Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mně se hra líbí... sice připomíná trojku a New Vegas, ale i tak přibylo dost vylepšení a inovací...
    Ovládání je konzolovitý, ale ujde. Hlavní postava je namluvená. Vylepšování zbraní a crafting je přijemně zpracovanej- rozebírání všeho, co vám přijde pod ruku dává pocit realističnosti. Power Armor a jeho upgrade je taky zajímavá věc.
    Po 5 hodinách hraní bych se nebál dát 8 až 9/10. Chápu, že je hra podobná skyrimu a předchozím falloutům, ale určitě se posunula dál (nesetkávám se s bugy typickými pro skyrim a F3).
    A když tu už deset let série Assassins Creed dostává hodnocení bez ohledu na to, že všech 10 dílů je z 90% stejných, nevidím důvod, proč brát repetitivnost jako kritérium hodnocení.
    Hra vypadá líp, hraje se líp,a nabízí víc... tak proč nebýt objektivní?
    Btw. fakt nejvíc mě potěšilo to, jak se teď chovají ghůlové... ten pohyb je daleko lepší než kdy byl *4*
  • del0
    Fallout 4 Metacritic:

PC: 86 / 4.9
    XBONE: 88 / 5.4
    PS4: 87 / 5.8

Lol... "profesionální" recenze AAA her...
    • Metacritic user hodnotenie nema ziadnu vypovednu hodnotu, to skor recenzie od ludi co to maju a hrali na steame.
      • del0
        A hodnocení od médií ano? *1*
    • proč všude píšeš LoLl? To je nějaký projev demence z Doty nebo LoL?
      • pusť si nějakou hudbu, ať se uklidníš

https://www.youtube.com/watch?v=eX6W-DZDkqg *1*
    • Veskoslav
      Tak sice Fallout 4 není to, co jsem očekával. Ale když vidím 8 příspěvků pod sebou, které mají stejná znění, jenom trochu jinak napsaná (defacto říkají úplně to samé), všichni mají 0, všichni mají 23 z 29 kladných ohlasů, tak je to dost podezřelé. Ta hra není kdo ví jaké terno, ale není to žádný propadák. Takže se vyrojila spousta jednohodnotících účtů, které se prakticky shodují, co se týče písemného projevu, shodují se i v hodnocení, jsou prakticky po sobě odesílané.

Tady funguje to samé, co bylo u Diabla III. Hru jako takovou nechci hodnotit, to možná tak po odehrání tak za měsíc a musím "zapomenout" na svět Z3, ale reálně podle odehrání bych to viděl na 5-6/10 po 3 hodinách. Průměrná hra, kdy čekám na módy. Ale rozhodně málokteré hře bych dal 0, tu jsem nedal ani Batmanovi. V tomto je prostě nevýhoda Meta. Stovky účtů, co nemají omezení na IP, ale na účet, kdy se stačí přehlásit, napsat nový a účet je na světě. Nejlepší, co jsem tam četl, tak 4/10 či 3/10. Pěkně sepsané+kritické body. Ale ty za 0 bodů jsou až moc podobné a psané jedním člověkem s více účty.

Druhý extrém je pak toto: http://imgur.com/z3ScsC5

Takže když vyfiltruješ 8-10 a 0-2, tak se dostaneš na to scóre, co tam svítí teď a pokud si hra udrží tu kvalitu, co má, tak to i odpovídá:) Osobně jsem nejvíce zklamaný z té konzolovitosti:) Ale co se týče prostředí, tak mě se třeba osobně líbí.
      • del0
        Veskoslav: Ne, že bych se chtěl přít, ale třeba zrovna u toho Diabla 3 sis naběhl. Ta hra když vyšla, tak to byl fakt propadák - v porovnání s předchozíma dílama a tím, co se od tý hry očekávalo. Diablo 3 je sice ok, ale třeba těch 8+ by si zasloužilo až dneska (po patchích a odstranění AH), ale v tý době těžko, proto to nízký hodnocení u D3 beru jako celkem odpovídající.
      • Jestli to neni tim, ze Diablo a Fallout byly legendy a tyhle "novy dily" techto her se vubec nedrzi toho co ty legendy delalo legendama.
      • Krásne.. Zaklínač 3 mal na Metacritics od ľudí hodnotenie 9,2 alebo 9,1 ešte predvčerom, ale ako vyšiel F4, tak ľudia začali dávať mu naschvál zlé hodnotenia.. ľudia sú idioti..
        • Veskoslav
          Se to zpátky vrátilo na 9,1. U MGS V to taky šlo 9/10.11 o 0,1-0,2 dolů a pak se to vrátilo zase zpátky.

Jeden z těch chytráků: http://www.metacritic.com/user/Rippah
  • Pamatuju si že jsem před vydáním hry čelt někde komentář ke traileru, kde hrdina vyleze z Valloutu, potka psa, pak ujde 200 metrů a najde Power Armor... že ve hře to bude stejně...

Tenkrát jsem to bral jako kritiku traileru, dneska už chápu, že to byla prozřetelná kritika hry...
    • Veskoslav
      Jedna věc najít. Druhá věc si ho moci vzít:)
      • Až na to že ty ho najdeš a do minuty je tvůj na furt *1*
        • Veskoslav
          Buď jsem udělal něco špatně nebo mám jinou verzi, ale já ho sice vlastním, ale užívat jej zatím nemohu:-D Ale možná jsem prostě něco přehlédl:) Pro případnou radu dík:)
          • strčil si do něj zdroj energie?
            • Jo, tipuju, že si nevsiml questu na zdroj *4*
          • Proc ho nemuzes pouzivat?
    • Power armor potřebuje power a to je limitované. Takže bez obav.
      • to vím, a nepovažuji to za plus... jen za chabé kompenzovaní potřeby dát hráči brzký Power Armor aby prezentovali novou herní mechaniku upgradů(která se mi líbí, ale má svoje neduhy)

když jsem hrál prvího Fallouta, tak trvalo hodně dlouho než jsem vůbec poprvé zahlédl postavu, která Power Armor měla... byl to super zážitek a pak jsem toužil jen po tom jeden takový taky mít... a trvalo hodně dlouho než jsem se k němu propracoval.... o to lepší pocit, když jsem ho pak vůbec zjískal... to samé platí pro energetické zbraně...
        • Tak určitě. Dát na začátek power armor a parače, nějak nechápu, proč. Pro příběh to není nic důležitého. Těžko říct, co tím autoři sledovali.
        • Power armor nema s prezentaci hernich mechanismu upgradu nic spolecneho.
          • a neni tohle snad první Fallout, kde si můžes Power Armor upgradovat, na speciální stanici pro upgrade Power Armoru?

tobě to tak možná nepřijde, ale je to featura do které bylo investováno dost usilí... proto se sní chtěli pochlubit...
  • Jsem jeden z těch, kterým se F3 moc nelíbil, přesto jsem ho skoro dohrál, ale celkově jsem ho bral jako špatnou hru... Můj pohed na F3 se ale změnil po vyzkoušení čtverky... Ta je totiž tak špatná, že trojka mi najednou připadá jako skvělá hra.

Ovládání na PC dost mizerné, konzolivost každým coulem... Grafika jakoby z oka vypadla No One Lives Forever 2, vypadá to jako nějaký srandovní komiks, ale to asi nebyl záměr. Celkově je kvalita grafických assetů na dost amatérské úrovni, stromy jsou opět slepené z tří na sebe nenavazujících textur, domy mají průměrně tak 5 polygonů a občas máte problém poznat, na co jste to vlastně šlápli... Pohyby postav stejné jako v F3. Zacházení se zbraněmi se ze statusu "nejhorší gun handling v historii lidstva" zlepšil na "naprosto příšerný handling", takže aspoň někde pokrok... NPC zajímavé asi jako fekál na podrážce a celý level design boje do očí naprostou nesmyslností, viz: Vylezete z vaultu 200 let po jaderné válce, atomovka bouchla jen asi 2km od vchodu. Na zemi jsou pořád oblečené kostry, kousek za nimi auto, ze kterého téměř nic nezbylo a hned vedle něho je nablejskaný červený jeřáb, který ještě voní novotou (stál tam už před válkou...)...

Tato hra je strašně nepovedená a je sranda sledovat ten kontrast, kdy weby tomu dávají vesměs osmičkové hodnocení, ale hráči jsou z toho znechuceni (metacritics 49% *1* *1* *1* *1* *1* )
    • ArmanonAnrak
      Mě Fallout 4 připomíná mod do The elders scrolls skyrim
    • Na to ze si to ukradol z internetu sa tu privelmi rozdrapunes
    • Bethesda dala tentokrát 3x víc peněz na marketing než na vytvoření kvalitní hry. A přímé či nepřímé uplacení herních webů k tomu patří taky. U AAA her nelze herním webům věřit.
      BTW, když se ti trojka nelíbila, tak moc nechápu, proč sis kupoval čtverku hned po vydání. Logické by bylo přinejmenším počkat na recenze. Za sebe vím celkem jistě, že tu hru hrát nebudu, ani teď ani po jejím dodělání moderama - přeci jen hloupý příběh a dialogy modeři nahradit nedokážou.
      • Já si ji nekoupil, hrál jsem to pár hodin u kolegy. Popravdě jsem o tom ale uvažoval, byl jsem přesvědčený, že Bethesda se bude chtít taky ukázat, po tom jak jim to "nandal" Obsidian s New Vegas
        • Coffin.Corner
          Koukám že warezu se dnes s oblibou říká "hraní u kolegy" *3*
          Taky jsem si F4 zkusil "u kolegy" a po docela atmosférickém začátku ve vaultu, jsem asi po dvou hodinách hru odinstaloval. Jednak už jsem unavený tím designem co dělá Bethesda už od dob Morrowindu, kdy je všechno strašně přeplácaný a terén furt na jedno brdo podle vzorce: skála, kopec, kámen, skála, kopec, kámen, strom...
          Navíc se vůbec nedostavil ten pocit že začínám jako naprostý outsider, když jsem během první hodiny venku, zabil patnáct riderů a měl jsem už dokonce laserovou zbraň.
          Těšil jsem se, ale jsem rád že jsem ušetřil...
    • vysoké hodnocení webů mi přijde také podedřelé...:D Pokud je takhle velký rozdíl v hodnocení recenzentů a hráčů, je jasně že hra byla hypovaná jako prase...

bohužel prodejně bude fallout úspěch, ale Bethesda už by potřebovala dostat přes prsty, aby se trochu probrali....
      • kdyz na mete tomu davaj lide casto 0-10% coz je nesmysl...takze je to dosti zkreslene...
        • neni, někdo tomu dává desítky někdo nuly, někdo něco mezi.... jde o to jestli je víc spokojených nebo nespokojených lidí...

proto se počítá průměrná hodnota...
          • to neni pravda, ale treba ti to ve skole vysvetli, nebo casem v praci pokud se dostanes na logistiku apod
            • Na stemu je taky hodnocení bud ano nebo ne. Podle toho si vyber.
  • mam odehráno přes 10 hodin a z prvotního nadšení pomalu přecházím do zklamání... nové gameplayové prvky jsou zprvu fajn, ale po nějaké době pochopíte, že jsou nedomyšlené... příběh je dost mizernej... celá hra je špíše střílečka s RPG prvky, než skutečné RPGčko... jinak to trpí všema neduhama her od Bethesdy... přišerné animace postav, debilní dialogy, nezajimavej příbeh... Proboha proč se Bethesda neponaučí z vlastních chyb?

grafika hnus, ale tak to jsme věděli dlouho předem, takže s tím jsem byl smířenej...

njn tak dobrého RPGčka jako byl Zaklínač se nejspíš v přištích 5ti az 10ti letech nedočkáme...
    • nightborne
      Naprostej souhlas. Mno, zejtra bude recenze i tu =).

Edit: Pardon, možná ne zejtra, žiju v přesvědčení, že je pátek.
    • Kingdom Come zadupe Zaklínače do prachu a pak už si na něj nikdo nevzpomene.
      • Kingdom Come nikdy nevyjde. Takže nebude nic zadupávat.
      • myslis az asi 2017 vyjde prvni dil a pak casem ?! druhy a treti...no to uz budu mit splaceny dum a tolik rozumu abych to nesrovnaval...pac insurgency a sw battlefront snad taky nebudes srovnavat, doufam
      • teď si mě rozesmál... :D hele na Kingdome Come se sice těším, ale obávám se, že to dojede na Danovo megalomanství a koncept který se utváří za běhu... ale narozdíl od Bethesdy do toho aspoň dávají všechno...

Jestli je něco jisté, tak že Kindom Come, bude jiná hra než ostatní... jestli to bude dobré nebo ne, na to si jestě počkáme...
        • No tak naštěstí ta hra nestojí jen na Danovi... *3*
  • Poradí mi někdo? Jsem sérií nepolíben (zas tak mě rpgčka neberou), ale když vidím všude ten hype tak si říkám, že bych tomu dal šanci. Na druhou stranu furt je to Bethesda a víme jaký byl třeba Skyrim (sám jsem spíš z toho tábora skeptiků). Trochu se bojím že i většina recencí bude dost ovlivněná všobecným hypem a nebudou příliš objektivní. Není někdo o nějakých nezaujatých recenzích? Nebo je někdo schopný mi objektivně shrnout, jestli ta hra skutečně stojí za to? (příběh, propracovanost, smysl pro detail, bugy, znovuhratelnost, množství obsahu apod.) Díky :-)
    • Pokud chceš ochutnat svět Falloutu, tak bych doporučil New Vegas. Je lepší, je odladěný a není tak náročný na HW.
    • fallanga
      Vítej bratře skeptiku. Dám ti radu nad zlato. Začni hezky od prvního dílu. Ty ještě nejsou od Bethesdy. Vynechej trojku, ta stojí za ho*no. New Vegas je sice pořád dosti špatné, ale dokáže zabavit. Navíc má hardcore mod, což je opravdu úžasná věc. Mohl bych ti vypsat klady a zápory každého dílu, ale to by bylo na hodně dlouho.
    • Zpracovani pomerne solidni, bugu jsem moc neobjevil, mam odehranych cca 5h. Ovladani lehce konzolovite, grafiku si najdes na screenech. System staveni vesnic muze byt zajimavy.
      Ted druha stranka - story jsem zatim vubec nepobral, atmosfera puvodnich falloutu (1,2) tu vubec neni, svet je prazdny a questu je malo.
      Jedny z nejsilnejsich a nejikonictejsich veci Fallout serie dostanec nacpany do ust hned v prvnim questu. RPG prvky jsou spis arkadovy, plochy a staty nehrajou moc velkou roli, je to spis fps. Rozhovory maji pitomy gui o 4 odpovedich, ktery jsou ve stylu: Yes No What a Sarcasm.
  • Mě osobně by stačili dvě věci vylepšit stíny a předělat inventář, pip-boy je sice stylový ale děsně nepřehledný

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit