Přejít na výpis diskuzí
Hackeři shodili EVE Online, Minecraft a magazín Escapist
14.6.2011 | Redakce Games.cz
84 příspěvků
-
Klidne si dosad treba postpubertalni. Blbost jde napric vekem. Nebo se budeme chytat za slovicka?
Sony je Sony. A to ty hackery jako omlouva? -
Specialne tobe bych pral hackuty pocitac nebo nejake ucty. Mozna by pak trapni zacali byt i pro tebe
-
Viděl jsem nemálo třicátníků psát dětinštější příspěvky ;)
A když se podíváš třeba na Sony, tak ta se o bezpečnost moc nestarala. -
Ti teda jedou no *1*.Oni trapní rozhodně nejsou, ale až zhoděj steam tak možná změním názor.Chápu tu část která to dělá kvůli té výzvě, sám mám radost když rozjedu program v obyčejném C.
-
Jasne. Ony se firmy o zabezpeceni nestaraji...
Neni zadne ale. Jen pubertalni hovadka co se v zivote nudi... staci si cist ty jejich vzkazy na twitteru -
A o tom to je, v dnešní době musíš počítat s těmito naprosto základními věcmi. Podívej se na to, jak to vypadalo se servery Ubi, když spustili jejich slavnou DRM - díky DDoS útokům byly vcelku dlouho dole, ale poté to zabezpečili... Jak říkám, jsou to prasata, ale ať už úmyslně nebo neúmyslně dělají i trochu dobrého... Celé mi to připomíná, kdo založil firmy, které dělají antivirové programy? Lidé, kteří dělali viry...
-
Spis vandalstvi. Mezi timhle a chozenim v noci po ulici a nicenim verejneho osvetleni, lavicek, zastavek MHD, vymlacovani oken aut, atd. ... podle me neni rozdil.
-
Dělají prasárny, s tím souhlasím, ale donutili firmy, aby se o zabezpečení starali.
-
Určitě a oni se na to možná za půl roku i mrknou *3*
-
Zrovna ten LulzSec podle twitteru nevypada, ze by chteli upozornovat na bezpecnostni diry, ale shazovat servery kudy chodi. Ze nekomu spadne server po DDoS utoku nutne neznamena, ze tam ma bezpecnostni diru. Znamena to jen, ze neinvestoval do zabezpeceni proti DDoS utoku.
-
Neni uz pak trochu pozde?
Ha zase nechapu to jejich neustale obhajovani.
Lidi si chteji odpocinout u hry a jedine ceho se dockaji jsou vypadky. A nebylo to na pul hodiny(viz treba Sony). O nutnosti pak menit hesla pripadne loginy ani nemluve. I sebelepsi zabezpeceni jde hacknout.
Jestli nekdo rozhazuje svoje data jak ho napadne,po tom ti s prominutim nic neni. Kradez je kradez,at uz ma zlodej treba bohulibe umysly. -
LulzSec podle mě jen vytváří další pracovní místa, nejspíš nemaj práci, nakonec je najmou nějaký bezpečnostní firmy (samozřejmě, že nebudou tušit, že to jsou přesně oni). Pokud to nejsou amatéři, tak je ani nikdo nevystopuje.
-
asi tak nějak. doufám, že je dostanou.
-
ničím neprospěli a jen zbytečně kazí život ostatním. doufám, že ty magory dostanou a zavřou na co nejdelší dobu. já bych takový střílel - podle mě moderní forma piráctví, nebo jak tohle nazvat.
-
Možná se na Steam bojí kvůli reakcím uživatelů. Steam jich má hodně a většina lidí bere Valve jako dobrou firmu (možná jsou vyjímky typu Amylee, kteří jim nemůžou odpoustit, že ještě nevydali Half-Life 3 *1*), která se příkladně stará o své zákazníky. Určité obavy ze ztráty sympatií u "běžných" hráčů můžou hrát svou roli. Nebo to má Steam prostě dobře zabezpečené od toho průšvihu s Half-Lifem 2.
-
Ale já nevím že na tyhle lidi sou všichni tak nasraní .... oni něco hacknou a chlubí se tím ... horší sou ti co hackují potichu a dělají opravdové škody. To že někdo shodí server EVE na 2h nebo magazín na půl dne to jenom donutí kravaťáky aby líp zabezpečili svoje data. Někde ukradnou pár emailů a sou z toho aféry jako prase, ale přitom lidi rozhazují svoje data kde je napadne a vůbec nikomu to nevadí. Až hacker ukradne někomu z účtu v bance pár milionů tak potom řeknu je to zloděj a měli by ho zavřít.
-
Jistě, ale nenajde se mnoho lidí, kteří jim to řekne, raději se budou bavit na účet ostatních. Ale jediné, čeho zatím docílili je to, že napadení zacelili díry v ochranách...
-
Pak stačí říct dané firmě (stránce): "Máte ty a ty problémy v zabezpečení." a ne jim shodit servery a pokazit tak chvíli spoustě lidí...
-
Tak teda chlubit se DDoS utokem to je trochu slabsi....
-
Popravdě, když se na ty zprávy o "útocích" dívám, tak to skoro vypadá, jako kdyby chtěli donutit všechny tyto firmy k lepšímu zabezpečení jejich serverů/sítí. Co vlastně udělali? Sebrali úživatelská data, se kterými nic neudělali (alespoň nevím, že by něco zneužili nebo zveřejnili) a donutili některé firmy k opravě děr. S trochou štěstí už i Sony bude dbát na bezpečnost více.