Přejít na výpis diskuzí
Grey Goo - recenze RTS, co se zasekla v čase
31.1.2015 | Ladislav Loukota
120 příspěvků
-
ted hraju kampan a bohuzel to zase takova bomba neni :S
- microvat se temer neda, protoze jsou jednotky hrozne pomaly, treba Purger (goo epic unit) ma plosnej utok, ale i kdyz z te oblasti posles skupinu jednotek pryc tak chcipnou driv nez staci uhnout
- resource management hodne primitivni, ale to mely C&C hry taky
- upgradu je malo a skoro v kazdy oblasti je jeden, kterej je jasne nejlepsi
- jednotek je malo a jsou hodne genericky, beta a humani maji v podstate stejny, akorat jinak naskinovany jednotky, ke vsemu maji jednotky presne dany ucel (anti-air, stealth detector), takze jadro armady bude vzdycky stejny
- zadny aktivni (zapinaci) schopnosti jednotek - dalsi cast micra pryc
- staveni zakladny - Beta huby se jeste daji snest, ale jak retardovane se stavi humanska zakladna (vsechno musi byt napojeno), to je vazne porod, hlavne pri expandovani (sberu surovin)
neni to uplne spatna hra, zvlast kdyz je takovy RTS sucho, pekny cutsceny, grafika, hudba a gameplay orezanej na kost no, hrat multiplayer to si moc nedovedu predstavit, warcraft, starcraft i C&C jsou vsechno o dost komplexnejsi hry -
Tak jsem si přečetl skoro celou tuto diskuzi a jsem celkem překvapen, že tu při tom všem porovnávání nikdo nezmiňuje skvělou modifikaci od českého tvůrce do C&C 3 Tiberium Wars s názvem Tiberium Essence. Na stránkách moddb dokonce skončila jako devátý nejlepší mod roku 2014. Kdo chce, může se mrknout na screeny, případně si mod stáhnout a vyzkoušet.
http://www.moddb.com/mods/tiberium-essence
I po všech těch letech od vydání C&C 3 to vypadá skvěle a díky zmíněnému modu i o dost lépe než některé datem novější RTS.
Grey Goo mi připadá z velké části nepřehledný a temný. Schovávačky v lesích mi nesedly a všudepřítomné vodní plochy někdy matou. Dříve voda tvořila hranici kam už se stavět nedá a jednotky nemohou. V Grey goo toto neplatí. Hezká grafika je tu pak druhým nepřítelem - způsobuje nepřehlednost map. Rovněž způsob těžby je zvláštní. Snad se mi ve skirmishi nestalo, abych neměl peníze a pořád jsem jen bez přemýšlení vyráběl nejsilnější jednotky a s těmi pak vyhrál. Hra mě vůbec nenutila taktizovat. Budu doufat, že některé nedostatky časem odstaní patche. Protože navzdory všemu jde stále o zajímavou RTS, která však dle mého měla o dost větší potenciál, než nyní předvádí. -
cauky cumim na twich ze hry
http://www.twitch.tv/eghuk
Kde mate to obrovske ui??? Hra prijde svizna -
-
tak se koukni na tohle
https://www.youtube.com/watch?v=9MEbzIUbkFk
btw v tom tvem videu ma UI uprostred skryte ale když na to klikne (zrejme když chce stavat jednotky), tak to zabere 1/3 obrazovky. -
-
ty nevidim to tak tragicky nejaky mod ci uprav hry nebo moznost nastaveni ui do budoucna to yvresi.Na to zeta hra je mesic venku a budou na ni makat
-
-
u humanu to tragicky není ale u goo mne to vyložene irituje. a i ty vyskakující okna pusobi rušive. hlavne mne štve že místo aby se vývoj ubíral smerem k minimalizaci interface, tak tam daji tohle.
podobne rušive to bylo i u age of empires 3 -
-
mě se to UI docela líbí .. jeho hlavní výhoda je že se zavře když ho nepoužíváte ... takže když se naučíte hrát rychle sotva tam problikne .. ale je pravda že u goo je nejhorší ..
-
-
-
-
-
prave jsem videl nejaky gameplay na YT a uplne me odradil ten interface pres tretinu obrazovky, navic tam je spousta prazndeho prostoru. Na screenech tady to tak moc neni videt protože jsou asi 4:3 ale když mate širokouhly monitor tak UI zabira tak 1/3.
nevim co si mysleli, prece když hraju strategii chci mit co nejlepší prehled co se deje -
-
Ty patris k tem lidem co radej koukaj gameplay jako hrajou ze
-
-
ne ja patrim k lidem co si o hre neco zjisti predtim nez si ji koupí, ale gameplaye mam rad - je to levnejší a clovek se nemusí snažit
-
-
p.s.
tak ono zaleži na tom jakou frakci zvolite, ale stejne mne UI irituje - moc velka minimapa vpravo dole (kdovi jestli se da prispusobit) a zbytečnej čtverec nalevo dole ktery asi neslouži ničemu
-
-
Oi,
mám prosbu. Neví někdo, zda se dá dnes sehnat u nás datadisk Battle March(2008) na strategii Warhammer: Mark of Chaos(45,-)? Nedaří se mi to najít a ze zahraničí za 600,- se mi techce brát. -
-
http://www.old-games.com/download/9903/warhammer-mark-of-chaos
tu najdes aj data disk, inak vyborna stranka, ale platena, ale smiesna suma za to co ponuka a vacsina starych hier je tam upravena podobne ako na GOG aby sa automaticky spustala cez dosbox
-
-
Starcraft 2 prostě nic moc jen tak nepřekoná. Hra která je hodně těžká a jíst u toho oběd jen tak nemůžete. Jinak já si rád zahraji spoustu "starších" titulů. Jinak málo RTS? Nástupce RUSE, nový Stronghold Crusader, Homeworld Remastered. Možná RTS je pomálu, ale celkově strategií je hodně a díky tomu se celkově žánr strategií drží nad vodou a mezitím co vychází Total War a další tituly se může objevit dobrá RTS strategie.
-
-
Crusader 2 je strašná a všichni, kdo vlastní HD edici původního Crusaderu se tomu titulu vyhnou, Homeworld Remastered není nová hra. Původní RUSE je zabugovaná hříčka. A po posledním TW jsem prozatím sérii TW poslal k ledu.
-
SC 2 je hlavne jednička v novejším kabatku, takže rict že nic neprekona 17 let starou hru je trochu mimo. hlavne když nektere hry uspesne inovovaly žanr, treba supreme commander 1 (obri bitvy, velky zoom) nebo company of heroes (zničitelne prostredí, využívaní prostredí ke kryti, squady, specializace jednotek - puškou nezničíš tank atd.)
-
-
na veskoslava nereagovat, rovnou nahlasit
-
-
To samé platí o tobě. Si s veskoslavem muzete podat ruce *3*
-
Nahlasil jsem tebe, cocksuckere.
-
-
Redakce mohli byste pls promazat ten Veskoslavův flame? Chci si něco přečíst o hře a ne spam nějakého butthurt fanboye. Děkuji.
-
není divu že pod recenzi na zastaralou RTS prileze veskosav a začne ji chvalit *1* ja se tešil (predčasne) že už odtud definitivne zmizel. byl tady nejakou dobu od nej klid