Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jde GW2 doporučit člověku (mně), kterýho vůbec nebaví starý MMORPG (LotRO, WoW atd.), ale bavil ho z poslední doby SW:TOR, Tera a Secret World (i když jsem hrál jen krátce)?
    • Rozhodne, bohuzial vsetky hry ktore ta bavia maju quest a grind system, gw2 je iny, vbehnes do sveta a zapajas sa do zijucej krajiny, a s tebou dalsi hraci, ktory ti nekradnu loot,xp,crafting material, kazdy ma svoju odmenu v mobovy, aj ked ho zabija 100 hracov :)
      • Jaky ma prosimte treba TSW grind system? A questy tam jsou rozhodne revolucnejsi(na MMORPG zanr) nez v GW2.
        Proti GW2 nic nemam,ale nemam rad zavadejici informace
      • Paulcz
        to je fakt úžasnej pokrok, není nad to někoho ve hře zabít, okrást a pokálet jeho mrtvolu :) Případně dostat přes držku, když jdete s plným batohem z dungu a nechaj vám jen boty. Hra bez emocí a beze ztrát není hrou :)
      • Zníš jak video od ArenaNetu.

Svět je jen težko živoucí. Pouze na hodně malé scale. Eventy se totiž hodně opakují a bohužel se omezují pouze na kill/collect/protect.

Ano, GW2 má quest systém dobrej, ale nijak revoluční jak se stažíš naznačit. Pořád je to grind... jdeš jedno srdce za druhým a jeden event za druhým.
        • walltar
          S tím opakováním eventů je to pravda ... je to sice škoda ale nevím jak by to šlo udělat, aby se eventy neopakovali. Anet tvrdí, že bude eventy přidávat i do low level oblastí takže časem se budou opakovat míň.

Já sem nehrál všechny MMO co existují, ale pro mě je tohle zatím nejlépe zpracovaný herní svět. Někdy se mi stane, že jenom stojím u NPC a poslouchám o čem se baví. Jinak pokud víš o lepších MMO světech které by vypadali živěj tak napiš rád bych se podíval.
          • Já souhlasím, že by to jen zěžko šlo udělat, aby se eventy neopakovali. Ale hype tomu tak nějak naznačoval... nevím no, možná se čertím nad malicherností, ale GW2 prostě bylo přehypovaný před vydáním.

Z MMO co jsem hrál, tak bych asi taky souhlasil. Tedy aspoň v ohledu této živosti. Ale zase je fakt, že to je prostě tím, že mimo traderů atd. jsou ve světe i NPC, co se jen prakticky zbytečně prochází kolem a ty rozhovory.

Ale je fakt, že to působí hodně dobře.
            • především celý ten hype vznikl komunitou, anet jen minimálně prezentoval hru a hráči si to vysnili a vybásnili možná trochu moc
            • Když si dovolím zmínit ArcheAge, tak nebudu kecat a prostě přiznám, že předpřipravený svět, tam byl prostě MMO standard - ve městech postávají funkční NPC a občas se prochází nějakej guard. Ale je tam obrovskej potenciál, aby ten svět udělali živej hráči. Je to jeden způsob jak obejít limitace AI - vytvořit nástroje a nechat to na hráčích.

A ten hype? No, ArenaNet jsou dobří v tom jak ho vyvolat. Pamatuješ to jejich "MMO manifest" video? To prostě chytře cílelo na lidi, co se spálili na jiném MMO... prostě vychrlili jak bude GW2 jiný a takovej "spálenec" to automaticky pochopí, že bude lepší něž ostatní. A pak to jelo...
            • walltar
              Já osobně taky čekám na MMO které bude mít skutečně živý svět, kde se projeví skutky každého hráče a kde hráč nebude epický hrdina, ale normální člověk kterých sou tisíce. Akorát nevidím způsob jakým by to šlo udělat s dnešní technologií a AI.

