírky přibyla PS3 a jako dement si při hraní např. GOW III rozhodně nepřipadám ;o) Spíš bych řekl, že tak zahulíno jsem od hry už dlouho nedostal. Shrnul bych to asi tak, že dokud doma nějakou tu konzoli nemáš (třeba k PC) tak její kouzlo asi ani nepochopíš. Je to o tom, že ty multiplatformní hry jsou někdy lepší na konzoli, někdy na PC a celé to stojí na těch exkluzivních hrách. A ochudit své zážitky o tyto hry jen díky předsudkům proti konzolím nebo PC není zrovna nejmoudřejší.
  • Z tvojich reci vidno ze si nikdy nic na konzole nehral. Len mas proste primitivne predsudky tot vse. Nechapem preco stale niektori ludia nedokazu pochopit ze hry nie su o tom lepsie, horsie, krajsie, skaredsie, zle ovladane, lepsie ovladane. Kazdemu vyhovuje nieco ine a o zabavu ide predovsetkym. Tvrdit v dnesnej dobe ze PC je best a konzole totalne nahovno moze len uplny pako. Tvrdit ze na konzolu nevznikaju ziadne dobre a inovativne hry moze len trapny hater. Ja osobne hram aj na jednom aj na druhom, zvladam aj mys s klavesnicou aj gamepad. Ani jedno mi nepride primitivne hlavne pri urcitych typoch hier. Nedavas ziadne racionalne argumenty, chcelo by to trochu viac rozhladu a hlavne nadhladu. "Větší důraz se dnes klade na grafiku a efektnost provedení, než na samotnou hratelnost" ano to si celkom presne vystihol trend PC hrania. Podla mna kazdy normalny clovek sa chce bavit a vybera si na com. Vojna PC vs konzole je naozaj trapna a dobra akurat pre zakomplexovane deti.
  • Nevím jak u tebe a dalších konzolistů, ale já se nemusím před každým hraním sprchovat a hraní si užiju i tak. Těší mě, že mě považuješ za geniálního, ale nemusíš se vůči mě nijak snižovat, nejsem žadný profesor (pokud zrovna nepařím half-life :-) To že některé, ne příliš povedené hry na konzolích, dostávají vysoká hodnocení, svědčí jen o "krizi" která tam panuje. Ze zkušenosti vím, že kolikrát hluboce promakaná gamesa zapadne v záplavě šestkových a sedmičkových hodnocení, protože to prostě není mainstream. Větší důraz se dnes klade na grafiku a efektnost provedení, než na samotnou hratelnost, čímž se snížila i samotná doba hraní (u těch prostších her) až na kost - 6 hodin apod.
  • Psychotic
    Navrhuju dát si studenou sprchu, zahrát si nějakou hru, která splní požadavky tvé geniální mysli a nechat ty miliony a miliony hlupáků, co hrají na konzolích (se mnou v čele), ať si hrají ty svoje tupé hry pro děti a užívají si paskvilů, které dostávají devítky a desítky určitě jen kvůli úplatkům. Bude to výhodné pro obě strany.
  • Jo a k tomu tekkenovi...učit se comba a přemýšlet kdy například použít kop a kdy skočit, nebo praštit. Uznávám, že někteří nesvéprávní jedinci by si s tím, vzhledem k v vrozené demenci, nemuseli poradit :-) Osobně na tom ale nevidím nic moc strategického a byl jsem sám svědkem toho, kdy v dané hře vynikli (a zejména ti, neboť je ta hra pro ně jako stvořená) ti, kteří zrovna nevynikali duchaplností apod. Ale jsem rád, že tu vznikají hry pro každého a každý si najde toho svého favorita. Také se občas rád odreaguji a vypnu u nějaké bojovky (SF4 :-) Jenom mě znepokojuje, že těch zjednodušených her vzniká čím dál víc na úkor propracovaných. Ty komplexní se čím dál víc sunou na okraj zájmu, jejich vývoj je drahý a prodejnost klesá. Doufám, že se to zvrátí *12*
  • Pokud někdo hraje na PC i na konzolích, tak ho to samozrejmě řadí do kasty PC hráčů a pro ty mám samozřejmě pochopení. Můžou mít desítky dobrých důvodů, proč mají doma konzoli. Mohou mít doma například čtyřleté děcko a kdo si hraje nezlobí že ;-)
    Já jsem spíš narážel na americké typy konzolových hardcore hráčů, kteří dokáží u povrchní a jednoduché střílečky nebo hopsačky strávit hromadu hodin. Mě by taková hra nezaujala na déle než 30 minut, protože pak už zkrátka nemá co nabídnout. Moc povrchní, nudné, nepropracované. Maže med kolem huby, jste nesmrtelný svět zachraňující borec apod.
  • Nemyslím si, že by se daly srovnávat hardcore hry na konzolích s těma na PC. Souhlasím, že každá platforma má své výhody a stále tvrdím, že konzole jsou o zjednodušování her, což je dáno jak ovládáním, tak třeba i malou pamětí, kam se toho moc nevejde :-D Ale ne každému hráči to musí vadit. Já bych si třeba AoE zahrál raději na PC, protože si myslím, že je to tam prostě lepší a nesouhlasím s tebou ;-) A jelikož spoustě hráčům konzolový přístup vyhovuje, má toto zjednodušování a "zplošťování" vliv na celý herní průmysl. S hrůzou v očích očekávám DA2 *8*
  • Hele jako fakt se na to už vykašlete, každému co jeho jest, někdo rád PC, někdo konzole, proč se hádat? *3*
  • Tak jestli se nepletu, tak mají ve zvyku mezi dobrými hrami mívat 10 let pauzu. Myslím tím Halflife a halflife 2 . Episody nepočítám, to jsou spíš takový DLC.
  • Možná... ale už by bylo na čase alespoň oznámit vývoj něčeho okolo HL. Zatím pořád nic *9*
  • kotty
    Ale tak ja mu tu radost udelam :)
  • kotty
    Je rozdil mezi tim, byt centrem inovace a byt centrem prodejnosti. :)
  • Souhlas, ze je PS3 programatorsky a architekturou ponekud nesikovna a nepristupna je fakt. A mnozi se to neboji rict verejne a lehce si tak popudit Sony. Ale ne tak Newell. Ten to pojal ve velkem stylu a jeho prohlaseni najdes i tady na Tiscali.
    "PS je katastrofa na mnoha úrovních. Myslím, že je opravdu jasné, že Sony ztratilo pojem o tom, co zákazníci a vývojáři hledají. Raději měli PS3 prostě zrušit a celou konzoli předělat. Sony by se měla omluvit, ukončit prodej PS3 a zastavit pokusy s přesvědčováním vývojářů, aby pro tuto platformu chystali hry."
    Ok, jeho nazor (ze zacatku roku 2007) a dost mozna pravdivy, tak proc si za nim nestoji? Proc se Valve na tu nemoznou PS3 nevykasle? A proc Gabe v lete oznamil, ze "PS3 je nejotevřenější konzolí" a Portal 2 na ni bude nejlepsi? A ze "otevřené platformy jsou pro zákazníky to nejlepší "? Ten clovek otocil o 180 stupnu (a ne jen v tomhle), dokonce pripustil i mozny PS3 port Left 4 Dead.
    Rozhodne mu nechci upirat jeho zasluhy na Half-Life a dalsich hrach, ale zaroven je to neuveritelnej tluchuba a cim vic toho napovida, tim vic je k smichu. Ale to by ostatne byl i v pripade, ze by jen mlcky sedel, jelikoz ten HL se nam porad nerysuje. :/
  • Každej sme nákej ale nesnášet konzole?
    Co ti udělali ?:D
  • No ale možná že díky výdělkům z L4D 1-2 bude novej HF stát opravdu zato :)
  • Preed
    No dobre,tak mna to nezaujma,ale pride mi to tak ze kazdy caka aspon na nejaku informaciu o Half-life a oni furt ohlasuju nejake LFD,ktore v takejto situacii fakt nikoho nezaujma,nebyt Portalu tak to Valve nestoji za nic v poslednej dobe

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit