Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Urug
    S touhle logikou mohli vydat vlastně jenom to, co ukazovali na těch výstavách/trailerech a přestože by ta hra byla totálně zabugovaná, nedokončená atd., nebylo by ji za co žalovat, poněvadž by v ní defato bylo přesně to, co nám ukázali. S tím prostě nesouhlasím. Ve finále se budou vývojáři bát něco vůbec ukazovat, aby je nějakej pitomec nezažaloval.
    • Takže podľa teba je zákaznik, ktorý sa rozhodol obhajovať svoje práva pitomec? Dúfam, že rovnako postupuješ aj prípade iných nepodarkov a nikdy nič nereklamuješ. však nech si chudáci výrobcovia žijú. Len nech sa páni vývojari a vydavatelia boja, už si toho dovoľovali až priveľa.
      • Zalezi jaka prava. Pitomec je ten, kdo si koupi zajice v pytli a pak si stezuje, ze chtel neco jineho.
        • Aha čiže ty máš nejakú univerzálnu licenciu na odskúšanie každej hry? Jediná , ktorú poznám
          je warez, alebo torrent. Fuj, fuj ty zlý pirát....(samozrejme vtip., keby niekto nepochopil. ) Ale dotyčný pán bol možno poctivý a tak sa bráni...a ja mu držím palce.
          • Ne, nemam, rozhoduji se podle recenzi, gameplay videi a dema. Narozdil od dotycneho jsem se dokazal vyhnout koupi teto hry. Proc to nedokazal on? Neni to jeho vlastni blbost? Imho je.
      • Urug
        Kupuješ si boty na základě obrázku na krabici nebo reklamě v televizi?
        • smejki
          Pokud se inzeruje "Pravá kůže! Černá barva! Krém součástí balení!" a ve finále mi přivezou(!, nemám šanci legálně kontrolovat zboží před koupí) boty, který jsou hnědý, koženkový a krém je za příplatek, pak ano, je to klamavá reklama a ta by měla být postižena. Bez ohledu na to, jestli to jsou boty kvalitní nebo ne. *2*
          • Urug
            Jasně, ale to jsou věci, který jdou jasně definovat a popsat. Hru, film, hudbu jako těžko budeš definovat takovými pojmy. Asi jako bys měl u bot napsané, že jsou pohodlné. Prostě hra ani boty (alespoň pro mě) nejsou výčet vlastností. U hry taky můžeš napsat: DVD disk, Unreal Engine, Manuál součástí balení, spustitelné na architektuře x86 atd, ale furt to asi není to proč si jí pořizuješ.
            S tím co tu prostě drtivá většina tvrdí, už mělo být dávno zažalované Valve, poněvadž jejich HL2 vypadal ve výsledku úplně jinak než jak prvně prezentovali. Jenže HL2 byla dobrá hra i přesto, že to byla jiná hra, než kterou byla původně... nicméně to v této diskusi vůbec nehraje roli, poněvadž lidi si stěžují, že dostali, ne horší produkt, ale jiný než byl prezentován.
            • Urug
              Se neptám jestli můžu, ale jestli mám, čili zda-li to má smysl?
              Prostě podle tohoto uvažování (a vracím se k původnímu příspěvku), pokud oni dodaj hráčovi jen a pouze to co zákazník mohl vidět na prezentačních materiálech (nebude tam vůbec nic dalšího, celá hra nebude dávat vůbec smysl ....), tak to bude v naprostém pořádku a zákazník nebude moc říct ani prd, přestože ta hra bude ve finále jako celek daleko horší.
            • smejki
              "Znamená to, že mám žalovat Streum tým pro klamavou reklamu?"
              EYE nemůžu posoudit, ale znamená to, že můžeš. Morálně a snad i legálně (nejsem právník). Kde není žalobce, není soudce, v tomhle případě. U EYE není, u ACM je, prosté.
            • Urug
              Heleď jako upřímě fakt nastudovaný to nemám :) ....pokud to má na krabičce napsaný, že to má multiplayer a ve skutečnosti tam není nebo něco podobného, tak budiž ... kecaj ať za to zaplatěj. Každopádně v tom článku se mluví o prezentacích z výstav (celou žalobu sem samozřejmě neviděl, asi tam toho bude víc a budou tam i nějaké velmi konkrétní příklady). Nicméně pro srovnání: Na stránkách hry E.Y.E Divine Cybermancy je oficiální trailer...je sice starý, ale je na stránkách hry a prezentuje se jako oficiální, což jednoduše znamená, že se ten produkt tímto trailerem prezentuje i dnes, rok nebo dva po vydání. V tom traileru jsou patrné nějaké rozdíly od toho jak ta ha vypadá aktuálně. Znamená to, že mám žalovat Streum tým pro klamavou reklamu? A takových příkladů bude podle mého prostě mraky. Nebo si představ, že v té hře něco změníš s nejnovějším patchem. Zas by mohl každej přijít a říct... "No jo ale vám ta zbraň v té reklamě dávala daleko větší damage." ...jasně jsem si vědom, že takovejhle příklad, už je trochu overkill, ale jak ve finále určíš tu hranici?
            • smejki
              počkej, počkej, počkej
              Jaký prvně? ACM se do poslední chvíle presentovalo lživým materiálem. Je samosebou celkem jedno, co tvůrci ukazovali před lety. Důležité je, čím se presentují v rozumném čase před zahájením prodeje (hry bejvaj hotový dva tři měsíce před vydáním i dýl) a v jeho průběhu.

Viděl jsi, čím se dodnes presentují A:CM? Čím se dodnes presentuje WarZ? Čím se dodnes presentuje Towns? Všechny tyhle hry maj lživý a překrucující popisy produktů. Viděl jsi srovnání propagovaného a skutečného? Ukazujou se tam jasný kvality produktu (byť třeba nepodstatný), který ale v prodávaným nejsou přítomný, tak proč tu mluvíš o nedefinovatelnosti?
        • Umm, ony jsou vsechny boty stejne? Vubec se nelisi treba velikosti? A jen tak pro zajimavost, kolik reklam na boty bezi u nas v televizi?
        • Whoossain
          A proč by ne? Já si boty kupuju obvykle na základě obrázku v nějakym e-shopu. A když mi neseděj nebo se mi nelíběj, tak mám právo je do 14 dnů vrátit...
        • No až si hru budem môcť obuť alebo obliecť, aby som zistil , či ma niekde netlačí tak sa môžeme ďalej baviť. Ale keď niekto zavedie systém , kde sa nakupuje iba na základe reklamy
          , tak by mal znášať dôsledky, ak to nie je v poriadku.
          • Urug
            Zaprvé tě na ten systém nikdo nenutí přistupovat. Zadruhé podepisuješ EULU, kde je napsáno, že si kupuješ produkt takový jaký je. Pokud se ti tenhle přístup nelíbí tak to nekupuj a ušetři si čas žalobami. Když to nebudeš kupovat, oni tu EULU budou muset změnit sami, a třeba se jednoho dne dočkáš toho, že v ní budou zahrnuta i nějaká tvoje práva.
        • Smetana.pavel
          Ne, ale film v kině si často vybírám podle traileru. Je to jako když jdeš na premiéru. Všichni mají spoustu slibů a ukázek jak to bude super. Jako kdyby mi včera pustili místo Iron Mana 3 chlápka v barevný krabici jak si svítí v pokoji baterkou. Ten samej případ
          • Urug
            Čili když v traileru bude scéna, která se pak neobjeví ve filmu nebo celý trailer bude slibovat spoustu akce a v kině se ukoušeš nudou, tak zažaluješ nahrávací studio?
            • Smetana.pavel
              Ucho: Tohle se celkem běžné stává, zvlášť poslední dobou, kdy se stříhá jako o život (Nespoutaný Django byl do kin pokrácen skoro o 45minut), ale pokud se to neprojeví na funkčnosti výsledku (jako třeba u Promethea, kde fanoušci taky křičí vzteky) není to problém. Problém Aliens je že otočili vývojový postup demo-finální hra.
            • Smetana.pavel
              Takový případ se i stal, trailer na Spider-mana lákal scénou chycení helikoptéry mezi dvojčaty do pavučiny, po atentátu 11.9.2001 musel být stažen. Ale pokud budu lákán na 3D film natočený Imax kamerou a Robertem Downey Jr. v hlavní roli a budu koukat na film na super 8mm s údržbářem v roli údržbáře, stala se někde chyba *3*
            • Whoossain
              On je v případě Colonial Marines tak trochu problém, že i samotný demo vypadalo úplně jinak, než výsledná hra. Možná, kdyby ses podíval na link v článku, tak by se tu nemuselo řešit tohle zbytečný vlákno...
            • ucho
              pokud se v traileru na film objeví scéna, která ve filmu není, v pořádku to není a rovněž by se to mělo nějak řešit...
  • A co chce jako vysoudit?
    I když uznáme, že má pravdu, tak jediná škoda, která mu vznikla byla, že zaplatil za hru, která nedosahovala kvalit, které měla. Takže mu dají 50 doláčů za hru a bude, ne? Nebo mu snad hraní způsobilo nějakou psychickou újmu či jiné zdravotní potíže?
    • Americký zákoník je vysazený na precedenty, v podstatě je na nich postavený, takže když to uspěje, bude to dost významné pro budoucí hurá reklamní kampaně.
    • Je to class action lawsuit, takže když to projde, všichni, kdo to koupili, budou mít pravděpodobně možnost dostat peníze zpátky.

Není to ani tak o penězích, jako o stanovení precedentu, že takovýhle business praktiky jsou nepřijatelný.
      • Ok to beru.
        Ale i tak pro něj z toho teda kápne max to, že mu zaplatí tu hru a nic víc. Případně možná doufá, že se budou chtít vyhnout soudu a dají mu nějaké (vyšší) mimosoudní vyrovnání. A nebo mu jde vážně jen o princip a napravení křivdy, to ho ta hra musela važně dost naštvat :)
        • Ale jemu nejspis o nic jineho nejde. Jde mu o to, ze takovehle praktiky se posledni dobou hodne rozmohly a my, jako hraci, nemame ani moznost jim ty sra*ky hodit na hlavu a chtit zpatky penize. Pokud to vyhraje, a ja doufam, ze ano, bude to precedent.
          • Whoossain
            Špatný vlákno...
    • Whoossain
      Neznám americkej obchodní zákoník, ale uvažovat by se nechalo třeba o lživý reklamě (v případě výhry sporu) a z toho plynoucí nemalý pokutě pro vydavatele. O hromadě dalších žalob nespokojených zákazníků nemluvě. Protože taková výhra by představovala poměrně významnej precedens. V součtu by to mohlo znamenat konec studia/vydavatele...
    • Vesmír a ľudská blbosť sú nekonečné. O tom prvom sa dá pochybovať. Dúfam, že som ti tým nespôsobil nejakú ujmu.
      • Újmu určitě ne, ale že bych pochopil, co jsi tím chtěl říct, to teda fakt nevím :)
        Možná jsi právník a vyznáš se i v americkým právu. Já teda vůbec ne, a proto mě zajímalo, čeho chce svoji žalobou dosáhnout, toť vše.
        • Týmto výrokom som chcel povedať presne to, čo som povedal. Stačilo počkať chvíľu a nazbieral som zopár mínusových bodíkov. Ľudia ma odsúdili aj napriek tomu , že som ti nespôsobil žiadnu újmu , pretože sa im zdá, že som vôči tebe nejednal korektne.
          Je zaujímavé, že pri oveľa horšom nekorektnom jednaní vôči sebe sa správajú úplne opačne.
          To je presne ,ako keď za Socíku niekto povedal mäsiarovi, že mu predal špatné mäso. Namiesto toho, aby sa pustili do nepoctivého mäsiara, vynadali zákazníkovi, že prečo zdržuje, keď oni chcú nakupovať. Mnohí diskutujúci mi tých v mäsiarni pripomínajú.
          • Řekl bych, že ty mínusy jsi dostal spíš proto, že to byl příspěvek dost mimo :)
            Jestli si myslíš, že jsem hloupej, tak ti tvůj názor vyvracet nebudu a respktuji ho :)
            Rozhodně mi nevadí, když se někdo hlásí o svá práva, ale zase moc nemusím křiklouny, kteří mají pocit, jak jim všichni furt obližují.
            V tomto případě mně prostě jen udivilo, že si někdo neváhá najmout renomovanou kancelář, která jistě nebude pracovat zadarmo a jde do soudního sporu s nejistým výsledkem, aby se domohl relativně zanedbatelného odškodnění. Prostě mně jen zajímá jeho motivace a čeho tím může dosáhnout. Toť vše.
            Ostatní diskutující zareagovali se zajímavými návrhy, ty si zareagoval podle mého názoru se zbytečným příspěvkem.
    • Smetana.pavel
      Myslím že jemu jde spíš o "důsledky" které rosudek přinese. Amerika má v oblibě své precedensy a tenhle by mohl mít zajímavé důsledky do budoucna.
  • Tady zas někdo nemá co na práci. Kdybych měl žalovat každou hru která my slibovala zábavu (dle reklamy) a já ji nedostal tak bych nedělal nic jiného.
    • Radioaktivni_surikata
      Tady se nejedná o zábavu, ale o to, že jejich gameplay video nebyly záběry z hry, ale ve videoeditoru naleštěnej prd, kterej s hrou samotnou nemá skoro nic společnýho. Je to do očí bijící a je škoda, že se takový žaloby nepodávají častějc, a nejenom na herní společnosti. Lhát zákazníkovi je dneska bráno jako samozřejmost a taková naše obchodní inspekce šoupe nohama. Stačí se podívat na pár reklam v televizi (a že jich na komerčních kanálech běží) a člověku se dělá šoufl. Takhle se správně bojuje proti (mluvou zdejších uživatelů) "kravaťákům" a jestli to ten maník vyhraje, tak by se mohlo něco málo, alespoň na herní scéně, dokonce pohnout...
    • Ty bys mel zalovat sveho ucitele cestiny....
      • interpunkce je strašné zlo *15*
        • Whoossain
          Větší zlo je napsat "mY"... Ale nebudeme se chovat jako grammar jews....
          • No jako jasne jen mi to proste neda se ozvat kdyz vidim takovou prasarnu :-D
            • aha, já nevěděl, že jsme zde na mluvnickém foru *7*
        • je zpomaluje me....Ja mluvim o tvrdem mekkem i/y ktere by mel umet i ten nejvetsi dem*nt...
    • ucho
      tady zase někdo není schopen přečíst a pochopit článek. ta hra ho klidně bavit může, podstata žaloby je jinde...
  • Myslím, že vývojáři našli způsob, jak vrátit hráčům pirátění her. Blbý je, že to opět odnese platící zákazník.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit