Přejít na výpis diskuzí
Halo: The Master Chief Collection - recenze
7.11.2014 | Miloš Bohoněk
76 příspěvků
-
Bavíme sa o rovnakých štyroch doom knihách od Linaweavera? Lebo ja mám taký pocit, že ty si čítal niečo úplne iné a pravdepodobne v tom nie veľmi kvalitnom preklade.
Len tak namátkou ti sem pridám rovno 9 kvalitných kúskov vytvorených výnimočne fanúšikmi half lifu, všetky tieto videá majú dokopy cez 20 miliónov zhladnutí len na youtube.
When Gordon Met Chell, Half-Life: Raise the Bar, Enter The Freeman, Escape From City 17 prvá a druhá časť, Half Life origins, The Gravity Gun, Beyond Black Mesa, HALF-LIFE - Singularity Collapse
Takže nechápem fakt aký význam majú tie tvoje priblbé kecy o tom, že HF( neviem prečo sa o half life vyjadruješ ako o HF, ale to je jedno) nemá dostatočný počet fanúšikovských filmov. A vysvetli mi aký význam by malo natočenie "vysokorozpočtového" sračkoidného seríalu, half life totižto nie je tuctová americká blbosť ako halo vieš ty argumentačný génius.
Ridley Scott okrem prvého votrelca a promethea natočil samé nudné záležitosti.
Som rád, že som ti to mohol všetko ozrejmiť a vyviesť ťa z omylu, v ktorom si tie dlhé roky žil. -
Velmi kvalitní knihy ze světa doom ? :D to jsi snad nemohl ani vypustit z úst. Narace knihy je asi následující "šel jsem do místnosti. Vzal jsem si náboje do brokovnice. Odstřelil jsem pět nepřátel. Otevřel jsem dveře. Vzal jsem si samopal." Hned po dočtení prvního dílu jsem to znechuceně zahodil, protože to bylo to nejhorší co jsem kdy držel v ruce. No rozhodně na HF nevyšlo tolik věcí co pro Halo a rozhodně to nejsou o nic víc lacinější blbosti než na HF ( HF nemá celovečerák a nemá vysokorozpočtovej serial kterej je na obzoru, takže tvůj argument padá :) ), ale to už je jen nekonečná hádka kdo má co raději a to nemá smysl. Nicméně nadávat Scottovi,( který pro žánr Sci-fi udělal tak moc ) do starého zmrda jen dává najevo, že už ti dochází řeč a musíš se snižovat k nadávkám :) ( netrpělivě očekávám další ostrý průjem nesmyslů, kterými mě zatím úspěšně obdarováváš)
-
Nevieš nič, keď takú hovadinu zadelíš, že pre half life nevyšlo nič moc fan made filmov, buď teda nevieš alebo sa tváriš, že nevieš.
Fanúšikovských videí na motívy half life je obrovský počet, a väčšina z nich sú vysoko kvalitné záležitosti. Z doom univerza vyšlo niekoľko kvalitných knižiek a k tomu aj jeden celkom slušný béčkový film. Wolfenstein, half life alebo ani doom aj tak knižné predlohy nepotrebujú, pretože hry samotné vytvárajú a vyrozprávajú príbeh svojou vlastnou formou, prostredníctvom hrania samotnej hry.
To, že halo má podľa teba "nespočetne videí" je len tvoja predstavivosť, v skutočnosti sú to len lacné blbosti, to že starému zmrdovi ridleymu scottovi zaplatilo microsoft slušný obnos peňazí za to aby natočil/vyprodukoval nejaký laciný americký seriál taktiež nikoho nezaujíma.
Si si vedomý toho, že všetky sfilmované hry a to mám na mysli úplne všetky do jedného stáli za prd?
Keď si eśte nevidel, tak ti odporúčam pozreť si filmovú adaptáciu max payna, hitmana, tomb raidera, far cry, need for speed alebo silent hill. Všetky sfilmované herné adaptácie stáli za lajno.
Samozrejme dalo by sa polemizovať trebárs o doomovi, že to bola slušná porcia béčkovej zábavy na rozdiel od tých šmejdov čo som ti hore vymenoval a tak isto aj prvé tri či štyri resident evil filmy boli vcelku slušné. -
100 lidí 100 chutí. Legendární status výše zmíněným hrám neupírám ačkoli nejsem fanda většiny z nich nicméně vy by ste ho neměli upírat Halu. To universum je srovnatelné s Hvězdnými válkami (Wolf,Unreal, Quake ani HF takové universum nemá) za další věc kolik vzniklo fanmade videí,filmů atd na Doom ? 1 Béčkovej film točenej u nás na barandově. Half Life? nic moc. Wolfenstein? vůbec. Unreal? Vůbec. Kolik vzniklo knih ze světa Doom? 4 a jsou to škváry (četl jsem jen první a hned jsem to vyhodil ) Half life? nic. Unreal? nic Wolf? nic Halo ? asi 8. Halo má nespočetně videí jeden ( pro mě úžasnej celovečerák, původně serial ) a teď nás čeká další seroš. Myslíš že Ridley scott by šel produkovat Doom? HF? Wolfa? nebo Unreal? Ne.
-
Omyl, práveže naopak, ja priam zbožnujem xbox a jeho cenovú politiku voči hráčom a rôznym iným pedraženým službám, Veď kto by si nekúpil parádnu veľkú, ťažkú krabicu ktorá vyzerá ako keby bola z roku 1990 a ešte k tomu má krásny externý napájací zdroj o veľkosti 2 stavebných tehiel? A čo takto kinect, ktorý si si ešte donedávna musel nasilu kupovať, lebo ti bol nasilu vnucovaný aj keď si ho nechcel, pretože microsoft má tak rád svojich zákazníkov a hráčov.
Nechcem sa tu s tebou dohadovať o niečom o čom nemáš ani len páru, ale Call of duty je tu s nami už cez 11 rokov a doteraz vyšlo aj presne toľko pokračovaní a aj napriek akejsi presaturovanosti tejto značky na trhu sa z tých jedenástich hier dá za generické diely s odstupom času považovať práve posledné dva diely, teda blops II a ghosts. Kdežto u halo série sú generické všetky diely do jedného, jedná sa totižto o koridorové naskriptované strielačky bez kúsku invencie, zabudnuteľným, nudným takmer neexistujúcim príbehom bez akéhokoľvek nápadu alebo čo i len myšlienky. -
Obě konzole jsou na tom zatím dost bídně, co se nabídky her týče, vzhledem k tomu, jak douho už tady jsou. Snad se to časem zlepší.
-
Docela usměvné, že o generické hře mluví někdo, koho bavi CoD, což je pomalu synonymum genericke stereotypní ultrakoridorove naskriptované hry bez špetky invence.
Kdybych měl typovat, tak v tvém případě jde spíše o nějaký hate vůči xboxu a MS, soudě na základě nespočtu tvých příspěvků.
*3* -
Tak v tomto pripade opravdu nejde jen o upravu textur, ale o kompletni remake. Z remaku prvniho a druheho dilu by si spousty jinych "remaku" meli brat priklad.
A za druhe, je spoustu lidi, kteri si poridili x1 a nehrali jeden nebo vsechny Halo dily a ti jiste oceni kompletni kolekci vsech zakladnich Halo her, navic ve vypiplanem remaku.
Nechapu, na co si zde stezujes. Podobnou kritiku by si zaslouzili jini. -
väčšinou trollov ignorujem, ale rád sa s tebou pohrám, nech sa páči dávam ti priestor aby si to moje tvrdenie vyvrátil.
-
Tak ty jsi fanboy jak poleno, co vi leda hovinko. Ps4 ma viacej exklusivit? To ti povedal stary tata, ne? *1*
-
***takže na co by zkoumal mise od Noble Six nebo Rookieho, když tak nefiguruje MC... je to velice chytře vymyšlené, jak si ušetřit práci *1*
-
Myslím že nevysvětlil... a důvod bude tuším ten, že celá ta kolekce je udělaná něco jako prolog k 5. Agent Locke (lovec spartanů) pátrá po Master Chiefovi a zkoumá všechny jeho mise aby se (asi *1* ) dostal do jeho kůže (nebo něco takového) a dokázal předpovědět jaké budou jeho další kroky.
-
Vysvětlil někdy někde Microsoft, proč tam nedodělali také Reach a ODST? Teda kromě toho, že tam není Master Chief *4*. Reach a ODST považuji za nejlepší z původní ságy z X360 (Halo 2 jsem nehrál).
-
čísla ti nejako nesedia podľa http://www.eurogamer.net/articles/2014-10-31-playstation-4-sales-help-sonys-game-division-to-profit a podľa http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/14q2_sony.pdf ...
-
Ono ohledně toho bankrotu - stačí se podívat na jejich výnosy a zisky... Výnosy mají v řádu jednotek miliard yenů, zisky -140 miliard yenů (není to přesné, mluvím jen čísla, které mi vykazuje appka), a to se jich drží už téměř půl roku. Sony potřebuje zkrátka restruktulizaci, protože jediné odvětví, které jim momentálně vydělává, jsou filmy a... hry...
-
a samozrejme dobijeni stitu a pouze dve zbrane co heac mohl nest..tohle pak prevzalo desitky dalších fps.
-
Presne tak, prej latku fps her. Ano byla to prvni poradna fps na konzole.
Ale to uz na PC byl davno unreal, z kteryho halo vychazi, q3a, half life atp.
Halo opravdu zadnou latku nenastavilo. -
první halo v době vydani na Xbox nemelo konkurenci a prevalcovalo veškerou konkurenci. V grafice, umele inteligenci, hudbe, filmovosti, zbraních, vozidlech a celkove v detailech vůbec. Uz jen takova pitomost ze jiskry od strel které jste vypalily do zdi odletovaly presne do uhlu z kterého jste strileli svedci o maniakalnim smyslu pro detail, tahle blbustka není ve hrach ani dneska. při nastaveni na nejvyšší obtiznost umela AI takove věci ze zustaval rozum stat, stavalo se mi ze jsem se s jednim emzakem honil kolem nejake struktury pul hodiny a nebyli jsme schopni jeden druhého zabit. ten pitomec klidne dokazal obejit ctvrtku levelu jen aby se mi dostal do zad.
prilepovaci granaty, když ho clovek hodil na emzaka, tak okamzite bezel pryc od svých kolegu, pripadne smerem k nepriteli, když mela malo života tak se rozbehl i granatem smerem k hraci..a takových věci umela AI stovky. kazdymu před tim nez zacne remcat doporučuju si Halo napred poradne zahrat, a pak zacit vynášet soudy :) -
"Legenda" a halo nejdú dokopy. Len tak pre príklad uvediem.
Doom je legenda, Wolfenstein je legenda, Duke Nukem je legenda, Quake je Legenda, dokonca Unreal je legenda, Half Life je takisto legenda, ale halo má od legendy hodne, ale hodne ďaleko.
Halo nenastavilo žiadnu laťku, čo nastavilo, bol len prínos pre fps nadšencov na konzoliach, že aj oni majú konečne nejakú strieľačku aj pre konzole ale tam ten prínos bohužial aj začína a zároveň aj končí. -
Ehm ok, mňa osobne bavil aj killzone 2 a 3 takže, shadowfall bude pre mňa takou laskominou a na order 1886 sa teším len preto, že som ešte nikdy nehral tak perfektne vyzerajúci interaktívny film z pohľadu tretej osoby zasadený do viktoriánskeho prostredia inudstriálneho londýna so zbraňami od teslu a s vlkdolakmi :D Mne osobne sedí v ruke lepšie dualshock 3, ktorý som používal keď som hral hry na ps3 a sem tam som ho použil na zahratie si fify na PC a keby som ho mal porovnať s xbxo360 tak xbox ovládač mi pripadal ako taká lacná nahrážka s otrasným dpadom, debilnými necitlivými triggermi a celkovo je až zbytočne veľký a ťažký...Držal som v ruke DS4ku keď som bol na istrocone a musím povedať, že viacej ergonomický gamepad som v ruke už dávno nedržal, je ľahučký, má reprák, dotykovú plochu, je perfektne jemný a dokonca svieti v tme :D Ináč ja som tiež primárne PC hráč, na steame, origine a uplay mám dokopy cez 500 hier ale jednoducho exkluzivity od sony ako resistance, uncharted a killzone alebo aj red dead redemption ma pred 2 rokmi zlomili a musel som si tú konzolu zaobstarať :)
Ináč tá posledná veta ma troška zarazila
"Sony má momentálně hodně slušně našlápnuté na vyhlášení bankrotu, osobně doufám, že jestli se tak stane, tak nastane situace jak s MGM a budou chrlit jednu bombu za druhou. "
To snáď vieš snáď viacej ako samotná exekutíva sony, pretože všetky tie informácie ohľadom bankrotu boli absolútny hoax.