Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jiste, situace v poslednich letech neni optimalni, za znacnou cast si ovsem muze trh sam, nicmene urcite ne za vse. Uvedomuje si ale autor clanku, kdyz si stezuje, ze 5 let stara karta (navic ne nutne highend) nespusti nejnovejsi tituly, nebo v nich ma zasadni problemy, ze v drivejsich dobach mela i highendova grafika nejdele do 3 let, spise do dvou, hodnotu priblizne ceny medi na svem chladici? Lide si za leta stagnace zvykli, ze se ani grafika, ani naroky prilis neposouvaji, to je cele.

  • medveddd

    Medved hry hodnotí individuálně a kupuje a hraje je, když jsou hotový a fungujou k jeho spokojenosti a je mu jedno, co kdo kde sliboval roky před jejich vydáním, protože ví, že slibem nezarmoutíš a je lepší se na tyhle věci neupínat :)

  • Derp_1337

    Trololol

    A Medvedovi je zase jedno, jestli mu budou na tiskovce lhát. On sežere veškerý odpad i s navijákem a ještě jim poděkuje. 🤮

  • frank.horigan

    Jo už čtu výše, 1440p palec nahoru.

  • medveddd

    Jestli se ptáš mě, já na 4k vůbec nelpím, hraju UW 3440*1440, famózní rozlišení a poměr stran :)

  • frank.horigan

    Hele a když nad tím tak přemýšlím, proč tak lpíš na tom nativním 4k? Je tohle nějaký ten konečný svatý grál?


  • medveddd

    Franku, Derpovi ale velká firma slíbila, že bude všechno ve 4K :(

  • frank.horigan

    C1 vypadalo super, ale to bylo v době kdy pořád grafika postupovala s každým rokem hodně dopředu - bylo kam postupovat.

    Já si nemohu pomoci, ale co bys chtěl na TloU1/Cyberpunku/Alanu2 atd vylepšovat tak, aby tě do doslova praštilo do očí jako kdysi Oblivion nebo C1? Co vlastně požaduješ? 

    "filmové efekty"  typu MotionBlur/DoF/SoftShadows/Tesselace/bokeh už tady máme skoro 20let(DX9c) - respektive 15let (DX11).   V Cyberpunku ukázali, že se tam může pomocí PT vše leskout jak zdrcadlo, ale opravdu prakticky vše tam je max nastavení "přepálené" do nepřirozena. Všechno se odráží všude.

    Na xichtě Joela jde vidět každy fous, ve fotorežimu když nazoomuješ k oku, vidíš odraz světa v čočce. 

    Ratchet A Clank vypadá LÉPE než animáky co šly do kin před 10roky, a to je samo nikdo nerenderoval doma v reálném čase, ale dělá to farma velká jak barák několik měsíců. 

    CO chceš do grafiky přidat, aby sis na první pohled všimnul rozdílu ve frenetické akci?  Fakt nevím jestli by nebylo už konečně rozumnější se věnovat hraní samotnému. 

    O tom měl být ten článek -- pane redaktore..


  • frank.horigan


    Ale pánové tak v pořádku, zaprvé Remedy se zařídí vždy dle sebe. Je to jejich hra jejich rozhodnutí.

    Za druhé, kdyby SONY vyžadovali po vývojářích vždy za každou cenu "slíbené" 4k/60 může to následně NEprojít přes certifikaci pokud to nebude dodržovat 4k/60.

    V Remedy by museli vzít a CITELNĚ  osekat detaily a dost pravděpodobně i komplet celý level design hry.  (dnes to běží na 60fps v kolem 1250p).

    Takže prokazatelně v SONY netlačí na to, aby bylo vše striktně v nativních 4k/60 - protože tak brutální rozlišení neutáhne skoro nic, rozhodně ne krabička velikosti konzole za 11tis peněz - tady nebýt dětsky naivní.

    Napište do SONY že je to skandál a že nesplnili co slibovali. A nehrát už nikdy nic od Remedy, jsou to babralisti co neumí napsat hru. Těžko říct jestli to ze těch 7miliard lidí zvládne lépe někdo jiný, protože sleduju že se kňučí a nadává prakticky všemi směry.

    Ještě se mi líbí, jak  se Remedy v tiskové zprávě prsili že jsou pyšní na optimalizaci běhu na konzolích  Prostě nezavděčíš se   :-/

  • cms.sarka-tmejova

    Tak si zase oprášíme definici útvaru zvaného komentář - je to subjektivní názor jednoho autora, nikoliv dalekosáhle ozdrojovaná technická analýza, se kterým editoři mohou a nemusí souznít, ale už jsem v jiných renomovaných médiích četla mraky mnohem hloupějších textů :) 

  • Derp_1337

    "Chceš Alana ve 4k/60fps? Dej si ho na LOW hrej si ve 4k/60."

    Hele, z tvého komentáře je vidět, že nevíš o čem mluvíš. AW2 jsi očividně nehrál.

    Kdyby jsi to hrál, tak víš, že to grafické nastavení má skoro minimální vliv. To je snad poprvé, co jsem viděl mezi Low a High nastavením rozdíl jenom 20 FPS!!! Low jsem hrál cca na 80FPS a High mělo cca 60FPS. 

    Ale zase na druhou stranu grafika na Low pořád vypadá dobře. Nevím, kde přesně vývojáři udělali problém, ale nejspíš to bude v optimalizaci.

  • SlavicBes

    Uplne perfektne napisany clanok! Palec hore za odvahu povedat to na plne usta.

  • frank.horigan

    Lidi proboha vytáhněte tu hlavu z .....   4k/60fps standard, vždyť přeci nejzásadnější proměnná je náročnost vykreslované scény, jak může všechno bez rozdílu běžet ve 4k/60fps???

    To že mám někdo nakuká "co teoreticky PS5 zvládne" ještě neznamená, že se tím bude řídit každý vývojář světa.

    Chceš Alana ve 4k/60fps? Dej si ho na LOW hrej si ve 4k/60 pokud to potřebuješ jako nutnost.  Moje 3060 trapná taky umí 4k/60 -   ale podle toho se musí nastavit detaily ve hře.

    A Jestli si myslíš že někdo napíše univerzální engine který bude umět jakoukoli scénu s jakýmkoli počtem objektů na obrazovce s nekonečným horizontem a PathTracingem v 4k/60 na průměrné kartě ...   - tak to se fakt načekáš. 

    Zákon akce a reakce hovoří jasně. Prostě tady požadujete auto co umí jet na tempomat po dálnici 200km/h za 3litry na 100.


  • frank.horigan

    Jo no, je to na úrovni tako nějakého blogu typu "myEGO" nebo jak to bylo. Pár informací je troufám si říct na hranici drzinformace.


  • Nechápu že takhle neinformovanej, hloupej článek vůbec prošel přes editora.

  • Vidite a Sony vesele napise ze ma ready, pripraveno na 8K a tady to 4K nativne sotva dava dnes RTX 4090 :D Ano jde to... Cyberpunk nativne mi dava 45fps se zapnutym RT :) Takze mozna casem na to vystaci uz trochu vic 5090 jen ta karta asi bude stat diky inflaci treba 60 000czk :D

  • Prave mam 4K, mam i RTX 4090 a 16 jadro, presto musim rict ze Death Stranding parada, tak by to melo vypadat a ne si hrat s tim jako u TLOU 1 kdy to spis lidem nejede :(

  • Nechapu jak jsi prisel na to, ze tvrdim neco jineho. Myslis, ze kdyz dneska vyvojar vidi, ze 90% hracu pouziva 1600, ze zacne vyvijet hru, ktera bude hotova za 5 let pro 4k rozliseni ? Asi tezko ze...

  • frank.horigan

    Tak v první řadě v konzolích je RDNA2 AMD grafika, s 2080 to můžeš zhruba srovnávat, ale s Radeonem 6700XT je srovnání přesnější.

    Pokud nemáš PC na náročné hry, tak je nehrej. Není to problém té hry, ale tvého přijmu.

    Žádná hra na světě nemá v minimech 3080, to je nesmysl.

    Jo a mimochodem v původních konzolích na kterých to bylo peklo, je mnohem slabší grafika než 1070. :)

  • sugyn

    A ve vysledku je tedy co presne? U rozbitych her budeme nadavat a u narocny soupat nohama?

    Me ten Cyberpunk sel docela dobre na medium-high detailech na starozitnosti jmenem GTX1070. Ale na konzolich to bylo peklo.

    Ja nekde videl, ze PS5 je zhruba ekvivalentem 2080Super. Nevim co je na tom pravdy a ani na tom netrvam. 

    Neprijde ti zvlastni, ze systemovy pozadavky u nekterych her rikaji, ze minimum je RTX3080 a doporuceny RTX 4080? Pritom konzole nemaji ani nahodou vykon techto grafik.

    Nebo je to opet problem optimizace? Nebo PC uzivatelu?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit