Přejít na výpis diskuzí
Hráči jako skuteční investoři aneb nový trend herního průmyslu
13.4.2013 | Ladislav Loukota
64 příspěvků
-
Pravdepodobnost je uplne stejna - jen jde o to, ze posilat nekomu 10k, kdyz za to (mozna) dostanes hru je pitomost. Poslat jim ale litr je proste zhruba totez, jako prijit do kramu a poslepu si vybrat z regalu - mozna to bude dohbra hra, mozna schit.
-
Co je v clanecku je totalni kravovina. Jde o to, ze pokud se hraci vpodstate slozi na hru (stim, ze za svy prachy dostanouo prave hru, kterou chteji), tak staci, kdyz vybrane prachy pokrejou naklady. Pokud na tom ma jeste nekdo vydelat, musi se jaksi jeste navic ta hra prodavat a to celkem dost, aby to melo smysl - logicky pokud nekomu dam par mega, tak nejen ze chci ty svoje mega zpet, ale navrch aspon 100%.
A to se dostavame k tomu, ze je velke rozdil udelat hru za mega ... a prodavat ji po peti dolarech a (mozna) si tim lehce privydelat na dalsi hru vs udela stenou hru za mega, a prodavat ji po 40 babkach ... coz je prakticky nemozny.
Navic pro spoustu lidi je zcela zasadni rozdil dat prachy nekomu, kdo odved nejakou praci vs krmit nejakyho "investora", kterej neudelal nic.
Takze ja to vidim naopak tak, ze tohle zadnou budoucnost nema (to si muzu koupit akcie EA a spol ...) co budoucnost naopak ma, ze si hraci budou najimat vyvojare aby jim udelal hru takovou, jakou ji chteji mit. -
V předposledním odstavci článku píšete: "S investory souvisí také další logický výtka...". Neexceluji tolik v češtině, ale mám pocit, že správně má být "logická výtka".
-
nadhera na kickstarteru je, ze jednou vyvojar prekroci caru oproti tomu co slibil a hned se mu to podepise na financovani pristi hry. takze jak moc je to spatne, se uvidi na tom co budou napr. harebrained delat priste. njn, kdyz tak nejak mizi jedna ze zakladnich myslenek kickstarterovani her, a to pruhlednost, tak se spousta lidi asi trochu kousne.
nicmene je to pekna konfrontace hracu s realnym vyvojem :).
EDIT: no a ted jsem si precet komentare nekterych lidi v tom vlakne. par jich je opravdu natvrdlych. -
Ještě jde o to, jak moc udržitelný business model tohle je. Navíc by asi za chvíli byl ještě masivnější marketing.
-
Myslel jsem přesně na to samý brácho. Přijde mi to podobný, jako když vznikne nějaká víra, která pomáhá lidem a pak přijde církev a začne ku*vit pointu a dělat si z toho byznys.
Možná by ale takhle šla udělat nějaká AAA hra - řekněme max. investice 500€, bez možnosti kecat do vývoje. Do toho by šla široká skupina lidí...a pak bych chtěl vidět xichty žraloků z EA, Activisionu a dalších dobrodějů, kdyby jim začaly konkurovat miliony obyčejnejch lidí. *1*
Ježiš, to by přece byla prd*l! *15* -
Mně nikdo oči otevírat nemusel. Předem zásadně nikdy neplatím. Celý slavný kickstarter jde mimo mě a i když je tam pár projektů, které mě rozhodně zajímají, korunu ode mě uvidí až po vydání, pokud se mi to samozřejmě bude zamlouvat.
-
jen houšť a větší kapky *3*
-
říká ten kdo maže každej pátej příspěvek jen proto že se špatně vyspal..
-
Krásné, jak jsou hráči naivní... Vlastně ne hráči, "strážci morálky"... :)
-
Tak tohle je vyloženě vojebávka ... *1*
Ach jo někteří lidi sou tak melodramatičtí. *7* -
"A reminder that Shadowrun Returns got on Steam without making a deal with a publisher, being on greenlight or a proven track record (to date they've only released a couple of mobile games)."
-
Masér tradičně trochu přehání, ale úplně košér to neni.
http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/kickstarter-drama-conquistador-shadowrun-and-eisenwald.82191/ -
Co se děje kolem Shadowrun? Můžeš to rozvinout? Díky.
-
já myslím, že kvalitní tituly nezapadnou...
-
To byla ta myšlenka - že ten katalog bude za chvíli tak natřískanej, že bude těžký se v tom orientovat a ty kvalitní hry v tý záplavě sra*ek na první dobrou nenajdeš.
-
V textu je jako vzor jasně uveden článek americké Gamasutry... Nebo i ta to od tebe ukradla?
-
Spousta lidí se na to tesila a uz je to konecne tady. Prvni velka kickstarter vojebavka! To co tvurci predvadeji okolo Shadowrun je fakt hnuj. Dost lidem to otvira oci a nuti je prehodnotit svuj postoj k backovani jakehokoliv budouciho crowdfunded projectu.
-
hry přidávají stále v úterý a ve čtvrtek. někdy jednu, někdy dvě. přidávají i novější věci a prostě tam toho časem bude víc. důležitý je, že je to pořád DRM free, což předpokládám zůstane. člověk přeci nemusí vykoupit celý katalog, ale jen to, co ho zajímá...
-
Btw další věc která mě hodně mrzí - všimli jste si jak teď vypadá GoG? Tam snad přidávají dvě hry denně, je tam už tolik špatnejch her že to začíná vypadat jako ty online flash game servery.. Jde to celý nějak do řiti..