Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pethulla
    Je fakt, že ten Abecrombie až tak složitou zápletku nemá, ale je otázkou, jak by výsledné dílo vypadalo. Buď by to nechali jako v knize, ale to by znamenalo, že pro spoustu lidí by to bylo moc temné ( a navíc tam není žádná vyloženě kladná postava), nebo by pozměnili scénář a dál to nechci ani domýšlet
  • Kyby to bylo jako Total War bylo by to gutt
  • dada sem cetl ciri ci jak se jmenovala tocilo se to kolem toho cerneho rytire. Moc pekna knizka a hlavne trpaslici z tech mi dycky tekli slzy asi je to tim ze mluvi dost podobne sproste jak my tady v ostrave LOL
  • staci mrknou na screeny jak tam drak soli a je snad jasne ze je mit bude. A to ze draky mel jeste nebo bude mit jeste neznamena ze ho nelze porazit. Ja osobne se tesim urcite si budu hrat na pana severu jedni z mala tehc klanu tam co nejsou az tak vychcani ikdyz i oni sou nekdy pekni hadi :}}. Kazdopadne doufam ze tam bude tyrion to je muj nejvetsi oblibenec jak v knizkach tak v serialu
  • Tak zrovna Zaklínač by podle mě dost populární už předtím. Obzvlášť v ČR
  • ad hry -- samotný Malazskž svet vznikol ako RPG hra na hrdinov (teda v štýle Dungeons and Dragons), ktorú Erikson, Esslemont a pár ďalších hrávalo po večeroch dosť dlhú dobu. Erikson aj hovoril, že dajaké dve herné štúdia ho kontaktovali s tým, žeby urobili nejakú Malaz hru, ale vraj ich aj s Esslementom odmietol, pretože ich návrhy boli vraj málo ambiciózne (nech to znamená, čo chce)

ad filmy -- mesačné záhrady boli pôvodne (začiatkom 90. rokov) spísané ako scénar pre seriál. Zápletka dej bola pravda iná; malo sa to točiť okolo toho hostinca v Darujhistane, čo sa tam pravidelne stravuje Kruppe). Nikto to vraj nechcel a z toho zošlo.
    V 2004 (alebo 2006 ? presne už neviem) akási Kandská spoločnosť (v ktorej pracoval nejaký Eriksonov kamoš) kúpila práva na Chain of Dogs. Spísalo niekoľko verzií scenára (jedna priamo aj od Eriksona)... a nakoniec aj tak skapalo, lebo nemali dosť peňazí na realizáciu.
  • Kdyz se u knihy nudim, tak se nudim a nesnazim se urcit proc, u tehle se nuda stridala se zabavou. Fantaskne absurdni vyjevy napr. u Nadrazi Perdida, kdy se objevuje pavouci nadprirozene stvoreni je fakt nepochopitelnost, stejne tak teoror motylo-cehosi (smutne je, ze prave na tom byl vicemene pribeh postaven). I pres tyhle fantaskni vyrony (nemysleno hanlive:) ), jsem doslova hltal ponurou noir mestskou atmosferu a pomerne dobre vymyslene alternativni rasy a minipribehy nebo pribehy vypravene bokem. Mieville je dobry spisovatel, ale nedokaze drzet jednotnou uroven popr. nadech knihy a to me pri cetbe hrozne rusi.
  • Hru z Malazu nikdy, to si neumím ani představit vzhledem k těm všem bohům apod. to by nešlo ani RPG ani nic, film taky nikdy, to by nevyšlo, tam by se nic nevešlo, ale seriál třeba pod taktovkou HBO, kde by každá kniha měla třeba 15-20 dílnou serii a s dobrými lidmi za tím, proč ne, ale jak jsem psal, bylo by to o dost těžší než u Martina a radši než zkrácenou či zprzněnou verzi radši nic, ale v ideálních podmínkách by to proveditelné bylo, jen by to asi bylo jen pro ty, kteří četli a mají rádi knihy, ostatní by se ztratili, už se lidé dokáží ztratit ve Hře, tady by to bylo mnohem, mnohem horší, takže spíš asi nebude, ale podle mě by to proveditelné bylo.....
    Ad. Abercrombie, tam by to docela opravdu šlo, obzvlášť něco jako Nejlépe chutná za studena jako seriál a co vražda, to jeden díl, tam by to podle mě bylo reálnější než u Eriksona.....
  • Pethulla
    Doufám, že NIKOHO NENAPADNE Malaz zfilmovat nebo udělat z toho hru. A stejně tak Abercrombieho. Jinak k tomu seznamu si dovolím připojit: Barker, Lukjaněnko, Zelazny a Pratchett.
  • Pethulla
    Hobit byl napsán v roce 1937, Pána prstenů psal v době 1937- 1949,což je dalek od celého života. Silmarillion do toho teda nepočítám. Navíc i kdyby to psal celý život, může mi to být fuk, protože už JE vydaný celý, což u PLaH není vůbec jisté.
  • grinderman
    Tak vzhledem k výše zmíněným prodlevám mezi jednotlivými díly a tomu, že Martinovi je už 63 let, je obava z nedokončení celkem na místě imho.
  • grinderman
    Krakena jsem nečetl, ale níže zmiňovanou Mievilleho sérii ze světa Bas-Lag (Predido, Scar, Iron Council), jsem přelouskal a tam u všech tří knih platilo, že začátek byl poměrně rozvleklý a chvíli trvalo, než se do toho člověk dostal. Takže být tebou, dám tomu ještě šanci.
  • Jo, Pána prstenů jsem taky přečetl až po filmech, Zaklínače ještě před hrou a Martina jsem začal číst asi týden před oznámením seriálu, mám ale ještě eso v ruce, přečteného Eriksona, který jednou taky musí být zfilmován, teda asi spíš seriál, protože to by do filmu taky nenarvali ani omylem a ještě by měl mít velmi, velmi dobré scénáristy a režiséry, jinak radši ani netočit, dostat se na dokonalost knih je totiž ještě o třídu vyšší než tady v Písni. Celkově ale můžeme být rádi, že se ty knihy čtou víc, čím víc prodejů, tím víc později vydaných knih *3*
  • MishKonn
    Tolkien psal The Lord Of The Rings společně s The Hobbit a Silmarillion celý život a nebýt jeho syna, možná bychom to všechno ani neměli možnost číst...George R.R. Martin má tedy v porovnání s ním kadenci příručního samopalu a být tebou bych byl rád, že na to nemusíš čekat celý život *4*
  • MishKonn
    Další skvělý příklad - The Witcher. Sám bych si jej chtěl přečíst jen kvůli tomu, že z knih udělali hru *4*
  • Pethulla
    Tak ono to stačilo i u Zaklínače. Kdo to četl než vyšla herní verze?
    Přiznám se, že jsem Martina nečetl. Ačkoli je to všude chválené, tak mně odrazuje, že série je zatím neukončena. Přeci jen 5 roků mezi 3. a 4. dílem a 6 roků mezi 4. a 5., který vyšel nedávno, je fakt hodně a to těch knih má být 7. Jestli by to šlo dál tímhle tempem, tak to aby jeden čekal další dekádu na konec.
  • ales.smutny
    Uhm, uhm. Já vím, párkrát jsem tu sérii četl. Smyslem oné věty je spíš navození právě otázky toho, zda bude mít draky, když není uveden mezi speciálními jednotkami (ale Balerion je vidět na jednom z prvních screenshotů) a hlavně toho, jak bude hra vybalancována pokud ano.
  • Ptat se jetli bude met Aegon draky je scestna.. jelikoz dobyk zapadozemi hlavne ,proto ze mel draky.. je to zmineno v Bouri mecu
  • Mne sa nezda celkovo.Normalne by mala byt tvorena len z ladu ale tato v hre vypada ako kamen a ukoncenie na stranach v podobe vezy a mi tiez zda ako blbost
  • Nevidim na tom nic zleho.Ja sam som sa o knihach dozvedel tiez len vdaka serialu a teraz uz citam 4 knihu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit