Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já bych všechny ty internety a počítače zakázala *1*
  • ukradený killcam? hh, cs: source taky někde kradlo? páč tam je uplně stejný, jestli ono to nebude třeba enginem... apod =) ale to jen tak na okraj...
    • Ajo vidíš to :)
      Tak to se omlouvám, s tím enginem na tom něco asi bude.

Každopádně jako hra mi to přišlo strašně nezajímavé a pouze jako chvilková zábava, ale tak to je pouze subjektivní názor, kterým jsem souhlasil se Sugar Sweetem, nikoho jsem se tím nechtěl dotknout *4*
  • Dobrá zpráva.
  • Dát hráči /zákazníku "něco navíc".. starat se o něj, bavit ho a ne po něm chtít další a další prachy za ten samý (třeba i horší obsah).. To je cesta, jak snížit pirátství.
    Mezi tím, co Ubi, EA a jim podobní házejí poctivým hráčům balvany pod nohy v podobě neskutečně otravných ochran, Valve a Steam si jedou svou cestou.. Taky jste si všimli, jak se počet aktivních uživatelů neustále zvedá? Jak se nabídka a PŘEDEVŠÍM možnosti Steamu neustále zlepšují, zdokonalují a zkrátka, mě osobně Steam před 3 lety naučil kupovat originální hry. Dříve jsem si koupil jen nějakou srdcovou záležitost a dnes mám solidní knihovnu her (400+).
    Díky Steamworks se cítím bez potíží (vždy čerstvé updaty a patche) a navíc mi to prodlouží hratelnost her (i dvojnásobně, trojnásobně..) díky achievementům a ostatním akcím. Ty nemá cenu ani zmiňovat, jsou prostě skvělé! Valve ví, jak na zákazníka. Zatímco takové EA s Originem.. prachsprostá kopie a ještě ke všemu hodně špatná!
    • Veskoslav
      A hlavně akce u Steamu je skutečná akce, kdy člověk nakoupí X he za skvělé peníze a nemusí být nutně staré hry. Např Portal 2 byl s 50% slevou, DNF byl za zanedbatelnou cenu atd.
      • Pro info: Portal 2 byl dostupný tuším za nějakých necelých 6 EUR o Vánocích, momentálně lze koupit díky kupónům o polovinu méně :) DNF za 4,99 EUR apod.
        Nutno dodat, že to nejsou akce jen slevové, ale taky interaktivní. Viz dříve kupony a nebo vánoční uhlí, sbírání za achievementy, craftování mohlo vést např. k plným hrám nebo celým packům her od jednoho výrobce nebo ke slevovým kuponům.
        Tímto zdravím všechny piráty, co hru sálodlouze crackují nebo wajnují po fórech o crack a po 4 hodinách hraní ji odloží a mají z ní třeba poloviční požitek.. *5*
        • To je ale pouze tvá omezenost, že pro tebe polovinu zážitku ze hry tvoří fakt, že jsi za ni utratil peníze a tedy podvědomě cítíš, že by ti měla něco přinést a tedy si to vsugerováváš...
          • Ztrácen čas odepisováním ti něčeho, co stejně nepochopíš, nemá smysl.
            Když už ti rodiče platí to ádéeselko, tak to aspoň využíváš stahováním.. my tě chápem no.
            • *** pro SkajrymekRýmekBřímek
          • Proč to nazývát zrovna Omezeností? Co je na tom omezeného, že hra, do které člověk investoval peníze, ho těší víc i za to, že podpořil vývojaře, kteří si to zaslouží.

Druhý případ je příspěvek kolegy pode mnou o "buyer's remorse", na to tu právě zase slouží Warez, nejednou jsem se už při koupí hry spálil (hlavně za MoH:Airborne) a můj Remorse cosik byl na bodu varu *2*
            • Racionalizace nákupu her tím, že si budu vsugerovávat její kvality a že mě baví i když to pravda nebude možná může pár krát fungovat, ale stejně to musí skončit tím, že si na slepo hry přestanu kupovat nebo přejdu ke zkoušení warezu/sledování gameplay videí.

Co to je za blbost, že si bude člověk i po několikáte kupovat hry, které ho nebudou bavit? To je podle mě omezenost...
            • Hmm, a co naopak. To taky jde.

Koupíš si hru a tak citíš, že si ji musíš zahrát, aby se ta koupě "racionalizovala".

Nebo si koupíš hru, zjistíš, že je to blbost a tak si řekneš: "Co už, vata v řiti, jedem dál."
              myslím, že většina lidí si toto neřekne a i hru, která je nebaví se snaží si nějak "užít".
          • Aneb nikdo nemá rád buyer's remorse. Jo, já taky ne. A u spousty her na svým Steamu ho cítím.

http://en.wikipedia.org/wiki/Buyer%27s_remorse
            • Dino-D Day? To jsem zkoušel při akci Free Weekend a bral bych to maximálně jako nějaký User Mod, natož ještě brát za tuhle vykradenou slátaninu peníze.. výsměch. Nejvíc mě tam baví Killcam vykradený z Team Frotress 2 i s jeho neupraveným zvukem..... *2*
            • Naopak, mám z toho dobrý pocit a u těch lepších nabídek i radost.
            • U mě ta Bundle Royale s Dino-D Day... aneb střelenej nápad nedělá dobrou hru.
            • Jo, například u DefCon *2*
  • Veskoslav
    No nic loučím se. Jelikož už se zase začínají objevovat nesmsly "krádež" hry= krádež auta a podobné. Mějte se tu pěkně a pamatujte, že zákon, který leží ve sněmovně USA je totalitní zákon pro anonyma Honzu;) Aby bylo jasno, co je a není totalita.
  • on je vlastne spatny cely internet , konecne ty interfernety nekdo bude moct zavrit a budeme si posilat holuby jako za krale klacka ceka nas zajimava budoucnost :)))
    • Veskoslav
      Existuje i něco jako pošta, nemusíš si hned koupit poštovního holuba (který mnohdy je dražší než auto:D)
      • Jazz
        Pošta, chachácha.
        • Já bych do pošty zase tak neryl... Kvalitou služeb je určitě DALEKO lepší než takové PPLko. Dokonce se vyplatí i rychlostně, jelikož není třeba objednávat svoz den předem jako snad u všech "rychlo"-přepravních služeb - prostě zajdeš na pobočku a když si připlatíš, tak ti balík okamžitě odejde a do 24 hodin (upozorňuju, že to reálně může být i za poloviční čas) je balík tam, kde potřebuješ. *4*
          • CrocoRay
            No, ten problém s tou křehkostí bude asi ten samý problém jako ten můj, kde jsem si stěžoval na nespolehlivost zaměstnanců pošty, kteří se mi třeba neozvali a odjeli. Sousedka, která si PPL vychvaluje zase tento problém, že by jí někdy něco křehkého rozbili, neměla, zatímco na poštu si hodně stěžovala. Asi jde nejspíš o osobní zkušenosti s danou službou a následnému přiklonění k jedné či oné.
            Já si např. objednávám z jednoho obchodu hry a přes PPL mi to doručí vždy dříve než přes poštu, možná tam jenom mají mezi sebou lepší propojení, ale tak celkově mi s PPLkem i z jiných obchodů doráží zboží rychleji, řekl bych. S tou rychlopřepravou na tom možná pošta bude lépe, ale při klasickém dovážení se spíše přikláním k té PPL.
          • No nevim, zase spolehlivost je docela pochybná, co řikali kámoši co si poštou posílaj nějáký kartičky, tak pojištění je do 500,- takže dražší věci neposílaj a co řikali tak cca 20% ztráty nejsou vůbec problém...
            • Pojištění podle mě může být určitě vyšší, to bezpochyby, ale nejspíš by to museli poslat jako jiný typ zásilky a tedy by se jim to lehce prodražilo... Se ztrátami zkušenosti nemám, ale možné je vše.
          • CrocoRay
            Tak to zase nesouhlasím. Možná že na "rychlopřepravu" je lepší, ale je omezená, tuším do 20 kg. PPL se s tebou narozdíl od České pošty vždy spojí a můžeš se domluvit, kdy ti to mají dovézt. A u pošty mám ještě problém s jejími zaměstnanci, že mi kolikrát zazvonili a hned odjeli a ani nečekali, jestli jsem doma nebo se mi přes zvonek vůbec neozvali, když jsem na ně mluvil.
            • Určitě neříkám, že je pošta dokonalá, to ani náhodou... Je jasné, že je mnoho způsobů a podmínek, za kterých probíhá přeprava balíku, a nedá se jednoduše říci, že něco je lepší než zbytek.

Ale pokud bych měl vypíchnout jednu obrovskou nevýhodu PPLka, tak je to fakt, že se přes ně ABSOLUTNĚ NEDÁ odeslat nic, co je jakýmkoliv způsobem náchylné k poškození aneb křehké. U pošty mi došly křehké věci, které jsem pro jejich váhu nemohl označit jako "křehké", naprosto v pořádku... Pokud by s tímhletím mým tvrzením měl někdo problém, ať si klidně vygooglí bezpočet diskuzí na tohleto téma (ohledně PPLka). Druhá obrovská nevýhoda PPL je neochota vyřizovat reklamace, tam pošta opět vítězí na plné čáře.
        • Ringwraith
          Kámo dneska jsem šel po městě a na rohu ulice pošta pořád stála.
  • Kr.Pa
    Ty odkazi na začátku článku jsou nic neříkající, organizece a lidé co se postavili proti SOPA jsou zde:
    http://www.netcoalition.com/
  • Veskoslav
    Já mám návrh jediný jako zákon. Povinně demo ke hře v délce minimálně 1,5 hodiny. Sice je probém, že u her typu CoD je to cca 1/3 hry, ale aspoň by jsme se my, občasní "piráti" nemuseli vymlouvat na to, že to nemáme kde vyzkoušet.
    • To je absurdní *11*
    • navrh pekny, ale moc veci by to nezmenilo, nasla by se jina vymluva....treba cena :)
      • Veskoslav
        Cena není výmluva:)Cena je spíše limit na nákup. Mně je to sice jedno, jelikož hry kupuji, jak ve slevách, tak za plnou cenu, ale chápu, že pro mnohé to může být ten důvod k pirátství, že nechtějí čekat, až na to budou mít. Ale to už je výmluva.
        • ja nakupuju z nostalgie O:-)
    • Jasně, a když si půjdu koupit nádobí, tak si v něm budu moci povinně něco uvařit. Když půjdu za šlapkou, dostanu povinně 10 min na vyzkoušení. Když si půjdu koupit chleba, dostane povinně dva krajíce na ochutnání. Když půjdu do hospody, dostanu povinně třetinku na ochutnání. Mám pokračovat nebo už ti došlo jak absurdní tyhle kecy o "vyzkoušení" jsou ?
      • aha, a kdyz ti dam pytel, na kterem bude napsane "CHLEBA" a ty absolutne nebudes vedet, co v nem je, muze tam byt treba opravdu chleba nebo lejno, tak si to taky koupis?
        • Nesmyslny argument. Uz se ti nekdy stalo, ze sis koupil hru a misto ni bylo lejno?

Vymluva piratu na vyzkouseni ry je na urovni, okusovani chleba v obchode. Ne z duvodu zjisteni jestli je to chleba, ale z duvodu zjisteni, jestli je to dobry.
      • Prostitutky jsou stínová ekonomika voe... *1*
      • Veskoslav
        Jsi tak omezený nebo to jednom děláš? Pokud vím, tak většinu dažšího zboží můžeš vrátit. Jedná-li se o elektroniku atd. Mnohé internetové obchody dokonce mají 14ti denní lhůtu na vrácení peněz bez udání důvodu. A pokud nevidí rozdíl mezi hrou za 1500 a chlebem, tak jsi naprostý hlupák.....
        • Co se tyce tech internetovych obchodu, tam mas ze zakona 14 dni na vraceni bez udani duvodu a to se vztahuje i na retail hry koupene po internetu. Jenom to neni soucasti zvykoveho chovani ceskeho obcana. Funkcni problem bude u her, ktere vyzaduji ke spusteni registraci, ale to by mel byt taky problem prodavajiciho. Pirateni rad nemam a try and buy neprovozuji, i kdyz uznavam, ze je to v pripade neexistence dema nejmensi zlo a lhal bych, kdybych tvrdil, ze to nedelam. Nicmene to, ze se proti SOPA a PIPA postavily IT firmy a vyvojari mluvi za samo sebe. Dali najevo to, ze nechteji hajit sve zajmy touto cestou a ze radeji daji ochutnat svedva platky chleba nedobrovolne a "obcas" si chleba nechaji sezrat cely bez zaplaceni, nez aby podporili takovou prasarnu. Maji muj obdiv chlapci.
          • Abych upresnil casovou nekonzistenci v textu:
            Pirateni rad nemam a try and buy neprovozuji, i kdyz uznavam, ze je to v pripade neexistence dema nejmensi zlo a lhal bych, kdybych tvrdil, ze to nedelam.
            Myslono bylo:
            Pirateni rad nemam a try and buy neprovozuji, i kdyz uznavam, ze je to v pripade neexistence dema nejmensi zlo a lhal bych, kdybych tvrdil, ze jsem to nikdy nedelal. Nedelam to od te doby, co pracuji, a tudiz mam penize na nakup a zaroven mam mnohem mene casu na hrani, takze nehraju kdejakou blbost. Tudiz obvykle dam na doporuceni nekoho jineho, popr. par recenzi.
          • však já taky nesouhlasím s touhle cenzurou internetu. Jenom mě prostě vytáčí tvrdit že "pirátím proto abych si to vyzkoušel". Tihle zkoušeči si většinou vyzkouší všechny hry co za měsíc vyjdou a koupí si maximálně 1.
            • To Honza: Mas recht. Lidi "Try and buy" je minimum, ale s tim se neda nic delat (demokraticky). Kdyby melo byt monitorovano, kdo si hru nejprve stahnul a pak koupil a kdo ne, bylo by to snad v potencialu jeste totalitnejsi, nez nejaka SOPA.
              K tem Try and buy si dovolim jeste jeden nazor: Setkal jsem se nejednou s lidmi, co fungovali stylem: Ted si to stahnu a pak si to nekdy koupim. Zahrat si hru v dobe, kdy stoji 1200 a zaplatit ji az po letech kdy stoji 250 taky neni moc koser vuci prodejci.
              A ano, prodejce si vazim stejne tak jako vyvojare.
        • ".....14ti denní lhůtu na vrácení peněz bez udání důvodu."
          On je rozdíl si něco koupit a pak vrátit a nebo něco UKRÁST a pak si rozmejšlet jestli teda tomu obchodníkovi za to zaplatím nebo ne.
          • Veskoslav
            Ukaž mi v zákoně, kde je toto definováno jako kráděž. Prosím příslušnou sbírku zákonů naší země, kde je toto definované jako krádež;)
            • Veskoslav
              Jejdásku. Na tebe ani nemá cenu reagovat, jelikož co čtu tvé "výblitky" tady, tak je to jak pokažený gramofon a je jedno, jestli diskutujeme o RPG, zákonech či něčem podobném. Ty meleš pořád dokola to samé. A ano kino stojí 99 Kč pro jednoho, když máš takovou kouzelnou kartičku jako třeba ISIC.
            • Takze co neni definovano v zakone, to neexistuje? Jak hloupe obhajovani zlodeju. Podle tebe tedy neexistuje ani lez.

Kradez je jeden z archetypu zlych cinu (zlocinu), jako je treba dale vrazda nebo lez. Tyto zle ciny existuji bez ohledu na to, zda a jak je popisuje nejaky zakonnik. Nejsou to primarne pravni terminy, ale eticke.

A proto je spravne oznacit piratstvi kradezi, protoze je to zly cin na urovni kradeze a naplnuje jeji znaky.
        • jsem možná omezený, ale určitě tu lidem necpu návrhy na totalitní zákony. Tohle si prosazuj někde v KLDR nebo v Bělorusku.
          • Veskoslav
            Dobře tak nikoliv takový zákon, ale studia budou nést plnou zodpovědnost za to, co prodávají. Při nesplnění podmnek či slibů vysoké tresty a pokuty jako podvod na zákazníkovi. A pokud toto je totalitní zákon, tak to opravdu potěš. Asi by sis mněl nastudovat pojem totalita.
            • Kino za 99Kc? Kdys byl naposledy v kine? Kdyz jdu do kina s rodinou, tak me to vyjde zhruba stejne draho jako hra.
            • Veskoslav
              Honza: Existuje něco jako knihovna chlapče či videopůjčovna. Navíc kino v ceně 99 Kč, no nevím, jestli je to to samé jako třeba CoD za 1499;) Ale věř, že je tu spousta lidí, co s tebou budou souhlasit.
            • Veskoslav
              Recenze? Myslíš neobjektivní, subjektivní názor jednoho člověka? Nebo gameplay videa od výrobce? Od toho tu byla kdysi dema, ale jelikož velké firmy se bojí, protože ví, že dema by ukázala jaký je to brak, tak nejsou rozšířené.
            • nemyslím že jsem to já kdo nechápe co je totalita.
              Jinak když teda mám dávat nějaká podobná přirovnání. Vem si filmy nebo knihy. Slyšel jsi někdo někoho mlejt že si nekoupí film/knížku/lístek do kina proto že mu tvůrci nenabídli třetinu filmu/knihy k nahlédnutí ?
            • Nebo by zákazník neměl být takový trotl a pragmaticky si počkat na recenze, pročíst si fóra, googlovat a potom se rozhodnout. Věř že většina vývojářů se přizpůsobuje poptávce
          • co je na demu totalitniho?
            • Nic, totalitni je ta povinnost.
  • http://www.youtube.com/watch?v=WJIuYgIvKsc&feature=related
  • spise je mi divne ze proti tomuto zakonu nebojuji predevším novinaři :)
    • Se furt držíš tý představy o hrdisnkých novinářích kteří denodenně zachraňují demokracii a svět? Možná taky tu o americkém prezidentu který pomyslně drží ruku nad velkým červeným tlačítkem atd.? Všechny ty představy a názory podsunuté do podvědomí filmy a massmédii.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit