Přejít na výpis diskuzí
Grand Theft Auto V předvádí v traileru PC verzi, která běží v 60 fps
2.4.2015 | Aleš Smutný
137 příspěvků
-
to ti asi napíšem novinku ale do príchodu LCD monitorov existoval taký "zázrak" ktorému sa hovorilo CRT monitor, niektoré z nich dávali bezproblémov 200hz, ten môj má maximum 150 hz, takže bezproblémov využijem plných 150fps.
-
Tak to si myslím, že je "blbost" - dneska existuje "jen pár" monitorů, které bezebytku pojmou 120fps (mají min. 120Hz, reálnou/skutečnou odezvu max. 8ms). Běžný člověk se standartním 60Hz monitorem (reálnou skutečnou odezvou max. 16ms) nemá žádný praktický užitek z více jak 60fps.
Více než 60fps užijí jen ti, kteří to "s hraním myslí vážně" - potřebuješ k tomu špičkový monitor. -
kirmala maím eva rikala zenške jo tam bylo jedno *11* jo *16* *11*
-
mimo iné vysoké fps zvyšuje pocit že človek je skutočne súčasťou tej hry a nie že iba ovláda čosi na dialku. Niektoré staršie hry hrám na 150 fps a i keď tie staré hry samozrejme nevyzerajú realisticky tak ten pocit z hry realistický je. Ono je to trochu zložité opísať ale ja si to vysoké fps doslova užívam.
-
Jde o odezvu - film není interaktivní, tam "na nic nereaguješ". Kdyby interaktivní byl, podobně jako hra, zjistil bys, že máš 1/24sekundy na reakci - to je velký prostor, ale velmi omezující z druhé stránky, ze stránky "rychlosti reakce". 1/24s (41ms), nebo 1/30s (33ms) je zkrátka "příliš velká doba odezvy" - a nejvíce tě bude pálit u rychlé akce (je horší než u nejhorších současných lcd monitorů - mimo jiné záleží totiž rovněž na zobrazovadle)...
Proto hráči Counterstiku vzývají i 120fps/8ms (s vhodným lcd panelem) - taková odezva jim totiž umožňuje bleskově reagovat. -
- 24fps ani u filmu ani v ničom inom nie je a nikdy nebude plynulý obraz.
- u filmu sa to maskuje silným m-blurom a vhodnou prácou s kamerou
- 30fps u hry znamená, že obraz sa obnovuje každých 33 ms, vyzerá to málo ale je to už latencia ktorú je cítiť, preto sa napr. Oculus s ich VR snaží dostať pod 20ms, ideálne na 15 a menej. Profi hráči potrebujú aby pohyb ktorý urobia myšou mal okamžitú odozvu na monitore, 100 fps teda znamená 10ms a to je práve hranica ktorú už aj profi hráči vnímajú ako okamžitú odozvu. Vďaka tomu dokážu lepšie a rýchlejšie mieriť a predikovať pohyby. -
První věc je, že u filmu kamera zaznamenává i pohyb. Je máznutý obraz. Proto se u her taky v současnosti často maže obraz, když hýbeš rychle kamerou, lépe to působí, protože při velkých změnách v obraze by sis toho menšího počtu snímků všiml. Tedy co se týče vnímání lidského oka, tak u těch 25 snímků se už vše opravdu jeví jako plynulé (plus je to trochu o zvyku).
U hraní je pak ještě důležitá odezva, tam už je těch 25 snímků celkem málo (tedy pokud by hra zvládala reagovat pouze tak rychle, jako vykresluje scénu). Tam už záleží, jak to je naprogramové. Vykreslování tedy může být zamknuté na 30 snímků za sekundu a odezvy to od tebe ale zvládá zpracovávat rychleji. Proto například dobře naprogramovaná hra na konzoli se zamknutými 30 snímky za sekundu nemusí při hraní působit stejně jako hra na PC, kde vlivem vysoké HW náročnosti (špatným nastavením) spadnou snímky na 30 fps. Není to tedy celé pouze o těch snímcích za sekundu. Další věcí je, že hry jako Counter Strike vyžadují vysoké odezvy, protože tam jde právě o tu rychlost.
60 snímků za sekundu je tedy samozřejmě lepší, ale pokud je hra dobře udělaná, tak i v těch 30 snímcích může vypadat normálně a hraje se taky dobře. -
a videa, která se točí v extremně vysokých fps ( 64 + ) na mě osobně působí naopak nepřirozeně - zrychleně.
-
Jako laik se chci zeptat někoho kdo do problematiky vidí, aby mi vysvětlil, jak je to tedy s těmi FPS? Co vím tak v kinematografii se běžně točí na 24 snímků za vteřinu, všem to stačí, nikdo si nestěžuje, obraz zcela plynulý...na druhou stranu pokud bych hrál na PC řekněme ten níže zmíněný Counter Strike, tak si při 24 fps budu asi hodně stěžovat a hru naštvanej po chvíli vypnu.
Není to třeba tak, že na počítačích se nerovná 24 fps jako v lidech zažitých kinematografických 24 fps?
Vždyť si to vemte, stěžoval si někdy kdokoli z vás při akčnim filmu, že se obraz trhá? nestěžoval, přitom je to 24 fps.... -
Tak tak .. za 30 € bude ještě 500 000$ do singlu a 800 000$ do onlinu
-
Děkuji za vysvětlení.
-
Čím vyšší fps, tím lepší odezva ovládání, což je u pro gamingu celkem důležitý, Každopádně víc jak těch 120fps už je imho zbytečný (na single stačí těch 60fps). Můžu potvrdit, že když sem hrával kdysi Q3 ještě na starý šunce, tak při propadu ze 125fps třeba na 80fps měl člověk pocit, že se to trhá. *15* Protože seš prostě zvyklý, že při pohybu myší určitou vzdáleností/rychlostí má ten pohyb ve hře konzistentní odezvu.
-
Jde o to, že sice oko nestihne tolik obrázků za sekundu zpracovat, ale zároveň ty nikdy nevíš, který obrázek si oko vybere. Takže pokud jich budeš mít více za sebou, tak se ti pak dle logiky věci bude zdát celá scéna plynulejší, protože ať už si oko vybere jakoukoliv chvilku pro zaznamenání nového obrazu, tak bude mít vždy ten aktuální. No a pokud jsi někdy viděl, na jaké PRO úrovni se hraje Quake, tak zde je tak rychlý pohyb, např. otočka o 360° za 1/4 sekundy, že by ti to během té jediné otočky při 30fps zobrazilo něco kolem 7-8 obrázků na celou otočku a to je doopravdy málo.
-
rozdiel medzi 60 a 120 by si krásne videl keby ti v hre fps skákalo medzi týmito hodnotami. Samozrejme tipujem, že máš 120hz monitor inak by si ten rozdiel ani vidieť nemohol. Ja mám síce len 60hz IPSko ale na staršom PC hrám hry z rokov 1997-2000 na 120HZ crt monitore a keď my fps padne zo 120 na 60-55 tak je to dosť cítiť.
-
Může mi někdo nějak stručně vysvětlit, proč například hráči CoD 1,2, Cska atd... hráli/hrají s fps 100+ ? Pořád se řeší rozdíl mezi 30-60 fps, tak by mě zajímalo, proč zrovna výše zmíněné hry jsou ve 30-60 v multiplayeru nehratelné ? Na nic se tím nesnažím poukazovat, jen mě opravdu zajímá, proč u těchto her chtějí hráči více fps než třeba u her u kterých dnes řešíme rozdíl 30-60 fps.
-
:D Boha, ale uvědomuješ si, jak jsou "tihle lidé" nebezpeční? Smrtící vtip, ti povím...
-
měla ta zpráva vyrazit dech?? ano ale jen svou drzostí. *13*
-
Mám pred-objednané za 37,99€ čo bolo v čase objednania pred 2 mesiacmi cca 1000Kc. Podľa mňa zodpovedajúca cena k ponúkanému obsahu.
Na hlavu postavené mi príde pýtať za hru 120€ o čo sa snaží recyklát BF: Hardline. Mám BF 3 aj BF4 s prémium účtami a už aj to boli podľa má šialené sumy 50 - 70€. -
video bolo pridané včera a v rusku vyšlo spoločne s PC launch trailerom ale iba v rusku, lebo bratia houserovci sa boja putina., je to z PC verzie, je to tam aj v popise napísané.
-
Nemůžu souhlasit... Mě nízký framerate kazí zážitek ze hry. Když vidím, že se hra vizuálně seká tak mě to prostě vadí.
Když jsem byl menší a neměl na pořádné PC, tak jsem taky hrával na 25-30FPS a říkal sem si jak to je super. Než sem začal hrávat na 60FPS.
Já nic nesrovnávám... prostě dneska něco co jede na 30FPS je pro mě nevyhovující a odvádí mě to od hry. Ale osobně FPS nesleduju... Fraps zapínám jen tehdy, když vidím, že se hra seká. Což je kolem 45FPS... a je celkem jedno jestli mám GPU týden, nebo dva roky.