Přejít na výpis diskuzí
Hardwarové požadavky Call of Duty: Ghosts na PC lehce překvapily
24.10.2013 | Ladislav Loukota
150 příspěvků
-
To si snad ze mě dělají p*del ne ? To prostě nemá logiku. Ta hra vypadá víceméně stejně jako 1-2 roky staré Call of Duty ! To že tam mají nějaké lepší osvětlení nebo jinou ¨animaci¨ chůze mi fakt hraní nezlepší... Něco mi zabere 40 GB, co by mělo mít tak maximálně 15 GB a to už přeháním... U Battlefield 4 tu velikost pochopím, protože ta hra je pastva pro oči, ale naopak zdá se mi že se COD v ničem nezlepšuje. No já vám nevím... po hratelnosti to můžou může být jakž takž dobré, ale jestli mi nějaký vývojář řekne, že ta grafika je Nextgen... No nakopal bych ho do ř*ti... A o ostatních požadavcích ani nemá cenu mluvit... Má to větší min. požadavky jak BF4 a to už je co říct !
-
Já si myslím že těch 40GB je jen nápis prostě doporučeno atd.
Ve skutečnosti to bude brát tak max 15GB.
Si pamatuju některé hry co ukazovaly že si berou tolik a přitom pak měli tak o 2GB méně i když todle je mnohem víc no :D .
A nebo možná do těch 40GB berou i s DLCčkama. -
-
Napriklad Modern Warfare 2 zabira 12 GB a to nema textury ve vysokem rozliseni. Muze to byt take pripad napriklad Darksiders 2, ktere maji pozadavek 20 GB, ale je u toho napsane 10 instalace a 10 volneho mista na disku po instalaci. Takze Ghosts muzou zabrat treba "jen" 25 GB nebo tak.
-
-
Rome mel taky 20 myslim a pak se mi stahovalo asi 6
-
-
-
Co se vám nezdá? Kromě RAMky to nijak přemrštěný není, pokud to na minimální sestavě opravdu poběží. Ono bylo v poslední době děsně moderní napsat do minimálních požadavků jakousi 6 let starou sestavu a hotovo. Jenže pak to ve finále na minimální nastavení na zmiňovaný sestavě jelo těsně nad 20 fps apod., což normální člověk nenazve plynulý. Když jsem byl odkázanej jenom na noťase, tak jsem to pociťoval docela často. GTS 450 je plečka za pár šupů, holt to na kancelářskejch PC nepojede. A že to pojede nativně na DX11, haleluja. Konečně. Ony to totiž nejsou jenom pěkný efekty, ono je to i efektivnějším využívání HW, takže nebude potřeba tak silná grafika, jako kdyby to samý renderovali pomocí DX9. XP už přestávají být na hraní ideální, smiřte se s tím... Požadavky na volný místo jsou možná trochu zarážející, ale mohly by to vysvětlovat lepší textury. Uvidíme, uvidíme.
EDIT: Vždyť to říkám. GTS 450 se skoro už neprodává, ale dá se sehnat od 2.000 Kč. Výkonově mnohem lepší 650 ti boos vychází třeba od MSI s Twin Frozerem 3 jen lehce přes 3.000 Kč. Vždyť jsou to na herní HW levný karty. -
-
Mě se na tom nezdá jejich nebetyčná drzost . Místo toho , aby vzali v úvahu kam pokročil HW od doby prvních CoD tak nás stále krmí ohřívaným párkem . Jo , je to totiž levnější , než zkusit udělat kompletně něco nového , s opravdovou AI , volností , nelinearitou , realistickou fyzikou . Vrazí prachy do promotion a marketingu , aby zblbli masy . Kde ještě nebyla série CoD ? Teroristé ve starém Římě ? Svět úpící pod nadvládou Nigérie osvobozují američtí patrioti ? Jsou schopni si vymyslet jakoukoli kravinu , proboha nekupujte to , pač dokud to kupovat budeme , tak je nepohneme k ničemu .
-
-
Ty tomu říkáš nebetyčná drzost, ale když jim to každej rok za ty strašný ceny koupí miliony lidi po celým světě, tak není moc co řešit. IW dělá jen to, co majoritní část hráčů chce. Byli by naprosto padlý na hlavu, když by investovali něco do větších inovací. Proč, s nízkými náklady vytvořit, draze prodat, to je kumšt. Já nehrál od druhýho dílu jediný cod, ani minutu, ale srdíčko si kvůli tomu vylejvat nemusím. člověk, kterej by se na místě Activisionu a IW nechoval stejně je ekonomicky nesvéprávnej blb. Obzvlášť v dnešní době, kdy jsou investice riskantní. Nekupujte to a Activision začne inovovat mebo krachne. Jednoduchý.
-
-
Ekonomické zákony volného trhu chápu . Vem v úvahu ale to , že oni už ixkrát vydělali na předchozích dílech , takže investovat mohou , mají z čeho . Na jejich místě bych naopak šel do nové věci , pač riziko , že značka Activision ztratí kredit těch co jdou dopředu ( má-li ještě takový ) , má také svou hodnotu . Takhle jen ukazují , že umí ždímat hadr . To u mě není studio/vydavatel , ale moneymaker . Podotýkám , že princip podnikání za účelem zisku chápu též .
-
-
Investovat může každej, kdo má prachy. Ale v době, kdy jsou trhy nestabilní, spousta společností jede na dluh a bojí se finančnich výsledků je rizikovost jeden z nejdůležitějších faktorů. Když jim to vyšlo tolikrát po sobě, dá se předpokládat, že to vyjde i tentokrát. A příště. A přespříště. Změní to jen myšlení zákazníků nebo konkurence. No ani jedno zatím nevypadá na výraznější změnu, takže se za rok můžeme s největší pravděpodobnostó těšit na staro-nový CoD. Věř, že to mají slušně spočítaný. Já bych taky bral jistej obří zisk před možným monstrózním, ale rizikem propadáku. Podle mě je to už za hranicí odvahy, blíž směrem k šílenství.
-
-
-
Souhlasím. Já doufám ve vysoký prodeje, sám do toho přispívám předobjednávkou. Očekávám kvalitu a dostanu kvalitu. Na nějaký páprdovský muhehe jednoho kohosi kadí pejsek...
-
-
S tou kvalitou doufám nemyslíš nadcházející CoD který ( stále ) vodí hráče za ručičku a používá animace a grafiku ala rok 2005 (?)
-
-
Přesně to, přesně to. Grafika je třeba parádní, jako údajný "veterán", který s hrami začínal v nepěkně vypadajících dobách, kdy jemu jinak paralelní generace ještě máčela plýny, by si to měl vědět nejlíp. Ale ono všechno je prostě bomba. Ano, já se nebojím mluvit o kvalitní herní kvalitě, kterou rád finančně ocením.
-
-
Hele ty si mi tu chyběl... už dlouho jsem se opět na nějakým komentářem nezasmál...i když, ty tvoje dnešní jsou spíš na zamyšlení, jestli jsi ještě mentálně v pořádku, neno jestli už jen trapně netrolluješ, protože takový exkrementy co ty vypouštíš přece nemůže myslet normální člověk vážně... Kde si vzal kvalitu? Ty máš asi hodně zvrácený hodnoty, nejíš ty náhodou z popelnice hnilé jídlo a nepiješ ze stoky ? Nebo nespíš náhodou na hnoji ? Víš párkrát si zatrollovat, tomu se člověk třeba i zasměje, nebo říct něco ironicky, dejme tomu, ale takle často tu kecat hlouposti, to už je více než trapný... Zamysli se nad sebou, myslíš-li ty tvoje komentáře opravdu vážně. *7*
Tahle hra, je nejen že předražená, ale ještě neoptimalizovaná (sorry, ale tahle grafika a animace za tenhle výkon? *15* ), odfláknutá, s trapným převařeným příběhem a převařeným MP. Její opravdová cená je tak cca 10e, ne 40 nebo 50. Proberte se už ! Nebo se snad necháte utáhnout tímhle potupně trapným marketingem stejně jako voliči na koblihu ? *7* -
Někomu zřejmě stačí malo *1*
-
Srdečně děkovně kývám. Konečně padá něco smysluplnýho.
-
Jak myslíš . Příjemnou zábavu .
-
-
-
-
-
-
vdaka bohu za 64bit. Konecne sa toho snad chytia aj ostatne studia a budu vychadzat uz len 64bit verzie, ostatne s tym asi aj suvisi asi aj tych 6GB RAM, asi zvecsili rozlisenie a pocet textur aj ked z videii to tak nevyzera. Ale tych 40GB na disku je fakt trochu vela, zvlast ak samotna hra bude trvat zasa len par hodin.
-
-
Já bych se nedivil, kdyby nové konzole byly 64bit only a tudíž i nový hry portovaný z konzolí budou 64bit. Ale zaplať pánbůh za to.
-
-
nove konzole su 64bit only, uz len z toho dovodu ze maju po 8GB ram. Keby bezali na 32bitoch tak je limitom 4GB RAM (nebavim sa o PAE ale velkosti fyzicky adresovatelnej pameti). Keby behali na 32bit os tak by ma to velmi prekvapilo.
-
-
-
Grafika ako v starom Bad Comany 2 je next-gen? a ako môže 6 hodinový gameplay plus pár MP máp zaberať 40GB? :D *9*
-
40GB? Kolik z toho je skutečná hratelnost prosím vás? 12kb?
-
nová definice next genu: vykašlem se na optimalizaci zastaralé grafiky
-
-
Nová definice next genu (a často i celé ekonomiky): jak za co nejméně peněz (+ mozek vymýjející reklamy) prodat (vnutit) co nejvíce muziky (šmejdu) ... ty závorky jsou pro méně chápavé
-
-
Všechny tyhle požadavky jsou jen reklama na nex-gen...
-
Ono se to nezdá,ale ty ryby zaberou dost místa *15*
-
-
A pozor, v jednom z rozhovorů (je na to i parodie na YT) se vývojář zmínil, že mají udělanou i jedinečnou umělou inteligenci pro ptáky. *8*
-
-
Jo uprostřed bojů se můžeš zastavit a pozorovat život ptáků :D
-
-
-
Jsou to mistři iluze . Vždy dokáží předstírat , že se jedná v sérii o super pokrok v hraní , přitom poslední CoDy nejsou nic jiného , než skriptovaný podprůměr , pouze mění prostředí a témata . Určitě schválně nadsadili i HW požadavky , aby to podpořilo to co píšu , tj. tvorbu mlhy , že se jedná o next gen super dílo . Přitom lidi už po x té koupí několikrát vyždímaný pomeranč . Ještě tak dva díly a bude z toho interaktivní film , s mačkáním dvou tlačítek . Fuj .