Přejít na výpis diskuzí
Harvey Smith o tom, jak nalákat masového hráče k Dishonored
25.9.2012 | Redakce Games.cz
68 příspěvků
-
Onehdy jsem tu psal, jak mě Dishonored nezajímá a jak mi přijde, že informace o hře už jsou mi cpány do chřtánu pod tlakem. Tímto prohlašuji, že po tomhle rozhovoru je všechno jinak :D Konečně interview bez PR keců o tom, že "naše hra bude nejlepší, protože tam budeme mít milion novejch featur". Ten člověk působí pohodově, nenabubřele, naopak dost pokorně na to, co za hry má za sebou. Těším se, až si to zahraju, a redakce má u mě ten slíbenej nanukáč.
-
Pravdou je, že každá nová a hlavně neokoukaná značka, vzbudí zájem. Což se u Dishonored podařilo a to myslím svou progresí a v neposlední řadě kvalitními videi a rozhovory bez zbytečných polívek, které slyšíme z úst vývojářů několikrát do týdne.
-
Souhlasím, na plnou hubu řekl, jaký je trend s kterým se on ani jeho tým neztotožňuje. Na druhou stranu ale přiznává částečné ústupky a jak je přpracovali k obrazu svému.
-
Tak to máme stejný názor, já jsem FABEL ani nic z toho universa nehrál, ani mě to nijak netáhne, a video jsem zkoukl jen ze zajímavosti, ale z těch hráčů a vývojářů jsem byl docela v kaši (myšleno negativně). Vůbec mi to nepřipadalo seriózní a už vůbec ne cool, byť myšlenka zapojení pohybového snímače je zajímavá.
-
Důležitost detailních modelů Harvey Smith vysvětluje v čase 3:23 a dál.
————
„Kritizovat – to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak bych to dělal já, kdybych to uměl.“
— Karel Čapek -
Tak mi to nedalo a napsal jsem na Cenegu. Odpověď: "...nicméně nepotěším Vás - hra bude opravdu vyžadovat aktivaci na Steamu. V tomhle už asi situace lepší nebude. Navíc zrovna Steam je myslím dnes nejmenší zlo, co se týká protipirátských ochran - jedna aktivace a pak neomezený počet instalací, včetně instalací na různé počítače, možnost spouštět hry i bez připojení na internetu, automatické aktualizace atd. Taky jsem Steam ze začátku neměl rád, ale v poslední době řeším tolik problémů se Starforce a SecuRomem a jejich omezeným počtem aktivací, že jsem za Steam celkem rád."
-
Proč by neměli mít? *4*
-
Počkat, kde tvrdím, že je nějaká hra dobrá či špatná? Lukáš tvrdí, že počet lidí v týmu/rozpočet warhorse/IS/arkane se nejspíš moc neliší. Mafii dělalo kolem 30 lidí a pokud si dobře vzpomínám, ve warhorse bylo plánovaný maximum taky nějak 20-30 (a šuškalo se o rozpočtu maximálně pár mega dolarů). Jen říkám, že tohle není běžnej počet developerů na takhle velkej titul a že na Dishonored dělá pravděpodobně lidí výrazně víc - stačí se podívat na týmy ostatních áčkovejch titulů.
2002/2012 je samozřejmě rozdíl, to nikdo nepopírá, ale to ani nikde nerozporuju. Rozporoval jsem pouze Lukášovo tvrzení o podobným rozpočtu.
Co se týče osobních dojmů - Trine je krátká plošinovka s plnou cenou 15 dolarů, Dishonored přece jen míří asi výrazně výš, proto jsem použil slovo "ambicioznější". Pokud se ti to nezdá, můžeš si to slovo něčím nahradit, ale opravdu má smysl se dohadovat, zda je Dishonored dražší titul než Trine?:-o
Celkově mi připadá, jako bys reagoval na nějakej jinej post než jsem napsal, protože asi tak tři čtvrtiny tvýho příspěvku mi přijdou úplně irelevantní. -
Hochu, tak ty jsi dobře přepálenej :D
-
Ano, diskutovat o pojmech, které chcou slyšet z úst PR, jak jim mažou med kolem pusy
-
To není souvislý přechod mezi akcemi, tyto záběry jsou sestříhány z různých gameplayů. Podívej se na starší videa, ale vzhledem, k tomu, že to je multiplatformní, tak se to jistě nějakým způsobem podepíše jistými kompromisy na chování AI. Ale třeba se pletu s tou AI.
-
Už chápu rozhořčení některých přispívajících v diskuzích, už i mě se stalo nesprávné přiřazení příspěvku, sorec.
-
Mají vlastně "casual" hráči vůbec nějaký zájem? *15*
-
to není souvislý přechod mezi akcemi, tyto záběry jsou sestříhány z různých gameplayů. Podívej se na starší videa, ale vzhledem, k tomu, že to je multiplatformní, tak se to jistě nějakým způsobem podepíše jistými kompromisy na chování AI.
-
Tak jo, to konzoloidní kruhové menu byla moje poslední obava. Dejte to sem! *1*
-
To víš, musíš si umět vývojáře hezky zpracovat.
-
Obavam se, ze casual hracum je uplne jedno, co ten clovek rika, je to mimo jejich zajem. Tohle resi spis pc herni fanatici.
-
Tenhle dotaz bude asi drobet mimo, ale nemám s tím zkušenosti, tak se raději zeptám. Bude Dishonored vyžadovat (CZ Xzone verze) účet na Steamu? Nic jako Steam nevedu (a přiznám se, že ani moc nechci). Nikdo mi není schopen jasně odpovědět.
Docela mě nahlodal i samotnej Harvey v tomto rozhovoru a teď už vůbec nevím na čem jsem, když říká, že v týmu mají lidi, co mají i nemají Steam rádi a že hra bude Game for Windows... Čili je šance, že unás vydaná hra bude klasická PCDVD krabka s obyčejnou instalací bez nutnosti nějakého stahování klienta a vytváření účtu na Steamu? Nevíte někdo? -
Jak by řekl Max Cavalera - "Primitivo"!
-
Sir, I fear, you´ve been trolled hard.