A s tím přehypováním to byla hrůza. Nikdy sem nějak nepobral kde se ten hype vzal mě příde jak kdyby aNet použil hypnózu a nechal lidi opakovat REVOLUCE! pořád dokola. Ale zase když si vemu jak je dneska každé druhé MMO vyhypované ad absurdum tak už se vůbec nedivím, když toho není ani půlka pravdy. Trošku jak předvolební sliby.
        • Tedy tzv. "quest grind".

Ne grind jak třeba býval v Lineage 2, zabíjení 50 monster a tak.
      • Grinding my až tak nevadí, pro představu to co mě na zmíněných hrách bavilo je příběh a herní svět, respektive bojový systém v případě Tery. U starších her mi vadilo hlavně nijaké prostředí nebo nevýrazné questy.
        • walltar
          Příběh a hloubka herního světa je podle mě určitě dost dobrá. Já mám osobně tři hlavní postavy hlavně proto abych si mohl zahrát příběh všech tří hlavních společenství. Bojový systém mě vyhovuje protože narozdíl od většiny MMO není o tom, že člověk stojí a mačká skilly ... tady musíš být pořád v pohybu uhýbat uskakovat jinak je z tebe mrtvola. Prostředí jako takové je prostě parádní ... jak asury tak charové mají perfekně zpracované lore a oblasti které jsou jako živé. Já nemužu nic než doporučit GW2.
          • To jsou všechny pvp souboje takhle dlouhé ... ?
          • Cahir
            Hele a není to v praxi tak, že kvůli takto zavedenému soubojovému systému kolem sebe dvě postavy v duelu skáčou a běhaj jak tajtrdlíci?? To by mě tedy hodně sr*lo... Chci aby boj vypadal alespoň trochu dynamicky, štýlově *1* (považuj mě třeba za RP hráče...)
            • v PVP je skákání většinou na nic, ale běhání (obvykle v kruhu) je prostě nutností každého pvp a to ani nemusí jít o pvp z GW2...
            • Cahir
              andro: Jé, to by bylo hezký! A taky bych ocenil prezentaci s ukazovátkem.
            • Ta najlepšia časť tej hry je imho PVP system, neviem o čom tam hore splietaju ale to je to čo je najviac prepracované. su tam miliardy kombinácií, ktoré si na postave môžeš nastaviť. s jednou postavou to možeš zahrať na sto sposobov, stale to bude ta postava ale stale to može byť iné. Máš tam vela úhybovych kuziel, vela prerušovacích kuziel, mnoho kuziel je targetovanych na plochu nie na osobu, takže jednoducho vidis že to kasti (naprahuje sa s kladivom) tak odskocis a on to praši o zem a prisiel o cd a i čas čo mu ty naparis niečo ine, alebo healuje sa a das mu daze a on dohealoval a nema cd, plno kondicí a boonov (posilnujuce efekty ala rychlost, vecsia sanca na krit alebo ospabujuce ala poison) nespocet kombinácií a cross profesných kuziel kde jeden nieco nakasti a druhy do toho da svoje kuzlo a vznikne niečo nové. netusim aky system je v tere, ale zatial som nič tak premakane nevidel
            • ved si pozri paneboze pvp video... to ti mame nakreslit ? napr. http://www.youtube.com/watch?v=NGlgrQ58Beo
            • walltar
              No nevím jestli někdo skáče protože to je k ničemu ale můžeš uskakovat. Ale to odebírá endurance co se celkem pomalu doplňuje. Spíš kolem sebe krouži a snaží se dostat mimo protivníkův útok. Protože mele útoky jsou jako AOE. Plus některé povolání mají bonus pokud zasáhnou ze strany nebo zezadu. Ale určitě sy souboje nevypadají realisticky kvůli tomu jaké mají jednotlivé skily animace. Je to fantasy.
        • Bojový systém bohužel není jak TERA. Hře by to pomohlo.
      • walltar
        Jenom bych rád řekl, že i GW2 má grind .... ale grindují se kosmetické věci. Buď dungeon armory nebo racial armory apod. Tředa asura tier 3 armor stojí kolem 111g za komplet set. Dungeon se musí projít tak 20x ( nepočítal sem to přesně) aby člověk dostal armor co má spec. skin. Racial zbraně taky stojí pěkných pár karem. Takže i GW2 má grind, ale není ho nutné dělat pokud člověku stačí staty a nepotřebuje vypadat nějak extra.
  • Pre vsetkych, ktory maju zaujem o gw2 : Najprv si poriadne o tej hre precitajte, o PvE a PvP, hra je uplne ina ako wow, a pozor, lepsia ! a dost ludi to zmietne uz na zaciatku, pretoze zacnu hladat vykricniky...
    Odporucam manual video s cz titulkami, pekny suhrn http://www.youtube.com/watch?v=94yasIj0kLA&list=UU07fVUyUj5B8iC4pG7WCDzg&index=1&feature=plcp

Hru odporucam !! Mesiace hrania v nej su ! a to je len zakladna expansion :P
    • ,,a pozor, lepsia !"
      Vyjadřuješ-li názor, připiš něco jako ,,myslím si..., podle mě...".
      • Tak mám pocit, že když píše nějaký svůj názor - a diskuze je souhrn názorů - že je to dle jeho názoru. Tzn., že je zbytečné psát "podle mého názoru bla bla". Kdokoli sem napíše jakýkoli příspěvek, je to jeho názor, ať už to napíše jakkoli. To je přeci jasný, no ne? Nebo tu fakt všichni máme začít větou "podle mého názoru"??? *1* *1* *1* *1* *1*
        • Vzhledem k tomu, jak velké procento lidí bere svůj názor jako fakt, je docela směšné očekávat, že by to byl vážně jen názor *2*
        • Nemusel by tam dávat podle mého názoru, ale on tam napsal"a pozor, lepsia !" což jasně vzbuzuje dojem, že to není jeho názor ale platnej a neměnej fakt. Navíc umocněný na konci vykřičníkem.
          • Tak on ty vykřičníky má skoro všude... je to takový ten typ pisatele, co strká vykřičník místo tečky (či dokonce místo čárky) a myslí si, že je to tak dobře. Znám takových mnoho. Mně to ale nevadí. Prostě se zdá, že je ze hry nadšený a potřeboval to nějak zdůraznit.
            Já to beru tak, že tu lidi vkládají své názory a názory jsou vždy subjektivní. Nejsme nějaká podělaná církev, abychom neříkali názory ale "doktríny". *1*
            • Taky s tim nemam problem,ale hned o post nize to vydava jako fakt,takze diskuze uz ztraci smysl.
              Spis to vypada na cloveka,ktereho zajima jedine-musim msicne neco platit? Pokud ne,hra je vyborna. Pokud ano,hra je propadak *2*
      • ked je nieco lepsie, netreba to pisat pod osobny nazor :) pretoze je jasne ze tato hra ma vsetko ovela lepsie, uz len koli tomu ze je buy to play...
        • Jasně. Pro mě je taky lepší, ale kámen úrazu. Proboha uvědomte si lidi už konečně, že co se líbí tobě druhej může nesnášet. Podle mě je GW2 nej MMO hra a to sem strašně velkej fanda WoWka a přesto řeknu, že je GW2 lepší. Problém je , ale že to je muj názor a nemůžu svůj názor uplatňovat jako jedinej možnej. *16*
        • Kolik tě ANet platí?

