Přejít na výpis diskuzí
Hlasování o protipirátském zákoně bylo odloženo
16.1.2012 | Petr Poláček
228 příspěvků
-
Raději nekomentovat. Nejlepší protipirátskou ochranou je skvělá hra za odpovídající peníz s podporou platících hráčů atd. To je nejspolehlivější ochrana. Protože člověk, co si hru stáhne, zjistí, že je skvělá, ale kdyby mněl originál je ještě lepší a nebude nikterak omezován různými "ochranami", které v důsledku mají to, že jsme"týrani" jako platící hráči, tak si hru koupí. Ale u her typu CoD, poslední DS III, tam může být ochran 1000, ale stejně to nepomůže, jelikož jsou to hry, co nejsou ani dobré, zábavné možná kdysi a neustále nabízejí to samé nebo nenabízejí to "samé" (u DS III např.) za nehoráznou cenu. A to rozhodně "piráty" nepřesvědčí o koupi.
-
-
Neviem o com sa tu vsetci hadaju... ked je raz nieco tupa blbost ktorou zabijem par hodin volneho casu a mam za to zaplatit 1000,- tak si to nekupim, ked vsak najdem nejaku vynimocnu hru.. napriklad battlefield, guild wars a ine... ktore viem ze pri nich stravim mesiace az roky, tak nemam problem si to kupit.. nebudem podporovat zidovske korporacie ktore si zarabaju na hluposti ludi, nebudem si kupovat odpad herneho priemyslu, a to ze si to zahram neublizi nikomu, kedze by som to aj tak nekupil!
-
ale blbost to neni nejlepší ochranou. Tou nejlepší ochranou je streamovani her...ale to se vi uz dlouho...tento zakon ale nema s piratenim vubec nic spolecneho...on jen tak na oko jako ze by zakazoval informace o tom kde si to stahnout....ale to by pak museli zrusit cely gooogle :)
-
Jsem pirát, pyšním se tím. A řeknu Ti, i kdyby Skyrim stál 30 korun, tak si ho radši stáhnu.
-
-
Ty jsi zlý a špatný, takhle okrádat talentované tvůrce! To ti nevadí, že si pak do Skyrimu nebudeš moci stáhnout ten proslavený patch? *13*
To já už bych si Skyrim nikdy nezahrál, i kdyby mě za to platili, jelikož se necítím být dostatečně "na výši", abych pochopil filozofický podtext veškerých bugů a glitchů, kterými tato pompézní hra oplývá! -
-
Ah...jsi otravnej...kdyby to alespoň bylo vtipný... Nereaguj raději, zbytečně tu je pak balast...
-
-
Máš svobodné právo mé příspěvky nečíst, to by ti mělo stačit... *3*
-
-
Nebo je svobodně nahlásit.
-
-
-
-
Věc osobního přístupu a postoje, my ti do svědomí nepolezem, je to tvoje volba, že jo.
-
Pyšnit se tímto? Proč? Nemůžeš se pyšnit ničím jiným? To máš asi dost jednoduchý život.....
-
-
Jednochudej seš tu tak akorád ty. Plať si, mě to nezajímá. To pyšním bez s nadhledem, USE brain.
-
-
Meleš tu nesmysly a jediný, kdo to nepoužívá mozek jsi očividně ty.
-
-
To bude jeden z těch debílků, kteří musí mít hru na disku ihned po jejím cracknutí. Tzn. v době, kdy se její cena pohybuje kolem 1 000 Kč.
-
Pirát: Co to meleš za kýčoviny? Letos jsem za hry utratil cca 3000 (3 týdny brigáda) a doma mám: NFS Hot Pursuit z roku 2010 za 99 Kč, DarkSpore za 199 Kč, Zaklínač za 699 Kč, Dead Space 1+2 za 199 Kč, Deus Ex za 499 Kč, DA za 299 Kč, Zlatá Edice W40K DoW+datadisky za 199 Kč, Trine 2 za 239 Kč, DN Forever za 100 Kč, Portal 2 za 350 Kč, Edice HL2+všechny epizody za 199 Kč. Samozřejmě mám i SW TOR, ale to jsem dostal, to nepočítám. Tudíž tady máš těch 15 000 šašku.....
-
Však si to užij, socko, dokud to jde. Pracující lidé, kteří věci kupují, tě nebudou na pracáku živit do konce života.
-
Aspoň nejsem natolik blbej, abych ročně platil 15K za hry. Mozek používám a docela dobře, koukni jak se mi to vyplácí. *14*
-
-
-
-
-
tu nejde o piratenie ale o napadnutie poslednej bašty slobody na internete... *9*
-
-
Přesně, stránky jako Facebook, Youtube, Megaupload a vůbec kdejaká veřejná disková úložiště by v podstatě měly přestat existovat podle toho jejich po*raného zákona.. Tyhle chujoviny vymýšlí lidi, kteří tomu ani nerozumí, co pak od nich čekat..
-
-
V lepsim pripade tomu nerozumi, v horsim pripade tomu rozumi a maji celkem jasnou vizi, kam az to chteji dotahnout... Ono neni spatne mit moznost uzavrit temer jakoukoli stranku
-
-
Četl jsem originál. "Pirátství" je pouze zástěrka k cenzuře internetu. Nic víc.
-
-
Ted máš cenzuru všude.Prostě když nějaká vláda něco nechce,tak to prostě nebude.
-
-
-
S timto naprosto souhlasim.Proste pokud si hru koupim,cekam vyhody oproti piratum.Jenze CoD apod... maji navic pouze MP ktere me nijak nebavi,to si radeji pustim BBC2,i kdyz je starsi,je tak 100x zabavnejsi.Nechapu neco jako protipiratske kontroly napr. u Assassins Creed 2 kde jsem musel byt stale pripojeny k internetu i kdyz tam nebyl multiplayer,a navic se pres tu ochranu dostali ti "pirati" behem par tydnu a mely uplne stejny zazitek jako my,co jsme si hru koupily.Proste,koupim hru-cekam vyhody a ne jen ze mam dobry pocit a obal(pokud nekupuju na steamu apod...)
-
-
ale treba MP ACB si tusim bez originalu nezahrajes :)
-
Čekáš výhodu oproti pirátům? Jakou výhodu? Když jsi jdu koupit chleba, tak za něj také zaplatím a nedostávám žádnou výhodu oproti člověku, který jej ukradl. Hra je prostě zboží jako každé jiné, je to výsledek něčí práce a investic daný na trh a za zboží se platí. Očekáváš "odměnu" za to, že jsi se tedy uráčil hru neukrást? To je luxus, kam to spěje...
-
-
Sice srovnání hra a chleba je zcela mimo, ale budiž. Pokud vím, tak při koupi chleba nemusíš se registrovat u Cechu pekařů, nejsi omezen tím, že můžeš koupit pouze jeden chleba a ten užívat pouze ty sám, ale nikdo z rodiny ho nesmí užívat jinde (viz např Stalker Call of Pripiať), nekupješ týden starý chlepa, který někdo rozpekl, aby vypadal jako čerstvý a prodával ho za plnou cenu (CoD)
-
-
To je sice všechno hezké, ale pokud ti nevyhovují podmínky konkrétního výrobce - jak chleba, tak hry (srovnání s chlebem není ani trochu mimo), tak máš vždy možnost koupit si produkt výrobce jiného, jehož podmínky ti více vyhovují (DRM FREE Zaklínač 2 či rohlíky), ale v žádném případě tě to neopravňuje obstarat si daný produkt nelegální cestou.
-
-
Soudě dle mínusek tu asi člověk neprosadí názor, že krást se nemá. Nebudu se ani snažit. Zloději!
-
Tím jsi mi to ale moc neobjasnil, protože tvůj předchozí příspěvěk na mě působil dojmem, že krádež hry by vůči krádeži chlebu měla být ospraveditelná. Je to produkt nabízený na trhu, pořídit se dá za určitý finanční obnos a nabízí ti uspokojení nějaké individuální potřeby. V případě chlebu řekněme hladu, v případě hry potřeby/chuti si jí zahrát.
-
jen tim ukazuju na to, ze proste tve srovnani chleba vs hra je absolutne mimo, tot vse, vubec ti nevnucuju, ze hry kupujes ze spatneho/spravneho duvodu, to je vylozene na tobe
-
Nesnaž se snižovat úroveň mého příspěvku tím, že budeš odkazovat na jinou diskuzi, které jsem se nezúčastnil a podobně. Já si kupuju hry z toho důvodu, abych si je zahrál. Případně tu hru dohrál třeba i několikrát, když mě baví více. Nákup licence mi snad toto nedovoluje? Co přesně od koupě hry očekáváš ty v tom případě??
-
tak to uz tu bylo snad 100x, ze koupi hry si kupujes licenci a ne ten kulaty nesmysl jako takovy....jeste by se tu mohlo objevit zase prirovnani ke kradeni aut
-
-
-
Tady spíš myslel, že místo výhod by stačilo nemít oproti Pirátům klacky pod nohama typu DVD v mechanice, Online aktivací a neustálých ověřování na Internetu. Bože, mám doma originálek nehorázně a na 95% z nich si musím stahovat Cracky, protože z těch omezení jde člověku hlava kolem.. k čertu *12*
-
-
jn, nejlepsi je starforce ochrana a windows 7
-
-
komunikacni sum :)
-
Spatne jsem to pochopil, promin.
-
ja jsem absolutne nemyslel nejake prolemeni ochrany, ale to ze me to prave naopak stve u originalu a jestli to bylo prolomeno, tak o duvod vic, ze me to sere, kdyz je to k nicemu
-
Myslíš ochranu StarForce, která byla ve verzi 4 kompletně prolomena již u Splinter Call: Chaos Theory? OK! :-D
-
-
-
chapu te jak to myslis, ale pak je jednoducha otazka "Tak proc za to platit, kdyz existuje tolik zpusobu jak k tomu prijit zadarmo"
-
-
Myslíš ukrást? Asi žiju v jiném světě. Když něco chci, tak si to koupím. Když na to nemám, tak si to bohužel musím odpustit.
-
-
Ano, ale hru ve finále hraješ a za dané peníze dostaneš to, co je ti slíbeno - můžeš si hru zahrát, případně si jí zahrát vícekrát. Pokud ti aktuální distribuční kanály her nevyhovujou (provoz Steamu také není zdarma), tak holt musíš 10-20 let počkat, než se objeví jiná forma distribuce. To pořád ale není důvod hru ukrást. Absolutně něchápu neustálé ohánění se licencema. Pokud chceš např. Fallout koupit celý, tak to udělej jako Bethseda. To už ale nebude za litra..:-D
-
osobne tim nemyslim nic :) jen to proste takhle resi hodne lidi, na co by si to kupovali, kdyz se stazena verze ve velke mire pripadu nelisi, a kdyz navic vedle toho postavim digitalni distribuci, kde zaplatis nekomu jen za to, aby "sis to mohl stahnout" (ano platis za licenci ve skutecnosti) tak v tom rada lidi rozdil nevidi :)
-
Jasně, většina pirátů by v obchodě neukradla ani rohlik. Ale za klávesnicí pro ně platí jiný zákony.
-
-
-
-
-
-
Navrhovatelům zákona, respektive spíše jijich "loutkařům" jsou nějací warezáci a pedofilové úplně ukradení. Ti se jim hodí do krámu jenom proto, že díky populizaci na tohle téma dokážou prosadit takové zákonné zvěrstva. Jsi proti SOPA, IPA, CIPA? Pak podporuješ pedofily a zloděje! Je tak lehké obvinit z čarodějnictví že?
Skutečný cíl je však jediný- centralizace moci a utahování osobních svobod. Pokud někdo i u nás dokáže v televizi lidem říkat, že peníze ze zahraničního hazardu utíkají pryč, to je důvod krize a musíme bloknout internet (zjednodušeně), pak je to úplně stejné. K nám podobné věci připutujou z Bruselu jako na koni. Vysvětlete všem neznalým, že tudy NE! Osobní svoboda je mnohem důlěžitější, než CD káji gotta, či i "osoba blízká" na Nově. Nezahazujme takto lehkomyslně a zlomyslně svou budoucnost. -
Já mám návrh jediný jako zákon. Povinně demo ke hře v délce minimálně 1,5 hodiny. Sice je probém, že u her typu CoD je to cca 1/3 hry, ale aspoň by jsme se my, občasní "piráti" nemuseli vymlouvat na to, že to nemáme kde vyzkoušet.
-
-
To je absurdní *11*
-
navrh pekny, ale moc veci by to nezmenilo, nasla by se jina vymluva....treba cena :)
-
-
Cena není výmluva:)Cena je spíše limit na nákup. Mně je to sice jedno, jelikož hry kupuji, jak ve slevách, tak za plnou cenu, ale chápu, že pro mnohé to může být ten důvod k pirátství, že nechtějí čekat, až na to budou mít. Ale to už je výmluva.
