Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevím, jestli se čílíš, protože ti Vávra pije krev, nebo opravdu diskutuješ, ale zkusím to. Omezení savů je přece normální legitimní designové rozhodnutí. V některých hrách neukládáš vůbec. Pokud jako autor chci, abys hru hrál tak, jak si představuji, tak ti prostě dávám nějaká pravidla. Jedno je, že nemůžeš létat, a druhé, že nemůžeš ukládat kdykoliv. Zejména u velkého RPG mi to přijde naprosto logické. Srovnej páčení truhly ve Skyrimu (tak dlouho loaduješ, až tu supertěžkou truhlu náhodou otevřeš) a v Elder Scrolls Online (supertěžkou truhlu necháš na pokoji, protože paklíče jsou cenné, tak jdeš raději levelovat páčení). To druhé je hra, v tom prvním případě tam vlastně vůbec žádné páčení nemuseli dávat.
  • Tilwaen
    Když jsem začala číst tvůj příspěvek, tak jsem původně myslela, že to je recese, ale zřejmě není. Bude to tak ve všech obtížnostech hry?

No, každopádně mám nápad na mod.
  • Já bych si s dovolením rád určil sám, jestli budu ukládat před každým rozhodnutím nebo jen před některým nebo zkrátka kdy se mi zachce. Je legrační, jak Vávra, známý to bijec "neomarxistů", diktuje hráčům, jak si jeho velkolepé dílo mají užít a trestá je za to, když si je chtějí užít trochu jinak, než jak on přikáže. Co je mu sakra do toho, kdy budou lidi ukládat? Jednou tam ten systém je a pokud chce někdo strávit zbytek života tím, že bude stát ve hře na místě a ukládat a zase nahrávat stejnou situaci miliardkrát po sobě, tak Vávrovi je po tom h*vno, protože peníze za hru už Bakala dostal.

Napadají mě samozřejmě i jiná, pragmatičtější vysvětlení, proč Vávra nechce, abychom před rozhodnutími ukládali. Například - a zejména - proto, abychom nezjistili, že ta slavná nelinearita questů je ve stylu her od Telltale. Nebo proto, že hra je tak složitá, že uložit herní stav a zase ho správně načíst tak, aby se to celé nerozbilo, je takový problém a riziko, že je lepší, když se počet těchto riskantních situací sníží na minimum.
  • That's like... really deep. *4*
  • wenceslaus
    Hra bude mít jednu z možností uložení pozice lok slivovice. Což samozřejmě po čase Jindřicha opije.
    Má to navést hráče aby neukládali před každým rozhodnutím a raději se snažili vypořádat s následky (což nahrává nelineárním úkolům).
    Vedle toho se hra uloží na určitých místech (myslím, že po spánku) a při opuštění hry.

P.S. Byl to nápad jednoho podporovatelů (jak přeložit "backer"?) Kickstarter kampaně.
  • Tilwaen
    O co se jedná?
  • ravux
    To musis vedet ty sam, jestli je fakt, ze tedka ctes YouTube...
  • Pan bača nám tu přišel vyprávět o tom, jak podle jeho vysoce kvalifikovaného názoru tato hra nebude stát za nic a ještě nás tu poučovat o historii. Tyhle argumenty jsi vymyslel sám? Pardon, ale nikoho tu nezajímá, jak se ztrapňuješ svojí inteligencí. Až budeme prahnout po rozumech někoho z tvého kmene, tak se ozveme. (Čili nikdy)
  • On to asi nebude jen Skyrim. *1*
  • Teďka čtu na YouTube něco o omezení savů skrze nějaký "drunk save system". To je fakt?
  • Mart9
    Přednášku jsem neviděl, tak nevím, jestli narážíš na něco konkrétního. Každopádně je ale známá věc, že oni si žádné prostory pro motion capture právě pronajímat nechtěli, udělali si vlastní.
  • jendabek
    Docela mě překvapuje, jak bídné mají podmínky pro Motion Capture na to, jak zásadní to je prvek v takové hře. Když jsem kdysi dávno pracoval pro Illusion Softworks, tak jsme měli pronajatý divadelní sál v Brně, plocha mohla být tak 20x40m a navíc byli na scéně max. 3 herci. Asi to ale chtějí mít hned po ruce.
    Co mi přišlo taky zvláštní je to, že musejí kvůli přeřeku natáčet znova - přijde mi, že namluvit znova jen zkaženou audio pasáž by bylo snažší, než to celé od začátku sehrávat, ale asi k tomu mají nějaký důvod.
    Přednáška mě každopádně celkově bavila, jen by se podle mě slušeno, aby ukázal i nějakou kompletně zpracovanou scénu, abychom viděli výsledek toho všeho. Když jsem totiž koukal na gameplaye na YT, tak mě zatím animace nijak zvlášť nenadchly.
  • Bohumil Císař naštěstí jsem nečetl. Každopádně platí že :Ukázaná platí Skyrim už známe ale chystanou hru ne.Přeji Danovi úspěch už kvůli hráčům. Ale když se to nepovede to bude točo.
  • SalemCZ
    Takže hra je spíš LA noire,ale ve středověku, než Zaklínač?
  • tvuj tata je typické české chování *12*
  • Mart9
    Je to typické české chování. Bohužel si tady málokdo dokáže vážit skutečných osobností a evidentně se to děje napříč odvětvími.
  • Já nevím jak vám, ale mně to příjde fakt úsměvné sledovat ty pacienty, kteří do teď nemohou rozdýchat Danův článek o Skyrimu *1*
  • Ne ono je to aj cisto pragmaticke rozmyslanie. Prednasajuci si robi tym reklamu. GDS nesleduju len hraci ale aj iny vyvojari, studia alebo aj vydavatelia. Samozrejme zalezi aj od typu prednasok. Tak isto tymto sposobom mozu zlakat inych ludi z roznych oborov aby skusili vyvoj hier. Vyvojarov, hlavne kvalitnych, je nedostatok. Dnes vyvoj hier obsahuje snad najsirsie spektrum potrebnych IT zrucnosti ale aj z dalsich oborov. Mozno niekto roky kresli v autocade a je zahojeny a uz ho to ani nebavi a chcel by skusit nieco ine alebo niekto donekonecna riesi nejake marketingove navrh na tampony a chcel by konecne aj inu kreativitu.
  • Mart9
    No to doufám, že ne.
  • ravux
    Kdyby takhle uvazovali vsichni, byli bychom stale v dobe kamenne. Kazdopadne myslim, ze ty nikdy situaci, ze by te nekam zvali prednaset, resit nebudes, tak se tim nemusis trapit ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit