-
Nechci se ani náhodou přidat k nasraným AAA dogmatikům, že 10 je hodně, protože AC3 dostalo 7, ale i tak je 10 pro tuhle hru hodně. Koukal jsem na walkthrough na youtube a umělá inteligence má evidentně zásadní problémy, které silně narušují celkový dojem a značně ulehčují hru (mrtvá těla nezalarmují další nepřátele, výstřel občas nezaregistrují i když by normálně měli atd.). Hra za 10 bodů by takové vady, si myslím, mít neměla a mně osobně to po všem tom nadšení všude na internetu přišlo jako docela smutné vystřízlivění. Myslím si, že recenzent se trochu unáhlil (bez urážky).
-
-
Hmm... řekněme to takhle: JE TO HRA. A má svoje pravidla. Smiřte se s tim.
-
-
to je hodne povrchni hodnoceni. hlavne jses ve foru, ve kterem se mame bavit o hre. a rict tohle znamena vykaslat se na celou diskuzi.
-
-
Mně jenom přijde, že rozebírat tady umělou inteligenci protivníků u hry, která na to očividně nehraje a její zábyvnost stojí na nějak vymyšlenym systému, kterej podlě mě funguje skvěle, nemá moc smysl. Ta hra je nadsazená a má právo si určovat pravidla.
Je fakt, že někdy se stane, že vystřelíte a přes celej barák se na vás ženou, přičemž jindy odprásknete šmejda a jeho kámoš vedle to ani nezaregistruje... ale i to je v mých očích jediná chybka na jinak skvělý a zábavně návykový hře.
Chtěl jsem tim jen vyjádřit, že už jsme tou honbou za realitou v moderních hrách tak ovlivněný, že se to pak snažíme hledat i ve hrách, který to nikdy nepotřebovali. V Mariovi nemaj protivníci řek bych jakoukoli inteligenci a nikomu to nikdy nevadilo. (Upozorňuju, že nesrovnávám Hotline Miami a Maria, jen to, že si obě hry ve svý arkádovosti na nic nehrajou, a přesto, nebo právě proto, jsou tak zábavný) -
-
a ja se ti snazim vysvetlit, ze rozumne, konstruktivni kritika je na miste vzdy a schovavat se za "dana pravidla" neni ku prospechu nicemu. a o realisticnost nejde. hotline miami ma nejaky cil a k tomu voli formu. a ted je otazka, jak ta forma souzni s cilem. ja si myslim, ze AI je na tom dostatecne a mozna i ta obcasna blbost protivniku podporuje ten cil. a i tak hra funguje vytecne.
-
-
ok, v pohode. vyjasnili jsme si to :). taky bych se na lidi dival divne, kdyby mi rekli, ze treba painkiller je spatna hra, protoze nema implementovanou realnou balistiku.
-
OK, tvoji výtku beru. Možná jsem nezvolil úplně nejlepší slova. Ale v jádru jsem to myslel asi dost jako ty. Jen mě prostě už unavuje číst spousty nesmyslných stěžování si na pitomosti v těhlech diskuzích (tebe nemyslim, ale jinak celkem dost jedinců), takže jsem cítil potřebu napsat to rázně.
-
marek: je to mozny. mozna mi jenom vadi volba slov, ktera to podkopava. formulovat to zpusobem "proste se s tim smir" mi je hodne proti srsti, kdyz se primo v tomto foru mame bavit o tom jaka ta hra je. to samy muzu rict o mnoha ne moc dobrych hrach.
-
Black_Hande, mám pocit, že kubi-wan píše to samé co ty, jenom pro to volí jiná slova.
-
-
-
-
-
To, že AI nefunguje tak, jak očekáváš nemusí být vada. Je to prostě kompenzace k nemožnosti ukládat a permanentní smrti po jedné (s bonusem dvou) ráně. Kdyby měla AI reagovat třeba i na zvuky hráčových kroků, otevřené dveře, mrtvé nepřátele, to už by ani nebyla výzva spíše jako buzerace.
-
-
a navic bych tam ocekaval castecny cil. maji vypadat jako blby bezejmenni RUSTI mafiani (obcas policajti a psychopati). hra je zabavna i s nedokonalostmi v AI. i kdyz je pravda, ze me prekvapilo, ze to zase neni az tak moc tezky jak lidi rikali. sice taky umiram hodne, ale je to typicky kvuli mym stupiditam.
-
-
A to je správně. Když umřeš kvůli své chybě a né kvůli tomu, že se hra prostě rozhodne zabít tě, je to důkaz rozumného gamedesignu. Teď jsem zkoušel GoG verzi a musím potvrdit, že ta je updatovaná a žádné pády ani významné bugy jsem nezaznamenal.
-
-
-
Kuned zahraj si to a ver mi ze te mrtva tela nebou zajimat....THAT IS DOPE!!!
-
Umělá inteligence vypadá legračně, ale je to opravdu vynahrazeno vysokou obtížností. Hra by byla prakticky nehratelná, kdyby oponenti reagovali adekvátně. Ber to spíš jako akční logickou hru. Přesto se zde ovšem objevují i bugy, které narušují hratelnost (občasná nepředvidatelnost chování, procházení zdmi) a občas taky hra padá. Je to ovšem super návykový, ovšem asi né na 10/10 to je fakt.
-
Já se jen tak neurazím.
Chci znovu připomenout: článek hodnotí verzi z GOG a v té jsem si alarmů užil tolik, že jsem málem přišel o klávesnici od Čikotéku.
-
-
Ať mi nikdo netvrdí, že tahle hra se neinspirovala tímhle:
http://www.youtube.com/watch?v=HCUMb5_ByRo
Tuhle hru dohrát je peklo. Ve 2 je to maso zábava... -
10/10? Takže Hotline Miami posunula žáner? Bude hrou roka? Je v niečom inovatívna? Tiež dávam hrám relatívne vysoké známky, ale 100% som nedal žiadnej, pretože si to žiadna ešte nezaslúžila a tu sa desiatky sypú. Má hra rovnakú hodnotu ako Skyrim? Ako Uncharted? Dark Souls? Alebo Deus Ex, či Journey? Tým ste tiež dali 10/10. Hodnotiace stupnice sa poslednými rokmi posunuli hore, ale vďaka takým ako vy sa to už nikdy nevráti, keď sa budú rozhadzovať desiny. /hra ma nejak nezaujala, a to som pred pár týždňami hral GTA 1, takže old school môžem/
-
-
Ono jde spíš proto jestli jde o průkopníka svého žánru a tipuju že tohle bude něco jako špička tohoto stylu tvorby
-
posunula zanr? ano, napr. vypravenim pribehu a durazem na puzzle ve forme akcni hry. bude hrou rukou? proc ne, dobry kandidat. je v necem inovativni? viz prvni otazka. stezujes si, ze games ma hodnoceni vys. dle metacriticu jsem 2.3 body (ve 100vkove skale) pod prumerem.
-
Neni 10 jako 10. Kdyby se tu recenzovala hra s kačerem donaldem, který učí děti počítat a rozeznávat tvary a barvy, a bylo by to pro ty malé děti pěkně zpracovaná hra, že by dostala plný počet, taky by to nebyla stejná desítka jako u Skyrimu třeba. Indie hry přece nekonkurují velkým AAA titulům, tak ani hodnocení jim nemůže konkurovat. Je to jiné měřítko.
-
-
Hotline Miami je jedna z mala single player hra ktora ma chytila za poslednych 5 rokov
kupil som si ju na steame, 4euro sa da prezit.
je to kratke, ale velmi intenzivne. super! -
Jedna otazka. Proc to vypada jako 20 let stara hra z Amigy? Je to opravdu nutne? To jako ze se pak ty 35 let stary intosi a geekove citi lip, kdyz hrajou treba i zabavnou hru, ze ktery se dnesnim mainstream hracum zvedne kufr a zeblejou si svoje 27" LCD od tatky ? Tohle at mi nekdo vysvetli. Jiste o grafiku nejde a blablabla, dodnes hraju Fallouty a treba MM6, ale ty proti tomuhle vypadaj jak Crysis 3.
-
-
Takovej 35 letej intos vydela vic nez ty vole a ze LCD od tatky! kreteene
-
Jelikoz se taky snazim tochu delat hry, tak ti to vysvetlim uplne jednoduse. Grafika je neco, co se musi umet. Indie vyvojari jsou prevazne programatori a udelat opravdu peknou, vkusnou a profi grafiku je zalezitost mnoha zkusenosti a talentu. Proto vetsina indie vyvojaru saha po tom nejsnadnejsim moznem vizualu, ktery casto vypada, jako by to byl snad nejaky umelecky zamer, ale ve skutecnosti je to vzdycky proto, ze hezci to proste neumeli udelat :)
-
-
:) Oni by třeba dokázali udělati i tu nádhernou grafickou stránku hry,aby se to na tatínkově 27" S IPS vyjímalo .... ale vše je o penězích , o čase a o tom že tu mnohdy mluvíme o dílku jednoho či několika nadšenců . Tady jim "RETRO" grafika přichází jako na zavolanou .
Příkladem obsahově bohatší hry s hnusnou retro grafikou budiž Minecraft . A bouří se někdo ?
Pravda cena .... 8,49 ojro je dost , ale to pak záleží na hráčích (a jejich otcích s 27" monitory ) jestli si takovou hru koupí, ne ? -
-
No právě že v tom týmu evidentně nedokázali, jinak by ta hra vypadala líp. Musel by jim s tim pomoct nějakej profík, a to stojí peníze. Pokud na téhle hře něco vydělají, tak v další si třeba už lepší grafiku budou moct dovolit.
-
-
No nevím , mně to připadne jako záměr udělat tenhle masakr právě v retro top down pohledu a s psychedelickejma barvama ....
-
-
Top down pohled s psychadelickejma barvama je evidentně záměr, ale retro styl je u každý indie hry, která nemá prostředky na pěknou grafiku, prakticky nutnost. Proto taky 90% všech indie her má jakoby retro zpracování, protože je to jednoduché udělat. Všichni indie vývojáři hrají v grafice z nouze ctnost.
-
-
-
-
-
-
Kdyby letos nevyšlo diablo byla by tohle pro mě hra roku...fakt PECKA! 10/10 naprosto zaslouženě!
-
Hra roku 2012. Dokonaly simulator masakru s presahem a skvelou hudbou.
Kdo nesouhlasi, je ubohy *13* a podplaceny *12* -
-
Takže vyvyšuješ svůj subjektivní názor nad vše. Musíš být velmi inteligentní
-
-
A do hajzlu, pissálci se neumí dohodnout. Recenze Retro City Rampage: 25.10. (34 dnů),
sleepless@tiscali.cz (Šéfredaktor Games.cz): Hotline ale není a nemá být retro věc... -
-
pisalci se nad textem recenze nedohaduji. proto je nahore v kolonce autor jen jedno jmeno. jen cislo 10 spolu konzultuji ohledne opravnenosti.
-
-
Ano hra má vlastně i na indie žánr docela velké technické problémy . Dost dlouho se mi nestalo aby na mne finální hra vyplivla ladící obrazovku s příkazy (něco jako error zbraň protivníka = 1 zbraň hráče= 1 .... a blikal kurzor ) , často se stává , že hra přestane reagovat na ovládání (mám dva monitory a myška neposeda se dostane mimo , o náhodném ALT -TAB a nereaguji nemluvě ) , dokonce pokud jste v kontaktu s nepřítelem stylem tělo do těla vystřílí vám nepřítel i váš zásobník - sucks !
Na oficiální verzi ze Steamu docela hardcore , takže docela chápu , že radí i s upirátěnými verzemi . Ostatně právě početné pirátské obecenstvo pak vytvoří názor celé herní komunity na hru ....
Není až tak jednoduché tu hru dohrát (i když zrovna nestávkuje) , ale stále vás úspěšně tlačí přes všechny problémy k novému spuštění . -
-
Nevím, zda se verze Steam a GOG technicky nějak výrazně liší – předpokládám, že ne, ale stoprocentně to nevím. Nicméně jsem měl uvést, že článek hodnotí verzi z GOG.
-
-
ještě sem to nedopařil ale jo je to dobrý