-
-
ja nakupuju z nostalgie O:-)
-
-
-
Jasně, a když si půjdu koupit nádobí, tak si v něm budu moci povinně něco uvařit. Když půjdu za šlapkou, dostanu povinně 10 min na vyzkoušení. Když si půjdu koupit chleba, dostane povinně dva krajíce na ochutnání. Když půjdu do hospody, dostanu povinně třetinku na ochutnání. Mám pokračovat nebo už ti došlo jak absurdní tyhle kecy o "vyzkoušení" jsou ?
-
-
aha, a kdyz ti dam pytel, na kterem bude napsane "CHLEBA" a ty absolutne nebudes vedet, co v nem je, muze tam byt treba opravdu chleba nebo lejno, tak si to taky koupis?
-
-
Nesmyslny argument. Uz se ti nekdy stalo, ze sis koupil hru a misto ni bylo lejno?
Vymluva piratu na vyzkouseni ry je na urovni, okusovani chleba v obchode. Ne z duvodu zjisteni jestli je to chleba, ale z duvodu zjisteni, jestli je to dobry.
-
-
Prostitutky jsou stínová ekonomika voe... *1*
-
Jsi tak omezený nebo to jednom děláš? Pokud vím, tak většinu dažšího zboží můžeš vrátit. Jedná-li se o elektroniku atd. Mnohé internetové obchody dokonce mají 14ti denní lhůtu na vrácení peněz bez udání důvodu. A pokud nevidí rozdíl mezi hrou za 1500 a chlebem, tak jsi naprostý hlupák.....
-
-
Co se tyce tech internetovych obchodu, tam mas ze zakona 14 dni na vraceni bez udani duvodu a to se vztahuje i na retail hry koupene po internetu. Jenom to neni soucasti zvykoveho chovani ceskeho obcana. Funkcni problem bude u her, ktere vyzaduji ke spusteni registraci, ale to by mel byt taky problem prodavajiciho. Pirateni rad nemam a try and buy neprovozuji, i kdyz uznavam, ze je to v pripade neexistence dema nejmensi zlo a lhal bych, kdybych tvrdil, ze to nedelam. Nicmene to, ze se proti SOPA a PIPA postavily IT firmy a vyvojari mluvi za samo sebe. Dali najevo to, ze nechteji hajit sve zajmy touto cestou a ze radeji daji ochutnat svedva platky chleba nedobrovolne a "obcas" si chleba nechaji sezrat cely bez zaplaceni, nez aby podporili takovou prasarnu. Maji muj obdiv chlapci.
-
-
Abych upresnil casovou nekonzistenci v textu:
Pirateni rad nemam a try and buy neprovozuji, i kdyz uznavam, ze je to v pripade neexistence dema nejmensi zlo a lhal bych, kdybych tvrdil, ze to nedelam.
Myslono bylo:
Pirateni rad nemam a try and buy neprovozuji, i kdyz uznavam, ze je to v pripade neexistence dema nejmensi zlo a lhal bych, kdybych tvrdil, ze jsem to nikdy nedelal. Nedelam to od te doby, co pracuji, a tudiz mam penize na nakup a zaroven mam mnohem mene casu na hrani, takze nehraju kdejakou blbost. Tudiz obvykle dam na doporuceni nekoho jineho, popr. par recenzi. -
však já taky nesouhlasím s touhle cenzurou internetu. Jenom mě prostě vytáčí tvrdit že "pirátím proto abych si to vyzkoušel". Tihle zkoušeči si většinou vyzkouší všechny hry co za měsíc vyjdou a koupí si maximálně 1.
-
-
To Honza: Mas recht. Lidi "Try and buy" je minimum, ale s tim se neda nic delat (demokraticky). Kdyby melo byt monitorovano, kdo si hru nejprve stahnul a pak koupil a kdo ne, bylo by to snad v potencialu jeste totalitnejsi, nez nejaka SOPA.
K tem Try and buy si dovolim jeste jeden nazor: Setkal jsem se nejednou s lidmi, co fungovali stylem: Ted si to stahnu a pak si to nekdy koupim. Zahrat si hru v dobe, kdy stoji 1200 a zaplatit ji az po letech kdy stoji 250 taky neni moc koser vuci prodejci.
A ano, prodejce si vazim stejne tak jako vyvojare.
-
-
-
".....14ti denní lhůtu na vrácení peněz bez udání důvodu."
On je rozdíl si něco koupit a pak vrátit a nebo něco UKRÁST a pak si rozmejšlet jestli teda tomu obchodníkovi za to zaplatím nebo ne. -
-
Ukaž mi v zákoně, kde je toto definováno jako kráděž. Prosím příslušnou sbírku zákonů naší země, kde je toto definované jako krádež;)
-
-
Jejdásku. Na tebe ani nemá cenu reagovat, jelikož co čtu tvé "výblitky" tady, tak je to jak pokažený gramofon a je jedno, jestli diskutujeme o RPG, zákonech či něčem podobném. Ty meleš pořád dokola to samé. A ano kino stojí 99 Kč pro jednoho, když máš takovou kouzelnou kartičku jako třeba ISIC.
-
Takze co neni definovano v zakone, to neexistuje? Jak hloupe obhajovani zlodeju. Podle tebe tedy neexistuje ani lez.
Kradez je jeden z archetypu zlych cinu (zlocinu), jako je treba dale vrazda nebo lez. Tyto zle ciny existuji bez ohledu na to, zda a jak je popisuje nejaky zakonnik. Nejsou to primarne pravni terminy, ale eticke.
A proto je spravne oznacit piratstvi kradezi, protoze je to zly cin na urovni kradeze a naplnuje jeji znaky.
-
-
-
jsem možná omezený, ale určitě tu lidem necpu návrhy na totalitní zákony. Tohle si prosazuj někde v KLDR nebo v Bělorusku.
-
-
Dobře tak nikoliv takový zákon, ale studia budou nést plnou zodpovědnost za to, co prodávají. Při nesplnění podmnek či slibů vysoké tresty a pokuty jako podvod na zákazníkovi. A pokud toto je totalitní zákon, tak to opravdu potěš. Asi by sis mněl nastudovat pojem totalita.
-
-
Kino za 99Kc? Kdys byl naposledy v kine? Kdyz jdu do kina s rodinou, tak me to vyjde zhruba stejne draho jako hra.
-
Honza: Existuje něco jako knihovna chlapče či videopůjčovna. Navíc kino v ceně 99 Kč, no nevím, jestli je to to samé jako třeba CoD za 1499;) Ale věř, že je tu spousta lidí, co s tebou budou souhlasit.
-
Recenze? Myslíš neobjektivní, subjektivní názor jednoho člověka? Nebo gameplay videa od výrobce? Od toho tu byla kdysi dema, ale jelikož velké firmy se bojí, protože ví, že dema by ukázala jaký je to brak, tak nejsou rozšířené.
-
nemyslím že jsem to já kdo nechápe co je totalita.
Jinak když teda mám dávat nějaká podobná přirovnání. Vem si filmy nebo knihy. Slyšel jsi někdo někoho mlejt že si nekoupí film/knížku/lístek do kina proto že mu tvůrci nenabídli třetinu filmu/knihy k nahlédnutí ? -
Nebo by zákazník neměl být takový trotl a pragmaticky si počkat na recenze, pročíst si fóra, googlovat a potom se rozhodnout. Věř že většina vývojářů se přizpůsobuje poptávce
-
-
co je na demu totalitniho?
-
-
Nic, totalitni je ta povinnost.
-
-
-
-
-
-
Dát hráči /zákazníku "něco navíc".. starat se o něj, bavit ho a ne po něm chtít další a další prachy za ten samý (třeba i horší obsah).. To je cesta, jak snížit pirátství.
Mezi tím, co Ubi, EA a jim podobní házejí poctivým hráčům balvany pod nohy v podobě neskutečně otravných ochran, Valve a Steam si jedou svou cestou.. Taky jste si všimli, jak se počet aktivních uživatelů neustále zvedá? Jak se nabídka a PŘEDEVŠÍM možnosti Steamu neustále zlepšují, zdokonalují a zkrátka, mě osobně Steam před 3 lety naučil kupovat originální hry. Dříve jsem si koupil jen nějakou srdcovou záležitost a dnes mám solidní knihovnu her (400+).
Díky Steamworks se cítím bez potíží (vždy čerstvé updaty a patche) a navíc mi to prodlouží hratelnost her (i dvojnásobně, trojnásobně..) díky achievementům a ostatním akcím. Ty nemá cenu ani zmiňovat, jsou prostě skvělé! Valve ví, jak na zákazníka. Zatímco takové EA s Originem.. prachsprostá kopie a ještě ke všemu hodně špatná! -
-
A hlavně akce u Steamu je skutečná akce, kdy člověk nakoupí X he za skvělé peníze a nemusí být nutně staré hry. Např Portal 2 byl s 50% slevou, DNF byl za zanedbatelnou cenu atd.
-
-
Pro info: Portal 2 byl dostupný tuším za nějakých necelých 6 EUR o Vánocích, momentálně lze koupit díky kupónům o polovinu méně :) DNF za 4,99 EUR apod.
Nutno dodat, že to nejsou akce jen slevové, ale taky interaktivní. Viz dříve kupony a nebo vánoční uhlí, sbírání za achievementy, craftování mohlo vést např. k plným hrám nebo celým packům her od jednoho výrobce nebo ke slevovým kuponům.
Tímto zdravím všechny piráty, co hru sálodlouze crackují nebo wajnují po fórech o crack a po 4 hodinách hraní ji odloží a mají z ní třeba poloviční požitek.. *5* -
-
To je ale pouze tvá omezenost, že pro tebe polovinu zážitku ze hry tvoří fakt, že jsi za ni utratil peníze a tedy podvědomě cítíš, že by ti měla něco přinést a tedy si to vsugerováváš...
-
-
Ztrácen čas odepisováním ti něčeho, co stejně nepochopíš, nemá smysl.
Když už ti rodiče platí to ádéeselko, tak to aspoň využíváš stahováním.. my tě chápem no. -
-
*** pro SkajrymekRýmekBřímek
-
-
Proč to nazývát zrovna Omezeností? Co je na tom omezeného, že hra, do které člověk investoval peníze, ho těší víc i za to, že podpořil vývojaře, kteří si to zaslouží.
Druhý případ je příspěvek kolegy pode mnou o "buyer's remorse", na to tu právě zase slouží Warez, nejednou jsem se už při koupí hry spálil (hlavně za MoH:Airborne) a můj Remorse cosik byl na bodu varu *2* -
-
Racionalizace nákupu her tím, že si budu vsugerovávat její kvality a že mě baví i když to pravda nebude možná může pár krát fungovat, ale stejně to musí skončit tím, že si na slepo hry přestanu kupovat nebo přejdu ke zkoušení warezu/sledování gameplay videí.
Co to je za blbost, že si bude člověk i po několikáte kupovat hry, které ho nebudou bavit? To je podle mě omezenost... -
Hmm, a co naopak. To taky jde.
Koupíš si hru a tak citíš, že si ji musíš zahrát, aby se ta koupě "racionalizovala".
Nebo si koupíš hru, zjistíš, že je to blbost a tak si řekneš: "Co už, vata v řiti, jedem dál."
myslím, že většina lidí si toto neřekne a i hru, která je nebaví se snaží si nějak "užít".
-
-
Aneb nikdo nemá rád buyer's remorse. Jo, já taky ne. A u spousty her na svým Steamu ho cítím.
http://en.wikipedia.org/wiki/Buyer%27s_remorse -
-
Dino-D Day? To jsem zkoušel při akci Free Weekend a bral bych to maximálně jako nějaký User Mod, natož ještě brát za tuhle vykradenou slátaninu peníze.. výsměch. Nejvíc mě tam baví Killcam vykradený z Team Frotress 2 i s jeho neupraveným zvukem..... *2*
-
Naopak, mám z toho dobrý pocit a u těch lepších nabídek i radost.
-
U mě ta Bundle Royale s Dino-D Day... aneb střelenej nápad nedělá dobrou hru.
-
Jo, například u DefCon *2*
-
-
-
-
-
-
Na tenhle zakon tlačily hlavně mediální společnosti a vadilo jim předemším sdílení hudby a filmů. Toto pirátství mnohonásobně převyšuje pirátství počítačových her.
Spousta lidí plivá na PC hráče ze jsou všichni piráti, avšak koukají na zkopírované filmy a v mobilu mají zkopírované mp3ky, což je celkem na hlavu.
Mimochodem i nyní USA vedou žaloby na osoby jenž nežijí na jejich území a nejsou jejími občany, například žádají vydání jednoho brita, který pouze posnul link na jakési zpirátěné album, nic osobně nesdílel a neskopíroval.
Stále nechápu, jak někdo argumentuje na podobné případy slovy "kdyby si to nestáhl, musel by si to kopit". Je to jako argument "kdyby ti stará nedala zadarmo, tak by sis musel koupit prostitutku". Že něco přijmeme zadarmo absolutně neznamená, že to musíme koupit, většina lidí na to ani nemá prachy. -
-
>Mimochodem i nyní USA vedou žaloby na osoby jenž nežijí na jejich území a nejsou jejími občany, například žádají vydání jednoho brita, který pouze posnul link na jakési zpirátěné album, nic osobně nesdílel a neskopíroval.
To se mi nechce věřit. -
-
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-south-yorkshire-16544335
Tak něvěř ale prověřuj, snad umiš googlit, ne? -
-
Aha...
>The case was brought by the US Immigration and Customs Enforcement agency, which claims that the TVShack.net website earned "over $230,000 in advertising revenue" before US authorities obtained a warrant and seized the domain name in June 2010.
Pokud měl stránku a na ní opravdu vydělával, tak je to jiná. I když to číslo je asi přestřelený. Ony vždycky jsou. -
-
Ale tady vubec nejde o to, zda vydělával na reklamách jeho stránky. Jde o to, že neobsahovaly pirátský obsah a on sám žádný neposkytoval. Jeho stránky byly pouze search engine, stejně jako je google, seznam, warforum nebo releaselog.
Tady jde o to, že USA žaluje občana cizího státu, který ve své vlastní zemi neporušil žádný zákon a požaduje jeho vydání. -
-
Hmm, ale tak pořád je rozdíl mezi ním a uživatelem nějakého fóra, co dá pár linků, co našel.
Ale jo, je to hnus.
-
-
-
-
-
-
ty po.rané k.ndy z Ameriky si už opravdu za chvíli budou po světě dělat co chcou, jak si můžou něco vůbec dovolit na někoho z jiného státu, nechcou rovnou převzít vedení planety? kkti
-
-
Přesně o to se snaží. Počínaje přivlastňováním si internetu, přes politické a ekonomické manipulace, válkami po celém světě konče.
-
-
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/sopa-americka-vlada-se-snazi-znicit-internet
-
No nic loučím se. Jelikož už se zase začínají objevovat nesmsly "krádež" hry= krádež auta a podobné. Mějte se tu pěkně a pamatujte, že zákon, který leží ve sněmovně USA je totalitní zákon pro anonyma Honzu;) Aby bylo jasno, co je a není totalita.
-
Proc ho rovnou nezrusit???Vim ze piratstvi je spatne,ale pokud si nekdo stahne hru na zkousku aby se nestalo ze ji koupi a pak zjisti ze je to uplna chu****na tak penize utracene za neco,co vubec nebudete hrat,protoze to je strasne nudne vas prinuti se pred koupi neceho presvedcit jestli to stojí za to.Nebo jiny pripad.Nekdo chce hru,ktere je strasny fanda,dal by za ni cokoliv ale nema penize a nema zpusob jak si vydelat protoze udelal problem a prisel o brigadu/praci/kapesne.Co pak?Ma jen cumet jak na netu dostavaa recenze 10 z 10 a byt zoufali kvuli tomu,ze si ji nemuzu zahrat?Samozrejme jsou pirati co to maj ze:Hele vysel novej NFS,jde se stahovat.Twl mam chut na nejakou akcni rezbu,tak si stahnu CoD 6 a jedu.Nemluvim o takovychto piratech,tem by jsem fakt pral aby jednou kvuli tomu narazili ale proste nevim proc delaj az tak razantni kroky jako zakon proti piratstvi atd... .Stejne tomu nepomuzou,Warezaci budou porad!Cekam palce dolu ale toto je muj nazor
-
-
Za stahování na "zkoušku" si můžou vydavatelé sami. Dneska téměř nedělaj dema a člověk si nemůže hru legálně zkusit.(asi maj strach a že by hráč zjistil jaka je to sr... a hru si nekoupil). Ale když už si tu hru někdo na zkoušku stáhne, tak pochybuju, že ji zachvíli smaže a jde si koupit originál. Omlouvat stahování nedostatkem financí je blbost. To je jako: líbí se mi támhleto auto, ale nemam na něj tak ho jdu ukrást. Dneska je na netu dost her, který jsou zdarma. Je prostě spousta kdyby. Jsou lidi co stahujou hry,ale kdyby na ně měli tak si je koupí. Stejně jako jsou lidi co budou stahovat i kdyby byli milionáři. Faktem je, že vývoj hry někdo zaplatit musí, kdyby každej stahoval warez, pak hry nikdo nebude dělat. Se na to podívejte z pohledu autorů, nainvestujete miliony, strávíte klidně několik let prací, a pak si to každej fakan stáhne zadara z netu. Ale tenhle zákon je špatný řešení. Začne to zákazem stránek s ilegálním obsahem, bude to pokračovat s nevhodnými informacemi a skončí to jak v Číně. Ono by třeba pomohlo, kdyby každá firma zaměstnala pár lidí, kteří by prolejzali net a hlásili linky. Každopádně warez tu s námi ještě nějakej čas bude.
-
-
Také jde o poměr Cena her vs. Měsiční mzda... Dávat nějakých 10% ze mzdy za hru je na naše poměry né až tak rozumně znějící (když budu brát v potaz mzdu běžného dělníka a cenu nově vydané hry) v porovnání s tím, že by člověk za tyto peníze mohl mít nakoupené třeba potraviny na 2 týdny dopředu.
Kupříkladu jsem si zrovna teď před víkendem objednal Dead Space 2 a Crysis 2 (i když ve slevě), což bych neudělal jinak, než kdybych si to už před tím nevyzkoušel přes Warez. U obou her jsem se obával, že to budou opět nedodělky kopírující původní díly, ale byl jsem mile překvapen a tak nebyl problem s koupi.
Ale spíš se obávám, že podobný přístup bude mít asi mizivý počet Warezáku.. *9*
-
-
-
koukám, že boj ještě Amíky čeká.
-
-
ty jsi vůl, jde o to, že je to americkej zákon, a jen Amíci maj možnost ho v současnosti ovlivnit. Kdybys občas použil hlavu, bylo by to fajn :))
-
Amíky? Jsi naivka jestli si myslíš ,že se to týká pouze amaričanů. Pokud tohle projde bude to mít globální následky.Jediné o co jim jde je CENZURA ,jako v číně ,nic víc. viz. wikileaks.
-
-
Zákony se vztahují pouze na USA. A pokud by jsi četl, tak by jsi zjistil, že sice některé organizace by chtěly to samé, ale EU jim rovnou řekla, že můžou táhnout k čertu.
-
-
zákony se sice vztahuji jen na USA ale nemysli si ze nas to neovlivni http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/sopa-americka-vlada-se-snazi-znicit-internet
-
-
ake globalne? jenda sa len o ameriku
-
-
Ne, nejedná se jen o USA, protože by z toho vznikl precedens pro zbytek světa.
-
A odkuď myslíš, že jsou weby jako Google, Youtube etc.?
-
-
a ty si myslis ze je strasne slozite prestehovat google do evropy čim kamkoliv jinam?:)
znova proti piratum pouze jedine streamovani her -
-
Streamovani her ma u nas zatim jaksi taksi funkcni OnLive. Pokud mate rychly internet, muzu doporucit alespon vyzkouset. Rozhodne je to zajimave a ja no tom uz nejakou dobu frcim. Neni to 100% uspokojive oproti lokalne bezici hre, ale pokud nemate zelezo na hry ale silny net jo, pak je to vice nez fajn. Navic je to tendence zlepsujici se. Rychlosti a hlavne odezvy se zlepsuji a OnLive servery se priblizuji. Opravdu doporucuji vyzkouset.
-
Nerozumím pojmu Streamování her, co pod tím pojmem básník myslí? *4*
-
pokud by se streamovalo ravene tak by jsi nikdy nemohl nic upiratit :) chapeš?:)
Stěhuji se jiné velké firmy do danovych rajů nevidim tedy problém v tom proc by si youtube nemohlo udelat hlavní sidlo v ČR:) Samozdrejmě ze by servery a tak nestěhovali pres pul zeměkoule...nehledě na to že ten zakon jde obejit :)
kdyby mohli tak wikileaks uz davno odpojili :) a proc vubec nekoho ten zakon mohl napadnout?? protoze lide si pod ruznyma zaminkama hrozby nechavaji čim dal vice sr*t na hlavu.....
a je to chyba medii...tim nemyslim ty české ktere jen přepisuji ale světova...na druhou stranu kdyz se podivate komu patří největší stanice na světě není se čemu divit :) -
Za prvé bych například chtěl vidět stěhování takového youtube. Kvůli tomu bych si tu dovolenou vzal.
A za druhé i já jsem byl pirát a poctivě platícího zákazníka (zpětně dokupujícího co jsem upirátil) ze mně neudělalo streamování her, ale Steam. -
Tak prosté to asi nebude Franto *7*
-
-
-
-
-