Přejít na výpis diskuzí
GDS 2013: František Fuka - Nezávislí vývojáři, naděje lidstva
12.2.2014 | Redakce Games.cz
78 příspěvků
-
WH zas az tak nezavisle neni.
-
Víš, že i takové Warhorse je nezávislé studio? *7* Zase meleš nesmysly.....Nevím, kde bereš tyhle pseudoblbosti o návratu kostičkované grafiky. Mimochodem i Crytek začínal jako nezávislé studio například. Tohle zevšeobecňování je naprostý nesmysl...
-
Já hraju nějakých cca 24 let a jediná hra, která mně přišla vizuálně hnusná, je Fallout3.
-
Má recht.
-
Na Fuku se nedívám protože mě náhodou baví hry ale proto, že chci vidět co bude následovat po matrixu! *5*
-
Tak to nevim jestli za to může PC na steamu ti jasně ukazují co se nejvíc hraje
-
Možná Tě to překvapí, ale na YT to je...
-
Ja jsem z tebe dneska uplne zmatenej... Rikas to spravne!
-
Co je to zakladni standard doby? Splnuji hry jako hotline miami, minecraft nebo terraria zakladni standardy doby? Protoze jestli ne, tak nemas pravdu, tyhle hry jsou skvele a mimoradne zabavne.
-
sorry, kluci. videa a přednášky dobrý, ale co mě fakt rozpaluje do běla je ten příšernej přehrávač, kterej je neskutečně pomalej, nenačítá a zasekává se. popřemýšlejte prosím vás o uploadnutí na youtube. přece jen, i přes všechny ty chybky, je to léty prověřená věc. díky.
-
To zalezi na uhlu pohledu. Z hlediska masove konzumni spotreby mas pravdu a marketing se tomu prizpusobuje. Ale ne kazdy je konzumni hrac, aby mu to vyhovovalo, nekdo hry proziva hloubeji a ma vyssi naroky na herni kvalitu. A i kdyz je techto lidi mensina, jsou duleziti.
-
Ja hravam hry od dob NES no grafika je pre mna dôležitá, radsej hram peknú hru s dobrou hratelnostou ako skaredu s dobrou hratelnostou... Ale este sa mi nestalo aby som kvôli hru nedohral kvoki zlej grafike
-
I deviti pixelum muzes venovat trochu pece a to hlavne kdyz je rozhejbavas.
-
Osobně nemusím mít super grafiku, bohatě při dobré hratelností stačí i 10 let stará, ale dost mě vytáčí, když nezávislí amatéři udělají hru, která by i mohla být dobrá, ale postavu tvoří 9 pixelů, na to se nedá koukat. Grafika chce taky trochu péče.
-
To neni konzoloidni blbost, ale konzumni spotreba a ta se tyka hracu vsech platforem. A naopak se mi spis zda, ze to jsou pc hraci, kteri v prvni rade resi takove povrchnosti, jako vykín, graficke efekty a podobne hlouposti, ktere zbytecne zvysuji naklady na hry a tim nuti vydavatele je cilit na masy.
Primarni problem je ve vysokych nakladech na AAA hry, s kteryμ jsou spojeny vysoke investorske rizika. To je hlavni rozdil mezi hrami tehdy a dnes. A hram k tehdy se nejvic blizi indie projekty, ktere maji relativne nizke naklady a nestavi na vysokem vykone a grafickem pozlatku.
Dokud si hraci neuvedomi, v cem spécivaji skutčcne príblemy herniho prumyslu a budou z toho hloupe obvinovat konzole (ktere naopak diky pomalemu vyvojovemu cyklu pusobi pozitivne a snizuji rychlost rustu nakladu), tak se herni prumysl nikam nepohne.
Mit vysoke naroky a hnad vyvoj kupredu je na jednu stranu fajn, ale na druhou stranu je potreba take chapat pruvodni negativa. -
Mluvim o hrach obecne.
-
Mluvíš o AAA hrách?
-
Podstatny je ze to h o v n o dela ve vetsine pripadu spatny gameplay a ne styl grafiky. Takze presne jak rikas h o v n o bude porad h o v n o i kdyz bude lezet na zlatem taliri.
-
ne, to je pan Dizzy
-
Přesně to nezávislí amatéři také říkají. Ale h o v n o je pořád h o v n o, i když leží na zlatém talíři.