Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještě bych dodal, že u SWTOR mě hodně, ale hodně zklamalo PvP a jeho nevyváženost + síla CC skillů, kdy svoji postavu nemůžete ovládat a jen koukáte jak vás někdo kuchá.. v GW2 je pvp aktivní, o pohybu, uhýbání útokům(máte hromadu skillů na zrušení CC), klíčová, ale fakt klíčová je tu komunikace kdy všech 5 lidí v týmu musí hlásit co se kde děje, kam běží nepřátelé které třeba i jen zahlédl z dálky atd, myslím, že tahle hra má fakt potenciál dostat se někam jako e-sport..
    Líbilo se mi třeba, když mi to ještě nešlo, tak mě chytl elementalista nějakým CCčkem, vyhodil na mě svoje burst dmg spelly který mi sežrali téměř komplet zdraví a pak už mě jen v pohodě dorazil, teď kdy už jsem se to naučil, dostanu CC, hodím si skill co mi sundá CC a já kotoulem uskočím před jeho burst dmg a následně si ho pěkně podám :)
  • Guardian taky může healovat.
  • walltar
    Podle mě to bude spíš tím, že SWTOR bylo klasické MMO s líp propracovaným příběhem ... a když dáš potom člověku, který recenzuje takové MMO a dám mu vysokou známku tak je z GW2 celkem překvapený. GW2 není až tak klasické MMO kde člověk stojí na místě a řeže do moba který na něho útočí. Někomu může vadit málo skillů, nebo že se používá hlavně autoatack, někdy prostě s tím jak se snažíš uhýbat, uskakovat a utíkat na skilly už nemáš ani čas. Gw2 není pro každého a imho není moc pro lidi, kteří jsou spokojení s klasickým MMO, ale spíš pro lidi které baví SP souboje a chtěli je přenést do MMO.
  • Dle mě rozhodně není horší, spíš naopak, SWTOR mě přestal bavit po pár dnech co jsem si ho zaplatil, protože to pro mě prostě byla další z řady her s úplně stejným konceptem a možnostma jako WoW či Lineage 2 a všechny ty další po nich (AioN, Rift, Warhammer např, hrál jsem vše, Aion mimo offi servery). GW2 mě zatím stále drží a jejich pojetí questování a vůbec celé hry, kdy tě to nenutí hrát x hodin v kuse jen proto, že se jinak pořádně nikam nepohneš a hlavně neseženeš výbavu na raidy (a částečně tě to nutí hrát i proto, že si to platíš každej měsíc), tak to se mi tu hodně líbí a baví mě, velice dobré je tu i PvP (turnajové), bohužel zatím autoři do hry nedali observer mod a ranking systém, takže na to s klukama ještě čekáme a rozjedem to trochu na úrovni :)

Nejsem žádnej velkej fanboy, většinou se považuju spíš za realistu, ale výše vyjmenované hry mě od dob kdy jsem hrál Ultimu Online, Lineage 2 a chvíli též WoW nijak moc nezaujaly, až teď konečně v GW2 mám pocit nečeho nového a dobrého, hodně za to může i aktivní soubojový systém :)
    Já osobně bych hře dal tak 95%, 5% navíc dám až budou funkční všechny PvP featury :) Pro mě je toto nej MMORPG za posledních X let..
  • tak odstranit system, kerej je zajimavej a dela z hry i trochu sachy a ne tak casual zabavu, jako kdyz vsichni umi vsechno (a hraje se to samo) bych zrovna nevyzdvihoval. Diky jasnymu rozdeleni roli a v dobrym rpg to neni jen heal , tank a dps ale i debuff, cc, support atd..muzes mit nejakou radost ze spolecnyho progresu, kazdej muze byt specializovany a tim padem trochu vyjimecny... kdyz vsichni umi vsechno, je kazdy hned nahraditelny (obecne , gw2 jsem zatim nehral)
  • vsude na netu dostava tato hra hodnoceni horsi nez SWTOR, sice jen trochu, ale i tak.. to byl swtor o tolik lepsi?
  • Holy Trinity ve hře v podstatě není, ale to neznamená, že to dokázali eliminovat. Když chodíme Ascalonian Catacombs, tak je to velmi znát. V PvE, PvP a WvW H. Trinity není třeba, ale v dungeonech už ano. Je to velmi vidět na necelých partách, které velmi často hledají Warriora nebo Guardiana. Jsou to většinou 4x "Glass Cannon" a ten někdo kdo bude dostávat rány (a nesloží se po druhém zásahu) jim chybí.

Takže ve zkratce: Tank a DPS ve hře stále je. Jen healera odstranili, protože každé povolání je schopno se nějak healovat samo. Jen Elementalista (pouze co zatím vím) je schopen podporovat postavy lehkým healem.
  • tak muj problem možna je ze nedelam craft ani ty vedlejsi veci na mape, stejne uz mi zustava jen 5 levelu a pak začnu spamovat dungeony.
  • Cody rozumis tomu naprosto spravne to tady jen pan Milop33 vubec netusi co slovo grind znamena
  • walltar
    Semtam mám taky takový problém ... Dodělal sem Gendarran Fields na 100% což je 25-30 zóna a byl sem lvl 30 ... je to hodně o štěstí kolik potkáš DE.
  • Tak to máš opravdu nejaký problem ja když dodelam lokaci na 100% a jdu dal tak mam dost dobrou rezervu levelu ( musite delat i hlavni questy davaj mordor expu) vcera vecer jsem zacal v lokaci 70-75 Straits of Devastation a sel jsem tam na lvlu 74 nemam ani pulku hotove lokace a sel jsem se podivat parkrat do WvW ( kde za jednu fortresku dostanu 22k expu 1,1k karmy 0g 8s 21c coz je dobra odmena a ted jsem 77 a mam v te lokaci pro 70-75 jeste hromadu co delat a to tam uz ani nejsou questy :) :-P
  • Mno tak v Ostrave ani v Brne to nemaji bohuzel vubec nikde... tak holt dal cekat...
  • s tim jsem se ješte nesetkal aby nekdo end game contentu ve wow rikal grind, slovo grind ma pokud vim spíš pejorativni smysl a end game content maji lidi ve wowku radi.
    grind se myslim použiva na označení když nemas dostatek exp a musíš dokola zabijet moby abys mohl postoupit dal, čím pry trpí hlavne vychodni rpg. Ale je mozny se tomu rozumim špatne :)
  • Já třeba progressu říkal plnění misí v GW1. Tam se to povedlo dokončit a byl jsem o krok výše. Z pohledu EQ třeba ve WoW, kdy se musel pořád dokola chodit heroic dung kvůli těm žetonům, abych splnil nějaký limit, tak tomu už progress neříkám, to už je grind.
    S levelem v GW2 není problém, lokace jsou k dispozici, možností získání expů hned několik. Když ten vzhledově přitažlivější armor nechci, tak ty suroviny opravdu grindit nemusím a vystačím si se základem. Ale záleží na úhlu pohledu, kdo tomu říká progress a komu to prostě připadá jako grind.
  • to vím ale ty jine oblasti jsou možná určené pro nový zážitek s jinou postavou, alespon ja si to nechávam "do rezervy" kdybych chtel rozjet novou postavu.
    ale me osobne až tak tenhle grind nevadi, ty eventy jsou docela fajn
  • Přiznám se, že v tomhle mi spíše vyhovuje zajetá klasika tank/dps/heal.
  • Nevím, ale většinou jsou na levelování ty oblasti dvě (jedna třeba 55-60 a druhá 50-60 atd.), takže spamovat event v jedné a té samé oblasti rozhodně není potřeba. Na druhou stranu, spamovat je určitě budeš, pokud si na 80. levelu budeš chtít koupit exotic sety, které se prodávají za karmu a jedna část stojí 42k.
  • tomu bych spíš rikal progres a to je neco co ti dava motivaci hrát dlouhodobe. Grindem bych spíš nazval když ti treba questy nebo eventy nedaji dostatek expu na to abys dosahl urcity level a mohl postoupit do dalsi oblasti. No a s timhle se setkavam v gw2 docela často (že musím spamovat nejaky event abych mohl postoupit dal).
  • Tak ono to v podstatě ani nepotřebuješ. Je to jen otázka vzhledu a nějakých vychytávek, že se střídá den a noc, či co, ale jinak, pokud se pro to svobodně nerozhodneš, tak ty suroviny a peníze grindovat nemusíš.
    Celkem rozdíl oproti jiným mmo, kde jsi opravdu musel grindit s eq, aby ses vůbec pohnul dál.
  • To by mě zajímalo z čeho se ti ty goldy sypou, pokud nevyděláváš na craftu nebo si nehraješ se zbožím u BLC, tak ti na 80. levelu zbývá už jen PvP a pak dělání eventů a kompletování mapy a z toho se goldy rozhodně nesypou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit