Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme vesmírnou simulaci Elite: Dangerous
20.2.2015 | Redakce Games.cz
117 příspěvků
-
Vidět nadšeného Poláčka se jen tak nepoštěstí. Ve Fight clubech většinou sleduje ntb a vypadá to, že dělá něco hrozně důležitýho :D Úvod super a L. Grygar jako obvykle s excelentním mluveným slovem (nedělám si srandu). Díky za super games play. Moc mě to bavilo.
-
-
Vyřizuje elektronickou korespondenci komise pro integraci Moraváků. *15*
-
>Grygar jako obvykle s excelentním mluveným slovem
>Grygar
Total autism detected !!
-
-
Neměl být retro Gothic? *10*
-
-
Původně ano, ale Pavel byl pryč, takže jsme tam vtlačili s Lukášem konečně Elite. Na Gothic určitě ještě dojde.
-
-
Bude možné k danému gamesplay (gothic), dotáhnou Miloše Bohoňka?
-
-
To bolo len kodove oznacenie pre Petr hraje Elite ;)
-
-
super kombo Petr a Lukas...dobrej dil *3*
-
Tak jsem se konečně dočkal. *4*
Už úvodní znělka naznačila, že tenhle gamesplay bude něco výjimečného a ano, bylo to super. Moc mě to bavilo. Až dokončím mise v Kerbal Space Program, Elite určitě koupím. Ta hra vypadá velmi dobře. Akci od ní nežádám. Na akci jsou tu jiné hry a dokonce i vesmírné hry - stačí se podívat třeba na Steamu. Je tam i nějaké F2P.
Na hře mi vadí jedna věc - postranní panely. To je podle mě nesmysl. Jakékoli informační, navigační atd. panely nejsou po stranách efektivní, protože člověk musí sklouznout zrakem mimo hlavní směr pohledu na panel po straně a ztratí tím přehled. Já létám v leteckých simulátorech a tam nepřipadá v úvahu takové nesmyslné umístění takto zásadních obrazovek. To je velká škoda. Správné zobrazení všech potřebných informací by mělo být ve středu hlavního pohledu - tedy směru letu tam, kde jsou mířídla. Informací by se tam vešlo spoustu + by se dalo přepínat mezi různými tab módy, jak je dnes zcela běžné u letadel.
Jinak Petře a Lukáši, velmi děkuju za toto video. Bavil jsem se celou dobu. Jeden z nejlepších gamesplayů vůbec.
PS Na nedd.tiscali.cz chodím od samého začátku. Dobrá stránka. Doporučuju všem. Pokud hrajete vesmírné simulátory, je podle mě skoro povinností si něco nastudovat o vesmíru. Více si to užijete. *3* -
-
Jako máš v principu pravdu, ale když lítáš třeba ruský, nebo starší americký mašiny tak zjistíš že to není vůbec pravidlem, aby hlavní přístroje a ukazatele byly tam, kde by měly logicky být... *4*
-
Ale všechny potřebné informace jsou ve předu. Jako myslím, že navigace či systémy lodi nepoužíváš neustále, proto jsou na bočních panelech. Systemy nabíjení energie, mapa, štíty. Co víc vepředu potřebuješ v danou chvíli?:)
-
-
Na boku nemá být nic důležitého. Kolikrát jsem viděl Lukáše letět a koukat se na boční panely a v tu chvíli neměl žádný přehled.
Měli se podívat, jak to funguje dnes a od toho se odpíchnout. To oni zjevně vůbec neudělali. Zjevně vůbec nikdy nebyli v kabině letadla. Je to chyba. -
-
Nechápu, že to nikomu nevadí. Mě to vadilo už při prvním videu z lodě z Elite... Lidi fakt nemyslí moc do důsledku. Ani Braben bohužel. Smutné.
-
-
mne to vadi napr.
-
-
P.S.
navic by to asi melo vicčlennou posadku s navigatorem ktery by to mel pred sebou -
-
O navigaci by podle mě měl mít přehled pilot i druhý pilot. Nějaký čistě navigační důstojník je zbytečný. Uměl bych si ještě představit střelce a pilota.
-
-
je to arkada, už se o tom diskutovalo u star citizenu že lod by vypadala uplne jinak a nejspíš by ani nemela skleneny kokpit
-
-
Ano, skleněný kokpit by byl jasnou zbytečností. Je škoda, že jim lodě nenavrhoval někdo více erudovaný. Měli šanci udělat něco co by bylo autentické a člověk by tomu mohl uvěřit, že takto to nějak v budoucnosti bude vypadat.
V budoucnu by nebyl ani knypl. Nakonec většina informací nejspíše půjde pilotovi přímo do mozku, ale je mi jasný, že tohle by sotva nějak rozmně převedli do hry. *1* -
-
hlavne zadny pilot nebude, bude tam AI, ktera nezabira tolik mista a neni omezena zbytecnostma jako napr. kyslik nebo pretizeni
-
ultrarealistický vesmírny simulátor by bol ultranudný vesmírny simulátor
-
-
-
Prosím, která stíhačka má před sebou navigační mapu Evropy a pilot se na ni dívá nebo které dopravní letadlo? Nebo kterékoliv letadlo? Navigace v takovém rozsahu jako je v elite je nesmysl mít někde ve předu, kde by jsi ji dal? Buď naviguješ nebo bojuješ nebo pluješ vesmírem. Ale v autě taky nenastavuješ navuigaci, když proti tobě jede kamion, ne? To samé Elite.
-
-
Nemyslím navigaci, kterou otevřel v menu zcela mimo stíhačku - tu mapu plnou hvězd. Myslím ty panely, které otevíral na boku.
V každém letadle co znám, je navigace na hlavním panelu a světe div se, mají tam navigaci pro celou oblast, kterou letí - pokud jde o modernější navigační systém. Je to užitečné - pilot se nemusí koukat jinam než na hlavní panel. Pokud je to starší letadlo, jsou údaje pro navigaci v nějaké mapce, co má pilot třeba v postranním úložném prostoru a na předním panelu má navigační panel a navigační budíky (řečeno zjednodušenou mluvou).
Na hlavním panelu je v Elite lodích místa více než dost. Dneska se už běžně přepínají panely dotykem, takže pilot může během chvíle sledovat různé věci od navigace po stav paliva, oleje atd. I V Elite by jednoduše stačilo přepínat mezi jednotlivými panely podobně jako ty ve Windows přepínáš mezi jednotlivými okny.
Prostě koukat se do boku je nepraktické. Místa v předním panelu je více než dost. Umím si představit, že šmatlání v postranním panelu v nebezpečné oblasti může být docela o nervy. Tam bych chtěl mít pořád přehled o dění a ne čumět kamsi jinam.
Srovnání s autem je zcela mimo... *7* -
-
U současné stíhačky ty panely nemáš holografické po stranách, ale LCD dole. Normálně je taky sleduješ maximálně periferním viděním a koukáš ven přes HUD.
Všechno potřebné v boji se ovládá přes HOTAS a má to hlasovou zpětnou vazbu. -
Jen si Elite zahraj a uvidis, ze ty panely po strane nesmysl nejsou a vetsinu casu je skoro vubec nepotrebujes. Respektive, nepotrebujes je mit v hlavnim vyhledu. Naopak, jsi rad, ze ti ve vyhledu nic nesvini navic. Nicmene, pokud jsi fanda do simulatoru a mas tri monitory, ony bocni panely uvidis porad defacto pred sebou (na bocnich monitorech) :)
-
-
-
-
-
-
nejlepší games-play v historii games.cz Fakt velký překvapení a pánové BIG UP *3* *3* *3* *3* *3* *3*
-
Nejlepší gamesplay, který jsem zatím na vašich stránkách viděl. Chci hrát Elite Dangerous. A to nejlépe hned. Chci se jen tak poflakovat vesmírem a kochat se, že jsem v něm sám pro sebe :)
Btw. docela vtipné mi přijde, že to celé běží na enginu Zoo tycoonu. -
Presto ze se v te hre "nic" nedelo skvele jsem se bavil a obcas se prisihnul s usmevem od ucha k uchu:)
-
Bude ten stream s Lukášovým tátou rychleji od oznámení,než tam dotáhli Petra od jeho slíbení? *1* *1*
-
-
Jeho otec nemá rád hry a pilotovaný lety, tak co myslíš? *1*
-
-
je to skoda miluju cokoliv kde pan Grygar st. je.. ten clovek je bedna a skvelej vypravec *5*
-
-
Stejně zvláštní ten rozdíl mezi synem a otcem. Jak se to někdy povede.
Grygar st. je vědec, a řeší fakta, hledá pravu a přináší výsledky.
Grygar ml. Zase nějaké obecné kecy, hipsterské kecy, rovnoprávnost všeho a vůbec debaty na obecná témata a nějaké pocity.
To by byla konfrontace :) Ten první se alespoň snaží přijít věcem na zub a protože řeší věděcky fakta, tak z toho může vypadnout i výsledek který je prostě pravda.
Jinak borců, kteří v ČR řeší vesmír je více. -
-
Ehm, kazdy se snazi prijit vecem na zub ve svem oboru a obema to jde vyborne a patri v nich mezi spicky. Mimochodem, jak vis, ze Grygar senior nepodporuje treba rovnopravnost... A co je spatneho na pocitech? Jo a jeste co jsou prosim pekne ty "hipsterske" kecy? Je nejaky manual, podle ktereho se to rozlisuje nebo jak.
-
-
Podpora formou pozitivní diskriminace a kvót je špatná. O hipsterech si lehce přečteš na internetu. A rovnoprávnost není absolutní. Mají například být ženy v profesionální armádě a ve všech složkách jako muži? Je nutné tohle mít i když fyzicky nejsou k tomu předurčeny a je nutné zavádět spešl uniformy, záchody, místnosti atd. a tím brát prachy od daňových poplatníků navíc? Tedy komplikace a umělé prosazování rovnoprávnosti, které nemá praktický smysl a stojí prachy.
A na citech je špatná jedna věc. Často jdou proti pravdě a lidé je upřednostňují. Řekneš, že černoši se nejvíce podílí na kriminalitě a co se stane? Černoch aktivuje svoje city a pravdu označí za rasismus...To je chyba. Řekneš, že vědec z ESA si může nosit tričko jaké chce i když tam má nějaké ženské které jsou polonahé z komixu a co se stane? Některé ženy aktivují city a označí to za sexismus. A takto to pokračuje dále a dále..I když to není pravda a lze to dokázat. Tedy pořád vedou city nad pravdou a lež nad pravou, protože dokázat někomu kdo tě obviní, že nemá pravdu i když to je jasné, je běh na dlouho trať skrze soudy...
Takto to vidím v jeho komentářích a recenzích. Já, jsem to cítil takto, měl jsem tam takový pocit...Ty jsi nepochopil ten pocit...Ten kdo hledá pravdu v nějakém oboru se na city nespoléhal. A nějaký známý umělec nehledá pravdu ale snaží se nalákat publikum na svoje díla. To se nedá srovnávat se vědou.
Proto to uznání danému vědci. -
-
Reakce na příspěvek:
Aktivujes city *15* boze ty jsi komik. Exaktni veda a hodnoceni zabavy jsou dve dost odlisne veci... Zabavu asi nezmeris logaritmickym pravitkem vis. Takze tam pocity a jejich popsani a zasazeni do souvislosti samozrejme patri. A ty recicky o rasismus nebo o armade jsou taky dobre ufo... No, bylo by zajimave, co by ti na zrovna stary Grygar rekl. Vzhledem k jeho inteligenci bys myslim s tim svojim povrchnim videnim sveta dost utrel *3*
-
-
-
-
-
-
-
Normálně Games play moc nesleduji ale Elite už mám dlouho v hledáčku. Kluci ten úvod byl famózní, naprosto se ke hře hodí a okamžitě jsem si vzpomněl na Vesmírnou Oddyseu (film). Já jsem jeden z těch co má doma Hotas Warthog + Saitek pedály a obecně mám rád letecké/vesmírné simulátory. Jediné čeho se obávám, že to bude neskutečný žrout času. Za mě palec nahoru. Každopádně budu o Elite vážně přemýšlet.
-
asi nejlepší gamesplay, díky kluci