Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vonTossis

    Platím, nestěžuji si a mega mi to vyhovuje. :-)

  • frank.horigan

    V tom případě nezbývá než platit a nestěžovat :)

  • frank.horigan

    Upscalling nebo dynamické rozlišení se u konzolí používá zcela běžně už od PS3. Jen to bylo "uvnitř" a nepropíralo se v jakém rozlišení co na čem běží.

    Celé to myslím rozpoutala PS4pro, která začala propagovat v jakém rozlišení na ní hry běží, no a logicky se komunita začala pídit v čem tedy ty hry běží na běžné PS4 nebo nedejbože na Xbox one. 

    Tam to bylo běžně 900p a dynamicky to padalo (na krátké okamžiky) klidně i na 640p.  


  • skaven

    takze renderujes v nizsom rozliseni ako tie konzoly a zevraj pcmr

    nj  :)

    uz terajsie a natuty nasledujuce konzoly tie upscalingy mat takisto budu, takze nebude o com.

  • 😂😂😂😂 tech 30 je mozna i moc ne ? JESUS LOL

  • 30 FPS = STREDOVEK 😂 Pindik nepindik...meli by k tomu davat i vidlicky na vypichnuti obou oci potom co vam z tech 30 zacnou krvacet.

  • vonTossis

    Řada lidí ví jak to používat, ale nechce to tak. Třeba já. 

  • Derp_1337

    Jeden příklad není ještě pravidlo. Však uvidíš, jak vyjde další nová hra a jestli se From Software bude obtěžovat s lepší optimalizací na PC.

  • Ano, proto je lepsi mit doma vetsi obrazovku TV / monitor, aby to potom az tolik nevadilo, pokud je nekde to az tak uzke napr ve videiich. Snad to mit Hellblade nebude, pripadne u PC to pujde vypnout.

  • frank.horigan

    Ano oni hlavně otevřeli pandořinu skříň už jen tím, že začali nabízet režimy atd. Pokud je limit na grafice je to ok, ale při limitu na CPU dvojnásobek fps prostě nevymyslíš.

    Musíš hru předělat od začátku

  • Nemusím se ani učit pracovat na televizní obrazovce jako MutantKiller (ale když mu to vyhovuje, tak mu to neberu). Stačí mít televizi jako druhý monitor s duplikovanou plochou. Na ikonu hry na ploše se dostaneš i ovladačem. Pracovat (a hrát hry, kterým lépe sluší K+M) můžu u stolu na klasickém monitoru. Nebo použiju SteamLink aplikaci do televize a pak se to chová jako konzole na TV a jako PC u stolu s monitorem.

    Nicméně chápu jiné důvody pořízení konzole jako druhé herní zařízení do rodiny, aby se všichni neprali o jedno, exkluzivity, cena, jednodušší nastavení...

  • La_Furia-Roja

    to už taky neplatí, AC VI je příkládný port.

  • To nema, potom se musi podle toho zaridit. Bud ma konzole a hradi drahe hry a nebo ma PC a stahne nekde portable tu hru s cz.

    Pripadne nekomu staci upscale, takze koupi i nizsi RTX 4070 ci neco a podle toho se omezi. Je to jen o narokach.

    Ja jen ze to vyznelo, jako ze to nejde, takze jsem chtel upresnit, ze to jde a jak to bezi nativne.


  • Investice byt muze a nemusi. Zalezi jake mas naroky?

    PC muzes koupit levnejsi, ale taky PC za 100 000czk s RTX 4090. Tam ti to jde proti konzoli nativne ve 4K napr Alan Wake 2 pri 70 - 80fps.

    TV jako monitor muzes koupit treba Hisense U8k za cca 26 000czk velikost 65 palcu, ale taky lze mit Sony TV jako mam ja, kde stoji 70 000czk.

    Takze ano muzes to mit levnejsi a kloudny a nebo poradny a drahy. Ja sel do toho poradne, takze ano hraju to na RTX 4090 nativne, nemam rad upscaling a drzim si cca tech 60fps az 120fps dle hry.

    A monitor slo vzit premium tedy v akci byla ted Sony x95L. Anglii i za cenu 41 000czk az 50 000czk.

    To PC hodne zalezi co tam dal kdo chce, pokud vic disku, vic veci na paci, tak to leze cenove vzhuru.

  • Ja to mam tak davno, ale jsem puvodem hrac PS1 her tj s gamepadem. Potom jsem hral dlouho na klavesnici s myskou. Casem co mi nesel porazit titan ve hre jako je Castlevania Lord of Shadow, jsem zakoupil gamepad xbox.

    Prave 65 palcu TV jako monitor je v pohode, jen rada lidi nevi jak to pouzivat. Hodne lidi a to ctu, opravdu vetsina rika ze krcit se nekde u PC monitoru 22 palcu s klavesnici je nebavi.

    Oni to nevedi. Jasne ze lze ziskat dojem, ze hodne lidi hraje na TV, protoze specialni fora o PC nebo pctuning, dalsi gamer tam to sem tam lidi pisi ze kupuji, ale je to jen tak 1 - 2% a neni jich tolik.


  • Blbost, prave ze to tak mam. Je to o tom, naucit se pracovat na takovem monitoru / TV. Proste abych to upresnil, mel jsem doma 27 palcu 1080p. Nasledne Sony 55. To byl nejvic skok, protoze nastavit si pismo, prohlizec, excel, abyse zvyklo ze to neni ideal mit pres cele. Ted mam uz 65 palcu a je to na cca 2 metry akorat.

    Normalne to pouzivam jako monitor i kdyz je to TV miniLED. Maji vic funkcni, lepsi graficky prednes. U TV lze sedet v pohode presne cca 110cm. Pokud hraju hru, sednu na ty cca 2 metry od toho. Gamepad mam bezdrat xbox.

    Pokud by byla pocetna domacnost, tak bych dalsi TV dal jine do pokoje a je to :)

  • medveddd

    Jde, ale ten plug-and-play to prostě není. Jasně, můžeš si nastavit na startup, aby ti rovnou skočil steam big picture a tvářit se, že je to konzole, ale pokud chceš používat PC i na něco jiného, taky to není ideální způsob.

    Sednout na gauč, zmáčknout tlačítko na ovladači a hrát - tak jednoduché to na PC většinou zkrátka není.

  • Nebo natáhnout kabel od PC k televizi či využít nějakou lokální streamovací aplikaci. Jasně, pokud je vás v domácnosti víc, tak tím zablokuješ televizi i PC ostatním. Konzolí zablokuješ jen telku. Pak už musíš koupit druhé zobrazovadlo nebo druhé herní zařízení. A nemusíš kupovat drahý obří monitor, může to být normální televize, která nemusí být drahá.

    Záleží, jak to máš doma zařízené, ale hraní na PC z gauče nebo jen s ovladačem v křesle, jde ve většině případů zařídit celkem snadno.

  • To sice jo. Ale monitor ve velikosti televize? 

    Hned musí být člověku jasný že tady bude investice jako prase. Kdežto televizi máš prostě doma a jen dokoupíš krabici (PS nebo Xbox). 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit