Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Programatori jsou taky jenom lidi !
    Hotseat byl popularni v dobe kamene, ale dnes mame takove ty internety a notebooky takze uz to nikdo nepotrebuje.
  • klasika, kdyby dali veřejnou anketu na fórech, tak jim samozřejmě většina lidí napíše, že hot seat chtěj, protože proč ne žejo, tak udělaj "anketu" v kanclu, zeptaj se hlavního programátora "Johny, chceš tam přídávat hot seat?" "jasně že ne, práce navíc" a šéfa vývoje "jasně že ne, prachy navíc" a pak řeknou, že mezi lidma o hot seat neni zájem *7*
  • Zklamalo mě, že hra neobsahuje hot seat ani local multiplayer, že prý podle jejich průzkumů o hot seat neni zájem, to by mě zajímalo, kde ten průzkum dělali, protože anketou na netu to určitě nebylo
  • tohle patří níže jako reakce na "anonym" co na mě reagoval
  • TES jsem uvedl možná jako špatný příklad, protože se jedná o úspěšnou dvacetiletou sérii áčkových RPG s odstupem dílů cca 4-5 let, kde se musel projevit technologický pokrok. Porovnávat také epické RPG s 4X tahovou strategií mi zpětně taky přijde trochu nefér. GC3 jsem prozatím nehrál, ale prvních dvou dílů mám nahráno dost. Osobně jsem byl zklamán z informace, že v trojce nebude víc rozšířen boj lodí a dobývání planet a že celkový pokrok bude spíš vizuální. Tady si člověk musí uvědomit, že mechaniky od prvního dílu prostě fungují a jsou v principu jednoduché a tedy otevřené širším masám, takže vývoj k vyšší komplexivitě by byl asi na škodu (ne nutně samozřejmě). Dneska už asi nikdo nechce hrát hru, která vyžaduje dvouset stránkový manuál, aby osídlil první planetu (rozhodně ne v žánru turn-based vesmírných strategií). Máme navíc spoustu jiných podobných her, než bylo před deseti lety, když vycházel GalCiv2, některé složitější, jiné akčnější. Hodnocení je vždycky subjektivní, ale řešit automaticky věci ve stylu " pokračování + žádný pokrok = hodnocení - 50procent" mi přijde hodně zcestné. Když vyjde nějaký nový díl série, na netu se pokaždé řeší míra inovací a vždycky se divím hatu co se snese. Pochopte, že jinak bude hru hodnotit fanoušek (bude nadávat třeba na bitvy, hrát to bude stejně), naprostý nováček (jednoduchost mu vyhovuje a nemůže srovnávat) a pak taky třeba notorický hater (ten bude nadávat prostě vždy, i kdyby to bylo naprosto přepracované nebo naprosto stejné).
  • Na nizsi obtiznosti ano. Na vyssi mozna take, ale velice tezko, pripadne za cenu velkych uplatku a hodne obratne diplomacie.
  • Tady jde ale spis o to, ze trojka GC je skutecne extremne na stiru s novinkami. Rikas TES, to je rekneme casto stejny zaklad, nicmene jine questy, jiny pribeh, jina grafika, jina mapa... to jsou relativne hodne radikalni zmeny. Nebo sportovni hry, ty alespon prinaseji nove a aktualni soupisky, nove tymy, novou grafiku, nove animace, obvykle i vylepseni hratelnosti, pripadne nove triky a pohyby. Coz jsou docela "male" nebo casto nanejvys kosmeticke jednotliviny, nicmene ve vysledku tu hru zmeni, posunou.

Jenze podle meho nazoru GC3 pokulhava i v tomto ohledu. Tedy co se novych ci zmenenych drobnosti tyce. Ze i tech "samozrejmych" malinkatych vylepseni je docela malo. Me ta hra samozrejme bavi a dal bych ji pekne hodnoceni, nicmene myslim, ze u pokracovani, u tretiho dilu serie je az takova mira nemennosti veliky vykricnik (nebo spis otaznik?) a neni to dobre. Ta hra neni ve vakuu, je nejakym nasledovnikem drivejsich produktu. Uz na zaklade toho jsem byl zaskocen vysokym hodnocenim.
  • To ze se to od dvojky vpodstate nezmenilo mi nevadilo tolik jako to ze skladani vlastni lode je porad (taky uz od dvojky [jednicku sem nehral]) absolutne user unfriendly a ty real-time 3d battles jsou naprosto otřesný...
    Kazdopadně verim tomu ze dohrat nejvetsi mapu je temer nadlidsky vykon na par mesicu ci let :)
  • v nejake pohadce urcite ano..
  • Chim
    ...to by pak aktuální díly TES, CoD, TW, AC a spol. musely dostávat za inovace kulatou nulu...

Což by bylo velmi správné.
  • Tohle je věc názoru a v recenzi to i zaznělo, že je pohled na hru nakonec u každého ryze individuální. Někdo chce změny, někdo ne. Obecně další díly nemusí vždycky přinést nějaké výrazné změny a přesto to budou velice kvalitní hry (nebo samozřejmě i naopak). Existuje množství případů v minulosti, kdy se v jednotlivých dílech herní mechanismy měnily a nefungovalo to. Takhle zkraje mě napadá série HOMAM. Pro někoho byly rozdíly mezi třetím a čtvrtým (či druhým a třetím) dílem tak zásadní, že je čtyřka dodnes považována za "nejhorší" (mě se ale například líbila více, než díly co přišly po ní). Abych to shrnul, podobnost s předchozímy díly a malá inovace by ještě nemělo automaticky znamenat nižší hodnocení (to by pak aktuální díly TES, CoD, TW, AC a spol. musely dostávat za inovace kulatou nulu).
  • Heyhey. Da se tahle hra hrat bez valceni? Jako ze si clovek vychyta nakou diplomacii nebo tak a je se vsema v pohode?... Dekuji *12*
  • už galileo dokazal že vesmir neni 2d placka tak nevim proč nam to cpou; jinak ten interface kdy upgradujete planety do jakychsi kosočtvercu taky nic moc
  • Jsem velmi prekvapen vysokym hodnocenim, cekal bych, ze ta skutecnost, ze praktickych zmen a novinek je naproste minimum, se do verdiktu promitne vic. Konec koncu uz samotna veta "v hratelnostním jádru jde o téměř totožnou hru jako před devíti lety" by u recenze nekolikateho dilu seriemela byt podle meho nazoru velice na skodu a ne pozitivem, jakkoliv velice dobra hry byly GC1 a 2.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit