Přejít na výpis diskuzí
Hon na mrtvoly: Virtuální válka na fotkách Karla Burkeho
7.7.2012 | Pavel Dobrovský
41 příspěvků
-
Žádné umění. Ale nápad vcelku zajímavej...
-
Často to nedělám, ale musím sem napsat, že výborný a čtivý článek. A myšlenkou zajímavý, člověk to dělá (hraje i fotí) každý den a nikdy nad tím v takové rovině nepřemýšlel.
-
nápad pěknej, ale v podstatě to není nic víc než pár herích screenů a trocha photoshopu... pamatuju si, když jsme si dělávali screeny v csku, když se něco zadařilo, a nejen v něm... od mistra fotografa se to liší jen tím, že on z toho udělal vznešenou ideu a vyvařil na tom lóve. můj názor
-
-
A udělat z něčeho vznešenou ideu je špatně? Jak sám píšeš, nápad je to pěknej a pokud bys článek přečetl celej, tak bys věděl, že to skutečně není "trocha Photoshopu". Navíc nemyslím, že by se výsledek pral o statut vznešenosti, je to spíš takový zajímavý, inspirativní trknutí.
-
-
Já myslím, že problém je spíš v tom, že ty fotografie nejsou nijak zvlášť umělecké. Nápad byl dobrý (i když nijak nový), technické převedení screenshotu na výslednou fotku také, ale samotné snímky za moc nestojí. Minimálně mě žádný nijak neoslovil. Nečiší z nich chlad, strach, bolest, smrt, ticho, prostě nic. Jsou to jenom pěkně upravené screeny z nějaké MP FPS. Ale článek se oproti tomu povedl, dokonce bych řekl, že je zajímavější, než ta série na kterou odkazuje.
-
-
Odkdy je valecna fotografie umelecka?
-
-
"umělecká fotografie" :)
-
Od té doby co jakýkoliv podobor fotografie lze pojmout uměleckou formou? Ostatně přesně o to se autor té série snažil, jestli to chápu správně. Těžko by totiž touhle formou poskytoval zpravodajství z probíhajícího konfliktu..
-
-
Pokud válečnej fotograf s tim focenym objektem nijak nemanipuluje a fotí objektivně to co vidí, tak to je vážně mnohem spíš zpravodajský fotografování než umělecký. A všechny "podobory fotografie" rozhodně nejsou umělecký.
-
Chcete vidět opravdu mrazivé válečné fotografie? Podívejte se na jakýkoliv přebal alba ukrajinské kapely hrající Crust, popřípadě Blackened crust *3*. Aneb třeba zde http://www2.picturepush.com/photo/a/3576195/img/Front-covers/Hospise---Hospise-(2010).jpg od kapely Hospise.
-
-
-
Navíc si možná nevybral úplně dobrou hru. Třeba stařičký Flashpoint kreslil mnohem lepší scenérie "reálné" války neustále.
-
-
nejsem si vědom toho, že bych napsal, že je to špatně, jen to není nic převratnýho... s tím photoshopem to bylo myšleno silně nadneseně, článek jsem do konce četl a dobrá, uznávám, technika je zajímavá... ale pro mě je to to jediný, co je na tom všem zajímavý...
-
-