Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Indy
    Tato hra mě zaujala už při svém oznámení a Gw1 jsem předtím ani nehrál a jediné mmo co jsem pravidelně hrál bylo Wow vanila, ale tato hra mě vážně nadchla( měl jsem docela štěstí pac jsem neměl pre-order a vychytal jsem jeden z posledních kusů na czc) a dělá mi velké potíže se od toho odtrhnout pvp jsem tedy zatím ani nezkousel pac jsem úplně ponořil do příběhu mé postavy který si vlastně vytvoříte na začátku za mně osobně jsem nadšen, ale je tu jedno ale...jsem teprve 15 lvl tak nevím jak to bude dál ale obtížnost je zatím na docela nízké úrovni
    • javorovejj má pravdu, až potkáž třeba ooze 2-3 naráz na tebe půjdou ..myslím, že názor na obtížnost změníš ;) ..a nebo u sylvari Witch v zoně pro lvl 10 je taky pěknej oříšek ;) ..a co se třeba takového počáteční dungu (ascalon catacombs) týče, tam myslím, že budeš klikat víc na respawn to waypoint než na skilly :D (obrazně řečeno) ;)
    • Dočkej času, kdy potkáš se skupinou Champion Oozu či Fire Elementa, kteří jsou okolo 15-50 levelu. Už jsme se u toho navztekali a někteří prý raději progressovali ve WoW liche než tohle:D A nebo jen prostě tužší mobíky. Někdy si říkám, že jsou ti mobové až moc silní.
  • Po několika denním hraní jsem narazil na dost podstatný problém. Dost často jsou serwery vypnutý a nejde se do hry dostat. Error 37 ala Diablo
    • Jde se do hry dostat, ale musíš mít štěstí... Já třeba v klidu hrál a bratr u vedlejšího PC nebyl schopen se do hry dostat... jak jsou servery přetížené tak je to občas o nervy...
  • Tak uvidime jak se koncept online strilecek jako cod nebo battlefield (ze hrajete a nefarmite gear) uplatni v mmo. Ja to vidim spis jako minus a nedostatek motivace. Treba i to wowko lide hraji (a plati) proto že "musi" /chteji nafarmit ty ruzne bodiky za ktere si pak nakoupi gear.
    • O čem to tady kruci mluvíte? Jaké CoD? V GW2 je úplně normální gear, levelování, normální, vzácné, epické a legendární předměty, crafting atd atd... Je to úplně normální MMO, jenom s hromadou chytrých a originálních nápadů, povětšinou mimochodem převzatých z jiných her, ale tak nějak nově splácaných dohromady...
    • Je to tak.

Jen těžko bych GW2 doporučil jako hlavní MMO pro nějakého MMO hráče. Spíše pro nkoho, kdo chce zažít "MMO grandeur" bez toho, co stará MMO po hráčích vyžadovali. No, to je to, co ArenaNet prodává... pocit skutečného hardcore MMO bez toho, aby to skutečné hardcore MMO bylo.
    • Přesně takhle to vidím taky, takové CoD/BF, když máš chuť tak si zahraješ, nic neřešíš. Pro někoho je to výhoda a někomu to prostě nestačí. Je to jiné mmo než ostatní. Pro mě je to jen takový doplněk který občas zapnu. Každopádně si tenhle přístup najde hodně hráčů kteří by třeba jiné mmo nehráli.
  • Jako Guild Wars II asi nikdy nedostane na takovej finanční úspěch jako je WoW, ale to je asi fakt, o ktereém zde nemusíme vůbec mluvit. Nemyslím si, že by hráčů Guild Wars 2 mělo v budoucnu ubývat, protože to, že je hra zdarma je obrovské plus. Uvažoval jsem taky nad koupí, ale když za měsíc vyjde Panda, tak nemá moc smysl kupovat GW2. Nicméně přeji guild wars úspěch a myslím, že k němu má velmi dobře nakročeno.
    Podobnou strategii měl nastavit i SWTOR a třeba by dopadl jinak. *4* . Čistě jenom můj názor. *15*
    • WoW je úspěšné už jen díky lenosti hráčů zkoušet něco jiného. Hráči si na něco zvykli a odmítají cokoli jiného. Mnohokrát jsem slyšel názory typu: Když já tu mám tolik a tolik postav na nejvyšším levelu a trvalo mi to x let a teď bych měl najednou prostě odejít? Podle mě WoW už dávno není nejlepším (pokud vůbec kdy byl) MMORPG.
      • Asharak
        O to vůbec nejde, jde s píš o známosti. Ikdyž, v dnešní době se určitě většina přidala na FB a tak jde podle mě proto počet Subs. dolů *1*
    • Ne.
      ToR byl zabugovanej sh!t.
      Ten by dopadl špatně i kdyby to rozdávali zadarmo v Kauflandu.
  • Veskoslav
    Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Je dobře, že po X letech nadvlády WoW se objevilo MMO, co mu může zatím trochu konkurovat. Ale podíval bych se na to za rok, kolik hráčů u toho nakonec zůstalo. Jelikož hodnotit MMO po jednom měsící je to samé jako hodnotit jídlo po prvním soustu.
    • Shania
      Konkurence je vzdy fine , moc veci z gw2 bych rad videl ve wow a naopak.

Co bych chtel asi nejvic je level scaling z gw2 ve wow a extra batuzek na kolekce:)
    • Nevim proč za tohle dostavaš minusy, je tu asi příliš GW2 fanbojů.
      Každe MMO co tu bylo - velké AoC, WAR, SWTOR a spoustu dalších menších měly ze začátku naprosto stejný hype. Všechny se rádoby nazývaly WoWkillery. Kvalita MMO se pozná až tak za dva měsíce, až všichni vylevlují, prolezou content a zjistí, jaká je znovuhratelnost.

Je tu spoustu zábavných her, ale většinu z nich už znova nikdy nespustíme. Jenže v MMO je nutné, aby lidi bavilo dělat pořád to samé dokola.

Lidi zjistili že první sousto není hnusné, otázka jestli budou chtít přidat, až sežerou celý talíř.
    • myslim ze ti, kdo hrali GW 1 zustanou, plus nejaky procento novych hracu...zbytek upadne..ale mozna ze to bude jinak...preju GW2 uspech i kdyz jsem wowkar :)
      • Vegen
        PVP hráči z GW jedničky podle mě budou zrovna první co odejdou :). Všichni PVP hráči z GW 1 co znám nadávají na přechod do PVP podobající se víc SWTOR, WOW, RIFT atp. než GW
        • Asharak
          Takže hra, zakládající na PVP na něj pojde? Zajímavá informace O.O
          • Vegen
            Nic takového netvrdím. Pouze bych neviděl PVP hráče z GW 1 jako jistotu pro GW 2 :)
    • RockStar
      Hnusný jídlo poznáš hned po prvním soustu:)
      • To je naprosto nesmyslný příklad v této věci. Úspěch MMO nelze poznat ani po pár měsících. Víš vůbec, o čem je MMO??????? Prostě nesmysl.
      • Veskoslav
        Mnohdy právě, že nepoznáš. Mnohdy první sousto bude lahodné, ale když se do jídla pustíš, tak zjistíž, že je hnusnější než to, co je hnusné už na začátku.
        • Tak to by mne zajímalo kam chodíš na jídlo... Takový problém jsem fakt nikdy nezaznamenal...
          • genki.sudo
            Asi 2-3 krát som si v číne kúpil tie kúsky bobika v cestíčku v sladkokyslej omáčke a po prvom súste som si hovoril MŇAM..

Bohužiaľ po niekoľkých ďaľších sústach to akosi prestalo chutiť..

TRUE STORY, BRO.
          • Veskoslav
            Takže jsi vždycky měl jídlo, kde ti všechny části chutnali skvěle nebo jídlo, kde ti všechny části chutnali hnusně? Kam na to jídlo chodíš.....
            • Veskoslav
              Pravda, rád jím exotická jídla atd., kdy člověk neví, co při další "hromádce" čekat:)
            • Tak rozhodně se stravuji méně exotičtěji než ty... A asi mám trošku méně vytříbené hodnocení jídel, neboť doopravdy jsem nikdy nejedl jídlo, které by na začátku lahodilo mému jazýčku a na konci jsem s znechucením prohlásil, že to jídlo bylo fakt hnusný - to už musí být extra kumšt *1* *1* *1*
      • Vegen
        Máš jídlo, kterýho se přejíš za týden a pak jídlo co můžeš jíst stále dokola a vždy ho budeš milovat :D
  • walltar
    Já sem celkem čekal, že všichni co to chtěli hrát si koupili prepurchase a po launchi už nikdo hru nekoupí. Ale je dobře, že to omezují ... servery dostávají večer celkem zabrat.
  • Trendem poslední doby je přehypovat určitý produkt (učinit z něj až téměř nadpozemskou věc) a urážet jeho konkurenty. Lidi nakupují, hype opojení upadává a nakonec tu máme jen tuctový produkt, který konkurenci nijak neohrožuje... Mimochodem, ta flash reklama na Avengers je otřesná (po technícké stránce)!
    • A co jako? Je podle tebe pochvalná reakce hráčů hype? Já neviděl, že by v ulicích a v metru vysela reklama na GW2, jako tomu mimochodem bylo např. u BF3. Já neviděl masivní reklamní kampaně, jaké měl třeba Skyrim. To tvoje "hype" tu šířili především sami hráči. *7*
  • Vegen
    Asi nikdy nepochopím jak může někdo srovnávat MMO s měsíčním placením a hru s jednorázovou cenou. GW2 i WOW mám rád a od každého očekávám něco jiného.Navíc nechápu tu mánii na sejmutí WOW :D Nutí vás to někdo hrát nebo číst o tom články? Nenutí :) WOW tu je už pěknou řádku let a zákonitě muselo jednou začít upadat. Každý si vzpomene někdy na starý hry, ale většina u toho skončí a nový hráči o to ani nezavadí. Blizzard to ví a odpovídá tomu snižování cen oproti TBC například.
    • WoW nemuselo nikdy začít upadat.
      Důvod, proč začalo upadat, je ten, že chtěli nalákat casualy, přistupovali na připomínky lidí, kteří jsou rádi, že si zapnou počítač a s postavičkou ve WoW umí s bídou běhat (takoví ti idioti co když nemaj tu nejlepší výbavu z raidu tak je to nefér a měli by ji mít též, protože si platí a ať Blizzard sníží obtížnost, protože to vůči nim prostě není fér! *16* *16* *16* *9* *9* *13* )
      A co jim to přineslo? Ho*no. Ti, co byli s obtížností spokojení odešli a akorát je nahradil stejný počet těchhle rádoby hráčů a tihleti rádoby hráči jsou dost často entitled as fu*k takže to vedlo i ke zhoršení celé komunity. Nehledě na to KDO tihleti hráči povětšinou jsou.
      Ale může si za to Blizz i sám - jeho politika, že člověk musí mít nejlepší itemy, naučila i tyhlety "hráče" že i oni je musí mít a jinak není hra zábava.
      Kdyby se snažil Blizz udržet hru na obtížnosti BC, když už ne Vanilly (protože takovej NAxx byl možná už příliš), mohl mít dneska stejný počet hráčů. A možná í víc.
      • jasne desitky milionu hracu by bavilo neustale farmeni tech jen proto, aby dostali ten fialovej oblecek za 1milion hracich hodin *11*... Blizzard vi moc dobre co dela ta hra je proste hooodne stara ktera takhle stara hra se tak moc hraje? zadna! porad je to uspech, ale to ze se bude wow hrat vecne a neustale pribivat novy hraci a stary neodchazet si moh mislet jen ten nejvetsi naivka sebelepsi jidlo se jednoho dne preji ikdyz si na nej pridas pokazdy jinou omacku
        • JohnyTheZik
          dota, cs, starcraft: bw :D..
          • Vegen
            Nikdo netvrdí, že tyto hry nežijou, ale ani jedna nemá tolik hráčů co WOW :)
      • Shania
        WOW neni zdaleka jen o raidech, před WOTKL raidovalo tak 5% lidi, tak jak mi chces vysvetlit, ze by jsi udrzeli stejnou zakladnu? Krom toho HC raidy jsou obtiznejsi nez driv, jen jsou hc gildy lepsi a je snazsi vybavit lidi. Uz jen skutecnost, ze temto lidme tvra vic jak tyden pokorit hc obtiznost znamena, ze je to extremne tezke pro normalni hrace.

V BC to meli super jen nejlepsi gildy na serveru, ktere parazitovali na ostatnich gildach. Slozeni raidu zalozene na synergiich a max jednim funkcnim specem na clasu, vybijeni sileneho mnozstvi trashe a prolezani starych raidu, aby se vybavili novy lidi mi taky nepride jako skvela zabava.
  • ja se na hru teším ale koukam se na ni strizlive. eventy? lol to vlastne znamena ze nemusíte mit skill jen se stačí poflakovat nekde kolem a mate ukol splneny protože to nekdo udela za vas lol, idealni pro nooby.
    škoda že v pvp budou mít včichni stejny gear, ve wowku me bavily souboje proti omnoho hur vybavenym souperum.
    • walltar
      Jo jo ... a teď už pěkně spátky do postýlky aby ti maminka nenabacala.
      • Veskoslav
        "zpátky", aby ti nenebacala češtinářka:):-D
        • ...:D ..fanboyovi GW2 hned řekneš 1 chybku, ale Codymu jakožto trollovi a zřejmě WoW magorovi (sám jsem hrál WoW 6 let. Bohužel až nedávno mi došlo, jak moc velká ztráta času to od WoTLKu byla.) neřekneš ani prd, ačkoliv píše jak mamlas ze 3. třídy. :)
          • Asharak
            No, jeden vypadá na málo, a druhý že má víc, tak proč je měřit stejným metrem? *7*
    • -lol
      -skill (ještě k tomu ve world pve)
      -lol
      -nooby
      -souboje proti omnoho hur vybavenym souperum
      Nejsi ty taky nějakej ten 13 letej l33tskillahleeeguuun420errydayxXxDarkSephirotxXx ?

Ale jinak má pravdu chlapec, hra je příliš lehká, což mě taky nakonec odradilo od koupě.
      • zřejmě jsi ještě nezkoušel dát explorable dungeon, běhali jsme ho s ts partou 3 hodiny a obtížnost byla na extra vysoké úrovni
      • walltar
        Tak mě učitě lehká nepříde. PVE je hodně o tom co hraješ protože když si vemu thiefa tak je to celkem těžké udržet se na živu, ale když mám wariora tam je to o mnoho lehčí. Pravdu nemá a nestačí se poflakovat kolem, protože pokud se jenom poflakuje člověk kolem tak nic nedostane.
        • pravda ...pokud má někdo pocit, že stačí být v event radiusu a jenom čumět, tak jsem zvědavej, kdy tu odměnu konečně dostane :DD ..toho eventu se musí zůčastnit, a dle toho, jak moc pomůže při plnění, tak taky bude odměněn ...kdyby si idioti jako cody nejdřív něco o hře zjistili, tak by v životě nemohli plácnout takovej nesmysl ..a to že tam není worldPvP mě vůbec netrápí...akorát by tam přiběhli lidé jako cody(sry ale většího tupce tu asi nenajdu) kterej by měl radost, že může killovat menší lvly ;) ..ale i tak by měl s touto myšlenkou po prdeli...pač je tam downlvl systém, při kterém má člověk lvl vždy na úrovni dané lokace.
        • V betě mi to tak připadalo. Ale já 1) hrál za rangera (very easy co jsem tak slyšel) a 2) hrál jen v BWE3 a ten byl přespříliš jednoduchý a 3) všechny hry hraju na nejtěžší obtížnost, takže jsem zvyklý na jinou obtížnost, takže mi pak normálně nastavené GW2 může přijít lehké.
          A co se eventů týče, stačí odnést 2,3 věci/zabít 5 monster apod. a okamžitě je člověk zapsaný jako účastník a přispěvatel (hodnoty závisí na eventu samozřejmě).
          • Jenže máš tu i stupně odměn. Buď se flákáš a dělá prd, takže máš bronze, tedy skoro nic. Trochu se snažíš a silver. A nebo tu běháš jak mamlas od začátku, mlátíš vše a děláš vše proto abys dostal gold odměnu.
            V tom je ten rozdíl.
            A co se týče obtížnosti, tak do nějakého cca 20 levelu to jde i téměř bez smrti. Pak už to jde hůře a potkat kolikrát event bosse je wipefest a "progress" na cca i 20 minut.
          • walltar
            jo tak to je možné ....já sem každopádně čekal,že hra bude lehčí vzhledem k tomu, že je to casual tytul ... a ty eventy chápu, že to někomu nevyhovuje ale pro mě je to super protože já sem zvyklý v MMO jenom tak běhat po světě takže pořád potkávám nějaké eventy u qestů mě vadila ta cesta tam a zpátky. Taky čím míň toho člověk udělá tím míň dostane odměny. Největší problém u eventů je to jak se přizpůsobí počtu hráčů ... teď když jsou plné začátečnické oblasti se semtam stane, že už je lidí moc a event už se tomu přizpůsobit nedovede.
    • ve wowku me bavily souboje proti omnoho hur vybavenym souperum - je zaujímavé aký ludia si berú do huby slovo noob....
      • zajímalo by me jestli bude ve hre mozny gank, treba lvl 80 vs lvl 5 asi ne že?
        • boze, ty jsi kus hnupa ...
          • som rád že taký "človek" nehrá gw2 :D
  • 5irp373
    Ja si myslim, ze je to prave ten hype boom po launchi. Jenom by me zajimalo kdy to upadne, vzhledem k tomu, ze par poslednich MMO melo odliv hracu po prvnim mesici (zdarma) hrani.
    • walltar
      Tak lidi co sou tam jenom kvůli PVE budou pryč do měsíce bych řekl a lidi co sou tam kvůlu sPVP a WvW tam asi vydrží dýl.
    • No, oni lidi si užijou prvních pár tejdnů srandu a pak část z nich odejde, ten zbytek se bude zabývat PvP, altama, world exploringem, nejtěžšíma dungeonama, zůstane pro nové eventy a bude se snažit nafarmit legendary zbraně (což je na pěkně dlouho).
      Pak vydá Anet datadisk a lidi, kteří si užili srandu a odešli, si ho koupí, protože poprvé to byla sranda, tak proč ne teď? Nemusí zato nic platit, po koupi, a nikdo je nenutí to proběhnout za měsíc, jen aby nemuseli platit další. Lidi co zůstali si to koupí též, protože nové eventy, dungy, pvp etc.
      A tvůrci vydělaj peněz jak *12*
    • asi tak za mesic-dva

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit