Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když jsem na svém starém notebooku pustil WiC poprvé (ten loading byl šíleně dlouhej), myslel jsem, že to ani nerozjedu. A ty efekty? Co mě čekaly? Málo mi spadla čelist až na stůl. Ale nehodnotím hru jen po grafické stránce, pro mě, milujícího taktické hry pro více lidí, to byl luxusní kousek. Ale nedivím se, že se tahle hra objevila zde na Games.cz v tomto seriálu. Je fakt, že tak nějak vyšla a zapadla, pamatuju se, že jsem viděl prodej datadisku na Steamu, ale to je tak všechno. Masový hráč asi chce mít celou armádu pod kontrolou, jako v Ruse nebo Wargame: European Escalation, nerad se spolehá na parťáka s letectvem, že mu ochrání jeho pěchotu. Stačilo, aby se proti vám, náhodně poskládanému týmu, připojilo par týpku na TS a ani jste si neuprdli, doslova.
  • Já si teda nevšim že by měl 12dílů :D
  • Ono to rozdělení není zdaleka tak jednoduché a jednoznačné. Respektive, každý to dělí trochu jinak. My například jsem zvyklí označovat jako strategie (případně budovatelské strategie) hry, které v angličtině dávají do (business) simulací. Definice RTS je primárně odvozená od duny 2, těžit+budovat+zničit nepřítele. WiC je blíže k RTT - nic se netěží, nic se nestaví. Jenže pak se v RTT objevují i některé FPS.

    Nedávno jsem si dělal menší průzkum ohledně této problematiky co se týče herních kategorií (žánrů). Problém je, že jsou často definovány podle straých her, průkopníků žánru. Jenže mnoho her experimentovalo s hernímy prvky a často některé původní vynechalo nebo nahradilo jinak nebo různě kříží žánry, takže jednoznačně označit nelze úplně vše. Navíc různé herní portály (jazyky) - různé zařazení. Typicky Settlers nebo Anno, u někoho strategie (i RTS) u někoho obchodní simulace. Někde stačí, že převládá ekonomicko-budovatelský aspekt a jinde zase pro označení budovatelské hry nesmí být přítomno vojsko (možnost zničit protivníka silou). Zkrátka co člověk to názor.
  • Tadle hra byla moje srdcovka...těch hodin v mulťáku...za pěchotu se to muselo umět a hezky kombinovat s taktickou podporou, ale o to větší to byla zábava...když někam přijel noob s tančíkama myslíc si, že mu těch pár panďuláků nijak neublíží

    Nevíte jak je na tom mulťák dneska? Sice mám doma krabicovku ale nemám už DVDromku...tak jestli by stálo za to koupit na STEAMu
  • Pro pořádek. RTS jsou taktické hry, žánr by se tedy fakticky měl nazývat RTT. Většina objemu počínání v těchto hrách nemá se strategií nic společného.
    Příkladem, na kterém se to dá dobře vysvětlit, je série Total War. Správa a pohyby na globální mapě jsou více méně strategie, jednotlivé bitvy jsou více méně taktika.
  • Pro mě osobně je to srdcovka, stejně jako Starcraft 2, Rome : Total War (má první strategie) a Company of Heroes. Do konce života budu vzpomínat na betu, kdy jsem 2 týdny zažíval na 640x480 při 20 fps muliplayerové orgie. Starcraft mám hodně rád, hlavně 1v1 a ffa je sranda, ale když hrají více jak 4 hráči, tak jsou pro mě osobně lepší právě WiC a CoH i když se hrají dosti odlišně, a jsou více o spolupráci a koordinaci hráčů během celé hrací doby.
  • Wargame je sic výborná, ale k realitě to má taky dosti daleko. Tanky se v reálu neopravují jako papírové hračky. Navíc nesnesou víc jak jeden zásah a páš neopravíš během 30s. Navíc SSSR je tu opět do jisté míry podceněn a jejich technika má nepřesné velké dělo. Ve skutečnosti stabilizace tankového kánónu je právě jejich záležitost atd... Jsou to jen hry. Wargame působí více realisticky, ale nebavila mě tak jako WIC, který je vtipný když z 1m do sebe pálí obrněnci.

    Každý si vybere to co preferuje. Já předobjednávku Wargame2 AirLand zrušil neboť jsem předtím více hrál první díl a nějak mě to jak historické pozadí a hratelnost moc nenadchla.
  • Já tedy stále hraji singleplayer, protože má luxusní příběh, ale nedávno jsem číhl na MP a normálně fungoval...

    Jinak třeba z grafické stránky se hra nemá dodnes za co stydět a v porovnání třeba s čerstvými COH 2 vypadá i po 6 letech možná ještě líp...
  • hrál kamaráde...ale když dáš snipera za stromek a on ti zlikviduje 50 chlapů co na něj přímo útočej, je něco špatně. Navíc zahraješ si mapu 20x a už nemáš důvot znovu, protože se pokaždý hraje stejně. Na WiC jsem objetoval dost hodin...ale neni to RTS...je to prostě arkádová akční hra s prvkama taktiky...nic víc. O to horší, když se ti špatně zkombinuvjou spoluhráči a v mapě, kde vyhrávaj vrtulníky ti pobíhaj samí pěšáci.... a naopak.
    Zahraj si Wargame a změníš názor.

    Wargame je stejnej revoluční mezník, jakým byl Operation Flahspoint. Za tim si stojim.
  • Ja osobne sa za stratega nepovažujem inač ani za komunistu a za fašistu :D.
    A pri tom hram MP SC2 každy den ale to nie je strategie ale RTS šach...som zabudol druha strategia ktoru som kupil...
    WiC som prešiel 2x a čital recenziu v SCORE viem čo si mam o tom myslieť ale ked porovnavať tak tam ostatne strategie dosť sfukli, asi si to dlho nehral.
  • je to jednoduchoučká až sprostě jednoduchá (kámen,nůžeky,papír) ani ne strategie. Bavil jsem se, ale životnost dlouhou nemá. Skutečnej majstrštrikt je právě Wargame a předtim mě na hodně dlouho udržel Men of War.

    A je to právě v tom, že u Wargame musíte přemýšlet a znát svý jednotky. Zkombinovat průzkum, bojovou sílu, podporu....

    hry jako WiC jsou čistá arkáda, kdy se přizpůsobujete situaci. Ostatní RTS od Weestwoodu jsou jen o mikromanagementu a pak jen produkujete tolik jednotek, že protivníka umlátíte. Blizzard se dostal dál, tím že omezil jednotky a tak je největší důrzan na tom, co kupujete a jak s tim naložíte...mně ale zrovna tohle za srdce nevzalo.

    Ten kdo má rád WiC je ekvivalentní k tomu, kdo má rád FPS a prohlásí, že jeho láskou je CoD
  • Mrzi ma len, že do datadisku neni čeština a nikdy nebude *13*
  • Toto je jedina strategia, ktoru som kupil, a nelutujem...ja ju považujem za prevratnu v spracovani, ale v skutočnosti to nie je ani ryba ani rak.Pre strategov je moc akčna , bez surovin a budovania, a pre ostatnych moc strategicka, v každom pripade je nadherna, skvela a milujem ju doteraz.
  • Kolujou tu zajímavý názory. Možná že RTS není moc, ale já jsem spokojenej. Spousta lidí se našla v Men of War Allied Assault, spousta ve Starcraftu, u mně dominuje Wargame. A tak se zaobírat nějakým CoH, Emperor battle for Dune, spousta satrších už nemá cenu, leda tak si s kamarádem zahrát z nostalgie. Ale to už se tu můžeme rovnou bavit o Red Alertu 1/2 nebo Dune 2000 Tiberian Sun....
  • Co se týče Wargame koukni na úplně první příspěvek v této diskuzi.
  • Miserius
    Na Aukru WiC za 99 :) Ja tam pred asi 4 lety koupil WiC+SA za 37kč, vidim jak teď, nějakej chlápek tam prodával asi 100 kusů od koruny a ještě ke každý nepoužitej klíč...
  • Tohle je zapomenutá hra, s tíživou atmosférou studenné války, v tom se povedla, já ji bohužel prodal a dneska nevím jestli se dá koupit. Wargame - to je ta hra kde jde hrát i za ČSLA ne ? Je to stejně dobré, nebo lepší ? Pamatuju si na úžasné scény, vylodění Rusů z kontajnerů, destrukci stadionu, atomovku, likvidaci sestřeléné B-2, vylodění Číňanů nebo misi ve Francii kde jste neměli (ale nikoli nemohli) zničit kostelík z 10.století...
  • Vidlec
    Obě byly stějně boží.
  • průměrná hra ve srovnání s COH *7*
  • Opravdu výborná hra. Bohužel vyšla v době kdy jsem ještě hrál Company of Heroes a navíc ve stejnou dobu, kdy vydali i datadisk CoH:OF. Takže u mne (a myslím si, že i u spousty jiných RTS hráčů) skutečně trochu zapadla a vzpomínky na ni jsou poněkud mlhavé.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit