Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trisska
    Asexuální nemůžou být veškerý postavy ve hrách, to spíš ty sám budeš asexuál...
  • Trisska
    Ono by stačilo mít zapnutej mozek během přednášky a odnesl by sis toho celkem dost!
  • Trisska
    Aha, tak pán si je jistej! Tak já sem si od teď jistá, že seš úplnej debžot!!!
  • Trisska
    Zatím ne, ale určitě je to je otázka času! Dobře vím, že na těchto diskuzích to nemaj holky zrovna lehký! Z mý strany to rozhodně nebyl povel ke startu, ale naopak - povel nezačínat! *9*
  • Robotron3
    Tady ale nikdo nikomu neubližoval a nikdo se o ničem takovém nezmiňoval. Že ty něco takového zmíníš, to je jako dát povel ke startu.
  • Trisska
    Mě to napadlo hned, protože minule se tady kritizovalo, když kluk ráčkoval! Dobře už vím, že některý lidi prostě potřebujou najít nějakou chybu a ubližovat ostatním...
  • Trisska
    Jinak z přednášky sem pochopila, že feministky by měly zřejmě velkou radost ze hry Dishonored! V týto hře sem nenarazila na jedinou hezky vypadající ženu (snad jen císařovna vypadala aspoň normálně) a jejich hrudníky vytvářeli asi nějací fandové deskovejch her! *15* Pánové na tom byli s vizáží ještě hůř, vůbec nebylo na co koukat! *15* Na druhou stranu, ženy ve hře akorát chodí s koštětem, uklízí pokoje a vaří, zatímco muži se jen poflakují kolem baru a nosí se jako pávi! Takže ne, feministky by asi radost neměly! *15*
  • Robotron3
    Tak to by mě nenapadlo. Zvláštní, že to napadlo jako první ženu (aspoň údajnou :)
  • A uz se ti nekdy stalo kdyz nekde mluvi zenska o zenskych aby sis z toho neco odnesl? To se snad ani neda:)
  • Trisska
    Mocinky fajn přednáška, slečna to měla dobře připravený a její projev byl poutavej a bez chyb! Bohužel tuším brzkej nástup nenávistnejch trolů, kteří budou kritizovat její proporce! *7*
  • Tikov
    To ano, podle mne to přednášející nevhodně přetočila- Zkoumání recenzí je zkoumání chápání produktu. Když Level dělal recenzi (nebo to možná bylo preview?) HalfLife 2 a u Alex řešili její prsa, tak to není stejné jako by řešili její přínos pro příběh. Tedy je to pro gender studies validní- autor toho článku objektivizoval ženskou vedlejší postavu.
    Trailery jsou dle mého validní i přímo k presentovnému- tvůrci se nám snaží něco říci o jejich produktu. Ale ano nemělo by to být chápáno jako materiál pro hodnocení samotné hry.
  • Zajimava prednaska se zajimavym tematem - co se tyce zen jako hrdinek ve hrach nemam nic proti osobne si nedokazu Mirrors Edge NOLF ba dokonce Tomb Raidera predstavit bez zenskeho zastoupeni a co treba takova GlaGOS ze?:) ale chapu vyvojare v tom smyslu ze scenare jsou vetsinou site na muzske role ostatne hry nejsou tak pozadu jak se na prvni pohled muze zdat kdyz vezmeme v potaz jeste TV ci knihy - a co se tyce zen jako komparsu na "nedulezite role" tak tady bych to zbytecne nehrotil - takovou Triss Tandi nebo Saru jsem bral jako plnohodnotne charaktery byt je hrac nemohl ovladat
  • Asharak
    Člověk s fantasií je na tom nejlíp. umí se představit (vžít) v roli opačného pohlaví a zůstat normální, ikdyž jedná z pozice např. ženy.

Ale je fakt že by bylo dobré, kdyby to bylo např. jak v Dragon Age byl systém začínání za každou rasu a titul jiný, tak by se to lišilo podobně i u výběru pohlaví.
  • Robotron3
    Teď jsem to dokoukal celý, a výrazně mi tam teda chybí nějaký zhodnocení, co si z toho máme vlastně odnést, nevim.
  • Robotron3
    No, a přitom skutečnost je taková, že ty hry, kde vystupují obdařené ženské postavy stereotypu Xena (Tomb Raider) nejvíc zajímají a hrají je právě ženy a dívky. :)
  • Tvorcovia: "Dáme veľké kozy, nech sa predáva:"; "Ok..."
  • Pravda, nejlepší přednáška vůbec!
  • Robotron3
    Dobrý, ale tohle je zrovna podle mě taková věc, z které se až nemusí vytvářet takový problém, nebo něco, co by se muselo řešit. Pro mě jsou veškerý postavy, za který hraju asexuální a bezpohlavní, ať hraju za ženskou, nebo chlapa. Prostě mám před sebou úkol, něco řešim, mám se někam dostat a tam něco udělat a nic jinýho na postavě moc nevnímám. Spíš si do ní profiluju sám sebe a to i když hraju za tu ženskou. To třeba po deseti hodinách si řeknu, je aha, vždyť já vlastně hraju za holku a na chvilku si to uvědomim. Je to něco, co neřešim. Nevim ale jestli neni třeba zrovna tohle chyba, že by jednání a možnosti pro ženu a muže měli být ve hře o něco odlišné a ne jen to, jak vypadají.
  • Magister_Peditum
    Některý feministický teorie byly hodně úsměvný. Jinak by mě docela zajímalo, jestli o tom všem takto přemýšlejí i tvůrci. *15* A tu knížku Philosophy Through Video Games bych si docela rád přečetl. *4*
  • smejki
    za přednášky na vš se neplatí 800,-

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit