Přejít na výpis diskuzí
Heroes of the Storm - dojmy z hraní technické alfa verze
22.7.2014 | Adam Homola
96 příspěvků
-
ehmm goldy tady nejsou ;)
-
"jednoduchost" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
jako kdyz mi matchmaking v Dote hodi soupere s nahranou dobou 3000+, kdyz mam uzmoulanejch 200 je to vazne jednoduchy :D -
To by si zasloužilo hlubší rozbor. Jak jsi došel k tomuto závěru ?
-
S autorem článku souhlasím. S názorem se shoduji, mám stejné dojmy.
-
před 15-20 ti lety by jsi si mlaskal *2*
-
Ja ani netvrdim ze je to len o systeme. Tak isto to vyzera ze je malo hracov preto casto krat dava aj slabsim hracom silnejsich lebo proste neni tolko volnych. Lenze je fakt ze Blizzard zmenil system ako hodnoti rank hracov na svojej server strane po vydani HoS. Tak isto toto nieje len moj pocit, z toho je zklamanych vela hracov. Tak isto to rozlozenie lig, fakt sa staci pozriet na liquipediu. Pred tym boli hraci viac menej rovnomerne lozlozeny medzi bronz/silver/gold/diamond a platinum. Master a grandmaster tam je to ine. Dnes je viac ako 60-70% hracov natlacenych v bronz/silver a neverim ze zrazu take kvantum hracov sa tak vyrazne pohorsilo. Tak isto ten disconnect na zaciatku a freelooseri. Este tak dva roky dozadu to bola skor vynimka. Dnes, hlavne pri 3v3 a 4v4 si clovek prakticky nezahra hru aby sa hned niekto na zaciatku nediskonektol.
Ono je to podobne ako v D3. Tam tiez najprv boli nejake statistiky a obtaiaznosti. Postupne zistili ze tie obtiaznosti uplne nefunguju a ze hraci dosiahli rychlo najvyssi level tak z vydanim RoS zmenili obtiaznosti a pridali Tormenty level. Ale problem je ze ta hra ma proste nevhodne navrhnute statistiky. Vyvoj a charakteristiky postavy su v podstate nezaujimave a skriplene a najdolezitejsie je co si hrac navesa na postavu a ake bonusy dane itemy pridavaju. Nakoniec aj tak vecsina hracov pouziva 2-3 skilly. -
taky záleží proti komu hraješ :D
-
Nezoufej. Her vzniká pořád víc a víc. Určitě se objeví nějaká pecka i pro tebe. A možná to nebude od žádného známého studia. I na Indie scéně se občas objeví zajímavý projekt.
-
Tak to mam radost, ze jsem pobavil. Mne bohuzel fakt, ze firma ktera vyprodukovala takovy klenoty jako Broodwar, The Burning Crusade a vlastne vsechny dily Warcraftu nedokaze s takovou hromadou penez udelat poradnou hru docela smutnej :C
-
"Za odmenu hraci dostanou" - Smál jsem se.
-
to Revan1: S tim samozrejme souhlasim. Ostatne i proto existuje v zanru MOBA vice her, jen se mi zdalo, ze je to dote vytykano jako nevyhoda nebo spatna vlastnost (archaicky prezitek). Naopak mne tohle na dote bavilo nejvic, poznavat to a osvojovat si tyhle mechanismy. Druha stranka veci je, ze jsem na to mel chut i cas.
-
Zlaté SMITE kde stačí držet myš, jinak souhlas je to trochu o umění.
-
Jednoduche mechanizmy se pouzivaji proto, aby nebyl takovy markantni rozdil mezi rekneme mirne pokrocilym hracem a zacatecnikem. On totiz zacatecniku, i kdyby chtel, to dorazeni az tak dobre nepujde.
Kdyz ale slozitejsi mechanizmy existuji, tak je nakonec stejne budes muset pouzivat, coz ale muze byt pro nekoho otravne a radsi by se soustredil na jine veci. Proto je celkem nespravne nejak porovnavat co je lepsi/horsi hra na zaklade slozitosti mechanizmu a kazdy si vybere sam co ho bavi. -
uz jen kvuli ty grafice bych to nikdy nezapl
-
jenze to je problem public her, kdyz se podivas na nejaky lepsi hry, uvidis, ze se sice provadi take stejne akce (treba gangovani), ale uz od prvnich minut je to konflikt mezi hrdinama a pritom do toho jeste musis stihat ubirat vyhodu protivnikovi tim deny. Tzn. ze to 15 min. hniti na lajne, kde ti to prijde jen o deny/lasthit a hlidani missu neni chybou hry, ale pristupu beznyho hrace, ktery uz stagnoval na to, ze se hra da vyhrat i jinak, nez jen dobrou farmou.
-
100krat kliknout mysi umi kazdy, ale dobre lasthitovat/deny/junglovat nikoliv. Nemluvim o tom, ze jeste vice hracu neumi protivnikovi v tomto zabranit. Samotny konflikt hracu je pak o tymove hre, kde se projevi to, jak tym k jednotlivym prvkum hry pristupoval. Vidim vetsi prostor pro zlepsovani taktiky na urovni doprovodnych prvku ve hre, nez v tom, jak a kdy poslu svuj spell v massfightu (samozrejme to je taky dulezity), nicmene pokud bude cela hra o tom, ze tam pet lidi spamuje spelly, taky pochybuju o jejich hlubsim taktickem vyznamu (tj. spelly maji k tomuto ucelu nizke cd a nemaji tak velky dopad na bitvu).
-
a jak jinak? Deny je sice o získávání převahy, ale rozhodně to nerozhoduje konečný výsledek hry ve smyslu taktické výhody. Hru vyhrává dobrý teamplay a to je základ všech MOBA her. Pokud budeš i toho nejlepšího lasthitaře gangovat, tak bude ztrácet. Hloupý to rozhodně není, je to součást "hry na lajně", především tam a v tu chvíli je znát taková taktická výhoda, pokud zaostáváš, měl by ti zbytek týmu pomoci, měla by se podle toho dynamicky přehodnocovat strategie celé hry. Proč stagnuje, protože většina zasádnějších změn se do hry hůř prosazuje a to hlavně kvůli balancování hry. Např. Demigod, ten měl skvělý nápad (zabírání spotů, jako tady kempů, tedy žádná novinka), vylepšování creepů a věží, což považuju za skvělý nápad, dostat soupeře na tom, že investuju goldy místo do itemu třeba do posílení lajny a tím ho oslabím nebo získám výhodu na častějí návštěvu roshpitu... jenže tohle se dlouhodobě musí balancovat, aby pak nestačilo jen co nejřív získat takovou výhodu, což u lasthitu/deny nejde, protože to chvíli trvá a lze tomu dobrou strategií zabránit. V dotě přišlo hodně změn, který už se v tom času ztrácejí -> lahev ->moznost sebrat runu do lahve -> bota v postranim shopu -> kuryr . Jinymi slovy, muzes udelat jakoukoliv MOBA hru, ale pokud ma mit vyssi strategicky, takticky potencial musis obsahovat i slozitejsi mechaniku na nekolika urovnich od hry jednotlivce az po souhru tymu.
-
No celkovo ( aspon podla clanku ) mi pride hra jednoduhsia, tym padom viac komercnejsia. Ale chapem, ze budu mat tazke presadit sa v konkurencii. Najvacsim tahakom mi aj tak pridu hrdinovia, ktori su dobre znami uz roky rokuce kazdemo hracovi. Ale pacia sa mi nove napady, s ktorymi prisli, a doteraz v ziadnej MOBA hre neboli :)
-
Uvidíme :)
Jinak, ono záleží jestli měl ten před tebou taky lempla nebo ne i když je sám lempl, zase nebude tak lehké mít machmaking taky přes game statsy jako apm hráč a všechno podobné a podle toho vybírat protivníky, možná jo... ne... nevím. Každopádně když někdo vyhrává = je lepší = má větší šanci potkat lepšího hráče aby buĎ pokořil hranici nebo ne, podle toho dostává body a pod. (záleží na systému nejspíš že). Nejde to říct nejspíš jednoduše, + hraje roli taky doba kdy to hraješ (ve WoW jsem vyhrával ráno a večer prohrával se svou frakcí např.) a taky jaké jsou v ten moment možnosti. Vem si že to vybírá v řádu sekund.
Poslední věc ode mne k zamyšlení: hrál jsem rozřazovačku a jednou jsem potkal afk platinu a podruhé se něco stalo golďákovi, tak mě to špatně přiřadilo. Teda předposlední, ještě může být někdo nesvůj když hraje proti jiné rase a taky může hrát špatnou taktiku, být nový, naštvaný, hyperaktivní. Nebude chyba pouze v systému přiřazování. -
Net income ATVI za fiskalni rok 2013 kolem miliardy dolaru. Za odmenu hraci dostanou cashgrab v podobe Hearthstone (jednodussi MTG s blizzard artworkem) a Heroes of the Storm (AoS/dota/lolko/... s blizzard artworkem).
V MMO sfere jsme se za posledni rok dockali tak maximalne oznameni o restartu Project Titan. Jinak WoW nevidelo novej content uz 10 mesicu(!).
Pro scena dostala zatim nejnudnejsi SC datadisk v historii cely serie.
Diablo skoro ani nestoji za zminku.
Good riddance Blizz