Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo by to byl tenkrát řekl, že budeme ještě s láskou vzpomínat na Fallout 3 *4* *8*
    • vzhladom na to ze z f3 sa odhadom predalo takmer 13 milion je dost pravdepodobne ze mnoho ludi na to spomina s laskou
      • chleba v republice taky nejvice proda babis. Ale to neznamena ze se to da zrat a ze si ho kupuji vsichni. Ja F3 mam taky ale jen kvuli tomu abych nemel mezeru mezi F2 a NV. F3 jsem hral jen chvili vubec me nechytlo. Zato F2 a vegas mam moc rad.
      • já si F3 koupil ve speciální edici kvůli kufříku na svačinu a boblehead figurce, ale když už k tomu byla i ta hra *1*
  • h0p3
    Protože jsem se už vyprskal v mém review na steamu. Tak jen řeknu, že tahle hra nemá s Fallouty nic společného a to ani s trojkou. Kterou jsem doteď považoval za nejhorší ze série.

Takže pokud jste hráč, kterýmu starý Fallouty nic neříkají a Fallout 3 si bez problémů užil. Tak si myslím, že si užijete i toto.
    Ale pokud jste fanboy jako já, tak se téhle hry dotkněte leda superkladivem, ale nezapomeňte se porádně napřáhnout

A pokud to nevydržíte, jako jsem to já nevydržel a hru si musíte za každou cenu vyzkoušet na vlastní kůži. Tak tomu změňte ikonu co máte na ploše, pojmenujte to "Random-ass FPS: Bug Warfare" a užijte přeskinovanej Rust-like Skyrim. Jen si musíte porád opakovat: "Tohle není Fallout, tohle není Fallout."

Tak a teď se jen modleme, že Bethesda k dalšímu dílu zas přizve kluky a holky z Obsidianu.
    • fallanga
      Tak, ono ani to New Vegas nebylo nic moc, ale díky hardcore modu se to dalo. A i když na tu hru hodně nadávám, tak mám v plánu si ji zahrát ještě jednou a s chutí. Takže, kluci a holky z Obsidianu by stejně Fallout nezachránili, ale aspoň by se o to pokusili.
      • h0p3
        Fakt ? Mně teda NV a F3 přišlo jako nebe a dudy. Hlavně co se týče světa/questů/postav/game designu.

No a pokud se na NV chystáš, tak rozhodně navštiv New Vegas Nexus a mrkni po nějakých modech. Myslím, že jich tam pár najdeš co ti zpříjemní zážitek.
        • fallanga
          Já chápu proč se ti NV líbil. A to co jsi napsal je pravda. Questy byly dobré, postavy také (Pan Kýválek je naprosto dokonalá postava). Svět už tak moc ne. Docela mne iritovalo, když jsem šel po nehostinné pustině a neustále na mne útočili všelijací lidé, atd... Ale co mě štvalo nejvíce bylo to, že to prostě už není RPG. Není možné abych po několika hodinách hraní ustřílel supermutanta s pomocí obyčejné kulovničky. A není možné abych vystřílel celý legionářský tábor pomocí ručního granátometu i přestože mám skill asi na 10%. To prostě nejde. Ale má to své kvality, to uznávám a to je taky důvod proč si to zahraji znova (bez modů, ty v žádném případě nepoužívám).
          • ruční granátomet mi na vyčištění tábora legionářů se skillem 10% přijde jako ideální zbraň, s tim se ani nemusíš moc trefovat *1*
          • h0p3
            Takže pokud jsem to pochopil. Tobě vadí, že různé staty a čísla nemají na tvoji postavu tak zásadní vliv jak by sis představoval ?
            Tady je podle mě problém už v tom, že to je 3D+realtime a míření a zásahy v podstatě zajišťuješ ty a né jako dřív všelijaké výpočty a "hody kostkama" v pozadí.
            Nevim no, ale tohle pro mě nikdy nebyla definice RPG. Pro mě byl vždy hlavní ten "role play". *4*

No a co se týče modů tak se o dost ochuzuješ. *1*
            • fallanga
              100 lidí, 100 chutí.
            • h0p3
              Chápu no a jak říkám, tohle už záleží jak si definuješ RPG. Pro tebe jsou to čísla a staty, pro mě promítání sebe sama do mé herní postavy.
              Takže pro mě je FNV výborný RPG, ale kvůli něčemu úplně jinému, než co z něj pro tebe dělá zase špatné RPG. *1*
            • fallanga
              Ano, dobře jsi to pochopil. To, že to je 3D by nevadilo, ale ten realtime je v tomto případě problém. A to já skousnout nedokážu. Ne, když jde o Fallout. Kdyby šlo o nějakou novou sérii, tak by mi to také vadilo, ale ne tolik. Kdyby z Fallout udělali čisté FPS, tak bych také nadával na to, že Fallout byl vždy RPG, ale aspoň by to bylo dobré FPS a bavil bych se při tom. Ale když udělali Fallout, který je špatné RPG, tak to prostě neskousnu. Ale jak říkám, u New Vegas se mi líbil ten hardcore mod, tady se dost těším na ten crafting. Jedině trojka neměla nic, co by mě nutilo se k ní vrátit.
    • Bethesda, Bethesda never changes
    • PreidaQ
      Člověk, který zkonstatuje, že ta hra nemá se starými Fallouty nic společného a potom se začne vysmívat jejím bugům, to nemá v hlavě v pořádku. Kdyby už jenom to, tak zabugovaností nové Fallouty úspěšně navazují na ty staré.
      • h0p3
        Když tam dopíšu, že jsem to myslel po "herní" stránce a né "technické". Udělám ti tím radost a usneš dneska v klidu ?
      • fallanga
        Kromě problémů s kompatibilitou na nových systémech jsem ve starých Falloutech narazil pouze na 2 bugy. V dvojce, když jsem byl v nějaké základně, kde byly věžičky a přestože jsem všechny ve svém okolí zničil, tak mi hra nedovolila ukončit bojový režim, než jsem zničil poslední věž na opačné straně mapy. A poslední bug, který jsem zaregistroval byl jak v jedničce, tak ve dvojce. Když jsem během boje uložil hru a potom ji naloadoval, tak občas hra prostě ignorovala, že mám být na tahu a můj tah přeskočila. Ale to je co se týče bugů vše. V nových Falloutech jsou bugy na každém kroku. A to jak grafické, které ještě dokážu tolerovat, tak i herní, které už tolerovat nedokážu.
        • Hmm zvláštní nejspíš se to u každého liší mám nahráno cca 11 hodin a mel jsem jen dva grafické bugy a jednou mi nesli otevřít dveře
    • Jsem fanboy i prvnich dvou a libi se mi hodne ;-)
      • h0p3
        Tak to ti upřímně závidím. (Bez jakýhokoliv sarkasmu nebo ironie.)
  • archie777
    Inu, zatím asi 4 hodiny na PS4. Svět má atmosféru, design mapy je parádní. Hraje se to vcelku příjemně. Souboje jsou sice akčnější, VATS je ale pořád efektivnější a potřebný. Co mě zatím (dle očekávání) nezaujalo je příběh. Poslední co jsem potřeboval bylo, aby mi 100 metrů od Vaultu, věštecká babka ukrytá v muzeu občanské války tvrdila, že jsem zase nějaký vyvolený. Možná je to tím, že jsem na Fallout naskočil rovnou po Witcherovi.. Lámat chleba se bude ale v otevřenějších questech. Pokud nebudu mít volnost ala New Vegas, beru F4 jako krok zpět.
  • No... musím po pár hodinách hraní bohužel říct, že se zatím fakt nudím... nějak tomu chybí atmosféra a ty úkoly které sem dělal *7* no nevím,nevím... pokračuji dále a doufám, že se to ještě rozjede, ale upřímně... už jsem se dnes nachytal jak pokukuji po češtině do Wastelandu 22, která už je dokončena a je v testovací fázi... takže asi tak.
    • mám z toho podobnej pocit, říkám si, příšernej interface o ovládání, bugy, špatnou optimalizaci, rozplizlý textury a pastelkový barvy, to všechno pořešej patche a mody, ale to že je v to základu nudná a nezáživná generická hra, to žádný mod nezachrání
  • Hraju asi 15 hodin a jsem nadsenej. Grafika vypada od prumeru az po super (hlavne highpoly vnitrky vaultu jsou mnam mnam), mapa je jako obvykle designove genialni -
    I kdybych se teleportoval poslepu kamkoli, behem par vterin poznam na metry kde jsem. Power armor je bozsky. Pipboy a jeho inventar je strucne textovej, coz je dostacujici (atributy co potrebuji tam jde rychle najit). Crafting je taky super. Wats se zda opomijenej, ale hraji skoro na nejhorsi obtiznost a bez nej se neobejdu, stejne jako bez armoru. Dialogy se mi libi hodne (napr. Na zacatku pri stiznosti robota na lesteni podlahy 10 let po vybuchu jsem si vzpomenul na R. Bradburyho). A ten system co tam maji - ty dialogy a upravy v ui co maji, jsou dle meho povedeny (trochu jsem si vzpomel na zmeny ui v MassEffectu (inventar jim v jadru zustal stejnej). Ze to nevypada jako zaklinac... :-D Ale prosim vas. Kolik rpg vypada jako zaklinac? :-D ty hejty mne bavi. Nejprve to z traileru vypadalo priserne, dva dny pred vydanim na konzolich bylo plne Ign zarucenych zkusenosti s poklesem fps na konzolich. Jsem rad, ze jsem si udelal nazor sam. Zatim mne nezklamal ani jeden z dilu.
    • Ty bereš asi slušný matroš, že ano ? -> "Grafika vypada od prumeru az po super (hlavne highpoly vnitrky vaultu jsou mnam mnam)"

Možná to je asi nutné při té to hře...
      • Proc by to melo byt nutny? Jedna z mala her, ktera ma i svou vlastni nadesignovanou architekturu.
        Jinak doporucuji, aby sis vzal radsi matros ty a poslal ho i Vavrovi :-P treba prestane hejtovat politiku a feministky. Nakonec by ti treba dal napit i toho vina :-D
        • Jedná z mála her v 21 století co má grafiku PONGu. Obhajovat Bethesdu za tenhle SH*T je opravdu černobílé uvažování... Jak Jablíčkáři všichni jste stejný...
      • archie777
        Grafika != technologie. Fallout je prostě po výtvarné stránce hezká hra.
        • Mas recht. Pareni zdar!
    • Btw: Zaklinac neni spatna hra. Je super. Ale u Falloutu si celou dobu pripadam jako male dite na dvorku u babicky, ktere odmita i jist. Witcher mi pripadl trochu vic plossi. Konecne zas magicky vecery stejny jako kdyz jsem hral po vojne jednicku :-P za mne 9/10
      • Ps: za 15 hodin jsem nenasel ani jeden bug.
        Uz se tesim na kralovo seme :-D
  • Najhorsie na tom je to ze po par hodin som to odinstaloval a nainstaloval Falout New Vegas ale aspon som dostal na to chut tak dakujem 4 rkoa mozno o rok ked budes doladena,,,
  • homeles8
    No vida já kašlu na nějaký hodnocení. Mě ta hra baví, ať má jakýkoliv hodnocení. Je to jen číslo na random webu. Někdy mě baví hra s nízkým hodnocením, někdy mě nebaví hra s nízkým hodnocením. A někdy mě i nebaví hra s vysokým hodnocením, ale něterá hra s vysokým hodnocením mě baví. Já se tím neřídim. Jinak já jsem se do Falloutu vžil a spoustu záporů jsem si všiml až že jsem si je někde přečetl, tak jsem se na to podíval, řek ''no jo'' a zapomněl na to a jel dál. A to jsem si ještě ani nepostavil svůj baráček. Podle mě parádní hra. A protože mi nedělá problém se vracet ke starším hrám, tak mi vůbec nevadí ani grafika. Možná na to nejsem ani moc náročnej, nakonec hraní není ani můj primární koníček :-)
    • Narocnost se neodvyji od toho, kolik bugu te bude otravovat. Jinak souhlas.
  • Vidím že se tu začalo řesit hodnocení, doporučuju kontrolovat statistiku na Steamu... vzhledem k tomu že, aby jste mohli ohodnotit na steamu hru, musíte ji vlastnit, tak to eliminuje většinu trolů...

Momentálně má Fallout 4 na steamu 77 procent
    • Hodnocení na steamu nevypovídá vůbec o ničem. Nehledě na to, že v dnešní době, kdy už téměř neexistují demoverze, ty hry většina lidi stahuje kvůli odzkoušení... A když je to paskvil, tak to logicky nekoupí, tudíž ani neohodnotí *7*
      • pokud ti člověk, který si hru koupil a odehrál 5 - 15 hodin na steamu napíše že za to ta hra nestojí... Tak je to rozhodně hodnotnější hodnocení, než od anonyma, který si hru stahnul z warezu a hrál dvě hodiny a na metacritics tomu dal nulu, protože ji dává každé hře...

tudíž hodnocení na steamu vypovídá hodně, nechapu že to musím vysvětlovat...
      • Jelikož je na steamu možnost reklamace do dvou hodin herní doby, tak si lze hru vyzkoušet defacto zadarmo...
        • 2 hodiny na vyzkouseni Falloutu 4 bude asi vtip, ze

je to nastaveno spise pro lidi, kteri hru nerozbehnou, nebo se maji pomaly PC a malo fps i na nejnizsi detaily, graficke problemy, screen tearing apod.

ty dve hodiny nejsou od toho, aby hrac mohl vyzkouset RPG, to by mozna tak stacilo na nejake 'Orcs must die!' hry
          • Pročti si komentáře tady, na co si lidé stěžují:
            -Hnus grafika- poznám do 5 minut
            -Konzolovitý ovládání- do 30 minut mam jasno
            -Inventář, systém perků- do 30 minut
            -Klišé začátek- 30-60 minut
            Celkově by 2 hodiny měly stačit na to, aby hráč došel do Concordie, plus možná splnil jeden vedlejší quest pro minutemany.

Vlastně jsem tu nenarazil na kritiku ničeho, co by nebylo jasné do dvou hodin od rozběhnutí hry.
            Navíc, pokud se hráč dostane na 2 hodiny, pravděpodobně se mu hra líbí. Já hry, které mě nebaví, dýl jak hodinu nikdy nehrál (a to mam odehrány stovky her).
  • FB Daniel Vávra---> "Dojmy z Falloutu. Nepodporuje 21:9 monitory. Otřesný ovládání na PC (press ENTER to exit), vypadá to fakt hnusně, loading screeny (!!!!), jeden fatal crash a dost těžkou překousávám i fakt, že 200 let po jaderné válce najdu svůj americký papundeklový barák vcelku a na zemi se válejí hračky a všechno co bylo na elektirku funguje (což teda platí o všech Falloutech. ale v těch od Bethesdy tomu vizuál extrémně pomáhá)"

Nevím co bych k tomu "úžasnému" FALLOUTu řekl...ta hra vypadá vizuálně otřesně ale opravdu, že jo.
    • Pis mu to na fb. Naposledy tam dal vzkaz vsem, kterym se nezda. Vlezdo**delky ale miluje ;-) nevidim duvod, proc takovyho zaostalyho trola vytahovat.
      • Protože je to gamedesigner a rozumí tomu proto ?
        • Dobre :D Tak si dej za ramecek i my nazory :D
          • Jj. Vavra vybral na Kickstarteru, Vavra udelal mafii... :-D :-D. Fanboys byvaji nejhorsi. :-P
          • nightborne
            Až na něco vybereš přes mega na Kickstarteru, tak s radostí =).
    • Alespoň si nehraje na nějaký high-tech vyýtvor, a nemá šílený HW nároky...
      • Hra vypadá jak satanovo h*vno a ještě to má nároky Zaklínače... Ty si fakt vocas tvl...
        • No, má o dost nižší... zaklínače jsem sotva rozjel na 1280x1024. S falloutem mam 1600x900 a žádný lagy... FPS 30+.
          A co se vzhledu týče...u falloutu je to daný enginem, takže postavy vypadaj divně a prostředí taky, ale třeba voda tam vypadá dost dobře.
          • nightborne
            Na jaký to hraješ detaily, boha =))?

Na tom samým kompu, oboje na max, 4k

W3 45 fps průměr, nejnižší drop 25 fps
            F4 40 fps průměr, nejnižší drop 7(!) fps

Děsivá optimalizace, to se na mě nezlob =).
            • Vše na minimu... jako u zaklínače, ale tam jsem musel dát dolů i rozlišení. Jsem zvyklej hrát na notebooku, takže vše na max nějak oželím.
              Co jsem koukal na youtube, Fallout vypadá na max detaily dobře, třeba voda, odlesky, obloha, déšť na energozbroji... za zaklínač má hezčí postavy, přírodu, ale pořád mi přijde takovej... malovanej. Fallout je zase takovej... našedlej. Líbil se mi na začátku před válkou.
              Ale krev... krev je v obou stejně divně červená...ve Falloutu je to hned to první, co praští do očí...
      • nightborne
        S nárokama pozor, na vyšších rozlišeních běhá hůř než Zaklínač, a ten vypadá asi tak patnáctkrát líp, žeano =).
  • Díky za gamesplay. Jsem rád, že jsem se nenechal nachytat stejně jako v případě posledního Dragon Age. Jsem celkem zvědavej, jestli F4 zachrání mody, stejně jako zachránili Skyrim.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit