-
Přesně tak, cílem je poukázat na těch několik největších srachek.
-
Ty jsi toho jasnym dukazem.
-
Jsem rád, že se konečně potvrdilo, že co je z Čech, stojí vždycky za houno.
-
Pes nemá ruce.
-
U hlavní fotky jsem si vyhonil.
-
trochu mi tam chybi Mrazik - tusim ze Centauri\BIS?
-
Tyjo, Belegost, to je nostalgie. *4*
-
Vzpomínám, že jsem měl od Vochozky ještě doma Ramonovo kouzlo. To byla podle reklamy tenkrát "první česká interaktivní hra", skutečnost byla taková, že celou hru tvořily nafocené lokace doplněné o nějaké předměty a hádanky.
-
mozno aj preto, ze je to z velkej casti slovenska hra (team co to robil bol z oravy :)
jedine dabing (Labus) a vydavatel (cinemax) boli cesky -
Zdravím. K Legendu se ještě jedním krátkým odstavečkem vrátím v posledním díle, a Accessu bude příště venováno víc prostoru, než byste čekal :-)
-
O Poslovi Bohů ještě bude řeč v souvislosti s Poslem Smrti v posledním díle.
-
A co Posel Bohů z roku 1998, první česká vážná adventura vůbec? Tzn. ne pohádka, ne vtipná blbinka, ale normálni hra. Kvalitní dabing v čele s Pavlem Soukupem.
-
Částečně beru zpět, firma Legend i Loom byly lehce zmíněné v první části, což už jsem si nepamatoval. Ale právě hry od Legendu nebo Access Software bych neopomínal z hlediska jejich osobitého provedení.
Nevím, kolik bude mít seriál částí, ale podle názvu příštího tipuju, že to budou novější hry, resp. interaktivní filmy, první CD nebo něco takového (ačkoliv sem by i pozdější hry od Access patřily), takže už se ke starším vracet nebude.
/Jinak jsem si vědom toho, že druhá část mého příspěvku nebyla zrovna vhodná pod tímto dílem očeských hrách/ -
možná kdyby jsi uměl číst, tak pochopíš
čekej na další články, přečti si staré a čti nadpisy -
Ten úvodní song z Belegostu, přestože vypípanej z PC speakru, má neuvěřitelnou ščávu. Palec hore.
-
myslím že cílem seriálu není popisovat/vyjmenovávat jednotlivý adventury, ale shrnout vývoj žánru. takže opomenutí kousků který jsou sice kvalitní, ale používají přístup který už použil někdo dřív, mě přijde celkem pochopitelný
-
Aha, tak to si opravdu nerozumime. ;) Ja to zase pisu ciste z subjektivniho pohledu, Polda byl videt vsude, kazdy ho hral... HL naopak. Daji se ty prodeje nekde dohledat? Jestli melo HL takovy uspech, asi mi to vazne uniklo. Na Pankracovu hlavu pres celou stranku clovek narazil pomalu v kazdem casopise, Majera jsem nezaregistroval.
Jinak chvili pred Horkym Letem vyslo jeste Leto s Oskarem, tez produkce mistra Vochozky. A opravdu adventurni klenot, asi jedina hra na svete nakreslena a vybarvena fikskama. -
No, přiznejme si to, že 7 dní a 7 nocí i Tajemství Oslího ostrova parazitovaly na slavnějších zahraničních hrách (Larry a Monkey Island). Evidentní je i snaha o podobný komiksový styl grafiky, ale ve výsledku jenom slabý odvar. Mám dojem, že v těch dobách byly české hry silně nadhodnocované. Světák Bob jenom z obrázků hrůza, 7 dní, Oslí ostrov i Dračí historie byly i na to dobu podle mě graficky ošklivé, nemluvím o příšerných krabičkách.
A myslím, že se v seriálu zapomíná i na jiné adventury, např. specifické od firmy Legend, digitalizované od Access Software, nebo skvělý horor Shadow Of The Cometh a další (BAT, Rise Of The Dragon, Rex Nebular, Future Wars, Codename Iceman, Dark Seed, Lure Of The Temptress, ...). Na to, že se to nazývá historie adventur, tak mi to přijde dost povrchní a zaměřené na všeobecně známé hry a série. Sierra zdaleka nejsou jenom Questy a nezmínit u Lucasfilmu kouzelnou a originální hru Loom je také mínus.
Myslím, že právě zaměření na takové ty zapomenuté tituly by bylo lepší než opakování toho samého, co v jiných tématicky podobných článcích už zaznělo a jistě se několikrát zopakuje. -
Skoda ze nebyl spomenut Ve stinu havrana
-
Ne, TEĎ si nerozumíme. :) Nejprodávanější hrou roku 1998 bylo u nás HORKÉ LÉTO. (Srovnání konkrétně s Poldou je ošemetné, protože vyšel až ke konci roku, ale i cekové prodeje, pokud si to dobře pamatuju, byly dost podobné. Píšu to hlavně reakci na to, že "hra zapadla". Takhle si "zapadnutí" opravdu nepředstavuju. ) *2*