A nebo jsi jeden z archetypů GW2 fandy, co se spálil na jiném/jiných MMO a jakmile ArenaNet vyhlásil "revoluci" a fakt, že je to jen buy-to-play, tak jim hned začal papat z ruky naprosto všechno?
          • Trolíček pacholíček -> Taky tě zdravím. Pleteš si mě s někým. Já jen prezentoval hru jménem TERA. Nebylo tady o ní zhola nic, takže jsem jen chtěl naťuknout jak se hraje.
          • A kolik platilo Bluehole tobě aby jsi tu před pár měsíci zuřivě prezentoval pedofilní elinky z Tery ? Zametat před vlastním prahem pánove !
          • 10 000$ mi platia
  • deridon
    šampona Karrulla si vždy čtu v práci o pauze při svačině :D nechám si článek na pondělí.. jinak momentálně hraju Age of Conan a líbí se mi bojový systém, který vybočuje z řád klonu WoW.. je v GW2 nějáký podobný bojový systém?
  • 80lvl engineer a stále se epicky bavím zrovna včera jsem vyšplhal po skále v jeskyni a našel mrtvého Indiana Jonese ležícího na truhle :D
  • Keyz
    Neumím si dlouhodobě představit ten styl hrají jak hraje Karel Drda.Pomaličku,o nic se tam nestará a hraje si většinou sám jak psal.
    Mně přijde,že většina MMORPG na to není dělaná.Pak člověku mnoho hráčů utečete a on zůstane někde na okraji skoro osamocen.Pak i to sdílení zážitků moc nejde když většina se neustále,žene za výbavou level atd.
    Pokaždé když,jsem nějaké MMORPG hrál tak to byl hon za něčím.A ostatní pak byli dost mimo.Do sdílení zážitků se moc nedostávali protože,většina řešila něco jiného...
    • Právě že u GW2 to jde, když se pro PVP atd. dorovnávají levely. Jinde platí, že hráči spěchají, neboť chtějí často jít na pvp atd. a to lze jen na max. levelu, takže jedou jak blázni, aby měli nejvyšší level.. ale tady to není nutné. Mimochodem, je dost hráčů, co raději tzv. levelují a end content je moc nezajímá (i můj případ).
    • walltar
      Celkem dost lidí tak hraje. Já třeba hraju stejně pro mě většina MMO skončila tím, že sem se dostal do "endgame" a zjistil sem, že mě to nudí. Takže už dneska hraju stejně, pomalu a prolezu všechno co de. Dokonce jsem ještě nebyl ve WvW protože mě pořád baví PVE.

Imho to, že všichni dneska hrajou tímhle stylem je chyba dnešních MMO s příběhem a pořádný sandbox s obrovským množstvím možnistí co dělat a jak hrát by to pro dost lidí vyřešil.
  • Jo, GW2 me pořád taky baví. Ale chyby jsou.. jsou... *3* Jsou všude,
    • Cahir
      Klíďo sepiš nějaký dojmy, docela by mě to zajímalo, pže furt nevím, jestli se do toho na podzim pustit...
      • Hmm, do dojmů se mi moc nechce, protože teď čekuju jeden díl Ano šéfe! za druhým jak na běžícím páse... nějak mě poslední dobou chytly kuchařský show.

Ale kdybych měl jen krátce chyby, co mě trkly...
        1. Chaos v bojových eventech. Prostě všude blesky, světla atd. a celé se to mění v pouhé mačkání tlačítek. Jo, do jisté míry je to tím, že v low level lokacích je hodně lidí, ale na chaos stačí i jen 10 lidí, nebo i 5, když jsou tam Mesmeři a Elementalisti. A to mám efekty na low-medium... A v jiný eventy zase můžou být celkem nuda, hlavně eskortní.
        2. Příběh... je zajímavej a lore taky, ale jseš v něm hrozně glorifikovanej. Jseš prostě velkej hero, co neudělá nic špatně a všechny zachrání... a je to ještě víc do očíbijící než to ve hrách normál bývá.
        3. Nástavba dvojky. Hra ti prostě neskutečně "kouří ptáka". To jde třeba vidět na tom, že po každým splnění archievement tieru tvoje postava pronese jak je skvělá atd. A jsou tam daily archievementy s tak 10 tiery, takže to uslyšíš pravidelně a ne málo. Chápu logiku za tím, ANet chce, aby se hráči cítili dobře... ale prostě to přepískli a je to spíše směšný.
        4. PvE je moc lehký. Nemyslím dungeony, prostě mlácení potvor ve světě. Jako Guardian můžu s obouručákem klidně jen zmáčknout 1 a nechat postavu ať nepřátele umlátí zatímco já kroužím kolem aniž byhc použil nějakej skill. Jasně, nestačí to vždy, ale troufám si tvrdit, že většinou jo.
        5. Lidi pořád tvrdí, jak je v GW2 super "exploration". Ale ho*no. Máš na mapě vyznačený body, který jsi zatím nenaštívil a který ti dají EXP, takže jdeš jak podle checklistu. Jo, jsou tam skákací challenge a nejaký secrets, ale checkpoint run jasně převažuje.

No, může to vypadat, že silně haním, ale hra mě stejně baví a chci a budu ji hrát dál.
        • Na jednu stranu má každej tvůj bod v něčem pravdu, ale na druhou je potřeba se dívat na to i z jiný strany. Napíšu ke každýmu bodu svoje dojmy. Hraju taky za Guardiana, jsem momentálně lvl 40 a zkouším všechno možné jako gathering, crafting, chození dungů (no zatím jenom Ascalon) WvW, sPvP, eventy, jumping puzzle' s atd. atd.

1. Ze začátku jsem měl stejný pocit ohledně chaosu, když se sešlo více hráčů na jeden event, ale časem jsem se v tom začal orientovat a jednoduše si na to zvykl. Jde o to, že čim déle hraju, tak si uvědomuju co přesně dělá jakej efekt a tím pádem už to pro mě zmatečné tak není. Pamatuju si jak jsem na začátku měl problém vůbec vidět moba do kterého jsem řezal, ale postupem času je to čím dál lepší. Myslím si, že tenhle problém je jenom o čase a zvyknutí si na určitej ,,bordel,, kterej ty všechny možný skilly dělaj. O tom, že eskortní eventy jsou nuda nemá cenu polemizovat neboť každýho baví něco jinýho.
          2. Hráč je ten největší hero narozdíl třeba od Diabla 3, Gothicu, Skyrimu apod. Kdepak, já si myslím, že v osobním příběhu se hráč k tomu, aby byl největší hero dopracovává postupně. Já jsem třeba začínal tak, že jsem bránil vesničku před kentaury a pak jsem šel řešit výtržnosti do hospody. K řešení vnitropolitických sporů jsem se dostal až cca o 30 lvl vejš a pořád nemám pocit, že by se ke mě postavy chovali jako ke královi a naopak mi dávají občas dost jasně najevo (přidal jsem se k Vigil) jakej jsem looser :) Ruku na srdce, koho by bavilo lítat celou hru po polích a tahat farmářům s pole tuříny a nebo kypřit zahrádku ? Nikoho. Na udržení hráčovi pozornosti je prostě potřeba epickej příběh.
          3. Přiznám se, že o tomhle mě nenapadlo vůbec ani přemýšlet. No tak mi moje postava 3x za den řekne, že je amazing. No a ? Asi má pravdu :)
          4. Proč by měla bejt každá potvora pro mě výzva, na kterou bych se musel urputně připravovat a promyšlenou taktikou, kterou bych vykoukal na youtube jí pak 5 minut mydlit ? Potvory sloužej jen jako expy nic víc. Na výzvy tam jsou jiné věci, jako dungeony, sPvP, jumping puzzles atd. Jinak u potvory na stejném levelu možná stačí zmáčknout jen 1 a nechat jí bejt, ale když se seběhnou dvě a jako že se to stává dost často, tak už je potřeba i něco dělat.
          5. U toho ,,objevování,, si myslím, že nejde ani tak o ten počet jumping puzzles a secret areas, ale spíš o to jak jsou dělaný. Každý to místo vyžaduje, aby si o něm trochu přemýšlení a každý to místo je něčím zvláštní, něčím svý a to je to co mě na tom baví. To že objevuju pořád něco novýho. Ano, mohli by udělat těch skákacích ptákovinek a různejch skrytejch míst 300 ale to by asi nebyl každej jedinečnej a tak zábavnej.
        • Pve je lahke ? bez do explore dungu a hned zmenis nazor :) jeden spell mozes klikat v kazdej mmo, lenze tym padom das aj mensi dmg :P
          • Borče píšu, že nemluvím o dungeonech. Příšte dvakrát měř, jednou řež. Zatím fakt působíš jako ostrej GW2 fanboy.
        • Cahir
          1) hmm, toho jsem se bál... Ale tohle snad s přibývajícími měsíci odpadne (tedy na low levelech)
          2) tohle mi nikdy nevadilo *1*
          4) Hm, vopruz. Obtížnost se přidávat/zvedat nebude??
          5) Co je ta mapa zač? Poměr velikost/obsah...

Každopádně dženkuji...
          • 2. U tebe mě to nepřekvapuje. *3*
            4. Nevím.
            5. Ale jo, je velká a dost napráskaná zajímavými místy. Spíš mi jde o to, že její procházení není skutečnej "exploration".
      • ja osobne jsem z toho rozpacitej hra me celkem bavi ale casto mi prijde ze se vse strasne opakuje jednou jsem si takhle neco resil doma a musel jsem nekolikrat od pocitace a vzdy kdyz jsem se vratil asi 4 behem hodiny se opakoval stejnej event asi 3 taky a musim rict ze ted na to nejak nemam chut dostal jsem moznost si zahrat swtor na 3 mesice a zatim me to bavi daleko vic kazdopadne ke guild wars se jeste vratim az dohraju aspon 2 pribehy v swtor :o)
        • Shaker
          tor me, co se levelovani tyka bavil ze vsech mmo fakt nejvic, ani sem se nehnal za dalsima levelama jako spis za rozhovorama a pribehem, takze se tesim na ten listopad az bude free to play a nalitnu na nej znova
        • Rozhodne lepsie, ako ked dostanes v inej hre quest, a dostanes ho aj na altovy, a dostane ho dalsich 100000 ludi :P V gw2 je to tak - utocia na dedinu - nedobiju - utocia zase predsa... ked dedinu dobyju, tak mas event na prebratie dediny, potom musis tu dedinu opravit, zbierat material, nieje to take staticke ako obycajny quest :P
          • Shaker
            jo a s altem cirou nahodou narazis na stejnej event nebo kdyz tam pockas, tak na nej narazis treba 3x po sobe... je to to samy jako questy, jen v blede modrym
    • Jo a všude myslím v každé hře, ne všude v GW2.
  • Urug
    .
    • walltar
      !
      • ?
        • Cahir
          Myslím, že z téhle diskuze jsme odešli obohaceni všichni...
          • walltar
            Víš jak se to říká ... We aim to please. *3*
          • °°
  • ŠAMPÓN Karrull ?
    • Magister_Peditum
      Vysvětleno v podcastu #93 (myslím).
  • Indy
    Já jsem rozjel warra za týden mám 60 lvl a stále se od toho nemůžu odtrhnout. Epické eventy nejsou špatné, ale jakmile prolezete více lokací zjistíte, že jsou všechny dost podobné ale ani to nevadí páč už budete mít lvl 80 a můžete je hodit za hlavu defakto jen kvůli karmě je sjíždět. Za mně mohu říci že to je vážně vynikající hra ale nic revolučního nečekejte ale prvky se kterými pracuje a které používá jsou dotažené k dokonalosti *3*
    • No já jsem se celkem bez problémů "odtrhl" ani ne po hodině hraní a od té doby jsem něměl potřebu se ke GW2 vrátit. Nevím no, asi mi prostě nikdy žádná "nepříběhová" MMORPG nesedne. A ani s těma příběhovýma si moc nerozumím.
      • Shaker
        Ja sem na tom bohuzel docela dost podobne, nejak nemam zadnou motivaci k levelovani i kdyz se mi ovladani a principy hry v leccem libi, tak me to proste netahne...
      • Indy
        Tak proč si kupuješ takové hry? když předem víš, že tě nebaví?
        • Všichni psali, že je to (bude to) revoluce. Věděl jsem, že tam nebudou poplatky. A co já vím, někdy se k tomu možná dostanu a začne se mi to líbit. Mám na to "lifetime".
          • Tých revolúcií tu už bolo. *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit