-
Nechápu jak někdo může napsat, že mody tu hru dodělají a pak ta hra bude dobrá a tím omlouvat jak hru, tak vydavatele. To už si rovnou komunita může vytvořit vlastní hru a vynechat tak vývojáře úplně z výrobního procesu *1*
Já jsem platící hráč a to že bude za dva roky hra dodělaná mě absolutně nezajímá, chci na svém pc funkční a kvalitní produkt za který jsem zaplatil svými penězi.
Dost kritizuji současná RPG jako DA: I, ME 3, nebo Zaklínače 3, ovšem oproti Falloutu 4 jsou tohle krásná a odladěná RPG. Fallout 4 je největší zklamání roku 2015 a taky to nejhorší co jsem v RPG žánru doposud viděl. *11* -
-
Vytvorit takovou hru neni jednoduche, na to komunita jednoduse nema, jo to slozity narocny proces, ktery musi byt rizeny. Ale jedna vec je hru vytvorit a druha vec je ji odladit a prizpusobit individualnim potrebam. To je diky komplexnosti a variabilite falloutu naopak narocne az nemozne pro vydavatele a vhodne pro komunitu, zvlaste kdyz k tomu dostane nastroje. K hram od bethesdy tato symbioza patri.
-
-
no to je právě ten průšvih, Bethesa měla jen jeden jediný úkol, vytvořit zábavné, dobře fungující jádro hry, na které se všechny ty mody přidají, ale když je základ nudná hra, nudné questy, nudný příběh a nudný systém vývoje postavy, ani 1000 modů to nevylepší, souboje jsou docela zábavný, to musim uznat, ale kvůli nim Fallout nehraju
-
-
vsak jo :) CSko nebo DOTA jsou jasne priklady, ze to obcas funguje :)
-
Přesně tak. od Bethesdy je to neuvěřitelné. Pominu-li, že F4 vůbec nedodržuje RPG systém, který s dílčími změnami odráží systém původního F1 a který se zachoval 10 let, tak jenom technický stav hry, který je naprosto zmršený je na reklamaci. Ať si ten odfláknutý nedodělek Bethesda strčí do rekta.
-
-
Na F4 jsem se vazne tesil, ale po odehrani par hodin jsem to vypnul, a uplne na to zapomnel. A to muj dojem z hrani asi vystihuje nejlip - hra ktera me nemotivuje k pokracovani. Jako sanci tomu jeste dam, ale asi pockam na par modu, protoze ted je to takova nemastna neslana sragora pro masy - ale zaroven vlastne pro nikoho.
Uz cely ten marketingovy cirkus me tak nejak upozornil na fakt, ze tady neco nehraje. Kdyz jsem videl po Praze billboardy, tak jsem zacal tusit, ze investor bude chtit maximalizovat zisk = ta hra se bude muset prodat co nejsirsi cilove skupine. A to hry zabiji jako nic jineho. -
Lidi, můžete mi doporučit nějaký mod/y do New Vegas?
-
-
nieco na dynamickejsi gameplay, napr. project nevada, alebo AWN
-
A co samotný project Nevada?
-
Pokud ti jde převážně o vzhled: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=475068117
http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/688272067812968190/AF904CFB29D91D325683917F4D208C43D009494E/
http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/688272067812972209/3E6937B78085515A119661A6095C8B5938DDE47C/
http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/688272067812971881/C5C07C551FE7546161BC5A0DB7A0076372078FA3/
http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/688272067812971499/FA87620BE91F3F6ED993EC460FB0E8B184F93FEE/ -
-
ako sa kritizuje grafika f4, tak tentrokrat mam prvy raz pocit, ze sa predchadzajuca hra bethesdy aj po namodovani graficky vobec nechyta na novu
-
-
já mám přesně opačný pocit, grafika je vesměs stejná a běží na stejnym enginu (F4 má navíc akorát mraky tesselace, proto je taky o tolik náročnější na výkon) ale co se týká barevné palety a celkového vzhledu, líbí se ty starý Fallouty 100x víc, než tyhle nový barevný pastelkový omalovánky, F4 mi místama spíš připomíná film o veselých autíčkách od Pixaru, než post apo pustinu.. a vyblitý textury má F4 dost, hlavně u postav při rozhovorech je to hrůza
-
-
z těch starších dílů graficky čišela všude taková špína, beznaděj a deprese, tady je všechno krásně uhlazený, barevný, čistý
-
-
Rozdiel medzi namodovanymi f3/fnv a f4 je stale generacny. Inak filter z f3 je na nexuse: www.nexusmods.com/fallout4/mods/140/?
-
-
-
-
dal bych Nevada Skies mod na počasí, to vypadá fakt hezky, hlavně písečný bouře
pokud chceš stavět vesničky jako ve F4 tak Wasteland Defense
já se docela dobře bavil se setem armorů a zbraní z Warhammer 40k, pokud ti je ten svět trochu blízký, navíc Boone vypadá, že se pro ten Mariňácký power armor narodil *4*
pak taky mod na neomezené množství společníků, ať můžeš mít sebou celou armádu
pak nějaké to bydlení, underwater home je moc pěkný, ale hezkých sídel jsou tam desítky
no a pak ještě ten mod, co přidá sprint a házení granátů jednim tlačítkem, to je k nezaplacení
-
-
-
Čakam že pri Fallout 5, budete hovoriť, jooo zlata štyřka a odvolavate sa na F 1,2 lebo vtedy vam začali rasť chlpy v rozkroku, kde pajtlujete palicou pol hodinu prerasteneho mravca, aby ste moholi isť ďalej, tak to som ani vtedy nehral -nehrozi !!
Viete čo? Ste uplne zdegenerovaní ! -
-
nehrál Fallout 1 a 2.... lůzr :D :D :D :D
-
-
NE !! je to strašny, hrat se to neda, bylo to strašny, a vždy to bude strašny, aj za 100 let !!
-
-
A to jako hraješ rpg nebo si myslíš že hraješ rpg?
-
to víš že se do dá hrát, fallout 1 jsem dohrál s boxerem a dá se to i bez zbraně a to bez cheatování a využití glitchů, ale stejně mám nejradši new vegas. Fallout 1 nikdy strašný nebyl, ve své době to bylo jedno z nejlepších rpg, jestli ti to tenkrát přišlo strašný tak fakt nevím, mimochodem těm mravencům na začátku můžeš normálně utéct, takže jestli si skončil kvůli tomuhle, tak problém není ve hře ale mezi klávesnicí a židlí
-
doporučuji ti serii COD, nevyžaduje to přemýšlení, a nezabere to moc času :D
-
-
se mužu na tvy doporučeni akorad... *1*
-
-
-
-
Utíkej si vzít prášeček. :)
-
-
Pro evidentni nezatizenost marketingovou kampani a ctenim prvnich, poslednich internetovych Fallout 4 "clanku" je Radek svezim uhlem pohledu.
Fantastickej druhej Fallout jsem zazil mockrat a s Radkem do ohne prilitym olejem o kompaktnejsim svete, ma postapokalipticka pozornost smeruje k dilu prvnimu. Jen co si se skoro dvema dekadami zmenenymi myslenkovymi pochody proverim kvality System Shocku a Deus Exu.
PS—Letsplaye nesleduju—jen jsem poslouchal v zalistenym okne. -
Nechapu co kdo od toho cekal...je to Bethesda = Skyrim = Fallout4. Me ta hra bavi, protoze jsem vedel co presne dostanu. Nejsem nekriticky obdivovatel prvnich dvou dilu, takze me ta hra ani neurazi a na jeji nelogicnosti se divam s nadhledem. Jinak to totiz ani nejde, kdyz mam napr. moznost instantne sam postavit celou vesnici. Bugy me nastesti minuly (snad krome obcas zabehnuteho psa) a navic moderi se postaraji o to, abych mel po case nutkani si to zahrat jeste jednou.
-
-
Skyrim je proti F4 ještě zlatíčko. Co si pamatuju, tak šel oproti F4 hned po vydání alespoň v pořádku spustit a ovládat klávesnicí s myší u většiny hráčů. A dokonce se to dalo nazvat RPGéčkem.
-
-
Jak rikam, me se bugy vyhnuly, takze o nejakem problemovem spousteni, nebo ovladani vim tak akorat ze steam fora. RPG system ... to ze skilly sloucili s perkama mi nevadi, protoze je naopak muzu brat kazdy lvl a ne jak v tradicnich falloutech co 3 lvly. Takze jestli naklikam body do medika, nebo si misto toho vezmu perk je v zasade jedno.
-
-
Mě to tedy vadí, už tak zjednodušený vývoj postavy oproti původním Falloutům ještě zjednodušili, teď je to Skyrim skill tree a nic jiného, žádné sloučení, prostě to vyhodili, mám z toho pocit, že Bethesda vždycky chtěla dělat dvoje Elder Scrolls (jedny s mečema a jedny s laserovejma puškama) a ten Fallout jim v tom tak nějak překážel, tak se postupně zbavili všech prvků co kdy Fallout dělaly Falloutem a teď už se tam fakt skoro dostali.
Ovládání může být v pohodě, pouze pokud to hraješ na gamepadu, abych musel v roce 2015 u AAA hry dávat pravou ruku z myši, protože musím zmáčknout ENTER abych zavřel menu, to fakt ne -
-
a druhu ruku maš v pr*eli ? alebo ako to mam chapať ? *1*
-
-
ja jsem se na ,,enter,, naucil klikat mysi :)
-
druhou mám na WASD, E, Tab a Esc, což jsou mimochodem krom ENTRU další tlačítka, co nutně potřebuješ k tomu, aby ses pohyboval v jednom blbým menu!!!! dementnější ovládání čehokoliv jsem nezažil
že to budeš chápat nedoufám a je mi to fuk, zjevně moc bystrý nejsi a to ani na trolla
-
-
-
-
-
-
Jo jo, když vám strýček Hacendado psal v diskuzi u tego Zaklínača 3, že přesun RPG žánru na konzole tenhle typ her zabíjí, tak jste mě mínusovali, šmejdi. A co se nestalo u "RPG" Falloutu 4? RPG systém úpně zkriplený, celá hra tupě zjednodušená pro konzolácké fakany, ovládání na PC díky tomu úplně tristní, klávesnice nejde nastavit, chyb jak máku, FPS zamčené na 30 a když ho zvětšíte, zjistíte, že naprosto nelogicky je na to navázán lockpick, který je pak nepoužitelný, FOV úplně v koši, dialogy, které jsou základ RPG téměř zmizely a byly nahrazeny 4 STEJNÝMI možnostmi odpovědí (Yes, No, Sark, a tu čtvrtou už ani nevím). Stejně tak zmizela karma, reputace. Omlouvám se Zaklínačovi 3, že je to hopsačka s prvky RPG, proti F4 je to super old school RPG. *1* . F4 je střílečka pro konzolácké tupce.
-
-
ááá, konzoloví nosodloubalové začali zase mínusovat. *1* Nemáte být ve škole?
-
True story bro
-
-
Ach jo... F4 je pro mě velkým zklamáním. Nudná NE_Falloutovská atmosféra, nudné dialogy, nudné úkoly... nechápu jak to mohli takhle pos... *9*
-
-
Protože konzole.
-
-
Kecy, podivej se v jakem stavu na pc vyslo diablo 3, wasteland nebo divinity a jak se z nich diky konzolim staly poradne hry.
-
-
Neříkám, že neobsahovaly bugy, ale šly ovládat klávesnicí s myší a grafické nastavení s ohledem na PC. To u F4 nejde, ovládání je zmršené, nastavení je pro konzole = na PC zmršené, kritizuje to 90% kritiků.
-
-
Co ti brani hrat na pc gamepadem? PC rasisti argumentuji, ze pc muze nahradit konzoli a pripojit se k TV, a k tomu je potreba zachovat konzolove ovladani.
-
-
-
-
-
stratil sa mi pes neviem ho nikde najst, viete mi pomoct kam sa mohol zabugovat? nie je ani v sanctuary ani na tej pumpe . Musim pouzivat teraz toho cerneho kovboja ako spolocnika. Chyba mi hafo
-
-
tak tady to je
Open the console by using the TILDE key (~)
Type "prid 001d162"
Type "moveto player"
Press TILDE (~) again to close the console -
mrkni na google da se privolat pres konzoli, ale presne si ty 2 prikazy nepamatuju...nekam si to zapis, pes se ztraci celkem casto :D
-
zkus na tu pumpu přijít znovu... jednou tam nebyl a pak najednou jo. jinak místo companiona používám perk Lone Wanderer a máš tam 100+ inv capacity a 30% dmg redukci.. mě ti companioni akorát serou, samotnýho mě to baví víc. *4*
-
-
Jakožto fanoušek prvních dvou dílů musím dát palec dolů. Nějak mi tam chybí ta atmosféra postapokaliptického světa. Hlavní postava je vyloženě nudná. Souboje jsou taky otřesný. O dialozích radši nemluvit. Přesouvání v pip boy je pomocí klávesnice otřesné. A subjektivně je pro mne vrcholem utrpení stavění základny. Myslel jsem si, že již nezažiji větší zklamání než Dragon Age: Inquisition, ale zatím to vypadá velmi podobně.
-
-
zatim nemam moc nahrano, abych soudil pribeh, questy, smysluplnost sveta :-) ale z gamesplaye mam pocit, ze hraji jinou hru. u me se protivnici schovavaji za nejblizsi kryt, snazi se me obklicit, ... jednou se mi dokonce stalo, ze v miste kde jsem si myslel, ze mam situaci pod kontrolou a prehled o vsech portivnich kolem, tak me sejmula krysa, ktera na sobe mela pripevnenou minu *1* o nejakem zmatenem pobihani nepratel nemuze byt ani rec. crafteni je paradni, staveni vesnic zajimave v (sanctuary jsem rozebral vse co slo a postavil "mrakodrap" o 5 patrech a pak uz dosel matros)
-
-
jo stavění by bylo v pohodě, nebýt jednak naprosto ne-user friendly ovládání, které mi po 5 minutách začlo lézt krkem takovym způsobem, že mě na stavění přešla chuť. Taky je to Wasteland defense mod, akorát dost ořízlý, chybí možnost nastavit waypointy patrolám, najímat bojové žoldáky, těžit suroviny a hlavně scanovat assety ze hry, což byla jedna z nejelpších funkcí modu, když jsi ve hře potkal nějaký pěkný kousek, prostě jsi uložil jeho schéma a doma si ho postavil v městečku
-
-