Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme betu historického RPG Kingdom Come
8.3.2016 | Redakce Games.cz
178 příspěvků
-
vypadá to zatim strašně :D ale tak času mají dost. Nejvíc mě zarazili obličeje a mimika. Je to fakt divný, ale chápu je to beta.
-
-
Já nechci stříka* předčasně ale začínám mít z toho čím dál větší obavu čím dříve se blíží datum vydání... Vypadá to pekelně sterilně..beta nebeta... Hra už by měla vypadat blíže k finální hře toto spíš je pořád ALFA...
-
-
nevim jestli jsem koukal na stejný video, ale třeba ten průjezd kolem říčky s Maďarem...jsem chvilku znejistěl, jestli to neni natočené real kamerou. Až mě zamrazilo. To jsem zatím u žádných omalovánek nezažil.
-
tvl. borci, jste na to koukali ve 360p, nebo co? *7* Nasvícení, detailní textury, nádherná krajina, která nemá srovnání, nádherné vesnice ...momentálně to nejhezčí, co kdo vytvořil v cryenginu.
Si to kupte a zahrajte betu na vysoké detaily ...i stream na youtube má nějakou kompresi a nevypadá to tak pěkně jak když to hrajete. Podvečerní procházka v dešti v lese nemá obdoby ... veškeré stromy, listí, zem, kmeny mají efekt stékající vody a je to prostě krása.
Nechápu ty kecy kolem, že to není pěkný.... Ano není to pěkný, je to nádherný. Vávra zase dokáže že nejen češi umí :)
*5* *5* *5* -
-
V Bohnicich maj vychazky a poustej chovance na net? Co nechapes na tom, ze pekny obrazecky nikoho nezajimaj? Kde je ta HRA!?
-
-
buzn0
-
-
Upřímě já na to v 360p koukal, protože to ze záhadného důvodu nešlo na nic jiného přepnout.
-
-
-
Vždy, když vidím nějakou prezentaci hry, ať už se jedná o trailer, gameplay atd..., pořád mi tam chybí ta propracovaná hra do detailů s komplexními questy a inteligentními NPCčky, jak o ní všude Vávra mluví. Mám skoro pocit, že má nějakou vizi (podle mého dobrou), ale výsledek tomu opravdu neodpovídá. Je jako muzikant, který neumí poslouchat sám sebe. Chápu, že se jedná o "betu", ale zatím tam není ani náznak čehokoliv, co by ve mě vyvolalo pocit, že vidím/hraju něco speciálního a výjimečného. Grafika je sice pěkná, ale všechno ostatní je strašné.
-
Nekolikrat tam zminili ze obliceje a mimika zatim zdalerka nejsou finalni. Dokocnce tu byl nekde i nejakej clanek nebo novinka o tom ze se prave ve WH pracuje na skenovani obliceju a ze jim muzes poslat fotky sveho obliceje a budes mit sanci ze si te vyberou a nakonec se objevis ve hre.
-
-
Je to moc hezky a nevadi mi ani to unyle tempo, je lepsi pro prilezitostniho hrace jako jsem ja, kdyz do hry vklouzne bez zbytecneho stresu. Ksichty postav vypadaj na stredovek akorat, snad bych je vice umazal a obleceni udelal opotrebovanejsi, ale mozna je to zdani cistoty zpusobeno kompresi videa.
Cekal jsem vic od animaci, obcas pusobi trochu drevene, jakoby zavan starych adventur. Ale neni to zas tak spatny.
Snad nejvic mi na tom videu vadi slovni doprovod obou panu, nic ve zlym, ale je to infantilni, rekl bych ze oba by meli mit toto zivotni obdobi uz za sebou. *1* -
-
Animace, obličeje a všechno bude vylepšeno. Oblečení se bude špinit a poškozovat postupně.
-
Ksichty nejsou finální.
-
-
Máš na mysli KCD nebo Honzu s Pavlem??? *2*
-
-
-
Ty postavy budou ve finalni verzi kvalitnejsi, v bete jsou pouzity mene kvalitni placeholdery.
Mne se ten projev naopak libi, je to takove prijemne a mnohdy zabavne odlehceni. A nezapominej, ze Honzovi je teprve 16 (i kdyz vsem tvrdi, ze je starsi a dokonce si poridil falesny zrzavy vous)... *3* -
-
V tom pripade to neni beta ... mimochodem, temhle kecum ze to ve finale bude OK jeste nekdo po poslednich 5 letech veri? Ve finale to totiz bude o tom, ze aby se to na konzolich vubec hejbalo, tak se z toho bude muset 1/2 vizualu vyhodit, a nikdo nebude udrzovat dve verze, takze se to vyhodi i na PC, zduvodneni uz se nejaky najde (jako lepsi herni zazitek ... a jiny plky).
-
-
-
Nevíte jeslti bude nějaké demo? Abych si vyzkoušel jestli mi hra bude šlapat.
-
-
Můžeš si ji koupit na Steamu a vrátit, pokud zjistíš, že ti slušně nejede.
-
-
tak v podstatě říkal, že je to technologická beta, tj. obsahuje to jen asi pětinu rozlohy hry a neobsahuje to žádné příběhové spoilery, což je dobře. Kvalitní příběh bude velmi důležitý. Co se mi moc nelíbí je inventář, protože je vidět, že je dělaný s cílem konzole (jako Dark Souls, Kingdoms of Amalur atd). Lepší by byl jako v Baldurs Gate, kde si pravým tlačítkem zobrazím popisy předmětů atd. Ať to raději vydají ještě o rok později, ale ať je to dodělané.
-
ta hra je v bete celá? protože beta znamená celou hru.
jinak ja bych byl proto aby hlavní postavu v prípade čskeho dabingu daboval dobrovsky. jsou si stejne relativne podobní -
-
Ne, beta neznamená celou hru. Beta (obvykle) znamená feature complete, což je v případě her oproti normálnímu softwaru trochu otevřený intepretaci, ale pokud za features považujem systémy, na kterejch hra funguje, tak tohle už feature complete je.
Obsah samotnej pak můžou přidávat do aleluja, aniž by to funkčnost samotnejch systémů nějak ovlivňovalo. -
-
Jasne, treba ta fungujici AI ... lol. Beta znamena a vzdy znamenalo 100% dokonceny SW, a je jedno jestli je to hra. Pochopitelne pri schematu jaky vavra pouziva asi nejde ocekavat, ze by pustili ven kompletni hru, ale melo by vni byt vse co byt ma (zadny placeholdery).
Beta se (treba) slozi pri instalaci na tom, ze v systemu neni nejaka knihovna - proto je to beta, aby se to otestovalo, prislo se na to a ta knihovna se ke kre pribalila. Beta ma treba problemy s FPS, proto se to testuje na ruznym HW, aby se to odladilo. Beta muze pochopitelne obsahovat spoustu ingame bugu, qsty nemusi fungovat spravne ... ale musi byt hotove a ve hre.
Jinak je to totiz zcela knicemu, protoze pokud budes na tomhle resit, ze to ma spatny FPS, a nejak to vyresis, a pak do hry prasknes uplne jiny animace, pridas AI ... tak ti FPS padnou znova nahubu, takze si nevyresil vubec nic a muzes zacit znova. Proto se do bety !!NIKDY NIC NEPRIDAVA!!! -
-
blablabla zase tuna kydů o ničem. Za0nanoval sis nad sebou dostatečně? ....
-
-
-
-
-
jinak samozrejme slušný fail když jim to na te nadupane setave beži 19 fps a to je scena kde se celkem nic nedeje. jestli nekdo čeká že nejakou "opimalizací" za pul roku zvednou o 30 fps tak je naivní
-
-
Naivni by to nebylo, pokud by to byla beta. Tzn, kompletni hotova hra. Pak se to da za 1/2 roku odladit pomerne slusne. Jenze oni nebudou nic ladit, protoze nemaji nic hotovo.
-
není to naivní, hra beží na tak malých proto že v pozadí musí běžet jakási simulace aby hra vůbec šla zapnout. Ta se ale kompletně změní omptimalizace prostě bude taková aby jí dávaly v pohodě konzole.(8x1,6ghz) karta horší jak je 970. To že to vydaly tak brzo je podle mě tah jak hru zviditelnit co nevíc protže nejsou prachy na masivní reklamní kampaň
-
S prominutím, ale ty si kus vola. Je to jen beta, není to žádné demo, není to finální hra...
-
-
bez prominutí, ty hňupe nevíš co to beta verze znamená... je to od slova betatest, tedy skoro finální verze kdy designéři/progamátoři už nevidí bugy a chyby a tudíž jsou povoláni betatesteři, kteří hrají a testují hru do vyčerpání - od toho beta verze.. tohleto co zplodil Vávra a spol. je regulérní alfa verze...
-
-
Ne, slovo betaverze doopravdy neni od slova betatest, i kdyz obe slova obsahuji recke slovo "beta". Placas nesmysly.
-
Jde o to, že všechny základní mechaniky, tedy ovládání postavy a koně, systém questů, systém rozhovorů, bojovej systém, bylinkářství a podobně jsou implementovaný ve hře. Ano, jsou nevyladěný, celá hra je neoptimalizovaná, ale tyhle věci jsou součástí betatestu. Teď to budou půl roku nebo kolik odlaďovat, kdyby to bylo hotový a plně funkční, tak by to mohli rovnou překlopit z alfy do finální verze.
Tohle je tradiční betaverze, ne jako ty běžný "bety" velkejch her, který jsou vydávaný dva tejdny před plnou verzí coby demo. -
No jestli je to alpha verze záleží na tom jestli jsou featury kompletní... zabugovanost na tohle nemá moc vliv. Pokud je software feature complete, tak ho můžeš označit za betu ať má kolik chce bugů.
To co popisuješ je spíš finální fáze bety, těsně před vypuštěním RC. Nebo beta, která se vypouští lidem jako marketing třeba před vypuštěním MMO. -
-
tobě tam připadá něco kompletní? kromě menu a tý ručně malovaný mapky? hrál jsi to?
-
-
hele bobe, prostě meleš nesmysly *11*
-
Hrál jsem to. Bez seznamu featur nemůžu říct jestli jsou tam všechny, ale řekl bych že pro hru tohohle typu už tam toho moc nechybělo.
Boj tam je, AI tam je, nakupování tam je, rozhovory tam jsou, systém questů tam je, staty tam jsou, atd...
Feature complete neznamená, že jsou ty featury 100% hotový, znamená to že fungují ve hře, ale většinou jsou ještě zabugovaný. Právě proto je to beta, aby se ty bugy odstranili a aby se optimalizovala hra jako taková. Znamená to spíš, že je stop stav na přidávání nových featur.
-
-
-
-
-
-
Také mi na hře vadí, že nemá jednotný vizuál.
- hra samotná , 3D prostředí je v reálném provedení
- mapa kreslená, vlastní styl
- inventář opět vlastní styl s mapou nijak neladí
- obrázky před misí opět vlastní styl
Jako když tu hru dělali 3 grafici a nedohodli se na jednotném stylu, kočkopes. :( -
-
Právě že uživatelské prostředí je geniálně udělané v dobovém stylu. Ta mapa mi přišla naprosto dkonoalá co do vizuálu (ovšem nedovedu posoudit, jak moc je praktická).
Vše pěkně ladí. Nesouhlasím, co píšeš. Zrovna inventář a mapa jsou sladěny úžasně. -
-
souhlas se zetkem...podle mě UI věc vkusu (třeba já naprosto nesnášel Skyrim)...mě se líbí hodně a navíc nepochybuju, že se na PC velmi rychle po vydání vyrojí spousta módu, takže to půjde upravit dle libosti *1*
-
-
Inventář Skyrimu byl naprosto idiocký. Vlastně celé uživatelské prostředí byla dementní a nelogické. Jediné, co se mi líbilo, ale co nebylo vůbec funkční, byla obrazovka výběru perků. Ale kolikrát jsem ujel s jedné linie perků do druhé, aniž bych chtěl. To byla hrůza. Zajímalo by mě, jak to fungovalo na konzoli, ale na PC vůbec. A to lze Skyrim považovat v podstatě za PC exkluzivitu, protože na konzole to bylo totálně podělané.
-
-
-
-
No rychle jsem prolit video chapu ze je to beta, ale presto souboje pusobi smesne a krajina me vubec neoslovila, asi proto, ze je ceska a neprijde mi tak pohadkova/fantasy, jak se na hru slusi. Zatim u me jasne vede Elex (ale i Riseni mi prisli lepsi nez tato beta).
-
-
No proti gustu... ale mě ten tvůj Elex přijde ošklivě Blizzardovský, kýčovitý a laciný.
-
-
Chapu tvuj pohled, kazdemu se libi neco jineho. Kazdopadne skvele na kingdom je, ze vydavaji ta videa o tvorbe. Me se libi sledovat zakulisi vyvoje, taky jsem programoval a zkousel i hry...
-
-
-
No teda, tento quest opravdu udělá díru do světa! Ale já jsem mluvil o samotné prezentaci buildu, která je otřesná. Zabugované postavy, gameplay vypadá tuctově a ještě to tam mastí na 20 fps. Od člověka, který je schopen říct, že Skyrim a Zaklínač je v podstatě odpad čekám o mnoho víc než to, co tady předvedl. A jestli mi namítneš, že to je ještě beta a jak moc se to ještě změní, tak jsi hodně naivní.
PS: Já se nemám za co stydět, řekl jsem jen svůj názor. Ty by ses měl zahrabat už jen proto, že jsi ve slově "vidíš" schopen napsat tvrdé y. -
-
Zaklínač 3 je Vávrova hra roku, což říkal víckrát, třeba v Levelu. Je poměrně legrační někoho obviňovat ze lží a při tom lhát.
-
-
Já nelžu, jen jsem přesvědčen o své pravdě. Možná je to pro něj hra roku, ale pořád ji nepovažuje za dost dobrou, takže jsem zvědav na ten jeho "revoluční" skvost.
-
-
Příspěvek měl reagovat na odpověď Bůti na první straně.
-
-
Od člověka, který je schopen říct, že Skyrim a Zaklínač je v podstatě odpad čekám o mnoho víc.Mnoho víc!
-
-
Kde prosím tě tvrdí, že je Zaklínač odpad?
-
Že je Zaklínač odpad? S tím opruzuje akorát tady na games.cz jeden zamindrákovaný kotoulsboy troll pod alteregama, to sis asi spletl s ním.
-
Ehm, o třetim zaklínači Vávra ve svym komentáři v únorovym Levelu prohlásil, že je to jednoznačně hra roku. To mi připadá tvrzení "je to v podstatě odpad" dost vzdálený.
-
-
Vávra neřekl, že je to odpad, jen vytkl hlavní quest, že po dlouhé době hraní úplně zapomněl, čeho se hlavní quest týkal. A já s tím souhlasím. Nemám rád v RPG takovéto hlavní questy, kdy se quest tváří, že je časově omezenej a hrdina stále někoho honí. Vypadá to pak velice nepřirozeně, když se v hlavní dějové lince za někým honím a při tom mi hra dovolí dělat miliardu vedlejších questů s tím, že hon za hlavním qeustem počká až pomůžu všem vesničanům, vylovým všechny potvory, nasbírám super zbroj atd. Prostě se mohl jen vymyslet jiný hlavní quest... Né tak uspěchanej. Jinak Zaklínač 3 byla a je fakt výborná hra!
-
-
Hlavním questem v Zaklínači 3 je "najít Ciri". Myslím, že bylo zvoleno takhle prosté zadání, aby si ho právě i přes spoustu postranních aktivit hráč stále pamatoval. Co se týče toho neustálého časového presu, plně to odpovídá knihám - když Geralt věnoval hledání všechen svůj čas, prakticky neměl úspěch a tak se vrátil k tomu, co mu jde nejlíp (zaklínačské práci) a nechal osud, aby rozhodl sám. Nakonec Ciri je jeho dítě překvapení (osudu), ikdyž se ten neustále snaží zpochybňovat.
Jinak s Tebou souhlasím - třeba v Mass Effectu ta hrozba zničení všeho živého v galaxii působí při těžbě surovin nebo paření v klubech na Citadele a Omeze dost rušivě :-D
-
-
-
Říct o Zaklínači, že je odpad může jedině někdo kdo trpí weaboo syndromem
-
Skyrim ok ale nevzpominam si ze by nazyval zaklinace odpadem.
-