Přejít na výpis diskuzí
Hlasování o protipirátském zákoně bylo odloženo
16.1.2012 | Petr Poláček
228 příspěvků
-
http://www.youtube.com/watch?v=WJIuYgIvKsc&feature=related
-
ukradený killcam? hh, cs: source taky někde kradlo? páč tam je uplně stejný, jestli ono to nebude třeba enginem... apod =) ale to jen tak na okraj...
-
-
Ajo vidíš to :)
Tak to se omlouvám, s tím enginem na tom něco asi bude.
Každopádně jako hra mi to přišlo strašně nezajímavé a pouze jako chvilková zábava, ale tak to je pouze subjektivní názor, kterým jsem souhlasil se Sugar Sweetem, nikoho jsem se tím nechtěl dotknout *4*
-
-
K pirátství: To už je jako u blbejch! Ti moralisti, co tu podporujou protipirátské zákony, nevšimli jste si náhodou něčeho? Už je to tu nějakou dobu, jen tak se toho nezbavíme... ANO! Je to krize! Ceny všech výrobků neuvěřitelně stoupají a ještě chvíli stoupat budou, lidi jsou rádi, že maj z čeho zaplatit daňe, nájem, hygienické potřeby a jídlo. Ti co si myslí, že v téhle době budou normální lidé vyhazovat tisíce za hry, místo aby šetřili dokud se ceny ještě nezhorší, tak to jsou jednoduše v*lové.
K cenzuře: Jasná totalita. Spojené státy jsou čím dál zkaženější a snaží se docela manipulovat s okolním světem. Cestou ke zrušení pirátství nejsou ani služby jako steam, ani DRM, ani cenzury a ani streamovaní her. Jediné, co to může zarazit, nebo alespoň o dost snížit je kvalita her. Co nejméně bugů, dobrá hrací doba, in-game achievmenty (hned nám vypadne potřeba steamu pro tuto věc), správná vyváženost singleplayeru a multiplayeru a nejdůležitější je náplň hry! Buď můžete vydávat vylepšené kopie jiných her a dívat se jak se s vámi potápí loď nebo vymyslete trhák! Sakra, kolik věcí se ve hrách nikdy neobjevilo, to se nedá ani spočítat.
Prostě věc k zamyšlení. -
-
Amerika nechce zničit pirátství. Amerika chce mít plnou kontrolu nad netem...
-
- finančný stav človeka ani kríza nie je a nemôže byť zámienkov k využívaniu cudzej práce bez zaplatenia.
- to čo si napísal je jednoducho lož, napísať, že streaming nepovedie z zastaveniu pirátstva a naopak zvýšená kvalita hier ho môže zrušiť alebo znížiť je pri všetkej úcte nezmysel prvej kategórie. Poznáme x výnimočných hier, po ktorých došlo k zániku štúdia alebo výrazným finančným problémom znemožnujúcim ich pokračovanie... kvalita hry automaticky neznamená zníženú mieru pirátstva ! Naopak, ak bude hra iba streamovaná tak sa pirátiť nebude, pretože samotný sw sa nikdy nedostane na internet / medzi ľudí a teda ani k pirátom. -
-
Streaming her odradí pěknou masu hráčů... Už i digitální distribuce mnoho hráčů znepokojuje, ale až přijde tohle? No nevím... Někdo se přizpůsobí, někdo odpadne a někdo se proti tomu postaví (pokud to bude zavedeno celosvětově pro většinu vývojářů, tedy už nebude lidem k dispozici ani ten SW). Naštěstí, než na to přejde, tak to ještě pár let potrvá (díkybohu).
2. odstavec že je nesmysl první třídy? A že finanční stav člověka a krize není záminkou k využívání cizí práce bez zaplacení? No, co k tomu říct. Je to tvůj názor a já to respektuji. Ale řekni mi. Je krize záminka k okrádání lidí (tedy zvyšování cen)? Nemyslím si... -
-
- možno ti to uniklo ale digitálna distribúcia zažíva renesanciu ... Zo streamingu nie som nadšený ale je to jediný spôsob ktorý dokáže zrušiť nelegalne kopírovenie hier, o čom tu naozaje nie je treba diskutovať.
- takže keď ti zvýšia cenu elektriny pre teba je to zámienka k sťahovanie hier bez zaplatenie ? pokiaľ máš pocit, že ťa niekto zdiera tak za prvé to ešte neznamená že ťa skutočne zdiera a za druhé Ťa to nijak neoprávňuje si vybíjať svoju frustráciu na iných. -
-
nič iné ako bezobsažnú reakciu okorenenú snahou uraziť oponenta som od teba nečakal ... a vidím, že som ťa odhadol správne.
-
-
... nič iné ako bezobsažnú reakciu okorenenú snahou uraziť oponenta som od teba nečakal ... a vidím, že som ťa odhadol správne... znovu :)
-
Nic jiného jsi ani čekat nemohl. Bez urážky, na lidi jako jsi ty chlapče se jinak reagovat nedá. Řekni mi, o čem s tebou já asi budu diskutovat. *2*
Je to docela smutné, jak málo normálních lidí chodí do GAMES.cz diskuzí...
-
-
No, další komentář nepotřebuju, z toho, co jsi tu napsal je jasné, co si o tobě mám myslet a můžu ti rovnou říct, že to není nic hezkého. Zas jeden z těch strašnejch chytrolínů se kterýma je naprosto zbytečné se vybavovat. Je mi líto, ale tak to ve světě je a vždy bude - když jeden profituje na něčem, tak druhý na tom tratí. Možná je to proti morálce, ale morálka, to je jen služka keců... *4* Proč by měl někdo tratit, když může profitovat? Protože je to špatné? Nebo protože na tom bude tratit někdo jiný? *15* Ale prosím vás...
A jestli tě můžu poprosit, už mě neunavuj svými nesmyslnými komentáři, možná v nich vidíš něco dobrého a logického, ale já ne. Ty komentáře se nedají vstřevat...
-
-
-
-
-
Koukám,že ty hry už skutečně někomu lezou přes palici.Zajímavé starosti.V palici jen hry a nic jiného.Ukazovat nebudu,ale dotyční vědí.
-
-
Upřímně, vidím to podobně. Hry nejsou všechno, víte jak :)
-
-
SOPA, NDAA,PIPA, PA2 všechno projde bez nejměnšího mrknutí oka, třeba v nějakém dodatku k rybolovu:)A každý kdo je proti, je popírač a toho zavřít!
-
-
Stačí postrašit těmi zlými terroristy nebo piráty.
-
-
Podporuji jakekoli protipiratske aktivity. Pirati jsou sv1ne. Staci si procist tuto diskuzi. Jsou na sebe pysni a za hru nezaplati, ani kdyby stala 30 korun. A kazdeho kdo za hry plati povazuji za blbce. To je takova mira arogance a tuposti, ze si nemyslim, ze by mohla fungovat jina nez tvrde restriktivni cesta.
Spousta piratu se snazi vymlouvat na kde co, hlavne na to, jak se k nim vydavatele spatne chovaji, a ze kdyby byli ferovi oni, byli by ferovi taky. To je LEZ. Staci se podivat, jakou merou piratstvi byl postizen Zaklinac 2. Snad jeste vic, nez jine hry, protoze ho proste a jednoduse stacilo zkopirovat. Jenom torenty u nej delaji 80 % piratstvi. Kdyz se zapocitaji dalsi zpusoby nelegalniho sireni, dostaneme se vysoko nad 90 %.
Kdyby vam vas zamestnavatel sebral 90 % prijmu, to by bylo revu. Ne, chovat se k hracum ferove jako CD Projekt se rozhodne nevyplaci, prestante si lhat do kapsy. -
-
Akorat že jim nikdo nesebral 90% přijmu.
Protože 90% lidí z těch 90% co to stáhlo by to nikdy nekoupilo, jak si sám řekl, ani kdyby stála 30 korun.
A 90% lidí co tohle kritizují by asi nikdy neprošlo detektoram lži na otázku, zda mají a měli vešketé programy, muziku a filmy na svém počítači legálně koupené. -
-
To je vcelku jedno, ze by si to nekoupili. Kdyz by si to nekoupili, nemaji to stahovat. Tim ze to stahli a pouzivaji maji zakonnou povinost odmenit vlastniky majetkovych prav. De facto i de iure jsou jejich dluznici.
-
-
Když se ti tedy nelíbí anonymita, tak se tady zaregistruj, dej si do profilu svoji fotku a uveď svoje celé jméno (i s titulama, jestli nějaký máš). Nic mi do toho sice není, jak určitě hned uvedeš, ale když se tady vyjadřuješ ve smyslu negativnosti anonymity a sám si tady se skrytou identitou, tak tím tvoje vlastní slova ztrácí absolutně význam.
A rovnou ti odpovím na tvojí pravděpodobnou reakci. Ano, až z anonymity vystoupíš, vystoupím z ní i já. -
-
Mne se anonymita libi, je pro mne vyhodna. Nepochybne je vyhodna i pro piraty. O tom diskuse neni, neni o tom co se komu libi, ale co je spravne, nebo potrebne. Problem anonymity je, ze se casto zneuziva a pak je nutno ji resit.
Treba zrovna anonymita v diskusich je pro radu webu velky problem a resi ji tim, ze vsichni diskutujici musi byt registrovani. A neni na tom nic spatneho. Jsem pro, aby tady mohli diskutovat pouze registrovani uzivatele a klidne i overeni. Ale takove pravidlo musi byt platne pro vsechny. Jinak prirozene budu vyuzivat to, co je pro me nejvyhodnejsi.
Proto take pisu, ze jsem pro restriktivni omezeni internetu v zajmu boje proti piratstvi, protoze lide se sami dobrovolne nikdy neomezi. -
-
Jo a kvuli restriktivnimu omezeni me jeste nemusis odkazovat na totalitni rezimy. Restriktivni omezeni se vztahuje na kde co, treba i tak zivotne zakladni veci, jako je produkce potravin. Na restriktivnim omezeni neni v principu nic spatneho, je to jen nastroj, ktery se da rozumne vyuzit i zneuzit, spis se tedy bavme o tom, jak ma vypadat.
-
Svoboda a anonymita spolu nejdou dohromady. Svoboda jednotlivce je zalozena na jeho zodpovednosti za sve jednani. Anonymni spolecnost z duvodu lidskeho charakteru nemuze byt svobodna. Anonymita je matkou zlocinu. Je to vzajemna kontrola mezi lidmi, co je udrzuje v jakz takz slusnych mezich chovani.
-
s pohľadom na pirátstvo s tebou súhlasím ale to čo tu kecáš o anonymite je prvotriedny bullshit. Anonymita je jednou z najväčších devíz internetu, riešiť problém zneužívania anonymity tým, že sa anonymita zruší pre všetkých je asi ten najabsurdnejší nápad aký som v poslednom čase počul... a pri všetkej úcte táto veta "jsem pro restriktivni omezeni internetu v zajmu boje proti piratstvi" Ťa úplne diskvalifikovala, zrejme si vôbec neuvedomuješ čo hovoríš a mal by si navštíviť krajiny, kde žiadny youtube nie je a väčšina stránok je blokovaná aby si pochopil aké dôležité je udržať internet anonymný a slobodný.
-
-
-
Panebože. eee se vrátil.
-
-
-
Napriek tomu SOPA nie je riesenie! Je az prilis manipulovatelna. Ak chces riskovat, ze nejaky dilino co to tam bude mat na starosti si zrazu zmysli "Tak dnes je taky pekny den.. zablokujme Youtube"... tak nech sa paci. Si prilis naivny, aby si veril tomu, ze sa SOPA nebude zneuzivat k cenzure. Ak ludia dovolia aby to preslo (dufam, ze sa to nestane), tak sme pravdepodobne v prd*li.
-
-
Predstavujes si to moc jednoduse. Zneuzit jde jakykoli zakon, to neni duvod je vsechny zrusit. Jsem si prakticky jist, ze velkych vlivnych serveru by se to nedotklo, ale palilo by je to a to by je prinutilo hledat kvalitni reseni tohoto problemu. Neco takoveho je jen prvni nutny krok k vymeteni tohoto augiasova chleva.
-
-
Že velkých vlivných servrů by se to nedotklo? YOUTUBE je trném v oku Hudebních a Právních korporací už roky a nemůžou s tím nic dělat. Ba naopak, tohle je první web, který by tento zákon pocítil nejvíc.
-
-
Trnem v oku jim je opravnene, takze by neslo o zadne zneuziti. Ale mas pravdu, vydavatelske korporace maji dost vlivu na to, aby to prosadily. Takze by bylo zajimave to pozorovat.
-
-
A uvedomujes si,ze takovy youtube naopak pomaha spousty mensim hudebnim interpretum ziskat posluchace a potencionalni kupce jejich tvorby?Skrze youtube jsem ja osobne poznal spousty kvalitnich tvurcu ,o kterych bych jinak vubec nevedel.
Nic neni cernobile ,to jenom ti nenazrani nahore to tak prezentuji. -
On je takovy exterm i anonymita na internetu. A lide toho v masivnim meritku zneuzivaji. Je historicka nutnost na nej privest zakon a rad. Otezkou neni jestli ano, ale kdy a jak. Dnes je internet jako kdysi divoky zapad, i tam nakonec zvitezil zakon. Bohuzel internet ma daleko destruktivnejsi vliv na zbytek civilizovane spolecnosti, nez divoky zapad, na kterem se bezpravi konalo jen v omezene oblasti bez vaznejsiho vlivu na okoli.
-
Právě.. Důsledky, to je to, čeho se každý bojí.. Tento zákon jde do takových extrému, že si ho v podstatě nikdo nedokáže představit v praxi *12* A ani se není čemu moc divit :q
-
-
-
Aby mal niekto pod palcom tlacitko, co mu umozni vypnut pozadovanu DNS, co sa mu prave nehodi je dost nebezpecna vec a nestoji za to, aj ked sa jedna o osetrenie piratstva.
To je ako dat niekomu, koho nepoznas zbran, nech na teba mieri a dufat, ze nevystreli. -
-
Souhlasim, je to nebezpecne. Ale neni to ve stavu, ze by si s tim delal kdo chtel co chtel.
-
-
-
-
Varování: troll bez mozku na obzoru.
-
to se pletes...ja si to stahovani her argumentovat nepotrebuju a udelam to s cistym svedomim i tak *14* *3* *15*
-
Jasný brácho, zrušme Facebook, Twitter, Youtube a další ráje pirátství!
-
-
Ono by stacilo webum ustanovit pravni zodpovednost za obsah anonymnich uzivatelu, ktery poskytuji. Tyto servery by se pak rychle postarali o to, aby jejich uzivatele poskytujici obsah nebyli anonymni a trestne pravni odpovednost za jejich obsah se dala prenest na ne. Kdyz to dokaze blbe ceske aukro, tak proc by to nedokazaly takoveto weby, ze? A hned by bylo na svete lepe - anonymita, to je problem internetu.
-
-
Sorry, komunismus už skončil kámo.
-
-
Nerozumim ti. V cem dava anonymita vyniknout?
Ja nikoho svazat nechci, natoz nekomu upirat prostor. Ja jen chci, aby byl kazdy odpovedny za sve jednani. Vysvetli mi, co je na tom spatneho?
Chtel bys, aby tvuj zamestnavatel byl anonymni, nebo vyrobci potravin, leku, elektrickych spotrebicu, nebo policiste, nebo vsichni? Kdyby byli vsichni anonymni, nastoupil by zakon dzungle a nikdy by ses nedovolal zadneho prava. Ne, anonymita nic dobreho neprinasi a pokud ano, tak je chyba primarne nekde jinde. -
-
Ale mě nevadí anonymita mého okolí...
Na internetu má každý právo být anonymní.
Víš, jsou místa, kam patří a kam ne. Všechno není černobílé. -
Uprimne, tusil jsem, ze nejsi schopen hlubsi diskuze a ty povrchni reci obhajit, oni jsou totiz neobhajitelne. Kazdy by chtel anonymitu pro sebe, protoze je to pro kazdeho vyhodne, v podstate anonymita = beztrestnost. Ale zaroven nikdo nechce aby bylo anonymni (beztrestne) jeho okoli, protoze si kazdy uvedomuje, jak by na tom byl v konecnem dusledku bit.
-
Sorry, ale to se nestane.
Ty si pouhý slepý křižák. -
Neodpovedel jsi mi. To co vedes jsou prazdne jalove reci, ktere nikam nevedou. Bud konkretni a uvidime, jsem ochotny diskutovat o rozumnych argumentech a prispusobit jim svuj nazor.
-
Ale ti anonymní nejsou.
Anonymita přináší spoustu dobrého. Jenom jsi to nepoznal.
-
-
Komunismus? To je anonymita luzy. Ja volam po osobni trestni odpovednosti - to je pravicovy princip.
-
-
jejdasek (skrytá identita) .. tak sa tu zaregistruj a nemel sracky, ked si tak velmi proti anonymite
-
A kde se to pravo vzalo? Prava stanovuje zakon a zadny takovy zakon neexistuje, anonymita na internetu je momentalni technicky stav, ktery se ukazuje jako nezadouci, protoze 1) je masivne zneuzivana a 2) internet nabyva cim dal vetsiho vyznamu v ekonomicke sfere. A to spolu bohuzel nejde dohromady.
-
Anonymita dává lidem prostor vyniknout s tím, že se poté musí potom potrestat ti, co toho zneužívají.
Ty chceš všechny svázat a žádný prostor ani nedat.
Přemýšlej o tom.
To je totalita. -
Ne, volam po odpovednosti. Bez osobni odpovednosti nemuze zadna svobodna spolecnost fungovat. To je dobre si uvedomit. Premyslej nad tim.
-
Ty voláš po totalitě.
-
-
-
Anonymita.. to je problem internetu? ... tak sa podme dat vsetci ocipovat *1* a bude nam fajn.
-
-
Anonymita je obecne problem, to se pak lide chovaji jako utrzeni z retezu. A nemusi se to resit hned ocipovanim.
-
-
-
Facebook ani Twiter nepouzivam, nemohu se k nim vyjadrit. Ale servery jako YouTube, ulozt to, rapid share a podobni z piratstvi ziji, parazituji na autorskych dilech a dnes proti tomu neni obrany a to je chyba.
-
-
Víš tady vůbec nejde o pirátství a to je asi ten problém. Tohle je obyčejná cenzura. "Piráti" bude jenom to minimum, co na tenhle zákon doplatí. Ale pokud se ti líbili (nebo to co si o nich slyšel) časy komunismu, tak tohle je cesta zpět akorát, že cenzura nepude z Ruska ale teď pro změnu z USA.
-
Budme zatial radi, ze nie si v lavici s ludmi, co o to hlasuju. Aj ked bohuzial takych je tam asi dost ako ty.
-
-
-
-
Ono s hrami je ten problém, že i přes recenze a videa si člověk nemůže být jistý. Třeba takový Skyrim: je to zábavná hra, ale zabugovaná. Kupovat právě vydaný herní titul je podobné situaci, kdy byste si koupili voňavý pecen chleba, který je sice od pohledu výborný, ale je jistá šance, že je v něm zapečená myš.
Nejlepší obranou proti pirátství je podle mě dlouhodobě vydávat kvalitní, po technické stránce dodělané tituly. Ostatní způsoby budou účinné nanejvýš dočasně. -
http://www.examiner.com/computers-in-denver/house-kills-sopa
One down, one to go. -
vite vy co by se vubec stalo kdyby tohleto proslo?? dobre o tom mluvi tenhle chlápek... http://www.youtube.com/watch?v=9voX5wKWYXQ&lc=1AlLKqoqx0zaV7EruDyNqbiH800UnjAnzAkHiHOpTDM&context=G2c39d35FAAAAAAAAEAA&feature=g-all-c rozhodne doporucuji poslechnout az do konce.
jen tak zkráceně vite co by se stalo, kdybych sem do komentu dal odkaz na stazeni nejake MP3? cely tenhle web by okamžitě a nenávratně zrušili, protože za moje chování nese odpovědnost tento web. tak mi rekni co za individuum tohle vymyslelo??? Jak může člověk vůbec takhle uvažovat??!? *8* *8* -
Dneska si prostě komouši jednoduše zvykli na přísun filmů, her a hudby zadarmo. Uvědomte si, že svět se polarizuje na ty, kteří vytvářejí v showbizu, herním odvětví atd nějaké hodnoty /většinou Amíci, jednoduše nadnárod/, které NEJSOU zadarmo, prodávají je v civilizovaném světe a zbytek sociálů a komoušů si to bezostyšně bere zadarmo. Stávají se tak ubohými občany druhé kategorie, socky, co nemají 99-599 Kč na dvd či blueray disk. Momentálně se jim chce šahat na "právo" omezit informační zdroje, rozcestníky, kterými proudí tento nelegální kontent na síť. A je zle!!! Kdo srovnáva Američany s Iránskou nebo čínskou úrovni cenzury, je komoušský hovedzo. Američané pouze chtějí dosáhnout ochrany autorských práv, mít vůbec tu možnost omezit nabídku nelegálního obsahu pro USA, kde je chráněn americkým autorským právem. Co je na tom tak těžkého pochopit? Věří někdo tomu, že budou blokovat celý Youtube.com server? Nebudou, jen je "dobrovolně" donutí, aby ručili za obsah, který publikují, kapišto gumáci komoušský zas*aný?
-
-
Nadnárod? Takové spojení používala jedna sv*ně, co se smaží v pekle. Hitler se ji říkalo. Pak už jsem tu debilitu, co jsi napsal dál nečetl, jelikož sprostá slova na hlupáka, je jako házet hrách na stěnu. A jinak ty de*ile jeden pitomý, kdyby jsi uměl anglicky, tak si přečteš znění toho zákona a co upravuje a jaké dává "privilegia" těm největším zlodějům americkým obdobám OSY, což je špína největší. Ale ty a jejdásek jste zaslepení hlupáci, co vidí slovo PIRÁT a mají rudo před očima. A ještě něco si zjisti hlupáku, co to vlastně komunismus je....
-
Takhle jsem se už dlouho nezasmál...opravdu někdy se divím co člověk muže vyplodit na této diskusi.
-
-
jo, je to borec :D.. Tyhle lidi snad dělaj někde v továrně na Marsu, nebo fakt nevim :D
-
-
"kapišto gumáci komoušský zas*aný?"
Stále ještě žiješ v tak svobodném světě, aby jsi tohle mohl napsat. Ale očividně této svobody dostatečně nevážíš. Jak by se ti líbilo být pod tímto postem podepsaný? Co kdyby jsi to v budoucnu napsal na adresu své neoblíbené politické partaje a přišli tě zatknout na základě jakéhosi pohoršování?
U nás se v jedné písničce zpívá: "prezident je buzna"- zkus si tohle jenom říct v té américe. Ještě trochu správných zákonů a nebudeš to moci říct ani mě! -
Ty a podobní blázni vy máte někde nějaký doupě nebo jeskyni kde se mezi sebou množíte a potom vylézáte na povrch s úmyslem zasírat diskuzi? Nebyli tvoji rodiče příbuzní? Jinak si nedokážu vysvětlit ten omezený blábol co jsi napsal. Zamysli se nad sebou.
-
-
No problém je, že byli příbuzní a točení prsy 300x denně nefunguje ani teoreticky a pak vznikají anomálie.
-
-
Bože ty jsi zaslepenej.
Někdo ukáže prstem a ty vyrazíš na křížovou výpravu.
Každej snad vidí, že tento zákon jaksi není to pravé pro zastavení pirátů... a účel prostředky nesvětí.
Až se začínám bát s kým to tady v republice žijem. Až začne povinný čipování, tak týpci jako ty budou první ve frontě. -
-
Kolego, já bych řekl, že to byl z jeho strany pokus o trolling. Jak vidno, kvalitní pokus. *1*
-
-
Aj v to doufám. Raději se nechám vytrollit, než aby takovej člověk skutečně existoval.
Ale ty a jejdásek jste zaslepení hlupáci, co vidí slovo PIRÁT a mají rudo před očima.
Takovíhle lidi skutečně ale jsou a je to nebezpečné. Ař jim vláda řekne, že jsou potřeba monitorovací čipy pro všechny "kvůli bezpečnosti", tak ještě budou přitakávat.
A existují i další podobná slova, která v některých jedincích spouštějí hysterické reakce...
-
-
Ty jsi viděl v první třídě matrix a byl jsi z toho poznamenanej na celej život ne?
-
-
Hmm, a na nic lepšího se nezmůžeš?
-
-
A na co bych měl, když jsi neřekl jediný argument? Jen tupá obvinění, pokusil ses mě zařadit do nějaké krabičky, jak to vy komouši rádi děláte a to je tak všechno.
-
-
Jediné tupé argumenty zde pouštíš ty. Pokud neudržíš moč a stolici tak o komunismu výš kulový tak tady nepouštěj rozumy, co máš od táty který byl ve straně.
-
...
-
-
-
-
-