Přejít na výpis diskuzí
GDS 2013: Jakub Holík - 3D grafika podle Warhorse
16.12.2013 | Redakce Games.cz
84 příspěvků
-
Zajímavé, jen ten projev je trochu horší, respektive chvíliemi mluví podivně skoloňovanou czenglish.
Skoro jak když občas zavítám na nějaký Let's play na Youtube a je komentovaný zvláštní směsicí českých a čeko-anglicky skloňovaných výrazů.
S odstupem času chápu proč nás náš guru na programování nutil psát buďto jen česky, nebo jen aglicky, ale jak se to začne míchat a nedej bože skloňovat, tak je z toho šílenost.
... jdu někoho šútnout, snad budu mít lak a nedýlne mi demič za moc hápéček. -
Děkuji Warhorse a panu Holíkovi za skvělou a poučnou přednášku... stejně tak děkuji všem nepřejícným lidem že mi ukázali jací ještě, bohužel, mezi námi žijí omezenci. Jsem zvědav kdy zvednete zadek a půjdete ve svém volném čase a zadarmo někomu něco vysvětlovat, zrovna tak jsem zvědav na vaše BBB hry, když jste se tu konečně dozvěděli, že CE3 je FREE! *8*
-
Mount and Blade je sandboxový mix strategie a RPG. Kdežto Vávrovo RPG je příběhové openworld RPG.
-
Miluju vynášení takovejchhle soudů, aniž by z tý hry člověk viděl kus hraní nebo věděl o čem to bude. A jestli to zakládáš na tom rok starým uniklým videu, tak ještě vyřeš vraždu na základě popela z doutníků, krvavý šmouhy na zdi a šlápoty v blátě, Sherlocku :)
-
Byl, ale až zpětně, co se všechny pojmy ke konci dozvíš. Kdyby je byl vysvětlil hned na začátku, tak potom člověk, co o tom ví velké kulové, nemusí polovinu přednášky tápat. Pokud už člověk nějaké základy má, tak je mu to asi jedno.
-
Popravdě je mi to celkem jedno, jak to dopadne, ale přeju jim, ať se zadaří. Mě současná herní produkce neoslovuje a proto teď ve volném čase pařím staré Fallouty a Age of Empires 2 a bavím se u toho královsky.
-
mount&blade
-
hahahahaha ten byl dobrej zaklínač je historická hra asi stejně jako je pong simulátorem tenisu *1*
-
těším se, jak tady budeš brečet že to nakonec zas tak super ultra boží není. Ono to tak totiž s velkou pravděpodobností i dopadne
-
ZAtrace ně proč se mi to v téhle místnosti tak seká ? Aha .... tu je máme perfektně vymodelované jablko přikryté utěrkou v ošatce na stole .
Perfektní hru nedělá perfekcionalismus modeláře , perfektní hru dělá pochopení možností enginu a vlastní přizpůsobení ;) -
"nekolik pomerne veteranu CZ herniho vyvoje dodnes neumi anglicky " - právě proto jsou to veteránské stálice , které by si ale dnes už nekoply ..
-
:) Ale tak to chodí .... schopný manager vzešlý "od lopaty" je výjimka , už kvůli tomu , že si vybuduje vztah k tvorbě a řízení lidí bude pro něj minimálně na stejné hodnotové úrovni ... a pokud začne mít prioritu , tak začne takový manager parchantět a jednou provždy přestává být schopným tvůrcem .
-
*3* A právě proto bude vždy v poptávce rozdíl mezi grafikem / modelerem / lepíčem assetů a programátorem co ti z lejna uplete vlastní bič . Však pokud nejste génius co od rána do noci myslí jen na svůj engine a přitom se stíhá korigovat s vývojem venku , pšenka vám s ním stejně nepokvete . Pochopil to Vochozka , Pterodoni i Vávra.... a proto má nezávislá tvorba potenciál - kvůli tomu že díky několika aspektům , které předvedete funkční v jednoduché hříčce ukážete víc , než ve vysněném nekonečném projektu na který nebudete mít dřív nebo později síly .
80 léta jsou v AAA produkci definitivně pryč a bohužel v tvůrčím procesu jste buď absolutní jedničky (setina procenta všech programátorů - která však existuje! ), nebo prostě ti kdo spolupracují v houfu a klidně "jen" upravují oficiální nástroje do podoby vhodné pro projekt .
Díky bohu dnešní hráče baví hrát i jednoduché hříčky ... -
Ani nevím že bych o 3 D grafice někdyněco věděl , ale tenhle styl přednášky byl podle mne poměrně srozumitelný širokému publiku .
-
Jednoznačně chválím . Konečně videa , která by na herním webu měla mít své stálé místo .
Člověk musí mít také nějaké penzum znalostí a myslet si že jen díky hraní a vlastním dojmům všechny ostatní posadím na "sedinku" je hodné herního burana . Je na čase začít myslet a tvořit ... -
Jasně. A mohli by s tou originalitou zajít ještě dál, a pojmenovat to Deus Ex, Mass Effect, Fallout nebo tak nějak... AAA historický RPG si nevybavuju ani jedno.
-
Zaklínač? *1* Nechci ti brát iluze, ale ty kouzla a nestvůry jsou smyšlený.
-
Tak šup. Než to vydají, tak už určitě i pětkrát.
-
To je jedno, ale chápu, že ty zatím neumíš počítat do tří, jednou tě to naučí
-
zaklínač